Парите в семейството

• 32 946
  • 553
  •   1
Отговори
# 525
  • Куциндрел
Мисля, че всяка жена може да определи дали бащата на децата й ще е насилник спрямо тях или не.
Както има ужасни мъже, така има и ужасни жени. При повечето случаи децата остават при майките, независимо дали тези майки са бели и добри или черни и ужасни. После започват едни дела от страна на бащата...

Съгласна съм, че има насилници майки както и нарциси и социопати, че и педофили жени, но не съм сигурна, че всяка жена може да определи вбъдеще такова нещо за мъжа си. Освен ако не се е сблъсквала по-рано и не е чела.  Поне така си мисля. Дано ти да си правата.
Говоря при евентуална раздяла м/у майката и бащата.

# 526
  • София
ПО темата:

http://www.obekti.bg/chovek/tozi-mzh-kazva-che-ne-mozhe-da-si-po … tova-e-trogatelna

А може и някой нова тема да пусне по този ценоразпис.
Това подкрепя твърдението, че в едно семейство, не е нормално да има "мои" и "твои" пари.

# 527
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
ПО темата:

http://www.obekti.bg/chovek/tozi-mzh-kazva-che-ne-mozhe-da-si-po … tova-e-trogatelna

Това подкрепя твърдението, че в едно семейство, не е нормално да има "мои" и "твои" пари.

Peace
И в едно смейство трябва да уважаваш жената която ти е родила дете, както и трябва да уважаваш мъжът който те е забременил.
Двама души живеят заедно освен за да създадат потомство и да разчитат едни на други. Живота не е само бой, секс и сръбска музика, да не говорим, че при авторката второто липсва. Peace

# 528
  • София

И в едно смейство трябва да уважаваш жената която ти е родила дете, както и трябва да уважаваш мъжът който те е забременил.
Двама души живеят заедно освен за да създадат потомство и да разчитат едни на други. Живота не е само бой, секс и сръбска музика, да не говорим, че при авторката второто липсва. Peace
Така е.

# 529
  • Куциндрел
ПО темата:

Peace
newsm10
Малко лирично отклонение.
http://www.hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=176924

# 530
Незнам дали съм права, но е рядкост май бащата да иска детето да остане при него.
Не казвам, че няма и такива бащи, но са рядкост...
С всеки изминал ден все повече стават.
Нека има и такива...
Аз на ММ съм казала, че ако каже, дори веднъж, че ме "гледа" - ще си тръгна и ще му оставя и двете деца. Аз себе си мога да издържам и по 100тина лева на калпаче да давам Mr. Green

# 531

Никога на нещо лично мое не съм казала МОЕ, а НАШЕ...за да участваме и двамата и в благините и в несгодите. Grinning

На сутиените си как казваш? Моя сутиен или нашия сутиен  Joy

Цитат от ММ с първото дете: "Ние като раждахме...", "сега като кърмим...", "този път сбъркахме..." - за мое лично решение Crazy. Много е съпричастен милия и в добро, и в лошо Wink

# 532
На всички е ясно, че един човек, щом полага усилия да домакинства и да гледа деца, то това е положен труд, който би могъл да бъде оценен и с пари. Но все пак бакалски сметки от типа - една чистачка струва 500 лева месечно, една готвачка - 500, една детегледачка - 1000, значи свършвам работа за 2000 лв. месечно, са безумни. Реално една чистачка ще чисти 8 часа на работа и в края на месеца ще взема 500. Готвачката и детегледачката също взимат тази сума за поне 8-часов труд на ден. Е, тая жена вкъщи отделя ли 8 часа дневно за чистене, други осем часа дневно за готвене и т.н.? И нека имаме предвид, че в една двойка и двамата са длъжни да дадат своя принос. Никой не бива да плаща на някой на 100%, за да домакинства в общия дом, където и той живее и цапа, и яде, и т.н., или за да гледа общите деца. Както и никой не е длъжен да извършва тези дейности про боно, а пък да се изисква от него участие във финансите наравно с другия.

# 533
  • София
Напълно подкрепям кукумицина  Peace

# 534
ПО темата:

Това са много криви сметки, на тоя льольо. Надявам се, че и той се включва в гореописаните дейности по детето и дома, а не пее само осанна на жена си. В такъв случай би трябвало и да калкулира своя принос и да тегли баланса.

# 535
В нашето семейство мъжът ми изкарва повече от мен и той е поел разходите по сметки, пазарува понякога, а аз купувам дребни неща, когато трябва да сготвя нещо или когато нещо жизненонеобходимо е свършило. Той проявява изключително разбиране и е поел по - голямата част от семейните разходи. Храна купуваме много рядко, защото майка ми зарежда хладилника. Никога не сме се карали за пари. Имаше период, когато неработих и той изцяло пое разходите, дори и за мен. Не сме богати. В социалната стълба сме малко под средно ниво, но успяваме да запазим балансът и хармонията благодарение на това, че и двамата се разбираме и живеем в мир и любов.

# 536
  • Куциндрел
Това някой да ти зарежда хладилника си е голям плюс.
Нашият нарочно не го държа много зареден, че инак започват да се мусят на манджите ми. Mr. Green
Като има 3 неща в хладилника и изкарат 2-3 дена на сандвичи с тях, на 4-тия ден вече ядат готвеното от мен и песни пеят. Sunglasses

# 537
Достатъчно ми е само да кажеш, че те нарича изрод и гаден човек, както и че голямото ти дете не му е разход, за да бъде темата изчерпана за мен. Такова "семейство" категорично не ми допада (меко казано)! И аз имам дете от предишен брак, но и тя е НАШАТА дъщеричка, както новият ми партньор я нарича. Толкова от мен. Мисля, че личното ми мнение е пределно ясно.
П. С. Не бях прочела за ударите - е това пък е "черешката на тортата"...

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 21:48 от pudding

# 538
...
П. С. Не бях прочела за ударите - е това пък е "черешката на тортата"...
или маслинката на шопската салата...(извинете за, може би, неуместната вметка:-)
Тази тема придоби неочакван обрат. Като сериал е. И всичко тръгна от нечий хладилник... newsm78 Crazy

Той я малтретира психически и физически, а тя тръгнала да се тревожи за парите и дали ѝ изневерява.  Crazy

Обаче вие си говорете за зарзават. Нещо не се вписвам.  Mr. Green

# 539
Познавам повече мъже приели децата на жените си - съжителстват с тях, отколкото жени, приели охотно децата на мъжете - дори без да живеят заедно  Wink
И аз така, а този форум само затвърждава мнението ми.
Всъщност, от пишещите тук, комай няма такава.
И всички са категорични, че мъжете им трябва да поемат задълженията на бащи на 100%, въпреки че те- майките, не са се осмелили да се оженят за мъж с дете, за да покажат как се става на 100% негова майка.
Истината е, че аз не бих се омъжила за мъж с деца. Съмнявам се в собствената си способност да ги обичам като мои деца. Точно затова не бих се омъжила за такъв. Не бих поела ангажимент, който не е по силите ми. Мъжът на авторката, обаче се е оженил за такава жена, вместо просто да каже "Не, не искам ангажимент към чуждо дете". Правите разлика, нали?
Погрешно приемане на ангажимента към децата от страна на мъжа.
Въпреки че съм сигурна, че и многострадалната Геновева ще реагира далеч по-лошо спрямо чуждо дете.

Общи условия

Активация на акаунт