Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 790
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • постоянно
Sote,
След 5 последователни години може да вземе  indefinite leave to remain  след което може да кандидатства за натурализация.

# 541
Питам не за да източвам нещо, а за да знам какво и как ще имам като доход. Да получаваш детски не е точене на системата, не знам как някой си позволява да иска детски за дете, което не е в страната, но явно се случва.

# 542
Благодаря , her_76 ! Минали са 4,5г, но сега иска да се прибере за 1 година.Въпроса ми е след това ,като се върне в Англия ще се признаят ли тези 4,5 г или вече не се броят.

# 543
  • постоянно
Благодаря , her_76 ! Минали са 4,5г, но сега иска да се прибере за 1 година.Въпроса ми е след това ,като се върне в Англия ще се признаят ли тези 4,5 г или вече не се броят.
Sote, наистина не съм сигурна, но ако трябва да изкажа предположение бих казала,  че трябва да са 5 последователни години,  така пише в сайта "последователни"  значи без прекъсване.  Дано греша  bouquet

# 544
  • UK
Питам не за да източвам нещо, а за да знам какво и как ще имам като доход. Да получаваш детски не е точене на системата, не знам как някой си позволява да иска детски за дете, което не е в страната, но явно се случва.
Щом законът го позволява, защо да не си го позволяват хората, моралът ли да ги спира?
Има някаква логика. Детски за детето се получават от родител/настойник и ако мама и тати работят в чужбина, а детето се гледа от баба в Бг и мама и тати пращат (случаи бол), тогава детето ще е лишено и от двете държави, ако се отнеме това право. Друг е въпросът колко много се злоупотребява.   

# 545
  • постоянно
Защото най вероятно детето получава същите и в Бг,  а и бабата - майчинство,  докато родителите работят. Сорри,  не ми се навлиза в подробности,  за мен е най малко неморално.  bouquet

# 546
  • Манчестър

Получаването на английски паспорт не е толкова лесно нещо, а и да не говорим,че е само документ за пътуване. Трябва да е живял легално и работил 5 г непрекъснато, да подаде за перманент резиденс, после се чака още 1 година и тогава се подава за натурализация. Няма как да имаш travel document, ако не си гражданинин на съответната държава, т.е. първо трябва да станеш такъв.

# 547
  • постоянно
А и сега мисля че таксата е около £1600 за натурализация. 

# 548
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мисля, че тук е много добре обяснено  https://www.gov.uk/becoming-a-british-citizen/check-if-you-can-apply

# 549
  • UK
Защото най вероятно детето получава същите и в Бг,  а и бабата - майчинство,  докато родителите работят. Сорри,  не ми се навлиза в подробности,  за мен е най малко неморално.  bouquet
Е стига де, в подобни случаи на злоупотреба ясно, че е неморално. Simple Smile Но не при всички е така, първо майчинство се получава само до 2 г възраст на детето, а детски до 18 г, второ надбавки и тук и там не може, има проверки, има и глоби, а бабата да получава детски в Бг за детето, може ако документално е настойник или попечител или нещо подобно.
Иначе имам познати да, не само детски ами и такс кредити получават, таткото работи тук, майката в Бг се размотава по кафенетата, детето на градина, едни 1000 лв ей така от въздуха, защото се е разходила до УК на гости на таткото и е подала документи.

# 550
  • UK
Не съм се оплаквала скоро, че да не стана досадна, но сега да кажа, детето е на четвърти антибиотик, защото в момента, в който го спрем и ушите пак се възпаляват, направо съм извън себе си вече от гняв. Три пъти подред му изписват Амоксициклин и супер малка доза и се чудят защо не действа, сега уж този път е някакъв друг, силен. Вече започнах да разбирам защо им се носи славата на джипитата тук. Имаме час за УНГ, но чак през април, а дотук вече всяка седмица е на антибиотик, не знам сега като спрем този и ако пак го заболи какво да го правя. Хем трима различни доктори го преглеждаха и все едно и също.  Секрет му взеха за изследване, всичко било нормално, не било някаква гадна бактерия, просто остава недоизлекуван.
Винаги е имал проблеми с ушите, но антибиотикът веднага го пресичаше, не е било такова нещо в Бг. Какво бих могла да направя според вас, да сменя мед. практиката ли какво? Мога ли да го заведа на частен преглед по-рано при унг, скъпо ли е, пак ли се чака по 2 месеца за час?

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 23:39 от dejie

# 551
  • Оптимист по принуда
Заведи го в спешното при евентуален сладващ път /от сърце ти желая да не се наложи/ и там настояваш да го види унг, ако има такъв/.

# 552
dejie, искрено ти съчувствам, то не стана ли резистентно вече към този антибиотик.
Аз на твое място нямаше да издържа и щях да се върна до България да ми оправят детето.

# 553
Не съм се оплаквала скоро, че да не стана досадна, но сега да кажа, детето е на четвърти антибиотик, защото в момента, в който го спрем и ушите пак се възпаляват, направо съм извън себе си вече от гняв. Три пъти подред му изписват Амоксициклин и супер малка доза и се чудят защо не действа, сега уж този път е някакъв друг, силен. Вече започнах да разбирам защо им се носи славата на джипитата тук. Имаме час за УНГ, но чак през април, а дотук вече всяка седмица е на антибиотик, не знам сега като спрем този и ако пак го заболи какво да го правя. Хем трима различни доктори го преглеждаха и все едно и също.  Секрет му взеха за изследване, всичко било нормално, не било някаква гадна бактерия, просто остава недоизлекуван.
Винаги е имал проблеми с ушите, но антибиотикът веднага го пресичаше, не е било такова нещо в Бг. Какво бих могла да направя според вас, да сменя мед. практиката ли какво? Мога ли да го заведа на частен преглед по-рано при унг, скъпо ли е, пак ли се чака по 2 месеца за час?

Честно, ум не ми побира на какви идиоти си попаднала!
Иди и настоявай да говориш с мениджъра на практиката - това обикновено е някой от лекарите и настоявай за скорошен час за специалист.
Кой луд, при толкова антибиотици изпити от детето, го оставя да чака с месеци, преди да го види специалист.
Личните имат право и могат в СЪЩИЯТ ден да те пратят на специалист в болницата.
Кажи им на тези малоумници, че ако не ти датат час до седмица,  ще направиш официално оплакване за неглижиране при лечението и ще се консултираш с адвокат.

И ги сменяй, това не е читава клиника!

За частен отново трябва личният да те прати, и да, и при тях се чака.
Погледни в Гугъл за частни клиники с такъв специалист, и започвай да звъниш. Обяснавяш проблема и питаш дали ще те приемат – това ако не постигнеш по-ранен час с идиотите от вашата клиника.
В тях работят същите доктори от болниците, но на достаа съкратено работно време.
От 150 нагоре е частен при специалист.

# 554
Заведи го в спешното при евентуален сладващ път /от сърце ти желая да не се наложи/ и там настояваш да го види унг, ако има такъв/.

Нищо няма да направят в спешното. Само ще си отчака 4-5 часа и може да пипне още някоя инфекция детето.
Това, ако изобщо стигнат до преглед!
Това не се води спешен случай и е абсурд да извикат консултант да види детето.
Ще го погледне някой от дежурните, и ще кажат да си ходи при личния на другата сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт