ВТОРИ клас - 5тема

• 56 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
В какъв смисъл липса на транспорт?

Училищен. Далече сме от СМГ, а няма кой да го кара и взима всеки ден с кола. Трябва сам да ходи от 5 клас, да сменя по 2 транспорта в посока. Засега ми се струва мисия невъзможна.

В този смисъл всички ДУ отпадат при вас.

# 496
Здравейте на всички,

записвам се в темата защото имам двама второкласника и всичко, което обсъждате ме вълнува Wink

Хубав ден на всички!

# 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
добре дошла Hug

задачите от МБГ - зима 2016 http://mathematicalmail.com/category.php?id=124
и отговорите http://mathematicalmail.com/documents/125/ANSWERS_bg.pdf

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 15:41 от st. Dobri

# 498
Има резултати от Аз и числата  Peace
http://sbnu.org/index.php/rezultati

# 499
  • на Мелмак
Как са при вас нещата с присъствието в клас?
Ние сме в камерен състав.
Вчера са били 9 в клас.
В детската градина на малчо от 4 групи в понеделник са направили сборна от 13 деца #Crazy
Там няма повече от 100 деца.

# 500
st. Dobri, благодаря за задачите  Hug
Математиката изоставихме, че наблягаме на английския. В занималнята не им помагат с домашните или с допълнителни обяснения и упражнения. Прави ми впечатление, че дори на курса не взимат елементарна граматика, като спрежението на глагола "съм" например, а вече вкарват минали форми на някои глаголи. Учат готови фрази като "what's happening". Вкъщи се налага да обяснявам много неща, ама все с разправиите. Хич не му се учи на човека и протестира, че всичко си знаел, да не го занимавам. Къде ме чул, къде не... Имам чувството, че приказвам на стените  Tired

В училище грипната вълна мина преди ваканцията. В детските градини в момента масово са сборни групи.

# 501
Ети, в кой град е това Shocked

Ние прекарахме цялата ваканция болни от грипа, че и до болница стигнахме. Личната каза да не ходи на училище до края на месеца, но това са три седмици плътни отсъствия. Направо не знам как ще навакса.
Домашното от ваканция го написа едва миналата седмица. Многото глаголи, за които се оплаках, се оказаха лесни и ги свърши на два пъти за не повече от час. Обаче колко има да пише от миналата и тази седмица!  ooooh!

Ние ще останем до 7ми клас в сегашното училище, освен ако не стане нещо непредвидено.
Аз повече се чудя за след 7ми клас, въпреки че до тогава има толкова много време.

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Благодаря  Hug

децата не са се справили добре. дано скоро качат и задачите, за да видя кое го е затруднило. макар да е по-вероятно да е бързал и да не е внимавал  Tired

...Прави ми впечатление, че дори на курса не взимат елементарна граматика, като спрежението на глагола "съм" например, а вече вкарват минали форми на някои глаголи. Учат готови фрази като "what's happening". ...

със същите наблюдения съм.  Tired говоря, обяснявам...
госпожата била доволна, значи всичко си знаел  Tired
даже се записал на "Аз общувам с Европа".  Crazy

не знам как стои въпроса с грипа в класа - на ски е и нямам информация, надявам се поне положението с въшките да е овладяно  Blush

# 503
В една друга тема, където се обсъждахме чуждите образователни системи споделиха, че това с невземането на граматика е някакъв подход за учене на чужд език. Повтарят готови фрази първите 1-2 години и след това интуитивно ще навлязат в граматиката.
Намерих го: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=880015.msg32152689#msg32152689

# 504
  • на Мелмак

София

# 505
  • Перник
При нас в понеделник се завърна госпожата, но отсъствали 5 деца. Вчера обаче и 2 от тях са се появили, така че имало само 3 отсъстващи от общо 24. Калоян подсмърча от неделя. На моменти се оплаква, че го драска гърлото, но си е жизнен, няма температура. Давам хомеопатични хапченца и клеева тинктура и се надявам да избегнем боледуване.

# 506
  • Варна
Ние сме в грипна ваканция до понеделник, така че пасувам от училищните теми за малко. Не че детето скучае - разпечатах му задачи за решаване и му дадох да чете нова книжка.
Болни при нас почти нямаше иначе. Но в училището се чуваше за доста болни учители.

# 507
  • Варна
И ние сме от отбора на ваканцуващите. В понеделник имаше 1 болно дете (от шарка) в класа ни... От къде я измислиха тази ваканция - умът ми не побира. Дребничка няма домашни, но затова пък съм й дала да решава тестовете по АЕ от минали години - по един на ден и да чете (класната каза - за ваканцията да си прочетат една книжка от поне 50 страници Sunglasses). Допълнителни домашни - няма.
Относно състезанието по математика на СБНУ - направих си труд да сметна:
за страната - среден успех - 39.25 т, максимален брой точки имат 18.7% от явилите се второкласници;
за нашия клас - среден успех - 45.56 т, максимален брой точки имат 37.5% от явилите се (16 от 23 ученика).
Доволна съм, добре са се представили децата, явно учителката се справя добре с работата си и материалът е овладян на нужното ниво.

# 508
  • Пловдив
Благодаря за информацията. Моето 48 т.

Прояви желание да ходи и на състезанието по англ.ез, въпреки че една дума като хората не може да напише.  Sick

Ние минахме един период с кашлица, но отмина. Дано това да е било. Влизаме в час след две седмици ваканция. Ма то един мързел ни е завладял.  ooooh!

# 509
Моето момче ходи в събота на едно местно състезание по английски от 50 възможни точки има 38. Теста е много лесен, но някой много е блял. Сега иска да ходи и на Аз общувам с Европа. Дано там си събере ума. На Аз и числата се е справил отлично - 50 точки, но той с училищният материал проблеми няма. Логическите задачи, обаче много го мъчат.

Общи условия

Активация на акаунт