Парите в семейството

• 32 948
  • 553
  •   1
Отговори
# 510
  • Куциндрел
Ай сега, що се правите на чукнати и не разбирате какво ви говори Чумата?

У дома САМО тортичката, която се купува по повод за мен, е МОЯ. Другите неща са общи. Случвало се е да вземам дрехи от половинката.  Mr. Green

# 511
 А той от тебе? Е тогава вече ще ви призная, че всичко ви е общо.

# 512
  • Куциндрел
А той от тебе? Е тогава вече ще ви призная, че всичко ви е общо. 
Ъхъ, основно тениски. В другите неща не може да си пъхне г-то.
Колко всичко ни е общо, не знам, но нямаме свян да щипнем нещо от другия за ползване.

# 513
Нарцис, тази дама е 25 годишна девойка...пак повтарям, за нас е виновна жертвата, че се дава да я мачкат, изпитваме агресия към слабия. а не обвиняваме насилника. а той защо мачка? на кой нормален човек му идва отвътре да мачка друг, зависим от него, човек? Защо това не порицаем? И то човекът е жена, която гаратира продължаването на рода му, на името му, на гените му, раждайки му дъщеричка.

И какво - да викаме дружно - Този е кретен.

# 514
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Мдаааааааа....абсолютно подкрепям тезата на Цеца Grinning И ние си менкаме дрешляци...още не ми е обул бекинажа, ама друго-тениски, потници, пуловери, якета....менкаме яко...тоест аз повече. Та в този ред на мисли...определено всичко е НАШЕ- от пари, карти до потник Grinning

# 515
  Не си давам прашките аз. Мои са си и това е.

Не стига, че ние си имаме свои неща, ами и детето си има. Даже свои пари има... сутринта ми се похвали, че от сурвакането е събрало дор до 50 кинта.

# 516
  Не си давам прашките аз. Мои са си и това е.
То и аз се дърпам да ти кажа Grinning Laughing

# 517
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жал ми е за авторката...
Моят съвет е - бягай далеч от този човек! Мисли как да го направиш, обмисли как да се измъкнеш и се махай. За парите - ти и сега живееш без неговите пари, доколкото разбирам. Нямаш ли семейство, което да ти помогне?
Според мен въпросът въобще не е в паричния модел - общ бюджет или разделен.
Човек, който те обижда и се държи по този начин и то съвсем в началото на общия ви живот и в момент, когато му се е родило дете и би трябвало да е най-щастливият човек и да те носи на ръце, не те обича. Не очаквай да се промени. Хората се променят само ако искат. Този ми изглежда, че се харесва, едва ли ще поиска да се променя заради теб.
Как се живее без любов? Поне  уважение и добро отношение да имаше....
Ти си само на 25 години - как си представяш цял един такъв живот?!
Спасявай се! Няма да видиш добро от този човек.

Като заговорихте за общи дрехи - сетих се за една съфорумка, която преди време разказваше, че с нейния мъж си менкали дънките. Да, ама тя веднъж събула дънките барабар с черния си чорапогащник, а на сутринта мъжът ги обул и после по улицата някакъв човек му казал: "Приятел, забравил си да си обуеш чорапогащника."
Като се обърнал, видя, че чорапогащникът виси от колана на дънките Joy Joy
Та леко с общите дрешки.

Моите съседи се нанасяха в новата си къща. Вечерта ги поканихме да пийнем, че нали у тях още няма домакинство. Докато режехме салатата с жената, тя сподели, че нищо не може да си намери из кашоните и обула едни гащи на мъжа си. После на масата мъжът й се въртеше неспокойно (тя беше отишла до някъде, нямаше я) и той сподели: "в тая бъркотия нищо не мога да си намеря, обул съм на булката едни гащи и некви Тантелки сега ме ядат. Ще ме убие, ако разбере, щото ще й ги разтегна." Помислих си да им кажа да си ги разменят, ама реших да не се бъркам в семейните им работи и си затраях. Joy

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 12:35 от svetal4o27

# 518
Авторката сякаш се е вкопчила в идеята да има семейство, но такова явно няма да има с този мъж.

# 519
Аз се чудя...авторката нямала ли е родители да я посъветват каква грешка прави? Не, че тя задължително ще ги послуша, ама си е друго някой да ти каже отстрани как вижда нещата.
Другият вариант е, авторката, ако е била глезаната в семейството и никой не й е позволявал да се кахъри за каквото и да е...демек други са решавали проблемите й, съм склонна да мисля, че грешките си ги прави по дифолт.
Така и моята зълва...свекърва ми не позволяваше да си реши нито един проблем сама...вечно семейният съвет решаваше вместо нея, пари, морална помощ и всичко необходимо, докато накрая стана така, че почна да прави това което й се каже, без изобщо да се замисля. Провали си тотално живота и на 55г още не може да си решава проблемите, а вика "МАМО..." ooooh!

# 520
Ако родителите на авторката я подкрепят докато си стъпи на краката, това би ѝ дало сериозен шанс да се отърве от този мъж и да започне на чисто. Вече от нея зависи доколко ще оползотвори такъв шанс.

# 521
Ако родителите на авторката я подкрепят докато си стъпи на краката, това би ѝ дало сериозен шанс да се отърве от този мъж и да започне на чисто. Вече от нея зависи доколко ще оползотвори такъв шанс.

Без подкрепа на всички хора би им било трудно, особено в ситуация, при която и други хора зависят от теб, както е в случая. Затова ми е безкрайно самонадеяно, когато човек, който има такава подкрепа, набива канчето на хора, които я нямат, колко са неоправни.

# 522
Тя авторката вече каза, че родителите я подкрепят и биха и помогнали.

# 523
ПО темата:

http://www.obekti.bg/chovek/tozi-mzh-kazva-che-ne-mozhe-da-si-po … tova-e-trogatelna

А може и някой нова тема да пусне по този ценоразпис.

# 524
Мисля, че всяка жена може да определи дали бащата на децата й ще е насилник спрямо тях или не.
Както има ужасни мъже, така има и ужасни жени. При повечето случаи децата остават при майките, независимо дали тези майки са бели и добри или черни и ужасни. После започват едни дела от страна на бащата...

Друго си мисля, да не би авторката да е поизперкала от майчинството? Като детето ми беше бебе и аз се чувствах ужасно, мислих си, че ме насилват у дома, макар че нямаше и няма никакво насилие. Даже стигнах до там да искам раздяла, добре че другия човек си беше запазил акъла. Crazy
Същото се случва и с бащите на децата, те също изпадат в стрес като се появи бебето, защото буквално за един ден всички трябва да си променят навиците. Обаче, като свикнат хората и успеят да си преразпределят задачите, даже и график "лично време", нещата се нареждат.

Съгласна съм, че има насилници майки както и нарциси и социопати, че и педофили жени, но не съм сигурна, че всяка жена може да определи вбъдеще такова нещо за мъжа си. Освен ако не се е сблъсквала по-рано и не е чела.  Поне така си мисля. Дано ти да си правата.

Има го и това, че момичето е в емоционален шаш, но все пак да те удря някой...колкото и да лабилна и шашната и истерична и тн, мъжът трябва да знае, че сега й е такъв периодът. То не са хормони, недоспивания, грижи, чудесии. Той ако трябва може да излезне, ама не да я блъска и обижда. Ясно е, че и мъжете не са от желязо, но за мен е неприемливо.

Много ме разсмяхте с чорапогащниците и дрехите. Но аз дрехите си не давам!  

Екскуизит, ами има нещо вярно в статията, макар, че не обичам такива сметки бакалски, защото сигурна съм, че и този мъж прави много вкъщи. Но поне показва, че цени жена си и усилията й. Много е тъпо, когато не те ценят особено в такъв момент на ранно майчинство.
Казвам го като жена, която нито е минавала през такова нещо нито е кой знае каква домакиня.
Толкова мъже познавам, които се молят жена им да забременее чакат с години деца, на ръце я носят, през какво ли не минават заедно. А нашия човек...

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 17:49 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт