Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 701
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Такааа, кремчето и аз ще го направя, звучи ми лесно и добре, интересно приложение на оризовото брашно - хем вместо пшенично, хем вместо нишесте, много добро попадение Peace Благодаря ти, Сахасрара bouquet

Копче, мъм чи тея твойте свекъри все едно живи ора са яли, от къде ги измислят все бисер след бисера произвеждат ooooh! нямаше да окрякам аз дълго в такава атмосфера, те ще ми нарушат не само зоната на комфорт ми и всяка зона на съзнанието и на всичкото ми. ТЕгли им една... и по живо по здраво. Хич не им давай детето.
При нас няма такива екстри с баби, дядовци, лелинчовци - нашите са далеч. Радват му се на скайп, снимки и клипчета. И като си идем, или ако те се наканят на гости. От време на време брат ми и снаха ми го вземат за малко, но те взаимно си подхождат на акъл и маймунджелъци Mr. Green

Ана, наистина е чудесно това, което разказваш за вашата ясла. Дано и занапред е така, да сте спокойни и здрави.

Хубави сладкиш-изненади сте намислили за РД, аз ще поръчвам. За миналата година много исках да направя тортичката, стана много вкусна и хубава, но ми отне все пак време два дена и бързах докато малчо спи следобед. Беше ми доста изнервено. Та тази година реших, че ще поръчам. Днес се уговорихме със сладкарничката.

# 106
Копче, влизам ти във филма, че в момента го дават и у нас. Свеки се изсипа на гости преди малко и го раздава велика баба пред майка ми... Бърка ми не знам къде каква е мазна... Нали ще дойдеш у нас другата седмица, баби?... А иначе още на обяд звъни на ММ - ела си я вземи, че "пропадам, кръвното ми, не мога повече..."

# 107
  • София
Здравейте!
Алекс има 16 зъба, последните кучешки излязоха преди няколко месеца и от тогава е затишие.
Новата мода му е да крещи, когато не е по неговото и направо ме побърква.
Тези дни не иска много да яде плодове, преди ядеше много мандарини, но явно му омръзнаха и сега не иска и да ги погледне.
Sahasrara, много хубав курс си избрала, много по моята част е, аз съм вегетарианка от 20 години и готвенето по Аюрведа ми е по сърце, а Юрий Ковачев ме е учил как да правя гхи Simple Smile.
И аз си мечтая за подобно адаптиране в Бг яслите, но тези в които го практикуват тук са с много високи такси.
bizi, благодаря, не знам колко съм лъчезарна, но си много мила Simple Smile.
Весел ден!

# 108
Princess,  Hug, дано бързо отмине и тази фаза.

Гери, режим, режим, ама режим става като сте двамата. При нас нещо не се получава. А варинта да прибера яденето също не минава - като огладнее, се дразни и накрая се приключва с мляко. Но днес изправено пред избора между бобена каша и нашите спагети, яде спагети, с риба тон, сама. Общо взето знам, че при нас проблемът е че пие много мляко, но още не съм измислила и не съм готова да го намалявам.

Фрауст, дано свеки ви остави на спокойствие, поне докато майка ти е там. Мен това много ме дразни, но това е една друга тема.

А за готварските курсове, днес се размечтах как искам да се науча на най-основните неща - как се реже, чисти и техниките на готвене. Това би ми било мнооооого интересно. А и блогът, дето го пусна Гери е адски симпатичен. Ние с ММ сме фенове на този готвач
Скрит текст:
каквото и да пробваме, все се получава.
Иначе един познат се занимава с това , изглжда ми интересно, но честно казано нямам лични впечатления.
Каквито се чревоугодници с ММ, все се шегуваме, че ако живеехме в по-добре снабден град, щяхме да сме по 200 кг  hahaha та, може би е по-добре, че си нямаме и отделна кухня  Joy

Лека и спокойна вечер

# 109
Добро утро на всички! Simple Smile

Много се радвам на споделените кулинарни неща.  Heart Eyes Принцеска, с теб значи сме колежки един вид.  Hug
Бързам да ви се похваля какъв филм гледахме снощи по НВО - ама само като за майки като нас, особено тези дето вече сме с повечко деца. Горещо ви го препоръчвам, редувах смях и сълзи аз.
Скрит текст:
Прекрасен ден на всички! Simple Smile

# 110
  • София
Здравейте,
Лили и на мен много ми харесва да разменяме кулинарни идеи и рецепти, но не знам другите да не се дразнят, че малко го превръщаме от време на време на кулинарна тема  Embarassed
За филма - ще се прегледа Simple Smile

Копче аз май и преди съм го казвала, но свекърва ти има огромен късмет със снаха като теб Simple Smile. От къде го вадиш всичкото това търпение и спокойствие не знам. Аз хич не търпя подобни неща, а да ми се меси някой с подобни неща в режима и начина на гледане на детето - просто забрави. Правя го на две стотинки и няма шанс да опита пак. Значи аз ако бях снахата свеки щеше или вече да е като памук или нямаше да знае как изглежда детето  Crossing Arms. Може би съм прекалено пък пряма, но държа ако ще ми помага някой да ми помага, а не да ми обърква нещата и да ми налага неговите начини. Ако ги одобрявам - ок, но ако не, ми ще приеме моите.

Аз ходех точно на тези курсове на амуз, но както казах създателя замина и тези двамата младежи хич не ми допаднаха. Сега гледам имат много промени и може да са надобрели, но в началото бяха доста зле. Иначе е най доброто което намерих по София.

# 111
Гери, надявам се да не досаждаме, да. Аз уж слагам в скрит текст тези странични неща, пък дано никой няма нищо против.
И съм много съгласна с теб по въпроса за помощта. И аз разбирам като помощ да се свърши нещо вместо мен, но което АЗ съм поискала, другото не е никаква помощ, а натрапване и налагане на чужди искания.  Peace

# 112
Покрай панаирите вкъщи съвсем се отнесох вчера и забравих...

Честит рожден ден на принцесата на Фрейда! Да й е жива и здрава!
Чакаме новини как е минал празникът. Надявам се много весело и с положителни емоции!;)

# 113
Ехааа, вярно, че започнаха празниците! Simple Smile
Честит рожден ден на сладурчето на Фрейда и от мен! Нека да е здравичко и много щастливо!  Heart Eyes

# 114
Добре, че подсещате, момичета Embarassed

Честит 2-ри рожден ден на детенцето на Фрейда! Да е здраво, весело, да расте щастливо и в много игри bouquet Весел празник на цялото семейство Hug

За кулинарията:
Скрит текст:
черпя идеи и от вас, особено за храните, подходящи за нашите храненичета, така за мен и тази информация е особено полезна, за което ви благодаря, мами Hug В момента пека тиквените курабиики от Гери и ще ги слепвам с кремчето на Сахасрара, но без розова вода - нямам. Но крема го подсладих със сироп от агаве, така че е ароматизиран. Обаче се получава редичък, за намазване на торта бих добавила още оризово брашно. Хем изстина и се сгъсти още, но все пак - течлив е Peace
А тиквените курабийки се получиха леко препечени отвън, а отвътре леко влажни, така ли трябва, Гери?

# 115
  • София
Бизи ми деда знам , май не бяха влажни от вътре. И аз вторите ги препекох, че ги забравих, но ми станаха екстра. Като изстинаха ги намазах и метнах в хладилника и после ги опустошихме  Laughing
Аз ги направих с крема си, като сложих орехи в него и стана много добър.

Честит празник на Фрейда  bouquet и малката принцеса. Много да я радва и вече да не се разболява  Hug

# 116
Бизи,
Скрит текст:
течен си е кремът, така се получи и при нас, надявам се да ви е вкусен. Simple Smile Ще видим за тортата може да последвам съвета ти и да сложа повечко брашно.
Иначе да ви споделя една много готина песничка, на която попаднах - https://www.youtube.com/watch?v=hq3yfQnllfQ - стори ми се много образователна за нашите дечица. Simple Smile

# 117
  • Англия
Незнайно как моята винаги намира канала на chu chu tv като и оставя таблета, тази песен е фаворит. Съвсем скоро я очаквам да проговори в индийски акцент  Laughing

# 118
Ааа, този канал малчо си го изнамери също сам, както и всякакви филмчета, които после намирам из ТВ каналите на Дисни Джунийр, Никалаудийн. Но от известно време му пускам предимно детски песнички и приказки на български. Наште казват, че като гледа само на английски, испански, руски и затова не казва и думичка на български. Ми той и на другите езици не казва...по тази логика...досега да е полиглот newsm78 Mr. Green

За сладките - малчо ги хареса много, неочаквано за мен, и излапа няколко още преди да ги намажа с крем Joy доволна съм Peace

# 119
  • Англия
По принцип децата, които растат в двуезична среда, проговарят около 6м.по-късно. Идеално ми е това твърдение, че моята не връзва 2 думи сама, ако не са част от песен. Но песнички и филмчета едва ли могат да имат значително влияние. Така че пускай си му каквото му харесва

Общи условия

Активация на акаунт