Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 736
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Ell, ако попаднеш на кадърен такъв, сподели!
Аз буквално всеки, на втора среща питам за зъболекар да препоръча, но досега никой не се е похвалил с добър такъв.
Ние в началото се бяхме записали в държавна практика, явно на калпава зъболекарка попаднахме.
На синът ми една пломба 3 пъти пада, на дъщеря ми издраска един зъб. Нас с мъжът ми на частно ни прави корони, които после и двамата сменихме - толкова дървена работа!
След нея 4ма на частно пробвах, същата работа! И в Лондон съм ходила на специалист, с титли и звездни клиенти - същата работа.
Този с който сме сега е само на частно, като децата под 18 са безплатно, но пък цените му са ..
Не мога да го препоръчам като добър зъболекар, който ще направи чудеса за да ти спаси зъб.
По-скоро гледа да се хване да прави корони, мостове, импланти.
Имплантите са му като мантра! Водя дъщеря ми 2 пъти в годината на контролен, и само иска я да й избелва зъбите, я шини да й слага Simple Smile
Знам че всички за пари работим, ама някак, от това съсловие очаквам и малко да гледат на мен като на пациент, не само като на клиент който да ошушкат.

Редактирам се, за да добавя нещо.
"Остарелият вариант", при изпилване на зъби за мостове и корони, в който се пили зъбът и под венеца е с по-дълъг живот.
Новият метод, по който се работи тук и в Щатите е да се изпили само над венеца и тогава да се залепи.
За всеки с прилична обща здравна култура е ясно, че част от зъба остава незащитена и е въпрос на 3-5 години да останеш без мост-корона-зъб.

И зъболекарите сами си казват, че "годността" на корона/мост е около 5 години, но услужливо за тях самите, премълчават да те информират, че вероятността да загубиш и това под тях е над 90%.
Ама така е по-лесно - имплантите са модерни много сега и от тях се правят много пари.
Който няма за импланти, ще ходи без зъби или ще си слага от тези дето бабите в Бг по времето на соца носеха и слагаха нощем в чашка.

Замислете се колко човека в Бг познавате с такива, на по 20 и кусур години, без да са мръднали и хората да са нямали никакви проблеми с тях.
Със сигурност преди 20 години материалите са били ограничени и по-калпави.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 01:43 от 298

# 646
her благодаря ти за нтелефона- свързахме се с момчето  bouquet

dejie вероятно и със зъболекарите е до късмет... Когато дойдохме с детето нямаше места в клиниката в която искахме - аз се записах като частен пациент и с изчакване за свободно място, а за детето ми отговориха, че не може да бъде частен пациент и го записаха веднага. Правиха му паднала пломба, която беше правена в Бг - супер съм доволна и от отношението и от качеството - сравнението не е в полза на Бг /според мен/. Правили са ми пломби и като частен пациент и в последствие по NHS - не намирам, че работиха с различно качество.

Плюй си в пазвата, и се моли да не те среща мечка Simple Smile
Извадила си късмет със зъболекар!

# 647
Моят мъж от вчера много го боли венеца, подут е доста. Явно някакво възпаление.Той има проблеми с венците.
Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? Имаме някакъв препарат за жабуркане, но не помага. Знам, в БГ е ползвал Elugel и му помага, но тук няма такъв подобен.
Моля, ако някой знае някакво мазало за венци да пише!

# 648
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мони аз бях с възпален венец миналата година, но стигнах до антибиотик. Изписаха ми и една вода за жабурене, която доста ми помага за проблемите с венците. Ако иска може да я пробва :

http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?productId=3524 … &gclsrc=aw.ds

Трябва да е този вариант на шишето.

# 649
  • Варна
Моят мъж от вчера много го боли венеца, подут е доста. Явно някакво възпаление.Той има проблеми с венците.
Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? Имаме някакъв препарат за жабуркане, но не помага. Знам, в БГ е ползвал Elugel и му помага, но тук няма такъв подобен.
Моля, ако някой знае някакво мазало за венци да пише!

Смрадлика няма ли да помогне?

# 650
  • UK
Мислех, че българите ходят в Бг да си правят зъбите заради скъпите цени тук, но явно не е заради това.  Поръчах вече едни бонбони с ехинацея от iherb, сега видях чак, че в Теско имало.
И сега като почна с ехинацеята, витамините с рибено масло, пробиотиците и вит Д и се надявам все някой ден като пораснат да спрат да боледуват.

Мони, няма ли кой да ви изпрати от Бг?

# 651
При мен смрадликата не помогна, но не пречи да опита  Peace

Ето от тук ми излиза, че можеш да си поръчаш елугел

https://www.farmaline.uk/health/search/Elugel/?gclid=Cj0KEQiAxrW … PjCdWIaAnHV8P8HAQ

# 652
Мони, търсете успоредно и зъболекар. Тези води за жабурене, гелове за мазане  вършат работа ако проблема е повърхностен.
В кой град сте?
Иначе виж този гел, близък по състав с елугел е
http://www.boots.com/en/Corsodyl-Dental-Gel-50g_852330/?cm_mmc=b … ectrical%20Beauty

# 653
Аз имах подут венец с гной и кръв. Използвах това. Зъболекарят го проми и почисти и каза да продължавам със спрея.
Личният ми опит със зъболекари тук е добър. Направиха ми снимка на прегледа и откриха кариес между два зъба, които не се виждаха. С децата също са търпеливи и спокойни (не като моята училищна зъболекарка от преди 25 години...). Със сигурност е и въпрос на късмет на кого ще попаднеш.

# 654
По-скоро късмета при нас е, че нямаме проблеми със зъбите, както и че не боледуваме. Факт е обаче, че при около 6 кабинета/клиники в които можехме да се запишем за зъболекар само тук нямаше места... Имах само един работен зъб от Бг, който ми направи проблем тук, а в последствие ми намериха и един начален кариес. Аз съм от тези дето ходят редовно на зъболекар, дори и да нямат проблем. Детето ми не боледува и за това нямам и идея как лекуват децата, но за сметка на това си набавяме посещения поради травми...До сега винаги като съм се обаждала са ме питали до колко време мога да отида до мед. център и са ми давали час за преглед веднага. Обаждала съм се и за силни болки в корема - веднага ни прие лл, прегледа детето, изследва урина и със съмнения за апендицит подготви документите /даде ми ги в запечатан плик/, обади се по телефона в детското отделение и до половин час детето беше настанено на легло за 24 часово наблюдение. Не беше за операция - вероятно грешка в храненето, болките минаха и след 24часа ни изписаха. Та от моята гледна точка - доволна съм от здравеопазването.

# 655
Илейн точно с това се жабурка и със смрадлика, но не минава. Блу  в Лондон сме. Ще ни изпратят от Бг, но до тогава...

# 656
Аз имах подут венец с гной и кръв. Използвах това. Зъболекарят го проми и почисти и каза да продължавам със спрея.

Не ми излиза спрея, може ли пак, моля!

# 657
Мони все пак е добре да го види зъболекар. В моя случай ако не беше аниботика нямаше да стане, Корзодила беше добавката към лечението. Понякога възпалението се дължи и на натрупан зъбен камък или джобове във венците, изобщо причините могат да бъдат различни.

Освен че е подут венеца, ако има и главоболие съвсем не трябва да чака да се самолекува.

# 658
# 659

Общи условия

Активация на акаунт