ВТОРИ клас - 5тема

• 56 096
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Светли, има 2 сезона във Ви бокс, аз другаде не търсих. Можеш и да си ги дръпнеш разбира се.

За игралния вариант ли става въпрос, или има някаква анимация?
Исках да попитам колко са самостоятелни вашите деца. На мен лично ми се налага да оставям Ангел да тръгва сам за училище или занималня, заключва вкъщи. Училището е близо, занималнята още по-близо. Справя се изненадващо добре като се има предвид колко е разсеян. Но на по-големи разтояние до сега не съм го оставяла да ходи сам.
Минавало ми е през ума да го пусна сам на тренировки, няма улици, само трябва да мине през подлез и главната улица (Пловдив), но все още ми липсва кураж.

# 166
  • Перник
...
Исках да попитам колко са самостоятелни вашите деца. На мен лично ми се налага да оставям Ангел да тръгва сам за училище или занималня, заключва вкъщи. Училището е близо, занималнята още по-близо. Справя се изненадващо добре като се има предвид колко е разсеян. Но на по-големи разтояние до сега не съм го оставяла да ходи сам.
Минавало ми е през ума да го пусна сам на тренировки, няма улици, само трябва да мине през подлез и главната улица (Пловдив), но все още ми липсва кураж.

Абсурд такова нещо да се случи у нас. Като те чета, се чудя къде сме сбъркали в отглеждането и възпитанието на детето  Embarassed Аз на неговите години бях оставяна вкъщи със сестра ми (4 години по-малка) - отговаряла съм не само за себе си, а и за нея. А моето бебе в момента не може да се облече, ако не съм му подредила тениска, чорапи и т.н.  Embarassed Явно лошо съм го научила.
Поне преди малко се успокоих, че не е единственото дете, което може да те влуди за 2 мин. с мрънкане - редя се да си купя сандвич за обяд и след мен - майка с дете на видима възраст 8-9 г. Ще яде пица. Закупуването и ще отнеме на мама по-малко от минута, но той почва да се пазари да му даде телефона да играе през това време. Тя казва "не" и се почва "моля те, моля те, нали вчера каза, че само за уикенда съм наказан, моля те, стария телефон, само за малко, моля те, моооля те..." 3 пъти се обърнах, за да се уверя, че отзад не е моето зверче  Crazy

# 167
  • Пловдив
Поне преди малко се успокоих, че не е единственото дете, което може да те влуди за 2 мин. с мрънкане - редя се да си купя сандвич за обяд и след мен - майка с дете на видима възраст 8-9 г. Ще яде пица. Закупуването и ще отнеме на мама по-малко от минута, но той почва да се пазари да му даде телефона да играе през това време. Тя казва "не" и се почва "моля те, моля те, нали вчера каза, че само за уикенда съм наказан, моля те, стария телефон, само за малко, моля те, моооля те..." 3 пъти се обърнах, за да се уверя, че отзад не е моето зверче  Crazy

Ааа, в това отношение предполагам, че масово изглеждат като клонирани. Същата работа - моля те, отмени ми наказанието, моля те, обещавам... дрън, дрън. Колкото повече издържам аз, толкова по-упорит става той и накрая няма ефект от възпитателното наказание.

На нас най-големите драми са ни с храненето, сътветно и молбите и страданието му са сърцераздирателни.
Един линк, в който аз лично намирам полезни съвети.
http://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/d-r-lj … ne-na-decata.html

# 168
  • Бургас
иланг - иланг Момчил ходи сам на училище, само му помагам да пресече улицата пред нас. Другите са по-малки и там сам се оправя. В Бургас последния месец стават доста кражби на телефони от деца около училищата и аз се тревожа по-скоро да не се изплаши. За ключ още не мога да се доверя. Иначе преди две години сам се върна от тренировка (имаше да пресече една малка улица). Пуснали ги по-рано и решил да не ме чака.
А за проклетията - малкия, който няма 4 снощи вдигна температура 38,8 точно от проклетия (рев и тръшкане почти два часа). Дадох му нурофен, спадна за 10 мин, спа цяла вечер като заклан и повече не е вдигал. Ако има хапче и за нея, веднага бих се възползвала - безсилна съм Sad Брат му повръщаше от инат, но чак вдигане на температура не бях очаквала  Twisted Evil

# 169
Моето дете се прибира само от училище. Сега в лошото време ходя да си го вземам, че ме е страх да не падне или че няма да се оглежда за надвиснал сняг и шушулки от покривите на сградите.
Ключове си има и се отнася отговорно към тях, но и никога не е имало случай да се прибере и да няма никого у дома.

# 170
  • Пловдив

А за проклетията - малкия, който няма 4 снощи вдигна температура 38,8 точно от проклетия (рев и тръшкане почти два часа). Дадох му нурофен, спадна за 10 мин, спа цяла вечер като заклан и повече не е вдигал. Ако има хапче и за нея, веднага бих се възползвала - безсилна съм Sad Брат му повръщаше от инат, но чак вдигане на температура не бях очаквала  Twisted Evil

Малките са по-диви, на тях им се налага да оцеляват в присъствието на по-големи и да се борят за всевъзможни права ("като на бати"). Иди обяснява батко ти е на 15, пък ти не... Не знам проклетия ли е, модерна еволюция ли..., но нервите ми са път към свършване.

# 171
  • София
... да попитам колко са самостоятелни вашите деца...
Чудесно е, че се справя така добре!
Ние живеем в центъра на София и до училище има един голям булевард и една улица с трамвай. Не предвиждам да ги пращам сами поне до края на годината.

Много благодаря на отзовалите се със страничките с редове!  Peace

# 172
Не го пускам сам. На училище ходи с бус. В София е опасно малко дете да се движи само.

# 173
Нашето училище е много далеко и няма как да ходи сама. Засега няма толкова близки мероприятия в карето, където живеем, за да я пробвам. На този етап обаче не мисля, че е готова, нито пък аз.
Иначе е разсеяна, сутрин ако не помагам, няма да се оправи бързо. През уикендите и ваканциите може и главата да си забрави.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 10:09 от Пролетен дъждец

# 174
  • Sofia
Иланг - https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D1 … r6pMYOvsAGhrbjgBg

И аз мисля както се изказа Луси за София. Ние пътуваме и за сега не си представям да пусна щерката...
Та такива ми ти работи... как да я пусна... абсурд!
...
Сама не искам да я оставам вкъщи, тя също не иска.
Сутрин за у-ще и аз подсещам много често.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 12:58 от Morena

# 175
Абсурд е на този етап да пусна Дребен където и да е из София сама. Тя не е проявявала и желание, де. На вилата спокойно ходи до магазина и по комшиите, но там е друго. Много откачени хора се навъдиха. Миналото лято отвлякоха дете от кварталната ни градинка, намериха го с двама мъже на гарата. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако се бяха забавили...
Не я оставям и сама вкъщи за повече от половин час. Тя не се страхува, но аз - да. Обаче аз съм контрол фрийк майка-орлица, колкото и да се опитвам да се боря с това.

# 176
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
роник, не мисля че си фрийк.  Hug

не че някой ме пита  Blush
Peace но смятам, че това си е нормално отношение към дете на тази възраст и така би трябвало да правят всички.
то и законите са такива, но кой ли ги спазва.  Peace

# 177
  • Пловдив
Morena, благодаря. Ще го пробвам и аз пък да видим ще има ли интерес.

Да, в София е съвсем различно. Пловдив уж е голям град, но далеч по-спокоен и приемлив за деца. Луди и лоши хора има навсякъде. Бог да ги пази децата, а и ние като възпитание превантивно каквото можем да налеем в главите. Все идва момента, в който тръгват сами. Аз предпочитам това да става постепенно, не наведнъж, че какъвто е завеян...
Направо не знам как са живели нашите родители без телефони.  Аз може да го пускам да ходи сам - ама: звънни като заключиш, звънни като стигнеш, по пътя някой път говорим по телефона. И сега ходи сам единствено по много оживени места и по светло.

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лошите неща стават бързо и не зависят от големината на града или от отдалечеността на дома от училището.
на тази възраст не могат правилно да оценят колко бързо се движи автомобил например, как да реагират при приближаване на чужд човек.
със сигурност има и друго  Peace

Скрит текст:
Поморие е по-малък град от Пловдив  Confused
живели са близо до училището.
и телефон е имало детето  Confused

# 179
  • Sofia
И аз ги мисля като Добри нещата. Моето не е несамостоятелно, просто е малко дете... за живота, какъвто е днес.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт