ВТОРИ клас - 5тема

• 56 035
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • В светлината на слънцето

Олеле, не, две наведнъж не искам, не, не бих могла да се справя... изобщо!
Майките на близнаци (и други видове многознаци) са майки-героини!

Имам две такива колежки - героини.  Peace Едната е с близнаци, другата с тризнаци. Grinning

# 121
Луси тези игри от къде си ги купувала?

От Amazon.de

С близнаци е по-лесно, според мен, само първите 3 години са трудни.

# 122
  • София
Моят син е същия заплес-вчера се прибра от училище без...раница!И даже не забелязал!Големия заплес,който го прибира също не бил забелязал!Думи нямам-ходих минути преди да заключи училището да издирвам раница-е търкаляше се на земята,а двамата блейковци се прибрали най-спокойно вкъщи! ooooh!

Прочетох го това на ММ.
Реакцията:
Ми да. Напълно ги разбирам!

# 123

Не знам дали похвалих напред тази книга, голямо мислене и спрове падат по загадките: http://www.book.store.bg/p168167/leonardo-da-vinchi-kodeks-na-za … lfrik-galynd.html

Тази книга ми я бяха препоръчали, та Дядо Коледа я донесе на мъжът ми, но всички се състезаваме. Готина е!

# 124
Аз разбирам някой да е разсеян и да забрави нещо,но преди месец и нещо се прибраха пак двамката без ЯКЕ посред зима-първо мислели,че е в колата,на сутринта се оказа,че не е там,после уж в коридора на училището го били видели,после в класната стая-намерих го в една занималня след бясно препускане по етажите...вчера пък се разбрахме детето да ходи на екскурция през междусрочната ваканция,организирана от училище-всички доволни,защото няма кой да го гледа през ваканцията-той обаче не може да запомни 2,3 или 4 нощувки имат,за закуските и вечерите се отказах да питам,затова пък знае,че ще има 2 дискотеки.Баща му му разписал заявката,попълнил ни всичките данни и някакси случайно докопах въпросния лист за записване,забравен в раницата вместо да се даде на госпожата и на него пише,че екскурзията е през април,не през февруари!Заплеси отвсякъде Tired

# 125
Шоколадче, разсмя ме с тази екскурзия април. Знам, че на теб не ти е до смях. Къде е февруари, къде април  Laughing

Моята засега само едно яке, 1-2 шапки и някакви играчки е загубила за две години и половина в училище. Надявам се да си остане само едно загубеното яке  Twisted Evil

Английският е пълна лудница. Мине се не мине  и виждам камари нов материал, които дори не мога да разбера кога са взели, а уж преглеждам от време на време как се движат.
Луси, ще се справи, не се притеснявай.

Simon-ът я има безплатна за Андроид.

# 126
Английският е пълна лудница. Мине се не мине  и виждам камари нов материал, които дори не мога да разбера кога са взели, а уж преглеждам от време на време как се движат.
Луси, ще се справи, не се притеснявай.

И аз се шашнах, като видях, че за 1 седмица са взели: сравнителните и превъзходни степени на прилагателните; модалните shall, would, should, както и как да упътят човек из града - върви направо, завий надясно, пък кое срещу кое е, от коя страна на улицата е, плюс предлози - at, on, in (на брега, на плажа, на дървото и подобни), плюс диктовка за някакви природни забележителности - пещери, езера. Предишната пък учиха 2 страници с животни, ревове, нокти, лапи и т.н.
Голяма битка е да дели прилагателните на срички, за да прецени сравнителната степен с -er ли е, или с more. Както и да запомни неправилните - little - less - the least и much/many - more - the most.
Утре чакам по буса да ми пратят материалите и ще кипи бодър труд събота и неделя.  Crazy

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 22:06 от Анонимен

# 127
  • София
С близнаци е по-лесно, според мен, само първите 3 години са трудни.
Напълно си права, само на третата година вече ти иде да се гръмнеш  Laughing
Абе, екстра са си децата, аз съм луда и зла, и само ги спичам.

Възхитих се колко са взели по английски във вашето училище - единствено така се учи език.

По-напред стана дума за ученете наизуст. Моето мнение е, че някои неща няма как да не се научат наизуст. Таблицата за умножение е едно от тях, както и неправилните глаголи в някои езици. Също и формули... Сигурно съм обременена - нали зубренето наизуст беше на почит навремето.

# 128
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за неправилните глаголи - твърдо да  Peace
Blush за някои формули да, но за други е по-добре да можеш да си ги изведеш  Blush

Blush и аз май съм от обременените  Peace
Скрит текст:
зазубрянето никога не ми е харесвало Blush
навремето спрях да чета стихове за много дълго време, защото майка ми ме караше да уча по едно от всяка стихосбирка, която съм прочела.
по същата причина отказах да прочета "Евгени Онегин" в гимназията и почти си докарах двойка по литература Blush

като се замисля, имала съм прекрасни учители  Blush

# 129
И аз мисля, че таблицата е добре да се знае наизуст, но след като са отделили достатъчно време за принципите, които стоят зад умножението и делението, както и разни хитринки за запомняне. То даже естествено би трябвало да си дойде запомнянето, а не да ги карат лятото след първи клас просто да я учат наизуст. При по-сложните задачи по-късно няма да има време да смятат по други начини.

А това за прилагателните по английски признавам, че и на мен ми е трудно да видя кои са над две срички. Всъщност сричките там се броят при изговора или при правописа, защото гласните и в двата могат да бъдат различен брой? Аз го карам по усет вече. Ето например бих казала more polite, но как да обясня на хлапето колко срички е?

# 130
Аз гледам в интернет, като не знам нещо. Ние едно време тези неща ги учехме много по-късно, тези малките направо не знам как се справят. На моя син по английски са му най-ниските оценки, има вече две петици и едно 4,50. Доста деца в класа имат и по-ниски оценки. Много материал, сложен, за кратко време.

# 131
По повод АЕ, моето мнение е, че бърза работа на тази възраст нямат. Трябва да се затвърждава с много упражнения материала. Това казвам на частните учители на децата- че не гоним срокове, а само стабилна основа.
По повод теоремите. Според мен, да, важно е да могат сами да изведат формулите, но е задължително да ги знаят на изуст, особено в момент на задълбочено решаване на определени задачи.

# 132
  • София

Възхитих се колко са взели по английски във вашето училище - единствено така се учи език.

Пък според мен най-добре се учи с филми и телевизия.

# 133
Според мен този материал по англ е твърде много, аз съм обратното на възхитена

А за таблицата съм твърдо за да е наизуст: естествено, че първо се схваща принцип и смисъл, но не може да отидеш в магазина и да смяташ пет часа колко ти е сметката

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 23:28 от arino

# 134
  • София
Здравейте, мила компания!
Оставам тук, много приятно си говорите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт