Отговори
# 420
Медът е алерген и не би следвало да се консумира от кърмачки.
До колкото разбрах съставките, причиняващи алергии в меда няма как да преминат в кърмата, защото се разграждат от стомашните сокове на майката. В никакъв случай обаче не бива да се дава директно на бебе.

Това го даде накое от момичетата тук, съжалявам но не помня кой беше точно  Embarassed - https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/
Много добре е обяснено всичко.

Допълнително четох и в книгата за първата година на детето, разпитах и приятелки които успешно са кърмили дали са ограничавали хранителни групи. Едната е консултант по кърмене, тя ми каза че не е ограничавала храни...

# 421
На мен педиатърът (с дългогодишна практика) ми каза какво може и не може да се яде. Медът категорично го забрани. Мисля да му се доверя, все пак него съм избрала да се грижи за здравето на Калоян.

# 422
На мен педиатърът (с дългогодишна практика) ми каза какво може и не може да се яде. Медът категорично го забрани. Мисля да му се доверя, все пак него съм избрала да се грижи за здравето на Калоян.
Сподели с нас. Моляяя Wink

# 423
  • София
   Добро утро, момичета!!!!
   Ние вече сме по разходки. Даже вчера в хубавото време бяхме почти три часа навън. Днес Зори става на един месец, а другата седмица мисля да събера роднините за погачата за 40 ден, че още никой не я е виждал. Само с този грип ме притесняват нещата, но ще видим. Дано всички да сме здрави.
   И при Зори започнаха някакви колики ли са, какво ли не знам. Следобедите е неспокойна. Ако я разнасям няма проблем, но оставя ли я в леглото и виква веднага. Каката се нерви и замина при баба си по собствено желание, а на мен ми е едно тъпо и гузно без нея. Сякаш домът ми е празен.
  За меда аз знам, че може да се консумира по време на кърмене, на както и всичко останалов ограничени количества. 1-2 лъжички на ден е даже и полезно. Или пък ако се разболеем. Опасно е да се дава на бебе и то не защото е алерген, а защото при директна консумация, бебето може да се зарази от ботулизъм. И с каката и сега с бебето не съм се лишавала от алергени. Цитруси, ядки, ягоди, краве мляко, шоколад - но наистина в минимални количества. 

# 424
  • Варна
Ох, аз нищо не ограничавам... Вчера ометох един черен шоколад... Embarassed Добре, че ми е добро детето... То аз явно толкова имам и кърма, де... Rolling Eyes
С това ядене по 100 часа започва да ми писва. То първо едната гърда, после другата, после евентуално и АМ... Храним се по 1 час, понякога повече. Нощем много ми тежи. Tired
Вчера севтосахме количката, мисля, че му хареса. Доста време будува, но си кротува вътре. Днес мисля пак да излезем, докато не е заваляло.
Днес чакаме новини от Софи и purpletka... Praynig

# 425
  • Сандански
Добро утро,  момичета  Hug! Благодаря ви за подкрепата. Все пак ще се опитат да родя естествено. Чакам да ми включат окситоцин  Sad /зная, че е болезнено/. В движение ще преценяват за секцио. Вече ме е страх,  но каквото и да става, ще е днес   Praynig Приятни разходки на вас  Wink

# 426
  • София
Добро утро,  момичета  Hug! Благодаря ви за подкрепата. Все пак ще се опитат да родя естествено. Чакам да ми включат окситоцин  Sad /зная, че е болезнено/. В движение ще преценяват за секцио. Вече ме е страх,  но каквото и да става, ще е днес   Praynig Приятни разходки на вас  Wink
Хайде Софи стискам палци да е безболезнено и по план всичко и да се похвалиш ☺

# 427
Момичета, успех с раждането. Само бъдете спокойни.

За ограниченията мисля, че всеки трябва да слуша неговия си педиатър, защото всеки лекар след като прегледа детето преценява дали майката следва да пази диета.

Нашият педиатър каза да спазвам лека диета - без мед, пр. мляко, чесън, цитруси, ядки, шоколад и варива (може да изпускам нещо).

И аз искам да извикам приятелки за погача, но се пада преди ваксината и няма да рискувам. Ще я направим домашните, а приятелките ще ги извикам след около седмица да ги почерпя.

# 428
  • София
Да момичета, у дама сме с бебе Самуил.
Стартирахме трудно и чак сега изчетох темечката - имахме си лактационна криза. Многа странно ни тръгнаха нещата, но вече мисля, че сме ок. Драмата беше първите два-три дни у дома, пък тогава и гости идваха и тотално не бяхме на себе си.
За силиконовите протектори аз съм доволна от тези на мам - по-тънки са крилцата, анатомични и залепват по-добре. Сами същи ги харесва, а тези на авент минават само в полу сън. Но той не иска и биберони, когато се налагаше дохранвахме с лъжичка.
Аз вече само ги намествам моите и детето като засуче те си стоят където трябва.
Кой беше писал за хематомче? И ние имаме. В епикризата е описан, но в болницата нищо конкретно не са казнали. Педито каза, че ще го проследим, ама май чак на месец ще ни види пак?
Момичета, леки раждания и здрави бебчета ви желая. Дано и двете се похвалите днес! На родилите мами честито, че сесията ми е през телефона и си дописвам поста, който започнах вчера през ноща... Simple Smile

# 429
Момичета относно храните -ям всичко,само да знаете колко шоколад съм изяла,не е минало ден без шоколад,то палачинки не бяха естествено и с мед,кафе пия,даже и в момента,киви ям,бадеми,орехи ,прясно мляко,фреш,ми като ви чета съм в голямо нарушение,хахаха но всеки си преценя,имаме си нормално колики за около 2 до 4 часа дневно след 6 следобед,независимо как съм се хранила,и капките за колики спряхме-според нас нямат ефект,все едно и също е положението,лек ден на всички Party

# 430
Да момичета, у дама сме с бебе Самуил.
Стартирахме трудно и чак сега изчетох темечката - имахме си лактационна криза. Многа странно ни тръгнаха нещата, но вече мисля, че сме ок. Драмата беше първите два-три дни у дома, пък тогава и гости идваха и тотално не бяхме на себе си.
За силиконовите протектори аз съм доволна от тези на мам - по-тънки са крилцата, анатомични и залепват по-добре. Сами същи ги харесва, а тези на авент минават само в полу сън. Но той не иска и биберони, когато се налагаше дохранвахме с лъжичка.
Аз вече само ги намествам моите и детето като засуче те си стоят където трябва.
Кой беше писал за хематомче? И ние имаме. В епикризата е описан, но в болницата нищо конкретно не са казнали. Педито каза, че ще го проследим, ама май чак на месец ще ни види пак?
Момичета, леки раждания и здрави бебчета ви желая. Дано и двете се похвалите днес! На родилите мами честито, че сесията ми е през телефона и си дописвам поста, който започнах вчера през ноща... Simple Smile

Ние бяхме с хематом - кефалхематом, и то доста големичък, за щастие днес , 25 дена по-късно почти е изчезнал, така че споко Simple Smile

# 431
  • Варна
Хайде, очакваме и последните бебчета. При нас е пълно приключение - баткото в петък донесе вирусче от детската градина. Събота и неделя се суетяхме около него, а в последствие и бебчето се оказа със сополче. Не тече, не излиза като дърпам с помпичката, нослето не е запушено, но хърка и с чува, че има секрет. Капя физиологичен разтвор и от време на време като кихне излиза. Надявам се да се размине само с това, без усложнения. Аз пък се оказах с хиперлактация и явно ми се запуши канал, два пъти вдигах температура, голямо цедене падна. Иначе засега коликите са поносими, нервна е по няколко часа вечер, но като ги сравня с тези на баткото...направо си е песен.
Сега се чудя дали да пера дрехите на двете деца заедно, баткото е на 3г и още му ги пера отделно с бебешки прах за пране. Деля по цветове и материи и взе да ми писва това сортиране на 100 места

# 432
Фрози, Сашко беше с хематом, но до края на първия месец изчезна напълно   Party
Момичета, аз от колко храни се ограничавам и пак коликите на детето са ужасни.
На мен част от бемките, които ми се появиха при бременността, изсъхнаха.
Аз питата на малкия ще я правя в края на месеца, а не точно на 40- я ден. Чудя се обаче да ходя ли да ми четат очистителна молитва в някоя църква newsm78 Не си падам мн мн по тези неща.... Confused
Ние с Ивкелина вече сме приятелки във фейса. Напомням, ако искате да си разменим профилите, ще си направим общ чат вместо група.
Днес сме на консултация. Толкова се радвах, че ще излезем от вкъщи,а то се сгомняса времето  Crossing Arms

# 433
и аз погачката на Анастасия ще я правя малко след 40 ден заради болното време,а за молитва няма да я водя,ама защо и аз незнам....
аз съм за общия чат,само да ми пишете на лични как да се включа
Малката ми няма колики или поне не са силни и не ги усещам,но я научих на ръце и положението е страшно

# 434
Тя молитвата е за вас не за бебето

Общи условия

Активация на акаунт