Познай коя е книгата - 13

• 48 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
"Дракула - неразказан"  Laughing ?
Скрит текст:

# 31
Неее, книга е, не сценарий. Макар че намирам сценария на филма на Копола за по-силен от книгата на Стокър.

# 32
  • Ямбол
О, аз само се шегувах   Peace . Но съм напълно съгласна за сценария на Копола.

# 33

Продължението на романа на Стокър, написано от пра-племенника му в съавторство с най-големия познавач на историите за граф Дракула.
Някой да пусне загадка! Simple Smile

# 34
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тази година пролетта подрани. Дойде с топли кратки дъждове, с розова пяна, кипнала отведнъж в клоните на прасковите, и осея тъмните блатисти брегове и далечните хълмове с белите съзвездия на кучия дрян. Оранта бе попривършила и кървавите отблясъци на величествения залез обагряха в още по-ярки тонове пресните бразди на червената ... глина. Влажната тръпнеща земя, готова да поеме памуковите семена, бе розова по песъчливите върхове на браздите, а в сянката на вдлъбнатините им тъмнееше в алени и кафеникави оттенъци.

# 35
  • Варна
с този памук... ми напомня на Скарлет О`Хара...

# 36
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ейй, ама сте бързи Laughing хем скрих показателното за щата. Иначе памук има и в "Севера и Юга" Wink

# 37
  • София, България
Ева, давай ти си  Peace

# 38
  • Варна
Предлагам цитат от любима моя книга, чието продължение излезе скоро и ме чака да го чета...
Скрит текст:
Но лятото дойде, а Д. го нямаше. Получих писмо и снимка от него. В писмото ми пишеше, че си имал нов баща, снимката била негова, и трябвало да остане в Меридиан, защото правели планове да построят с него рибарска лодка. Баща му бил адвокат като А., само че доста по-млад. Лицето на новия му баща беше приятно и се зарадвах, че се е паднал на Д., но новината, че няма да дойде, ме смаза. Д. пишеше в заключение, че ще ме обича вечно и да не се тревожа, той щял да дойде да ме вземе и да се ожени за мене, веднага щом съберял достатъчно пари, така че моли да му пиша.

Мисълта, че си имам постоянен годеник, твърде малко ме утешаваше за отсъствието му: преди не се бях замисляла за тия неща, но сега разбрах, че лятото — това беше Д., който пуши цигара от канап край езерцето, очите му блестят от сложни планове как да накара Б. Р. да излезе; лятото беше бързината, с която Д. посягаше и ме целуваше, щом Дж. не гледаше, копнежът, който изпитвахме един към друг. С него животът беше нещо обикновено; без него беше непоносим. Цели два дни бях нещастна.

# 39
  • София
Да убиеш присмехулник, Харпър Ли.

Прекрасна е, за жалост продължението не е на същата висота.

Загадка мога да дам довечера, най-рано.

# 40
  • Варна
Още не съм го започнала... После мога да споделя и аз впечатления...
Ще чакаме довечера, Артемис...

# 41
  • София, България
Чакаме впечатления Ева   Peace Като четох историята на издаването на книгата ...

# 42
  • София
Сляп съм. Но не съм глух. Поради непълнотата на нещастието си вчера бях принуден да слушам близо шест часа един самозван историк, който с изопачения си разказ за "Персийските войни" - на атиняните, естествено и отърва да ги наричат "Персийски" - така ме възмути, чеда бях по-малд и по-влиятелен, щях да се надигна от мястото си в Одеона и да внеса смут в цяла Атина, като го оборя.

# 43
Сляп съм. Но не съм глух. Поради непълнотата на нещастието си вчера бях принуден да слушам близо шест часа един самозван историк, който с изопачения си разказ за "Персийските войни" - на атиняните, естествено и отърва да ги наричат "Персийски" - така ме възмути, чеда бях по-малд и по-влиятелен, щях да се надигна от мястото си в Одеона и да внеса смут в цяла Атина, като го оборя.

Сътворението на Гор Видал - чудесна книга! Peace

# 44
  • София
Poppea, ти си наред.

Общи условия

Активация на акаунт