Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 312
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моята г-ца е в P3 и нямаме такъв дневник. Назначили са и допълнителна учителка, която обаче не е всяка седмица..
Голяма гордост ми е обаче, за 3 месеца училище, вече казва кратки изречения, научила е ужасно много думи и се справя страхотно.
За родителите, които тепърва ще идват да кажа, не се притеснявайте за децата.

# 196
  • Bristol
Добре дошла, Люси! Преди да влезем в ЕС пак много българи идваха на работа тук, малко по-сложно с документите беше, но не беше невъзможно. А и излизането от ЕС, въобще ако го позволят, няма да стане от днес за утре.

В нашето училище за Y6 организират през ваканцията една седмица Великденско училище. Безплатно е и от 9ам до обяд ще преговарят и практикуват тестове, а следобед за награда ще има игри до 3пм. Но игрите са по желание, детето може да си тръгне в 12. На нас ни дадоха за ориентир и примерни нови тестове да пробваме децата в къщи. Още не съм ги разиграла с малката.

# 197
  • постоянно
според мен вероятността да "излязат " от ЕС е голяма , но както каза Мери няма да стане овърнайт.

# 198
  • На село (близо до Лондон)
Малките през февруари ще станат на 4 и 8,  големия пролетта ще стане на 11. На него пък му предстоят някакви изпити SAT и там ще трябва да помагаме, но ми е тъмна Индия за какво става въпрос.

Camembert, близки са на възраст до моите- 5г (reception), 8г (Y3) и 12г (Y7).
За SAT-вете не бих се притеснявала, те служат за измерване как се справя училището. Особенно ако наскоро сте дошли не притесняваи детето за тях.

# 199
GI - SAT от 6та година е важен, по него се определя нивото в което ще започне 7ма година и ще си бута в това ниво минимум 2 срока.
Последните сетове в гимназията са съставени от такива, които не знаят таблицата и четат с трудност, така че задължително детето трябва да покаже на какво е сбособно на този SAT в 6та година.

Читателски дневник и моите са имали до 6та година.
От 3та година имаха и спелинг такъв, в които се даваха нови думи за учене - на него правеха тестове в клас и учителката вписваше "верните попадения"

# 200
298, аз мислех, че пак ги изпитват в гимназията като влязат, но ти си с по-големи деца сигурно си права. Ще е трудно за дете сега дошло от България да покрие нивото по английски за има-няма 2 срока, но по математика поне ще се справи.

# 201
  • постоянно
тук  им казваме 11+ тестове,  ако детето покаже завидни резултати може да си осигури място в Грамар скуул.

# 202
her_76 различни неща са това.
Късно е за 11+ (дори да ги има в района), те се държат септември, октомври на Year 6. А SAT се държат от всички деца в края (май, юни) на Year 6.

# 203
тук  им казваме 11+ тестове,  ако детето покаже завидни резултати може да си осигури място в Грамар скуул.

11+ не е ли нещо различно, те са септември месец в началото на Y6, SAT са в края.
GI ме е изпреварила. Simple Smile

# 204
  • постоянно
Благодаря Ви момичета , не го знаех това - мислех че са едно и също нещо. bouquet

# 205
  • Bristol
11+ е различно и май е само по желание.
Мое мнение, но ако детето не е учило поне година, да не кажа и две тук, тези тестове в Y6 няма да дадат реална представа за знанията му. И аз мисля, че новодошлите мами не трябва толкова да се стряска.
В училището на сина не взеха в предвид резултатите от изпитите в Y6. Дано и щерката там я приемат, първо желание ни е. Правят си отделни тестове и преди да направят тестовете не са ги делели на групи по знания. Аз затова и не напъвам моята. Може би различните училища имат различна практика. Отделно, това разпределение по сетове май постепенно ще отпадне. Така подразбрах като ходихме да гледаме гимназиите. Нали съм на всяка манджа мерудия и все въпроси задавам  Crazy ooooh!

# 206
  • UK
Ще ходя аз в понеделник до пощата да видя какво мога да направя , за пръв път имам проблем с Ройал Мейл . Все тайно се надявам се , че ще е пристигнала пратката ,за ЮК става въпрос не е международна.

Ще се радвам да споделиш колко е срока за вътрешни пратки да знам и него.

Съжалявам , не го проверих . Тъкмо се чудех кога да се измъкна до пощата и получих е-мейл , че са ми възстановили сумата.

Моята дъщеря е ресепшън , няма ЧД , но имат "Избор на учителя " където има вписана една книга за седмицата и какво учат през седмицата .

# 207
Camembert ето тези са помагалата
https://www.cgpbooks.co.uk/Student/books_ks2_sats_range#English
https://www.cgpbooks.co.uk/Student/books_ks2_sats_range#Maths
Когато в училище правиха родителската среща имаше от всички помагала "мостри" и можеше да ги разгледаме, както и да поръчаме колективна оферта от училището - съответно цената стана много изгодна. Сина ми се явява на 11+ и математиката от тези помагала не му върши работа - нашата спънка е английския и аз съм купила помагалата по английски - мога да кажа, че са добре и достъпно написани и съм супер доволна.
Препоръчвам ги и за другите деца, които не са Y6.

# 208
  • постоянно
момичета болят ме ушите- започна се от едно гърло, после гърдите, пия антибиотик вече 4 дни , сега ме заболяха ушите. Не издържам вече.  #Cussing out
Спасявайте ме , как да излекувам ушите.
  Sick Sick

# 209
 her_76 отиди на лекар - може да те болят от възпаленото гърло, но може и те да са възпалени и при неправилно лечение да си докараш голяма беля.

Общи условия

Активация на акаунт