Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 713
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Последно като имах възпален венец там, където ми пробиваше един мъдрец зъболекаря в БГ ми го проми и каза да го тупкам с памук, потопен в кислородна вода. Те май това основно и използват за промивки и дезинфекция. Но трябва да се внимава, понеже много дразни лигавицата и я разяжда ако се прекали  Naughty Аз май леко бях прекалила и венеца седеше един бял, но след седмица или 10 дни не помня точно, като бях пак при него и каза че вече е добре, не ме болеше, но малко бях прекалила с тупкането  Laughing Но явно действа при леки възпаления...

# 661
Мони, като гледам всички ти предлагаме различни форми на Корсодил, като всеки уточнява, че трябва лекар да го види. Съберете малко мнения за зъболекари и който може да го приеме най-скоро...
Имам от позната големи препоръки за зъболекар във W1G, който обаче не работи по NHS. Но нямам лично мнение, смятам детето да водя при него.

# 662
  • Великобритания
Eludril и аз ползвам доста често , след като от Corsodyl ми се пооцветиха зъбите хахах ..ужас , стреснах се след като ги видях
има го в Ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/ELUDRIL-CLASSIC-MOUTHWASH-200-MLS-x1-/ … :N38AAOSwT5tWGpNK
аз поне оттук си го поръчвам

# 663
  • ENGLAND
Моят мъж от вчера много го боли венеца, подут е доста. Явно някакво възпаление.Той има проблеми с венците.
Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? Имаме някакъв препарат за жабуркане, но не помага. Знам, в БГ е ползвал Elugel и му помага, но тук няма такъв подобен.
Моля, ако някой знае някакво мазало за венци да пише!
Аз съм с проблемни венци и се лекувам с клеева тинктура, тази седмица целия ми венец в дясно беше поддут, кървеше и ме болеше, с три намазвания вечер всичко мина. А давам и на детето като се разболее, още при първите признаци, грешка няма, заредила съм се с шишенца. Казват, че има в бг. магазини в Лондон.

# 664
  • Истински се вижда само със сърцето.
Клеева тинктура и други хомеопатични аз поръчвам от онлайн билкова аптека в Бирмингам

Това е линка http://www.bilkova-apteka.co.uk

# 665
Много ми трябва помощ. Не мога да се ориентирам в тази статистика за училищата. Имам три линка от старите теми, просто не разбирам каква е класацията и какво и къде да гледам. В момента сме във фаза "А така!". Всичко трябва да стане страшно бързо, в рамките на няколко дни.
Може ли някой да ми помогне и да ме ориентира?

# 666
Mademoiselle Chocolate най-добре ги виж на място
Статистики има тук: http://reports.ofsted.gov.uk/
Може да търсиш по име на града или по пощенски код да видиш какво има около вас, можеш да видиш конкретно училище
Моят опит е, че статистиките не са обективни.

# 667
Намерих ги. Нов въпрос - защо при някои няма публикуван рипорт, а само някакво писмо? И има ли по-лесен и бърз начин да отсея добрите училища - за района, който ме интересува са 70 и в момента ги гледам едно по едно....

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 21:46 от Mademoiselle Chocolate

# 668
тук има много информация...
виж кои са училищата около вас, после виж примерно по колко деца има, има ли много чужденци  и т.н. каквото те интересува
линкът който аз ти дадох е за ofsted репорти - не са статистики, а оценка - как се справят децата, учителите, има и доклади какво са видяли наблюдаващите...
Моят опит е, че в средата на годината в хубавите училища не приемат - вече са пълни
Дори да намериш най-прекрасното училище до вас е възможно да не ви приемат.
Виж от общината какво ще ви предложат и вижте на живо училището. Поговорете с директорката и вижте в какъв клас ще е. Има ли много деца, които не говорят английски, колко бързо се адаптират...

# 669
Още нямаме жилище и бих искала да търсим в райони с добри училища. Как да видя какъв е процентът на чужденците? И пак да питам - защо при някои училища няма публикуван офстед рипорт, а само Academy conversation information letter?

# 670
В твоя линк го имаше, но си редактирала и не мога да го намеря сега
За Academy conversation information letter не знам

Пак да споделя опит - взехме си жилище до най- най училището в града, но са full и ни отказаха. От общината казаха, че има списъци с чакащи и ние сме 32 в списъка... и че целия свят иска в това училище, да не се надявам
Ако набележиш училище можеш да звъннеш да попиташ дали имат свободни места и дали ще е възможно да ви приемат, за да знаеш дали да търсиш жилище в раьона

# 671
Аз харесвам много http://www.locrating.com/ за първоначален ориентир в училищата за даден район. Има удобен филтър, показва училищата в зависимост от офстед рипорта /да, относителен е, отделно, че е инспекциите са на няколко години, в нашето у-ще последната е 2010г/.  Но като щракнеш върху избрано училище дава така важния Laughing /и пак доста относителен/ % на деца, за които английския не е роден език; показва % деца, които в Y6 са покрили очакваното за възрастта им левъл 4, както и % деца, покрили следващото левъл 5; има линк към конкретното училище в http://dashboard.ofsted.gov.uk/. А там могат да се видят постиженията на децата и в КС2, и в КС1, разбити по дисциплини и сравнени със средните.
И още, и още...
Някои райони в сайта си имат информация за свободни места за съответните години в различни училища към конкретна дата.

# 672
  • UK
Шоколад, поне при нас, а предполагам и навсякъде, приемът в академиите не е през сайта на общината, а само на място. Моето дете е в такова, най-доброто училище в района е, другите са мама-мия, приеха го точно една седмица от подаването, а от общината ми върнаха писмо, че в нито едно от останалите по район няма места. В католическите също приемат самостоятелно, а са и като цяло с много високи постижения и оценки, имам приятелски деца в католически училища, бих те посъветвала да разгледаш и тях. Те си имат и отделни изисквания за прием, пише ги по сайтовете. 

# 673
  • ENGLAND
Още нямаме жилище и бих искала да търсим в райони с добри училища. Как да видя какъв е процентът на чужденците? И пак да питам - защо при някои училища няма публикуван офстед рипорт, а само Academy conversation information letter?

Няма рипорти, защото по всяка вероятност училището е преименувно, станало е академия или е в някаква група от училища. Офстед рипорта е на 3 години и по всяка вероятност училището още не е инспектирано.Като  се влезне на сайта на училището може да се разбере приемник на кое училище е и да се видят рипортите на старото училище. В последните години доста училища се преименуваха на академии, а доста от тях са с грейд 3 или 4. Лично аз, а и доста от моите колеги предпочитаме да си дадем детето в гуд училище, а не в аутстандинг.

# 674
Мерси, момичета!

Още въпроси за училището:
- За 8 годишно Primary school ли ми трябва?
- Сега при тях е средата на учебната година, нали? Може ли по това време да се започне?
- Какви документи ни трябват оттук? Тук също учебната година не е приключила и няма да имаме свидетелство за завършен клас.
- На сайтовете на училищата ли мога да видя какъв им е районът? Ако не ни приемат в училището по район, следващото ще ни приеме ли, след като не сме им в района?
- Дребният още не е навършил 4, но до няколко месеца навършва. Какво правим? Детска градина или училище за него?

Дорет, защо предпочитате двойки, а не единици? В нашия район, на село, има две единици и доста двойки.

За работата:
- Гледам, че повечето хора започват работа в 8, а училищата в 9. Хората приключват в 4.30-5, а училищата в 3.30. Какво правим в този случай? Чайлдмайндър? За всяко дете по отделно ли? Защото те, ако са разхвърляни по различни учебни заведения (а те ще бъдат, защото са в различни възастови групи), не може един човек да ги прибере по едно и също време. А и четох, че чайлдмайндърите събират повече деца. Как тогава ще ходят да прибират моите, ако имат още 3 други у дома?
- Какво правим с болничните? Ще ме изтърпи ли някой с три деца, които се разболяват съответно?

За къщите:
- Кой поема ремонтите на къщите - наемателят или наемодателят?
- Заслужава ли си да транспортираме покъщнина оттук или ще ни излезе по-скъпо, отколкото да купим някои неща оттам? Как вървят цените на мебели, бяла, черна техника?
- Някой може ли да препоръча евтин превозвач за багажи?

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 07:24 от Mademoiselle Chocolate

Общи условия

Активация на акаунт