ВТОРИ клас - 5тема

• 56 151
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Търсих помагало по математика. Не, че аз исках да купувам, но той настояваше да се упражнява повече. Shocked
Без много да се чудя, купих първото, което ми хареса малко повече от другите. Оказа се доста добър избор. Препоръчвам:

# 316
Добри, не им ли е малко раничко да се учат да преписват Simple Smile  Ако изобщо става дума за преписване на тест.

Моята не можа да изгледа втора част на Хари Потър, защото й беше страшен. Абсурд да й пусна Време разделно.
Навремето пък нас в основното ни водиха на кино на Граница. Такъв потрес изживях тогава. Години наред си спомнях с погнуса видяното във филма.

Оценки не знам как ще се пишат. Моята разкарва бележника цяла седмица в малката си чанта и така и не го остави в училище. Днес през нощта окапа с температура и няма да могат да й нанесат срочните оценки, ако има такива. Аз така или иначе виждам останалите в ел. дневник. На нас ни пращат от време на време и графики на оценките на класа или випуска.

В детската библиотека не съм виждала хубави книжки на английски. Все ми се струват много над нивото им. Искам книжки с нива, но не ми се поръчват от чужбина, защото ще ги прочете точно един път.

Солей, и аз мисля така. Да не говорим за съжителството в така спрягания нов учебник за 6ти клас. Оказа се, че в сегашния пише абсолютно същото.
Дано махнат и това какво е искал да каже авторът. Не знам отговор на литературен въпрос ли беше, но масово се ровеше в литературни анализи, от които се вадеше всичко.

# 317
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за "Аз и числата", някъде са излезли задачите ли? и той смята, че всичко е решил, но като знам как се разсейва нищо чудно да е забравил да пише някоя нула или да е разменил цифри.  Laughing

Thinking не съм чувала за "Таралежа".

срочните оценки не ме интересуват като такива, получавам достаъчно информация от класната и учителките от занималнята.
питах само от любопитствао - все пак това са предмети, които имат по един път седмично (даже по-рядко, когато използват часа за нещо друго).

пише думите от учебника, а напоследък преписва от книжки на английски, с уговорката да изговаря думата, която преписва.
често се затруднява ако преписва от книга и не е срещал думата, но не се отказва - даже рецепти за хелоуински коктейли раздаваше по едно време  Blush

Скрит текст:
в къщи се шегуват, че ще ги изпитвам и или таткото ще преписва от детето или обратното

# 318
Фран, този сборник изглежда интересен.   Peace

По английски за най-начинаещи взимах на "Penguin kids 1":
http://www.longman-bulgaria.com/catalogue_details.php?view=1126
Хубаво е, че тук могат да се чуят: http://www.pearsonlongman.com/penguinkids/penguin-kids-audio.html

# 319
  • Пловдив

Солей, и аз мисля така. Да не говорим за съжителството в така спрягания нов учебник за 6ти клас. Оказа се, че в сегашния пише абсолютно същото.
Дано махнат и това какво е искал да каже авторът. Не знам отговор на литературен въпрос ли беше, но масово се ровеше в литературни анализи, от които се вадеше всичко.

Няма да го махнат. Сега има и ново, модерно име - интерпретативно съчинение. Mr. Green

# 320
И ми отваря бележника на страницата със срочните оценки и там виждам изписани имената на всички предмети, без оценки, а най-отдолу - някакво съкращение - БПД май беше и срещу него пише "да"  Rolling Eyes Е, това последното не можах да го разбера.
Нямаме нищо нанесено, но предполагам, че може да означава - Бележки по поведение и дисциплина или Без проблеми с дисциплината или нещо от сорта.
Фран, Мечо и Медунка е много хубав сборник, в нашето училище им го дават по ЗИП и за домашно. Правят и самостоятелни работи по него.
Какво ще правите ваканцията? Днес ни е последния учебен ден и се надявам да нямат много домашни.
Сисето, Фийл, как мина ски училището, доволни ли са малчовците?

# 321
  • Русе
БПД-Безопасност на движението

# 322
  • Пловдив
Ще взема и аз да се снабдя с този сборник по математика.
Сега на курса решават от И второкласник може да реши, и Професор може да сгреши. Но аз обичам да си имам сборници по математика. В повечето случаи си ги купувам за собствено удволетворение, после остават неотваряни.
Сега активно търся задачи от състезанието Румен Грозданов, но удрям на камък.

Друго, което исках да предложар но не знам дали вече не е реализирано. Да си направим поща, в която да качваме актуални материали. Много ми беше удобно, когато големият беше седми клас.
По различни предмети - тестове, таблици, материали.

# 323
  • Перник
Какво ще правите ваканцията? Днес ни е последния учебен ден и се надявам да нямат много домашни.
Сисето, Фийл, как мина ски училището, доволни ли са малчовците?

При нас домашни със сигурност няма да има. Най-много да им каже госпожата да попрочитат нещо, тя така прави по принцип.
Аз си взех отпуска, така че след няколко часа ме бройте и мен ваканция  Laughing Мислехме да ходим на ски, ама с това затопляне, не знам колко ще ни се получи. Но все ще измислим някакви забавления  Simple Smile
За утре само имаме ясен план - отиваме да гледаме кукерите. Та, използвам случая да поканя и вас на Сурва Simple Smile http://www.surva.org/

# 324
  • Sofia
Фран, помагалата на Кронос използват в нашия клас от първи клас - и по математика, и по БЕЛ, и по Английски - всичките са добри, не че и в тях няма гафове.
Иланг, имаме ФБ група.
За ваканцията само "англичанката" дала домашни - дразни ме. То голямата ваканция, та тя ще им уплътнява времето...  Twisted Evil С нищо училищно няма да занимавам, само в ежедневието ще си упражняваме таблицата до 3 (колкото са взели) и ако детето има желание за повече...
Ще се наспиваме, това знам най-вече, не сме палнирали нищо... той татето е на работа (пък сега и за уикенда е на състезание), а и не сме по зимните спортове, та - свободна програма.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 14:16 от Morena

# 325
Фран, помагалата на Кронос използват в нашия клас от първи клас - и по математика, и по БЕЛ, и по Английски - всичките са добри, не че и в тях няма гафове.
Grinning

Открих го наистина случайно. Мисля, че не е за много напреднали математици, може би ще им бъде скучен. Моят син прави елементарни грешки от бързане и мисля, че този сборник ще му е ОК за затвърждаване на наученото.  Peace

Благодаря на всички за съветите, които давате тук! Hug

Като мама с две по-големи дъщери и минала два пъти през седмокласната тема, мисля, че идеята за поща с материали е много добра.

# 326
нямат срочни оценки 2 клас, знам аз.

# 327
  • В светлината на слънцето
И ние ще я караме лежерно през ваканцията. То аз съм на работа, но те поне да си починат. Тренировките естествено не отпадат, както и карането на зимни кънки.  Peace За понеделник сме планирали едно кино - анимационния "Робинзон Крузо", после ще споделя как е. Обещала съм и един боулинг, още кино. Абе ще редим програмата в движение. Simple Smile
Фран, Hug

# 328
Аз тези сборници купих наскоро, но не сме ги решавали още:

# 329

Хубава ваканция на децата,да си починат и поиграят! Grinning  Нашата е от 08.02 до 14.02-една седмица! С  приоритет-НАСПИВАНЕ! Wink   
И аз подкрепям идеята за поща!Голяма помощ беше в седми клас! Фран,къде се загуби???  Hug Hug Hug Ти можеш ли да я направиш? Ще ви качвам немски тестове,ха-ха!  Grinning
  И ние ползваме сайта "Уча се",харесва ми newsm10!

Общи условия

Активация на акаунт