ВТОРИ клас - 5тема

• 56 050
  • 747
  •   2
Отговори
# 540
  • Sofia
Предполага ли се всички деца във втори клас да могат да решат тези задачи без проблем, или това състезания е само за най-добрите математици? Доста се притесних...
Не. Състезанията са със задачи над общообразователното ниво.

# 541
сигурно е МБГ, те са що годе по-трудни
на ниво почти училище са на СБНУ, но и в крайна сметка на училищно ниво си е учебникът - оттам си се ориентираш Peace

# 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мисля, че трябва да се притесняваш.
на такива състезания се решават задачи над училищно ниво.
и (според мен) за да се решават свободно трябва детето да е било подготвено, т.е. да е решавала задачи от такъв тип. в къщи решавахме такива, справил се е не зле, но не и отлично.
отделно, всяко състезание си има особености и уловки, които трябва да се знаят, за да се изкарат повече точки.
в това например имало задачи с два отговора и за да се получи цяла точка на такава задача, детето трябва да посочи и двата отговора. е, аз не го знаех.
търсих след това да видя тази особеност написана някъде и не я намерих.

на КМС си пишеше, че се изисква разписване на последната задача и посочен отговор, дори и верен да е, без разписване няма да се признае.

# 543
Благодаря ви, отдъхнах си, ще успокоя и юнаците довечера. Да, ще погледна и учебника за втори клас, разбира се.

Честно казано, имах чувството, че задачите така са формулирани, че да прецакат децата Crazy

# 544
...Честно казано, имах чувството, че задачите така са формулирани, че да прецакат децата Crazy
Чувството ти е съвсем резонно. Все пак сме в БГ. Трябва да сме подготвени за прецакване и всякакви тарикатлъци от ранна детска възраст  Laughing

# 545
не сте прави. по-скоро ги кара да мислят по-различно. а и материала не ми се вижда много над учебния.  Peace

има една задача (на която моят се е оцапал от бързане и невнимание, и защото "мене джокер не ми требе"  Blush ) ще я потърся и ще напиша точно числата, но тя е елементарна и е за съдружително свойство.
всяка двойка числа дават разлика 20; 5 двойки числа са и цялата дълга редичка сметки може да се сведе до 5 по 20.
не се е сетил, подозирам, че даже е смятал наум (много го обича това смятане) и по този начин се е замотал в решаването.
отделно,  катоне дочетеш услловието получаваш каквото не са те питали  Blush

ето я задачата:

92-72+83-63+74-34+65-45+56-56=

Скрит текст:
а се търси колко е броя на десетиците в резултата

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 16:11 от st. Dobri

# 546
st. Dobri, пошегувах се, но има и малко истина. Състезанията са си състезания, но често объркващата тактика се прилага и в училища/университети уж с цел проверка на знания, а в случая иде реч за проверка на умения - съобразителност, наблюдателност, логика и т.н.
Задачата е забавна и лесна, но се съмнявам, че много деца имат търпението да я решат вярно. Условието многословно ли е или се свежда до "колко е броя на десетиците в резултата"?

# 547
  • Sofia
пошегувах се, но има и малко истина. Състезанията са си състезания, но често объркващата тактика се прилага и в училища/университети уж с цел проверка на знания, а в случая иде реч за проверка на умения - съобразителност, наблюдателност, логика и т.н.

И за мен така седят нещата. Определно има подвеждащи задачи.

# 548
st. Dobri, пошегувах се, но има и малко истина. Състезанията са си състезания, но често объркващата тактика се прилага и в училища/университети уж с цел проверка на знания, а в случая иде реч за проверка на умения - съобразителност, наблюдателност, логика и т.н.
Задачата е забавна и лесна, но се съмнявам, че много деца имат търпението да я решат вярно. Условието многословно ли е или се свежда до "колко е броя на десетиците в резултата"?

мисля, че съм го цитирала точно  Peace
тук "номера" е да се комбинират двойките числа и да се опрости смятането, но не всяко дете ще го направи. моето не го е направило  Peace
при него и бързането играе роля  Blush не винаги чете условието докрай Blush и съответно получава не това, което се търси.
в случая е получил някакъв сбор и го е записал. а не сбора се търси  Laughing

задачите на московската олимпиада са мнооого интересни  Laughing

# 549
  • София
Така е Simple Smile. Гледах тези от миналата година. Всъщност са прости. Трябва да ги погледнеш обаче от друг ъгъл. В първия момент на марсианските котки бях тръгнала да им търся пръстите на всяка лапа  Laughing. Видно е, че и мамите не четат винаги както трябва.

# 550
  • sf
Мами, имам нужда от помощ по един въпрос- миналата година, мисля, някаква кампания ли беше, не помня, но им подариха някакви шишета за вода в училище. Моят тогава го беше загубил веднага и така и не го видях, но напоследък се е сетил за това шише и направо ме побърква. Та въпросът ми е, някой знае ли фирма или нещо , или поне снимка на въпросното шише  newsm78
Иначе при нас нищо ново- училище, тренировки, преместиха го при напредналите във футбола и сега е обсебен още повече. Вечер пък гледа клипчета в нета и си прави разни фигурки от хартия. Само като го гледам и ме хващат нервите  hahaha

# 551
  • Sofia
Донс, заповядай! Simple Smile

Скрит текст:

# 552
Морена ме изпревари.
Ето го сайта им: http://www.tupperware.bg/xchg/bg/hs.xsl/1403.html

# 553
  • sf
 Hug  Ехаа , супер сте!
Ама тва шише си е шише  Shocked  пък той така ми го описа, че най-малко космически кораб очаквах  hahaha

# 554
Hug  Ехаа , супер сте!
Ама тва шише си е шише  Shocked  пък той така ми го описа, че най-малко космически кораб очаквах  hahaha

hahaha Нали знаеш, чуждата кокошка - патка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт