Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 ян. 2016, 10:34 ч.

Частна детска градина Варна

 • 13 332
 • 56
 •   1
Отговори
# 15
 • Варна
 • Мнения: 3 827
Може и да не е задължителна програма, а допълнителен избор но доколкото знам беше за всички деца- 2 пъти седмично езда и тенис. Все пак за такава такса е нормално да предлагат доста неща на децата, но за мен лично трябва да бъде съобразено с възрастта им, а определено това не го разбирам така и за това не съм на мнение, че когато даваш повече пари осигуряваш най-доброто и за това съм в такава дилема. Имам още доста време, но сигурно пак ще ми е малко.
Има и друга старана-всеки води различен начин на живот и има различни амбиции за детето си та може и това за някой да е нормална програма и точно това да търси.
Много щеше да е хубаво ако имаше точна и ясна информация за всички детски заведения, която за жалост не можещ да получиш дори и да ходиш на среща с всеки директор.
Ох, трудно е да си повериш детето каквото е да знаеш и колкото и прекрасно да ти изглежда всичко, ако изобщо намериш място, за което да имаш такова мнение.

# 16
 • Мнения: 90
Здравейте,някой има ли представа как е положението в Чебурашка?Аз там мисля да запиша детето си на ясла.

# 17
 • Мнения: 90
Здравейте,някой има ли представа как е положението в Чебурашка?Аз там мисля да запиша детето си на ясла.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 190
Все още нямам директни впечатления от нито една ясла, но преди няколко седмици прозвъних и посетих някои от тях, така че ако на някого това му е от помощ, ето малко информация.

Морско конче - в Морската градина. На сайта им всичко изглеждаше много добре, но като се обадих по телепфона попаднах на една доста неадекватна жена, която не успя да отговори на почти никой от въпросите ми, включително и дали изобщо имат места в яслена група. През цялото време ми предлагаше да дойда на място, но не виждам това как би променило нейната информираност. Когато попитах за максималния брой деца в група, ми се отговори, че сега идвало лято - едни деца си тръгвали, други идвали, и така. Т.е. пак нищо конкретно. За таксата не помня какво ми каза, но мисля, че я имаше на сайта. Паркиране - имали уговорка с Хоризонт и родителите можело да спират там. Зарових се из интернет и намерих много негативни мнения за тази ясла, които в общи линии се свеждаха до това, че децата не се обгрижват както трябва. Освен това миришело от зоологическата градина. Така или иначе в моята класация отпадна от списъка.

ВИП - Аз съм българче - само по телефона говорих и с тази директорка. През цялото време ми наблягаше на това как имали най-ниската такса в целия град, най-големия двор в целия град и как трябва да се запиша възможно най-скоро, понеже вече имало родители, които са се записали за септември даже. Такса - в момента е 350 лв за някакви ограничени бройки (поне според директорката), иначе е 480 лв на месец с включена храна. Децата каза, че са по 10-12 в група, като за яслената доста го увърташе, но аз останах с впечатление, че имат по един човек, който е през цялото време с тях + приходящи, когато имат допълнителни занимания. Учителките били млади, имат специално определен човек, който се грижи за детето в първоначалния период на адаптация, за да спечелят доверието му. Това много ми хареса, честно казано. Паркирането в района е близо до невъзможно. В интернет намерих противоречиви коментари, като основно се въртяха около това, че са по-скоро доволни от грижата за децата (е, имаше и негативни, но то за къде ли няма), но директорката е доста меркантилна и неприятна.

Чебурашка - директорката ми направи добро впечатление по телефона, ходих и на място. Такса - 330 лв на месец + 5 лв/ден за храна. Ако детето не посещава яслата известно време, се приспадат парите за храна. Стори ми се, че много се съобразяват с децата и желанията на родителите - при постъпване се попълва въпросник с всякакви подробности за детето. Питах може ли вместо на гърне синът ми да бъде слаган на тоалетна, защото на това е свикнал, нямаше проблем. Когато извеждат децата, ако родителят не иска неговото да бъде извеждано, нямало проблем то да остане вътре. Попитах дали детето може да се запознае предварително с учителката, например след работно време, казаха, че да. Много гушкали и успокоявали децата. Ей такива неща. Аз видях сградата в центъра, имат и в Левски, там не знам как е. Дворът ми се стори културно голям, пролетта, когато има и трева, би било доста приятно. Помещенията, където децата играят и се хранят, обаче, не ми харесаха много. Доста са мънички, поради което и няма почти нищо в тях. Помещенията за игра и сън уж са отделни, но ми се струва, че в помещението за сън няма място за всички легла и има такива и в помещението за игра, което пък допълнително взема от пространството. В стаята на най-малките освен леглата имаше само и една масичка със столчета. Не че от другите помещения не могат да се носят играчки и т.н., но ми се стори някак голо. Храна - от Лакомник. Паркиране в района - общо взето невъзможно.

Цветни песъчинки
- говорих по телефона и ходих на място, директорката (т.е. зам-директорката, защото има още една собсветничка, която се води директор и с която не съм разговаряла) ми направи добро впечатление. Такса - 450 лв с храната, не се връща част, ако детето отсъства , освен в летните месеци. Първите 3 месеца таксата е 360 лв на месец. Хареса ми, че има ред и някак си нещата ми изглеждаха много организирани. Не са обаче толкова гъвкави като Чебурашка - посъветваха ме да запозная синчето и с гърнето, защото ... тук последва носене на вода от 10 кладенеца, но изводът е, че така са свикнали и така е по-удобно за тях, освен това имат само 2 тоалетни за всички деца от всички групи. Не останаха очаровани и от молбата ми детето да се запознае предварително с учителката. Все пак постигнахме компромисен вариант - да се запознае със зам.директорката, която ще го заведе в групата първия ден. Помещения - това са 1-2 апартамента, които са обединени в едно отворено помещение с отделни кътове. Децата не са напълно отделени в отделни стаички и в определени моменти пускат децата от различните групи да се занимават заедно. На мен това много ми хареса. Играе се и се спи на едно място, леглата са нещо като разтегателно фотьойли, които се събират, когато не се спи и поне има малко повече място. Иначе т.нар. "кътове" също не са много големи, но някак си усещането е за повече пространство заради това, че не са напълно отделени стаи и заради сгъваемите легла. Като цяло стаите ми се сториха по-приветливи от тези на Чебурашка. Имат ароматизатор в помещенията - това не ми хареса въобще. Двор - културен, но е вътрешен двор без зеленина, целият е настлан с гумирани плочки. Храна - Залива 49, ако има нужда от по-наситнена храна - ВИП Бебе. Паркиране - най-добре от четирите изброени места.


# 19
 • Мнения: 90
Ехее страхотно описание Simple Smile Благодаря ти много.

# 20
 • Мнения: 90
Scorpita,на коя ясла се спря?

# 21
 • Мнения: 11 554
Това с ароматизатора вероятно е за да прикрива миризма на мухъл.

# 22
 • Мнения: 90
Ами колко му е,плащаш 10 пъти повече и.....

# 23
 • Варна
 • Мнения: 3 827
...и навсякъде има по нещо. Все повече се убеждавам, че разликата между ЧГ и ДГ е само в таксата. А това масово поръчване на храна от ВИП бебе съвсем ме отврати-само буламачи предлагат там, защото даже не са сметнали за нужно да си закупят фурна и следобедна закуска всеки ден царевично нишесте с нещо си вътре. За такса от 450+лв аз лично имам изисквания за по-хубава храна. Вече не се включвам много в темата, защото все повече се отказвам от ЧГ.
За "Аз съм Българче"  преди повече от месец на мен ми казаха същото, че ако си запиша детето сега ще е 1год на 350лв такса, но промоцията съвсем скоро ще бъде спряна, защото вече имали места само за една група. Явно скоро е много относително понятие, а по думите им всеки ден записват поне по 1 дете. Или аз не мога да смятам или те си лъжат безцеремонно. От там приятелка си отписа детето миналия месец, заради явяването на деца с лекарства и обяснение, че родителите си плащали и искали децата да ходят. Ами ок, но това е ДЗ с много деца, а не лична бавачка.
"Приятели" както щяха да имат яслена група и едва ли не вече да подам документи и на лято за подписване на договор като ще тръгва се оказа, че няма да има яслена група, а 2-3г деца ще бъдат в групата 3-4г, но това разбирам като се обаждам като нов родител, който проучва, а не като такъв на когото вече са казали и истината лъсна. Ако не бях на направила тази проверка щях да си дам детето уж в яслена група. Най-лошата е, че миналата година имаше същия случай при тях, за който pina разказа в темата.
"Монтесори" това, че аз ще си карам детето не ги вълнувало и ползвам или не плащам транспорт. Ако съм платяла годишна такса щели да ми приспаднат 1 месец и реално таксата ми пада на 595лв на месец. Ок, ами детето ли не ходи всеки ден дали някой края но месеца ще извади пари да ми върне? или като по-глупава да дам едни 7000лв и да си живуркаме. За тях се оказа, че и "групата" на Монтесори градините в БГ се отделя от тях като обяснението на градината в Пловдив е, че не спазват всички изисквания зя Монтесори метод на обучение, което си е необучение по метода.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 14:30 от eli70o0

# 24
 • Варна
 • Мнения: 190
Scorpita,на коя ясла се спря?

В крайна сметка на Цветни песъчинки. Както стана ясно след обиколката ми, идеално няма... А би било добре да има за 450 лв на месец. Чебурашка също беше приемлив вариант.
Не ми беше хрумвало, че ароматизаторът може да е заради мухъл. Ако не забравя, ще попитам при следващото ми посещение. Не че ще ми кажат, ако е заради мухъл, но ми е интересно какво ще ми обяснят.

Монтесори - нямам лични впечатления, но онзи ден чух от приятелка, която знае от нейна приятелка..... че там таксата хем е 650 лв на месец, или нещо такова, хем все имало и някакви допълнителни неща, за които да се плаща и често чуквали близо 1000 лв на месец. Колко е вярно и точно не мога да кажа, само препредавам по разваления телефон.

# 25
 • Варна
 • Мнения: 3 827
Че е 650лв-толкова е, но колкото и допълнителни неща да има, които всъщност какви да са(таксата включва храна, транспорт, занимания, играчките са специфични, но не се купуват от родителите, консумативи няма както във всички ЧГ)? Едва ли са 350лв. Това за което се сещам е някой театър, екскурзия.
Кога тръгвате? Да споделиш вече преки впечатления Simple Smile

# 26
 • Варна
 • Мнения: 248
В Цветни Песъ4инки бяхме миналата година на ясла и после 5 месеца градинската им група.Директорките са много отзив4иви,дори ни върнаха предплатена такса,по договор са длъжни,но можеха да уврътат,както пък се слу4и с други познати за същата градина. В на4алото имаха едни Госпожи,но после стана някакво страхотно теку4ество - изпонапускаха и отиваха в 4ужбина лелите.Миришеше адски на мухъл - това в старото помещение за яслата - долу до офиса им.Дрехите на малкия миришеха  по цял ден....После се спукаха тръби и преместиха вси4ки деца в помещенията на градината,а долу правеха ремонт и накрая казаха,4е няма да отварят поради проблеми някакви.В градинската група вси4ки са на едно - няма ясла,няма градина,има няколко възрасти събрани.Ние го отписахме,понеже пък много болести лепеше и таксата направо ни влуди - ходи,не ходи бам - 500 кинта,450 лв е градина + 100-110 за храна.Като не ходи приспадат единствено храната,таксата е твърда.И в комбинация и с парите за лекарства направо стана един малък кредит.И го отписахме.Сега сме в ДГ-Христо Ботев,извинявайте,ама къде са 50 лв къде са 500...но в на4алото искахме да е в 4астна,да го гледат пове4е,да е по-малко стреса и така.Ина4е не мога да кажа лошо за у4ителките,но винаги имаше по някой родител като си вземахме децата,да ги скастри,4е не занимавали с нищо децата им и не ги у4ели на нищо...но говореха за по-горните групи де....Аз съм 50:50 за тази градина,но и не мога да кажа пък,4е съм недоволна,все пак за първа година беше,нормално е да е боледувал пове4е.

# 27
 • Мнения: 90
Само не съм съгласна,че храната във Вип бебе е буламач.Вече повече от година ми носят от там.Храната е невероятна.

# 28
 • Varna, München
 • Мнения: 50
Здрашейте момичета,

извинете, че така се включвам, но следя темата. Търся все още място за моето момиченце, което ходи в момента на ясла.

Като чета мненията и тук и в други теми, оставам без думи. Какви са тези такси, какво е това чудо/ какво яде или прави едно дете на година/две за 1000 лв на месец?????? И как ги давате тези пари, а в същото време насреща едно нищо.
Скоро се местим във Варна, живеем от мн години в Германия/ че то тук няма такива цени, като имаме в предвид заплащането/. Възмутена съм, как не ги е срам тези директорки и собственици. Искам да знам колко е заплатата на една възпитателка. Тук в ясла са на 4 деца се пада една възпитателка. На 2 годни едва ли ще я пусна да язди или на тенис да ходи. Това са глупости. На децата им трябва само чист въздух и на двора, гората, природата. Да има къде да полегнат. При нас няма стая с легла, на матрачета спят, които се прибират.

Ние ги създадохме такива псевдо- можещи. То не е само да си чул за Монтесори.... Извинчвам се за оф-топик темата, но не се сдържах. Ще стоя и ще си я гледам, но тези пари няма да им ги платя. По добре една жена да наема почасово.

Извинчвам се още веднъж, Успех на всички и си помислете, колко ви е скъпо детенце, да го оставите в ръцете на някакви измислени ясли и градини. За мен тези и представа си нямат какво е ясла и градина. *Сигурно има и изключение Grinning* Hug bouquet

# 29
 • Варна
 • Мнения: 248
п.с. да не говорим,4е вси4ки знаем,4е няма как да ни ги гледат перфектно,дори и за 4астна.Ние голямо проу4ване му дръпнахме като избирахме къде да го запишем тогава.Истината е,4е няма как да знаем дали наистина се 4увстват добре и как ги гледат.Говорим само за 4астните,в ДГ я ясно,4е няма как да ги гледат като писани яйца. Успех ви пожелавам в избора и най-важното децата да ходят с кеф и без драми Wink
isi83 да,парите са твърде много,а като по4нат да ти смятат колко малко са всъщност Wink Извинете,ама 500 кинта и той да е вкъщи моля моля...наистина една жена по4асово да го гледаше по-добре...малко социализацията ще изостане,ама....в този ред на мисли май по-добре добрите стари държавни Wink ний не сме много повредени от там,хахахах и ний хора станахме Wink Просто в пове4ето 4астни няма коректив и са разхлабена работа,само да вземем пари4ките на мама и тате май! А аз бях най-яростната противни4ка на държавните...с второто май на друг акъл ще съм!

п.с. ВИП бебе са със страхотна кухня,моля - вси4ки деца много харесваха храната

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 16:12 от nevvy

Общи условия

Активация на акаунт