Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 328
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • постоянно
Това, за което говоря аз е прискуул за деца от 2 до 5 г.  Rolling Eyes Затова пък в училището от 3 до 4 е нърсъри, от 4 до 5 е ресепшън вече.

Ето какво намерих в други форуми тук  Peace

"yes the difference is pre school is usually attached to a school and is only open for the sessions, not 7-7 or whatever your nursery is open. pre schools are sometimes attached to a church or community centre, then they are normally called 'playgroup.'

pre schools operate differently because the children all arrive together and leave together so can be more structured. still lots of play but maybe more structured time as well. in a nursery it isn't normally like that as children come and go at various times. though of course they can still have structured time.

dd will stay at her nursery for 'pre school.' they just call the 3-5 yr old room the pre school room. and i gather they try to do a bit more 'project' work. primary schools near us don't have pre schools attached."

"Pre-schools are usually MUCH cheaper than nurseries if you are getting nursery education payments.
BUT, for that low cost you are expected to help out as a parent helper at least once a term and you are expected to help with fundraising and maybe even go on the committee.
We have lots of parents who basically don't do any of that but still expect to pay peanuts for their childcare.
I just think that if parents in the future take even less interest in running pre-schools and helping out then everyone will end up paying LOTS more for childcare.
The way they are run (as a charity) is just not working anymore sad "

# 256
  • На село (близо до Лондон)
Да, и ако ти се случат 2 (или 3) деца с малка разлика да ходят на детска градина за по £2-3000 на месец. Още се втрисам като си припомням  Crazy.

Nursery обикновено работи цялата година, докато pre-school е с ваканциите на учениците.

# 257
  • постоянно
Да, и ако ти се случат 2 (или 3) деца с малка разлика да ходят на детска градина за по £2-3000 на месец. Още се втрисам като си припомням  Crazy.

Nursery обикновено работи цялата година, докато pre-school е с ваканциите на учениците.

GI,
 то си е за втрисане.
  Crazy

И съм сигурна сега като са по-големи не са евтини.

Моят син ходи на таекуондо 3 дни в седмицата  и е вече на доста компетитив левъл , плува  в градския клуб -2 дни в седмицата  , играе ръгби  в  петък и неделя . Навсякъде искат пари за униформи, за състезания, представления.
 Joy

# 258
  • UK
Благодаря, разбрах. Иначе това, което се води нърсъри в училището, и то работи търм тайм само и в учебните часове на учениците от 9 до 3.

# 259
  • На село (близо до Лондон)
her_76 и моите ходят на тенис, плуване, футбол и музика/инстументи свирене, но е много по-евтино.
И всеки ден по два пъти да игрят тенис, няма да ми е £3000 на месец, освен ако Анди Мъри не ги тренира, де  Laughing.

dejie как е малкия свикна ли вече с училището?

За детските градини тук, преди да имам деца, една колежка с първо дете, бременна в 6-7 месец обикаляше градините, за да хареса и запише нероденото бебе.

# 260
  • Bristol
Vany666, не знаех, че Суиндън е толкова пренаселен  Crazy

От известно време забелязвам, че и pre-school го наричат понякога nursery и според мен така хората много се объркват. Pre-school е за по-големи деца и е обикновено с работното време на училищата 9ам-3пм със съответните ваканции и Inset days. От скоро започнаха да приемат деца от 2 годинки, преди беше от 3 и много рядко 2.5, защото има по-строги изисквания към пропорцията брой учители-деца под 3 годинки. Това nursery към училището е същата работа, не знам защо не са го нарекли pre-school, само ви объркват Laughing

Извън класните занимания не са евтини, но определено не са по 1000 месечно. При тях, за мен лично, проблемът е с времето, което ми трябва да ги водя и прибирам от тренировки, състезания и грейдингс  ooooh!

# 261
Това са цените в повечето градове на юг и в средата на страната, на север, Уелс и Шотландия не знам как е. Цени като в градината на Памперс рядко съм чувала Simple Smile

gretalinka, още с пристигането март месец може да го запишеш, ако има места в градината, в която желаеш.

Супер сте много благодаря.Значи аз за монтесори бях писала,че там искат 1200.Бях писала и на една в Баркинг за 200на седмица.Значи той като стане на 2 ще е за нърсъри.В България момента малкия още ходи на ясла и тук е 60лв.Имат храна, преобуват ги...имам си частна и държавна кухня и не му готвя.Това много ще ми липсва в Англия.Ще се утрепам да готвя.Там няма кухни нали Simple Smile ?
Pampers мога ли да запиша малкия преди да съм си извадила НИН?
Кога и как мога да го запиша на GP?

# 262
  • До хладилника, който обичам
gretalinka, ти писа, че не си чела старите теми, пълни с тонове информация по всички въпроси, но виж поне първия пост на темата Peace

# 263
Моята малката ходи в при-скул.Когато учениците са ваканция,при-скула също е ваканция,на ден са две сесии - сутрешна от 8,55 до 11,55 часа и следобедна - от 12,15 до 15,15 часа.Едната сесия е 9,50£, а времето м-у 11,55 и 12,15 за тези,които седят и двете сесии е 2,50£. Ако искам сутрин да я заведа в 8,30,отново е 2,50£. И ако закъснея да я взема,дори с 5 мин. - отново 2,50£. Храна за обяд не дават,носим си от къщи.

# 264
Един въпрос, за да стане мъжът ми Self Employer горе долу колко пари ще са му необходими, това което той е разбрал е че някъде около 300£ се плащат на счетоводителя,към която фирма ще работи и той му оформя всички документи ,дали има нещо такова или той не е разбрал правилно

# 265
  • Оптимист по принуда
За какво му искат толкова пари - за да му приключват данъчната година или за да му направят регистрация?
Защото ако е за първото, цената ми се струва много висока, прекалено даже. Shocked
А той може и сам да се регистрира, попълва се една форма и му е абсолютно безплатно.

# 266
За какво му искат толкова пари - за да му приключват данъчната година или за да му направят регистрация?
Защото ако е за първото, цената ми се струва много висока, прекалено даже. Shocked
А той може и сам да се регистрира, попълва се една форма и му е абсолютно безплатно.
Незнсм точно за какво, казали са му нещо от рода за оформяне на документи, на счетоводителите около 300£, едното от които доколкото разбрах е за да стане Self employer, а то е безплатно така ли да разбирам

# 267
  • UK
dejie как е малкия свикна ли вече с училището?
Благодаря, мисля, че свикна. Харесва му и не е казал досега, че не иска да ходи. Не е изолиран, има си приятелчета, госпожата българка често го навестява, много я харесва и много си говори с нея. Започна да свиква с липсата на обеден сън на обяд. Проблемът са ни непрестанните боледувания.  Sad Сега пак е с отит и на антибиотик, за втори път за последния един месец, днес го пуснах на училище уж беше по-добре, като го взех каза, че го е боляло много.

Дъщеря ми се опитвам да я запиша в такова прискуул като на di_p. На първо време искам за 2-3 сутрини седмично, при нас цените са 7,50 на сесия, обяд 2,50-3,50. Има и услуга вземане от нърсърито в училището на обяд, тези които са до обяд там. Утре се разбрахме с директорката да отида да разгледам на място и на място да попълня формуляр, дано все някога в следващите месеци да излезе едно място и за нас, че е наплив. Дано така свикне по-лесно и плавно с езика, децата, обстановката, да и спестя стреса, който преживява сега батко и.
di_p, колко е голямо детето и спи ли на обяд там?

# 268
dejie,на 3 и половина е. Не спят там,защото са до 3,15 рм . Някой път,ако не се е наспала добре през нощта,ми казват,че предремва на едни възглавнички на пода. Много често заспива по пътя,докато я нося към къщи или ,като се приберем в 3 и половина и после до 11 часа вечерта не иска да заспива. Наистина за нея адаптацията е много по-лесна,отколкото за кака й ,която е У4.

# 269
  • Оптимист по принуда
Незнсм точно за какво, казали са му нещо от рода за оформяне на документи, на счетоводителите около 300£, едното от които доколкото разбрах е за да стане Self employer, а то е безплатно така ли да разбирам
E, той ако не знае езика и не може да си попълни формулярите, може да се опитват да му измъкнат пари просто. Ако е селф емплойд, счетоводител му трябва, за да му подава данъчната декларация. Тогава може да му плати - но такава услуга е между №80-№100, даже сигурно има и за по-малко. Регистриране като селф-емплойд е безплатно и може да го направи сам.

Общи условия

Активация на акаунт