Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 358
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Саво щях да поръчвам от Амазон, но все пак пробвах с Детол против мухъл и той ми свърши работа. Иначе проветряване, проветряване, проветряване. По възможност на външни стени, където обикновено се образува конденз и съответно мухъл да няма плътно допрени мебели, които да ограничават циркулацията на въздуха.

Блу, благодаря за съвета! Купих Детол против мухъл, напръсках и стената отново стана бяла. Иначе единия прозорец ни стои винаги отворен, само вечер го затваряме. Сега дръпнахме гардероба малко напред, да не е допрян до стената, дано да няма вече проблеми. Ако отново се появи ще купуваме дехюмидифайър както ме съветва Bean.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 22:40 от monii

# 316
Имам една молба: знаете ли от къде мога да купя кукла, подобна на мъпетъте, като за куклен театър?

# 317
  • Манчестър
Ето това са част от изисканите документи:
Full Scottish Disclosure  Certificate - this has to be dated within 4 weeks of  start date and cannot be issued after the start date  - we can no longer accept the application acknowledgement
•   UK CCJ Credit check (can be obtained through Ciearscore.com)
For new starters who have lived outside of the UK for more than six months in the last 5 years the below is required
•   International CRB- with an official translation from a notary (obtained through the embassy)
•   International CCJ - with an official translation from a notary (obtained through the embassy)

Първото CRB или както е новото DSB е свидетелство за съдимост, което ще вземеш от БГ. Но съм озадачена с тези преводи от посолството. Кое посолство? УК в БГ или БГ в УК.

За CCJ дори не знам какъв ще е еквивалента в БГ.

# 318
Тъй като си от България трябва ти да изискаш свидетелство за съдимост от посолството или в БГ, работодателят няма да може да го изиска от твое име: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_ … NCE_A-F_FINAL.pdf.

За Шотландия обаче са различни правилата не съм ги чела подробно: http://www.disclosurescotland.co.uk/basicdisclosureonline/index.htm

За CCJ от чужбина и аз не съм чувала.

До колкото знам ако през последните 5 години си живяла тук то тогава не се иска DBS от чужбина, но пак е възможно за Шотландия да е различно.

# 319
Много благодаря за отговорите, днес ще видя как ще се получи със свидетелството за съдимост от Бг. Преполагам че искат апостил от нашето посолство при превода. Много ви благодаря отново.

# 320
Ако документът CCJ се вади от UK, от къде би трябвало да се поиска? Определен съд ли има за този тип дела?

# 321
  • Манчестър
Ако документът CCJ се вади от UK, от къде би трябвало да се поиска? Определен съд ли има за този тип дела?

регистрираш се онлаин към някоя кредит агенция, те не че са много де, и там има секция CCJ, където пише има или няма. Но като гледам листа трябва да си била в УК 5 г.

www.experian.co.uk
www.noodle.co.uk

# 322
Питах за да се опитам да си обясня къде от Бг бих могла да искам да ми издадат подобен документ. Благодаря ви още веднъж.

# 323
  • До хладилника, който обичам
В България кредитна история може да се получи съвсем лесно и безплатно (до веднъж годишно) от БНБ. Но не съм уверена, че се признава в чужбина.

# 324
Здравейте!
От нас нищо ново и интересно няма,освен че бяхме на почивка за три дена.
Може ли да ми препоръчате някой добър зъболекар?

# 325
Мами, може ли ми кажете от къде в Източен Лондон-Дагенам, мога да си накупя за малкия корито, гърне,стол за хранене,кошара и всичко необходимо.Ако е възможно и от един магазин да е Simple Smile

# 326
Здравейте.
От София съм и имам момиченце на година и осем месеца. Бях в майчинство година и нещо, но прекъснах за да се върна на работа, да се върна ''в час'' както се казва.
Търся си нова работа, започнах да претърсвам и обявите за чужбина - Великобритания по-конкретно, защото това е единственият език, който знам добре.
Попаднах на доста обяви за research technician в разни университети, като при повечето от тях заплатата варира между 21 000 и 25 000 паунда годишно. Тези пари достатъчни ли са за скромен, но приличен живот за мен и детето, както и да спестявам по нещо?
Бърза проверка в интернет ми показа, че отглеждане на дете до три години е доста скъпо и трудно на Острова, особено за самотен родител, така ли е?

# 327
  • До хладилника, който обичам
21 000 и 25 000 паунда годишно. Тези пари достатъчни ли са за скромен, но приличен живот за мен и детето, както и да спестявам по нещо?
Бърза проверка в интернет ми показа, че отглеждане на дете до три години е доста скъпо и трудно на Острова, особено за самотен родител, така ли е?
Зависи къде. В южната част на страната - надали ще ти стигат, че и да спестяваш, въпреки че всеки има различни представи за приличен живот.
На север да, възможно е.
Отглеждането на малко дете е скъпо, ако се ползват услугите на градини и детегледачки - няколко страници по-назад в темата обсъждахме с подробности точно това, можеш да прочетеш.

# 328
Здравейте!
Нашата принцеса е на 4м.,но с ММ все по-често се замисляме за емиграция.Насочили сме се към UK,защото имаме приятелски семейства там и заради езика.Въпроса ми е дали ще успяваме с дохода на ММ ,защото аз искам поне в началото да гледам малката.Говорим за работа в сферата на СОТ и охрана.Сега сме в размисли,защото ММ е доста предпазлив и не иска да напуска стабилната си работа тук.Говорим за заминаване най-рано на есен.

# 329
  • York
Трябваше да свърша куп неща днес, но в този вятър никъде не ми се мърда. Дават го уж към 3 да се поуспокои  Rolling Eyes
Вчера след мен на пътя падна едно не малко дърво и едва успявах да държа колата в пътя. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт