Дефицитите на една журналистика

• 366 372
  • 4 365
  •   2
Отговори
# 135
Семействеността отдавна е факт в артистичните среди. Просто в един момент налазиха и телевизиите. Даже са улеснени, защото не е нужно да имат специфично образование. Важното е да имаш ракета - носител. Ако не става с мама и татко, тогава по другия начин.
То пък къде ли не е така? Медицина, право, архитектура... Навсякъде ги има семейните династии.

Точно така е. Но факт, че и хора без подходящите роднини успяват. Не може всеки да е роднина на някого.

# 136
  • София
И едни солидни нероднински връзки са достатъчни. Това не е "измислено" в България.

За телевизиите - има ли някой водещ, който да ви е харесал? Нека го посочим в темата за дефицитите.

# 137
Пополина Вокс например ми харесва, но не знам дали може да се нарече точно водеща.

# 138
  • София
Аз не знаех коя е тази Вокс. Сега разбрах, че е от Господари на ефира. Явно е комичен образ. Такива харесвам, но те в повечето случаи са симпатяги актьори.

Преди много време, когато Коритаров водеше сутрешния блок по Нова телевизия, го гледах с интерес всяка сутрин преди работа. После го набедиха и го махнаха. В друга телевизия не съм го гледала.

# 139
За телевизиите - има ли някой водещ, който да ви е харесал? Нека го посочим в темата за дефицитите.
Харесвам Александра Гюзелева и Георги Ангелов от "Денят започва с култура" по БНТ 1. Умерено и интелигентно обсъждат книги, музика, изложби. Нищо жълто, няма Златки и Николети. По същото време по Нова Гала нищи поредната болест, от която д-р Папазова е успяла да се излекува, или пък интервюира турбофолк звездата Фики Стораро.

# 140
Харесвам Александра Гюзелева и Георги Ангелов от "Денят започва с култура" по БНТ 1. Умерено и интелигентно обсъждат книги, музика, изложби. Нищо жълто, няма Златки и Николети.

То само това остава - Златки и Николетки да налазят предаване за култура.  Stop

# 141
  • София
Като цяло и сутрешния блок, и новините на Канал 1 са много умерени, достатъчно информационни и в същото време ненатоварващи. Не знам защо нямам навика да ги пускам, когато изобщо гледам телевизия.
А Кадиев и Стоянова в началото чак ми беше неудобно да ги гледам, имах чувството, че взаимно не се понасят. Сега са се посработили.

# 142
Лора Крумова как се представя сега? Преди години я харесвах, но нямам идея как е сега.

# 143
Потрисам се от медиите напоследък... и това ме и дразни, щото обичам да гледам новини, да чета вестници... а те все са толкова гадни, дори и сутрешните блокове  Sick
Още си спомням 1 стр на Труд преди години, когато започнаха тази черна мода, по време на дъждове и наводнения ужасни, и бяха снимали удавено куче, завързано за ограда, не могли да го освободят преди да придойде водата... и го снимали!!!

# 144
  • София
Лора Крумова ми харесва, но не ми харесва предаването, в което участва - май е в неделя. Въобще не обичам да се пуска телевизора в събота и неделя - тогава нищо не ми харесва.

# 145
И на мен Лорчето ми е търпима. Останалото е леш.
ЛИчното ми обяснение - лесничко се влиза журналистика вече. Това едно. И... май ниски заплатки им дават. Това не съм го потвърдила на 100%, но предполагам. То като номер две причина за ниското ниво.

Някой ще рече: "И к'во като им дават малко пари на репортерчетата? Не е причина да правят евтини сензации". Напротив, Е причина. Кой иначе би ги забелязал? Всичко е стремеж да произведат голямата новина и току виж някой ден се издигнат от прошляви репортерчета до водещи на предаване.

Впрочем за ниските заплати съдя от доста немърливия им виншен вид. Навремето журналистите бяха изпънати. Костюм за мъжете, стилна прическа и облекло за жените. Всички с оправени зъби, семпъл стил като цяло. А сега... Кривозъби (а чат-пат и с някой липсващ), неясна дикция, развяти неоправени коси, нерядко и с много излишни килограми.

Не знам помните ли една Ралица Василева, навремето заминала в САЩ да работи в CNN. Ами жената казваше, че едно от първите неща, които поискали от нея, било да отслабне и да подстриже косата си до средна дължина. Имат си някакъв фейс код хората.

Фактът, че нашите често са разпасани, неподходящо облечени и фризирани, ме кара да мисля, че нямат нужното заплащане, с което да поддържат характерния за професията външен вид.
И както често се случва - сиромах човек - жив дявол. Колко му е да каже и някоя лъжа само и само да стигне там дет' се е запътил.

# 146
  • София - Рим и обратно
Боже, какво съм си причинявала досега - да си пускам за фон с кафето в събота и неделя бтв или Нова ooooh!. Днес направо включих Канал 1, и странно - още нищо не ме е издразнило дотолкова, че да изключа тв със замах Grinning.
Ония трите кокошки ми докарваха спазми в стомаха. Как им бяха имената?

# 147
Сашо Кадиев е феноменално некадърен.

Плюс отблъскващо грозноват, но затова пък поне дваж по-лигав от майка си.

Ох, това много ме разсмя. И аз винаги съм си го мислела.

# 148
  • София
Кои три кокошки, Кафе с мед?

# 149
Заплатите не са като в IT сектора, но не са и ниски в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт