Прахосмукачка робот - 9 тема

• 101 733
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Относно почистването на  айробот и ЛГ изобщо не съм съгласна.Айробота минава хаотично ,но ЛГ има схема и изобщо не пропуска място.Много по тихо е и не се нуждае от виртуални стени.Не знам колко площ чисти Айробот с едно зареждане,но ЛГ чисти 130 квадрата и батерията не е паднала докрай.Моите са на 2 години почти и не съм сменяла батерия.
Аз също не искам да влизам в спорове,но не мога да се съглася с описания начин на почистване на двете марки

# 706
  • Русе
На Румбата също и стига батерията (130 кв) и остава много, чисти около 3 ч, моята е за смяна след 3,5г ежедневна работа, дори  и по няколко пъти на ден. Това не е критерий.

# 707
  • София
Изборът на робот е изцяло персонален. Отзиви има за (почти) всички марки и модели, така че, оттам насетне- четене му е майката.
Имам Румба и съм изключително доволна, но за другото жилище се оглеждам за LG, поради (евентуално) спорадичната употреба и съответно не ми е опция робота да стои на док през цялото лято.
Това, което ми е направило впечатление е, че Руми минава хаотично и според различни сравнения- десетки пъти през едно и също място (което увеличава времето за обиколки). Батерията ми стига за около 100 квадрата, което мен ме устройва. Шумничка е (спрямо отзиви за LG и Neato). Цената на серия 6, обаче, е със стотина евра (поне) надолу Simple Smile...
Така, че направете си собствен информиран избор

# 708
Имам LG и Neato. LG-то не се чува въобще когато работи. Neatoto си и шумно. За качество на почистване са еднакви. В полза на ЛГ-то слагам повечето програми на чистене и мопа. Irobot не бих си взела. Не е за мен. Два часа да го чакам да ми се върти в краката за същото, което горепосочените правят за 45мин. Ако ще и да пропуснат и да ги пусна втори път (което не се е случвало) пак за по-малко време ще свършат работа.

# 709
  • Sofia
За това питах за някакви обективни тестове, където хората са използвали техника за измерване. Така например има ревюта където се:
1. следи общо време за почистване
2. измерва се грамаж на това което е събрано
3. записва се камера дали пропуска места
4. измерва се нивото на шум
5. дали блъска мебели
6. дали се запъва на различни повърхности/килими

За това е по-добре да се погледнат повече видеа, на хора които са тествали тези роботи и сам да си направиш преценка дали ще ти свърши нещо работа Simple Smile

# 710
Хора, аз съм с Румба 780 някъде около 2 години вече- един от най-любимите ми уреди, обожавам я и я рекламирам, дори без да ме питат. Пускам я предимно преди да излезем, защото 1) си е шумничка; 2) апартаментът ни не е голям и не обичам да ми се вре в краката. За качеството на почистване- много съм доволна, но не мога да дам сравнение с друга марка. Скоро и майка ми попита за робот и започнах да чета пак във форума, защото вие винаги сте ми помагали в избора за всичко. Наистина колкото хора- толкова и мнения. Много ми се искаше да й препоръчам Румба, защото имам и знам със сигурност, че съм доволна. Но 1) превес на отзивите имаше за LG (да изключим това) и 2) гледах клипове, които сравняваха 2те марки и ми се стори, че LGто не е толкова хаотично и чисти малко по-бързо от румбака, също ефективността я даваха малко по-голяма. Майка ми така и не си взе роботче, та не мога да изкажа точно мнение, само знам, че ако пак реши, голямо четене пак ще става Simple Smile Мисля, че което и да изберем, няма да сгрешим все пак Simple Smile

# 711
Аз съм от няколко месеца с най-старичкия продаван модел на I robot тук - 621. Казва се Роби. Laughing Най-големият му плюс е цената - излезе ми 579 лв. от Техномаркет. Не съм се занимавала с поръчки, гаранцията ми е в България, което също е плюс. Да, хаотичен е на пръв поглед, но определено не пропуска и прашинка. Честно казано, хич не ми дреме колко пъти минава, нали не вървя след него. Отчитам като минус липсата на отложен старт и донякъде липсата на виртуална стена. Последното не е голям проблем, поставям механична преграда, защото проходът е тесен. За мен беше необосновано да дам няколко стотин лв. повече за нещо, с което ще получа същия резултат накрая.

# 712
  • Varna, Bulgaria
Благодаря за коментарите. Ще погледам и малко клипчета в интернет, за да видя сравнението на някои неща. За сега клоня към LG заради по- малкото шум при работа и по-малкото време на чистене.  Или базов модел на румба 621.   +  браава Simple Smile

# 713
Аз имам LG и Брава, животът ми е немислим без тях  Laughing
В началото исках да сменя ЛГто с румба, но сега съм мноого доволна и не знам какво съм очаквала  Mr. Green
Абсолютно на всички познати и приятели казвам да си купят такива джаджи, просто изключително улесняват живота.

# 714
  • Враца
Тя долни четка има ли ?
Защото в кауфланд гледах такава, но червена на цвят и нямаше.

# 715
  • Varna, Bulgaria
Момичета, имате ли прагове на стаите? Ще ми се да оставям вратите отворени и бъдещият робо сам да си обикаля, обаче имам прагове на всяка врата. Сега се замислих за това.  Прахосмукачата ще го прескача ли или като стигне до него и ще се врътне на обратно и ще трябвя да я местя ръчно в др.стая? И ако я местя ръчно по средата на програма - ще натрупа ли грешки?

# 716
  • Варна
Имам прагове да,не може да ги прескача и го местя.Няма проблеми с местенето.

# 717
  • Varna, Bulgaria
Сега друг въпрос. Ще ми се да взема за тест браава. Сигурно давят за проба оборотна машина. Аз ако я харесам ще искам неразпечатана. Връщам тази, вземам си депозита и ми пращат нова? Такава ли е процедурата?
А LG за тест има ли някъде или само irobоts имат такава услуга?

# 718
Хора, аз съм с Румба 780 някъде около 2 години вече- един от най-любимите ми уреди, обожавам я и я рекламирам, дори без да ме питат. Пускам я предимно преди да излезем, защото 1) си е шумничка; 2) апартаментът ни не е голям и не обичам да ми се вре в краката. За качеството на почистване- много съм доволна, но не мога да дам сравнение с друга марка. Скоро и майка ми попита за робот и започнах да чета пак във форума, защото вие винаги сте ми помагали в избора за всичко. Наистина колкото хора- толкова и мнения. Много ми се искаше да й препоръчам Румба, защото имам и знам със сигурност, че съм доволна. Но 1) превес на отзивите имаше за LG (да изключим това) и 2) гледах клипове, които сравняваха 2те марки и ми се стори, че LGто не е толкова хаотично и чисти малко по-бързо от румбака, също ефективността я даваха малко по-голяма. Майка ми така и не си взе роботче, та не мога да изкажа точно мнение, само знам, че ако пак реши, голямо четене пак ще става Simple Smile Мисля, че което и да изберем, няма да сгрешим все пак Simple Smile

Не виждам защо мненията на другите тук да са по-меродавни от твоето, след като ти ползваш такъв уред. А и се знае, че има платени потребители с рекламна цел. Peace

# 719
  • София
Здравейте. Аз имам Румба, но сега се оглеждаме за друго роботче за мокро почистване. Ориентирала съм се към
скуба, но се чудя само със специален препарат ли работи или може да се слага и друг? Имам малко дете, което се търкаля по пода и понякога ближе и ме е страх, ако е много агресивен препарата. Също така ми казаха, че имало модел, който чисти бани - катерел се до тавана. Имате ли идея кои модел е това, че нещо не се отриентирах в сайта им.
Иначе аз Румбата в пускам всеки ден или през ден, докато сме на разходка. Чисти го целият - около 140 кв. Доволна съм много от Румянка ( така и викаме в къщи 😂 )

Общи условия

Активация на акаунт