Познай коя е книгата - 13

• 48 606
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile изглежда ви затрудних

подсказка: съвсем наскоро имаше друга загадка от този автор Simple Smile
гугнах го и прочетох и тази книга  Laughing

още едно мнение за странната скулптура и давам отговора  Hug
Цитат
Станах от пейката и посочих скулптурата.
— Онова не е ятаган. Не е и полумесец, а усмивката на невидимата котка от „Алиса в Страната на чудесата“.
Орсън се обърна да огледа шедьовъра.
— Онези неща не са зарчета, нито кубчета захар — продължих аз, — а двете хапчета за смаляване и уголемяване, които Алиса е взела от магазина.
Орсън обмисли това с интерес. Беше гледал на видео анимационната версия на Дисни по класическата приказка.
— А онова не е символ на земята, нито синя топка за боулинг, а голямо синьо око. И какво означава всичко заедно?
Орсън ме гледаше и чакаше да му обясня.
— Широката замръзнала усмивка е смехът на скулптора над лековерните хора, които са му платили толкова щедро. Двете хапчета са наркотиците, с които е бил дрогиран, когато е създавал този боклук. Синьото око е неговото око, а другото не го виждаш, защото намига. Купчината бронз в основата, разбира се, е кучешко изпражнение. Предназначено е да бъде язвителен коментар за произведението, защото, както всеки знае, кучетата са най-проницателните критици.
Ако силата, с която размахваше опашка, беше надежден показател, Орсън изпитваше огромно удоволствие от това тълкуване.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 20:19 от st. Dobri

# 61
  • In the middle of nowhere
Ако няма други желаещи - Дийн Кунц. Simple Smile Но не съм сигурна дали е "Не бой се от нищо" или "Светкавица".

# 62
ти си, лучена супичка  Hug

потърсих другите книги на Дийн Кунц, защото "Светкавицата" ми допадна - приятна, лека за четене, малко като дъвка  Blush
може да проверя с още една книга, но за сега не смятам че е някакъв връх  Blush

# 63
Благодаря, st.Dobri. Simple Smile
Eто нещо съвсем леко за отгатване, но много приятно (обичам го този човек):

"... животът е странен подарък. В началото надценяваме този подарък и мислим, че сме получили вечен живот. След това го подценяваме и го намираме за гаден, прекалено къс, почти сме готови да го захвърлим. И накрая си даваме сметка, че не е било подарък, а е бил даден само назаем. И тогава се опитваме да го заслужим. Аз, който съм на сто години, знам добре за какво говоря. Колкото повече остарява човек, толкова по-добър вкус трябва да прояви, за да оцени живота. Трябва да стане изтънчен и артистичен. Всеки кретен може да се наслаждава на живота на десет или на двайсет години, но на сто, когато вече не може да се помръдне, трябва да използва главата си."

# 64
  • София, България
Старецът, който избяга през прозореца  newsm78

# 65
Не  Simple Smile

# 66
и на мен ми заприлича на стареца  Blush

ще наблюдавам  Hug

# 67
Розовата дама? На Шмит...

# 68
Да," Оскар и Розовата дама" е, давай, Носферата bouquet
(Харесвам я, откакто я гледах с Илка Зафирова като Розовата дама преди... известен брой години Simple Smile)

# 69
Защото си постъпил като лигльо. Дал си й повече, отколкото е определил съдът. Не си ударил другата в лицето, защото снимала филм. Позволяваш на жените да диктуват действията ти, а те не могат да се оправят в този свят, въпреки че сигурно те ще бъдат светците на небето, а ние, мъжете, ще горим в ада.
...
Но какво ще кажеш за другите си стари приятели? Една година се движиш с един, на следващата — с друг. Онова италианско момче, което беше толкова смешно във филмите, има лош късмет и ти никога вече не го погледна, защото беше по-известен от него. А твоя стар, стар приятел, с когото ходеше на училище и който ти беше партньор в пеенето? Нино. Той пие прекалено много от разочарование, но никога не се оплаква. Работи здраво, превозва чакъл с камиона и пее за няколко долара през почивните си дни. Никога не говори против теб. Не можеш ли поне малко да му помогнеш? Защо не? Той пее добре.
...
Приятелството е всичко. Приятелството е повече от таланта. Повече от правителството. То е почти наравно със семейството. Никога не забравяй това. Ако се беше обградил със стена от приятели, днес нямаше да ме молиш за помощ.

# 70
  • вятър в маслините, вятър над хребета
О, това е "Кръстникът", няма как да се сбърка Laughing

# 71
Защото си постъпил като лигльо. Дал си й повече, отколкото е определил съдът. Не си ударил другата в лицето, защото снимала филм. Позволяваш на жените да диктуват действията ти, а те не могат да се оправят в този свят, въпреки че сигурно те ще бъдат светците на небето, а ние, мъжете, ще горим в ада.
...
Но какво ще кажеш за другите си стари приятели? Една година се движиш с един, на следващата — с друг. Онова италианско момче, което беше толкова смешно във филмите, има лош късмет и ти никога вече не го погледна, защото беше по-известен от него. А твоя стар, стар приятел, с когото ходеше на училище и който ти беше партньор в пеенето? Нино. Той пие прекалено много от разочарование, но никога не се оплаква. Работи здраво, превозва чакъл с камиона и пее за няколко долара през почивните си дни. Никога не говори против теб. Не можеш ли поне малко да му помогнеш? Защо не? Той пее добре.
...
Приятелството е всичко. Приятелството е повече от таланта. Повече от правителството. То е почти наравно със семейството. Никога не забравяй това. Ако се беше обградил със стена от приятели, днес нямаше да ме молиш за помощ.

Ще ти направя предложение на което не можеш да кажеш "не".
или ще осъмнеш с конска глава в леглото  Wink

# 72
Тези дни я препрочетох- има какво да се научи...
Ти си, Лимонадена!

# 73
И аз си препрочитам Кръстникът. Велика книга е!

Джо, чакаме!

# 74
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Вместо да се ужася, наблюдавах как се извършва състаряването на лицето ми с интереса, който изпитваме, като следим как се развива действието в някой роман. Знаех също, че не се лъжа, че някой ден то ще се забави и ще поеме нормалния си ход. Хората, които ме познаваха на седемнадесет години от времето на пътуването ми в ..., останаха поразени, когато ме видяха две години по-късно, вече деветнадесетгодишна. Това ново лице ми остана. То бе моето лице. Състари се още, разбира се, но сравнително по-малко, отколкото би трябвало да се очаква. Лицето ми е прорязано от сухи и дълбоки бръчки, с повехнала кожа. Не се отпусна като някои лица с изфинени черти, запази си същите очертания, но веществото му е разрушено. Имам разрушено лице.

Общи условия

Активация на акаунт