Парите в семейството

• 32 945
  • 553
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Никой успешен бизнесмен не би пратил жена си на една заплата, а той да гледа вкъщи детето. Да не би бизнеса да не върви и затова човекът да е откачил централно?
Будалкат ни, та пушек се вдига!
В първия пост авторката писа, че той плаща всички сметки и ресторанти.
Че в нея остявали парите от майчинството, които така е не стана известно колко са и с които тя пазарува.
Когато се наложело да иска пари, я питал за какво са ѝ.
Което е много обидно, ръйш.
Е, първо проблемчето беше, че ѝ задава този въпрос и че не иска да са им общо парите.
После се разрасна- печелел бил 10 пъти повече, ама давал за ремонт на къща и спестявал, пък тя за къщата не била съгласна.
После почнаха фантасмагориите- тя харчи от малкото си пари за пюрета на бебето, а той може да готви, прави пюрета и храни децата.
После той си остана вкъщи, заряза бизнеса и ѝ иска да му прехвърли майчинството.......
Ама, тя не го прави, сиреч- той седи вкъщи да гледа децата, тя хем в майчинство, хем на работа?, та се явява единствената работеща.........
И понеже трагедията все още не хваща за гърлото, включи и посягане, ама бързо се усефери и мина на многократно и ежедневно замеряне...........с рачешки рулца, от които ставали големи цицини!
Скромно отбеляза, че и тя си била хвърлила чашата с вино, ама подробности за екшъна не даде.
Не ми се синтезират глупостите повече, че дори не са и интересни.

# 76

Глупости говорите! Защо винаги търсите под вола теле???

Добре, не иска общ бюджет въпросния господин. И ние не си държим на едно място парите с мъжа ми, но на практика смея да твърдя, че са общи - всеки участва в разходите с каквото може, единия плаща за едно, другия за друго. Но ако моите пари свършат или пък неговите, никой не нарича отсрещния изрод, че му е поискал няколко лева. Това е недопустимо.

Ако някоя от вас първо би гледала парите и с това съображение да гради семейство, моля не слагайте всички под общ знаменател - визирам авторката. Веднага я опраИхте ква била сметкаджийка, пък кретена света вода ненапита!
Аз под вола теле не търся. Но и не смятам, че мъжът на авторката трябва да плаща абсолютно всичко. Както вече стана ясно той плаща сметките, той дава пари за строежа на селската къща, авторката спомена и закупуването на компютър (т.е. явно и техника купува), освен това същата спомена, че той готви, понякога чисти, прави пюрета на малката и се занимава и с двете й деца, но ставал критичен и по-остър, когато 6 годишният й син плаче (което явно се случва често и не го намирам за нормално на тази възраст).
За сметка на това за себе си авторката каза само, че пазарува с парите от майчинството и използването на голямото дете като отдушник на чувствата й, а и претенциите й за това, че мъжа й инвестира собствените си пари в къща на село.
Да, не одобрявам обидите и ударите от негова страна, но не одобрявам и нейните истерии, хвърляне на чаши с вино, крясъци за к*рви и това къде той си бил харчел парите.
И да, аз лично не бих родила дете без да съм сигурна, че имам достатъчно добри доходи за да мога да го отглеждам добре и сама. Хубаво е човек да мисли с няколко крачки напред и да разиграва различни сценарии в главата си. Ако аз изкарвам прекалено малко пари и не мога да си изгледам детето с тях няма да се съглася да раждам второ, пък ако ще мъжа ми да е по-богат от Бил Гейтс Peace

# 77

Зизу, защо да не е нормално 6 годишно дете да плаче? Може би има причина.
Аз пък преди два дни плаках. Имах си причина и ревах, нормално е.

# 78

Глупости говорите! Защо винаги търсите под вола теле???

Добре, не иска общ бюджет въпросния господин. И ние не си държим на едно място парите с мъжа ми, но на практика смея да твърдя, че са общи - всеки участва в разходите с каквото може, единия плаща за едно, другия за друго. Но ако моите пари свършат или пък неговите, никой не нарича отсрещния изрод, че му е поискал няколко лева. Това е недопустимо.

Ако някоя от вас първо би гледала парите и с това съображение да гради семейство, моля не слагайте всички под общ знаменател - визирам авторката. Веднага я опраИхте ква била сметкаджийка, пък кретена света вода ненапита!
Аз под вола теле не търся. Но и не смятам, че мъжът на авторката трябва да плаща абсолютно всичко. Както вече стана ясно той плаща сметките, той дава пари за строежа на селската къща, авторката спомена и закупуването на компютър (т.е. явно и техника купува), освен това същата спомена, че той готви, понякога чисти, прави пюрета на малката и се занимава и с двете й деца, но ставал критичен и по-остър, когато 6 годишният й син плаче (което явно се случва често и не го намирам за нормално на тази възраст).
За сметка на това за себе си авторката каза само, че пазарува с парите от майчинството и използването на голямото дете като отдушник на чувствата й, а и претенциите й за това, че мъжа й инвестира собствените си пари в къща на село.
Да, не одобрявам обидите и ударите от негова страна, но не одобрявам и нейните истерии, хвърляне на чаши с вино, крясъци за к*рви и това къде той си бил харчел парите.
И да, аз лично не бих родила дете без да съм сигурна, че имам достатъчно добри доходи за да мога да го отглеждам добре и сама. Хубаво е човек да мисли с няколко крачки напред и да разиграва различни сценарии в главата си. Ако аз изкарвам прекалено малко пари и не мога да си изгледам детето с тях няма да се съглася да раждам второ, пък ако ще мъжа ми да е по-богат от Бил Гейтс Peace

Извинявай не разбрах - не разбираш защо едно малко 6 годишно, което една майка истеричка го е завряла да живее с един злобен тъпанар, плаче? Аз пък не разбера как мога да съм с човек, който явно не ме уважава и на всичкото от горе да си го изкарвам на детето. Предполагам, че тоя смотльо го и бие! Ето това не е нормално за тази възраст, на 6 годинки трябва да си играеш и да си спокоен.

# 79
Все пак не е редно да се генерализират нещата на базата на толкова оскъдна информация.
Явно не сте били от другата страна на барикадата - да споделите проблем тук и да ви се хващат за всяка дума и да й правят морфологичен анализ, да ви обясняват какво сте искали да кажете и т.н.

Зизy , ти от къде знаеш колко често, за какво, по какъв начин плаче това дете? И твърдиш, че не било нормално. Как не го прати на детски психолог не знам!

Или пък, че майка му го използвала за отдушник.
Ти имаш ли деца?
Никога ли не им повишаваш тон?
И винаги ли си в добро настроение?
Дори и пред цикъл? М?

О, забравих, че майката е истеричка. Това обяснява всичко.

# 80
  • София
Извинявай не разбрах - не разбираш защо едно малко 6 годишно, което една майка истеричка го е завряла да живее с един злобен тъпанар, плаче? Аз пък не разбера как мога да съм с човек, който явно не ме уважава и на всичкото от горе да си го изкарвам на детето. Предполагам, че тоя смотльо го и бие! Ето това не е нормално за тази възраст, на 6 годинки трябва да си играеш и да си спокоен.
Не четеш произведението и натоварваш злодея с допълнителни тежести.
Авторката пише, че " смотльото" се грижи И за детето от първия брак, но не искал да дава специално за него пари, защото не му било негова грижа издръжката.
Това ме навежда на мисълта, че трагедията може да се дублира с разказ за първия брак и непрокопсаника, който не се интересува от сина си......

# 81
Момичета,
Темата не е "хързул". Явно наистина е много страшно положението ...., след като си помислихте, че се гавря с Вас.
      Извинявай за въпроса, който ще задам и ако повтарям някой, до тук стигнах с темата. Баща ти имал ли е прояви на насилие над теб или майка ти? Описваш класическа ситуация на домашен насилник и жертва, която се чувства виновна за насилието, което упражняват над нея. Допускам, че това е причината при втория избор да попаднеш на такъв мъж. Чувството за вина за агресията на другите (при това, неоправдана) от дете ли я имаш или от първи съпруг?

# 82
Аз не знам колко често и за какво реве. Коментирам думите на авторката, която твърди, че мъжа й се интересува от развитието на първото й дете, но е критичен към него най-вече, когато плаче.
Щом изтъква критичното му отношение и го обяснява с плача на детето, оставам с впечатление, че това е нещо, което се случва често.
И да, не смятам, че е нормално 6 годишно дете да плаче често. А ако това дете има проблем, то майката е длъжна да го разреши, вместо да стои и да гледа как мъжа й проявява някакво отношение (макар и не правилно) към тези му действия.
Относно отдушника - майката сама написа, че си изкарвала всичко върху голямото й дете.
А аз деца нямам точно поради простата причина, че към днешна дата не съм достатъчно добре финансово за да съм сигурна, че при една евентуална раздяла с приятеля ми, ще мога да си гледам детето сама.
И въпреки това съм работила с много деца на различна възраст, като на ден се е случвало да го правя по 10-тина часа с над 100 деца, но нито в МЦ, нито по друг повод съм си позволявала да си го изкарвам върху тях. Да, не винаги съм в добро настроение, а и децата не са мои, но никога не бих си изкарала яда върху дете. За мен това е поведение на страхливец, който няма смелостта да се изправи очи в очи с причинителя на проблема, а търси отдушник сред по-слабите от него ... С какво й е виновно детето на авторката, та си го изкарва на него, а не отива и не казва всичко, което й тежи на мъжа си? За мен това не е нормално - съжалявам!

# 83
Сигурна съм, че авторката има предвид, че поради неразбирателство с партньора си понякога си изпуска нервите и понякога се държи изнервено с голямото си дете. А не, че това е някакъв закон и за всяка разменена реплика между двамата, авторката използва детето за буфер.

Хърмаяни, мислиш ли, че причините могат да са толкова дълбоки?
На практика животът ни поставя в ситуации, които дори и да не са ни приятни и правилни, просто не е възможно незабавно да си тръгнем и да ги преустановим. Всъщност някои ситуации няма  как да бъдат напълно преустановени. Дори и да си тръгне авторката от този мъж, което аз подкрепям, той все пак е баща на едното дете и има право на контакт с него. Тя няма как напълно да се откопчи от този човек, това имам предвид...

# 84
Зизу, когато си с едно дете постоянно и си му майка, може и да си изпуснеш нервите пред него - не сме машини  Peace Но има разлика дали е инцидентно, всичко зависи майката как е. Ако е спокойна, може да избухне еднократно за нещо и никой няма да изпадне в стрес от това. Виж, ако майката постоянно е кълбо от нерви, няма как да е все мила и добра, то не е човешко. Все пак, когато нямаш дете, няма как да си го представиш, съвсем добронамерено го казвам.

Аз в периода преди да реша да се разведа, не спях по цяла нощ, през деня имах вид на зомби, до ден днешен се чудя как съм си гледала децата тогава. Спомням си само, че това са времената, в които нямах сили или желание да готвя и всеки ден бяхме на готова храна, а по принцип винаги си готвя на децата. Не може да сме все весели и спокойни в този живот, важното е да не ни става навик да си го изкарваме на децата.

# 85
Майка ми никога за моите близо 25 години не е изпускала нервите си срещу мен, та явно за това подобно нещо ми е непонятно.
Разбира се, че не изключвам един-два пъти да се случи подобно нещо, но ако е само един-два пъти не смятам, че авторката щеше да го спомене. За мен след като го е споменала значи не се е случило инцидентно, а е честа практика.
Ако греша - извинявам се, но с такова впечатление оставам от думите й Peace

# 86
Хърмаяни, мислиш ли, че причините могат да са толкова дълбоки?
    Да. Доста съм се занимавала с проблемите на домашното насилие и дори да се усъмня в някоя тама (тази не е от тях), винаги реагирам все едно ситуацията е реална. Синди описва реакциите си като на типична жертва на психически тормоз, придружен с физическо насилие.

# 87
Децата винаги знаят и усещат кога майка им е изнервена и кога е спокойна - дори и най-малките. Точно затова, ако между родителите има напрежение, то трябва да се решава бързо как да изчезне. Да се живее в разправии не е живот  Sick

Най-лошото би било, ако авторката повярва на мъжа си, че първото й дете е ревливо и чакащо наготово (на работа ли да ходи горкото на тия години Mr. Green) и да вземе да го строява, че да угодят на психаря.

# 88
Все пак не е редно да се генерализират нещата на базата на толкова оскъдна информация.
Явно не сте били от другата страна на барикадата - да споделите проблем тук и да ви се хващат за всяка дума и да й правят морфологичен анализ, да ви обясняват какво сте искали да кажете и т.н.

Зизy , ти от къде знаеш колко често, за какво, по какъв начин плаче това дете? И твърдиш, че не било нормално. Как не го прати на детски психолог не знам!

Или пък, че майка му го използвала за отдушник.
Ти имаш ли деца?
Никога ли не им повишаваш тон?
И винаги ли си в добро настроение?
Дори и пред цикъл? М?

О, забравих, че майката е истеричка. Това обяснява всичко.

Повишавам тон на децата си, когато са направили нещо лошо, а не когато имам проблеми с гаджето.

# 89
Не четеш произведението и натоварваш злодея с допълнителни тежести.
Авторката пише, че " смотльото" се грижи И за детето от първия брак, но не искал да дава специално за него пари, защото не му било негова грижа издръжката.
Това ме навежда на мисълта, че трагедията може да се дублира с разказ за първия брак и непрокопсаника, който не се интересува от сина си......

Ако не иска да се грижи за чуждо дете да не си е вземал жена с такова. Да не съм му я избирала аз?

Общи условия

Активация на акаунт