Прахосмукачка робот - 9 тема

• 101 733
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
  • Там, където ме обичат
Момичета, търся си уред, който да е се ползва и като прахосмукачка, и като моп.
Гледах New Braava Jet http://www.irobot.com/For-the-Home/Mopping/Braava-Jet.aspx
и Braava 300 http://www.irobot.com/For-the-Home/Mopping/Braava300.aspx
Дали уредите се различават само по площта, която чистят?  Thinking

# 691
  • Русе
На различен принцип са двете Брави

# 692
  • Там, където ме обичат
На различен принцип са двете Брави
И двете ли стават за прахосмучене и миене на пода?

# 693
  • Русе
Бравата не смучи. Мете/ мие с моп.
ЛГ смуче и имат модели с моп. Но само сух

# 694
# 695
  • Бургас
Привет на всички..
От април, тази година имаме Roomba 621 и до момента почистването беше почти ежедневно и след роботчето светваше! Днес обаче, след пускането...то започна първо да се блъска в док-станцията, а след като го изключих и преместих в друго помещение, започна да се върти ту по-бавно, ту по-бързо в кръг...веднага извадих инструкцията за експлоатация и зачетох...нищо не успя да ми помогне, защото там пише единствено за ежедневно почистване на четки, колелца, филтър...винаги са почиствани старателно!
Нямам никаква идея какъв може да е проблема...Моля за съвети  Blush Embarassed Cry

# 696
Рестартирай софтуера.Натискаш копчето и го държиш дълго докато не изпее една кратка мелодийка.Ако не стане извади батерията почакай малко и пак я сложи.В интернет има клипове как се вади батерията.На майка ми е този модел и след кратко вадене и отново поставяне на батерията се оправи bouquet

# 697
  • Русе
Извади батерията и след малко пак я сложи. И на моята й се е случвало 1-2 пъти да се ошашка нещо. Май като се позатопли става така.

# 698
  • Бургас
Благодаря Ви за съветите! Оправи се и отново си обикаля чистейки...
 Hug Flutter bouquet

# 699
  • Varna, Bulgaria
Момичета, посъветвайте ме какво да си купя.
 1.) Апартамента ми е с 3 стаи и коридор- като най-голямата е 18 кв. Малки са - то е ясно, че има легла, секции ит.н. т.е. не остава чиста голяма площ за почистване
2.) Имам 2 котки(едната мнооого се скубе 24/7) и малки деца.   Т.е. косми и трохи на корем
3.) Настилката е ламинат навсякъде
4.) От прочетеното оставам с впечатление, че irobоt са най- успешни?
5.) Кой модел ще ми препоръчате - да чисти добре.  Не ми се дават много пари, но и не искам да спестя, а да съм недоволна от резултата.
6.) Мисля също брава да взема - да забърсва влажно праха, че едни боси крачета цял ден шляпят насам натам. Могат ли да работят с румбата едновременно? Или има ли комбинирана такава? Хем да смуче.трохи, хем после да забърше влажно праха?  
7.) Много ли са шумни? Да не се изплашат децата.
8.) Виртуална стена не виждам защо би ми трябвала. Отложен старт ще е гот, но няма да ми е спокойно без надзор над робота и котките Wink така ще май и без тях може
Моля да ми дадете съвет и насоки  bouquetБлагодаря!

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 21:48 от kreni

# 700
  • Sofia
За мен една от най-големите легенди е, че irobot са най-добрите  Shocked

Те са първите, най-старите, дефакто те са измислили този тип роботи  Peace

През 1992 година, IBM измислят смартфона, това обаче не означава, че някой в днешно време ползва или дори е чувал за тях, освен като стара компания, която в днешно време се занимава основно с развойна дейност и патенти.
По сходен начин след 5 години никой няма да си спомня какво беше Nokia в началото на 21ви век.

Аз лично бих препоръчал LG, а много хора във форума ще ти препоръчат Neato.

http://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots Доста БГ-МАМИ пазаруват от тук (имат по-ниски цени и удължена гаранция). Аз лично поръчах от Амазон.

Ето ти една супер изгодна оферта: http://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots/lg-hom-bot която е подходяща за домашни любимци.

На Neato, също има намалени модели: http://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots?mrc_brand=3

Избери някакви варианти и след това питай отново за съвет - вероятно собствениците на избраните от теб варианти ще ти дадат добра обратна връзка.

Това, което аз поръчах в момента е трудно достъпно за покупка и за това ми е трудно да ти дам препоръка, но по-принцип това избрах: https://www.amazon.es/LG-Electronics-Hombot-Turbo-S10/dp/B018HQX1AY

По отношение на шум - irobot са най-шумни. Разликата обаче не е от небето до земята, но е достатъчно за мен, за да ме дразни. Лично мое мнение, че като качество, са след LG и Neato. Разбира се, тук има много хора и с irobot и вероятно ще имат друго мнение Simple Smile

# 701
  • Враца
По мои лични наблюдения м/у iRobot и LG, ( не познавам neato),
плюсовете бяха в полза на iRobot-a, относно почистване, схема на прекосяване на стаята,
и издръжливост на батерията, затова и предпочетох това роботче и си взех базов модел iRobot Roomba 621, с домашно наименование Бърта, на цена 629 лв.
Имаме кухня, хол, две спални и две тераси. Споменавам терасите, защото я пускам и там.
Чисти ежедневно без изключение. Имаме и килими, пътека тип "Шаги" (Lg-то не се качи на нея), теракот и ламинат.
Lg-то е по-ниска от iRobota, но на мен това няма как да ми свърши работа, защото нямам чак толкова ниски пространства, в които да трябва да се вмъква.
 Супер доволна съм, чудя се как съм живяла без нея.  newsm78

# 702
  • Sofia
Моята съм я нарочил за Берта Simple Smile Така, че са почти адашки. Понеже написа, че схемата на прекосяване на стаята е в плюс на iRobot, би ли казала какъв режим използваш, тъй като до сега всички модели на iRobot (с изключение на най-новите от най-висок клас и цена) използваха хаотично движение, което според всички тестове и ревюта води до пропускане на малки участъци и освен това чувствително по-бавно завършва цялостното почистване на стаята спрямо LG/Neato/Sharp. Освен това, румбите от по-ниския клас не помнят до къде са стигнали и съответно ако апартамента е голям и батерията свърши, след това ще започне от начало почистване!
Ако имаш някакъв източник за плюсовете, моля ги сподели, за да ги прегледам Simple Smile

# 703
  • Враца
Движението е абсолютно хаотично при моят модел, но в сравнението с LG-то, което ми беше на гости, има видима разлика в площта покриваемост. Ако приемем iRobot, че покрива 100% , то LG-то покрива 80%. Също циклите на повторение на едно и също място, на iRobot са в пъти повече, поне по моите наблюдения. В подкрепа на твърденията ми има доста клипчета в нета.
Завършва по-бавно почистването, но пък е по-качествено и с повече повторения.
Пак казвам това са си мои наблюдения и не ми се ще да споря.
Не ми се е случвало да и свърши батерията, когато я пусна да почиства целият апартамент, тъкмо и стига, даже остава батерия и за двете тераси или да я пусна да си бръмчи в/у някой килим, защото тя винаги намира какво да изкопчи от него, което не спира да ме учудва ..  newsm78 По-рано в темата изразих съмнение, че сама произвежда плюш и си пълни контейнера.  Laughing
Както споменах, Бърта е базов модел на серия 6 и няма опции за различни видове почистване, освен стандартно почистване и спираловидно в периметър приблизително един метър.  Peace
Аз съм се спряла на почистване клетка по клетка, а не цялостно, така я затварям в даденото помещение и не си пречим.
А и не се засича с кучето, което е в пъти по-малко от нея и вече изгуби няколко битки в неравния двубой.  Laughing

# 704
Привет, някой знае ли дали съществува вече по-евтин аналог на бравата?

Общи условия

Активация на акаунт