Дефицитите на една журналистика

• 360 456
  • 4 299
  •   2
Отговори
# 660
  • Велико Търново
Гледам репортаж по Нова тв, който е за затрупания от лавина хотел в Италия - умът ми не го побира, как журналистката с усмивка говори за това и за евентуалния брой на жертвите...Пълно несъответствие между новина и изражение ooooh! Не казвам, че трябва да нахлузи опечалено такова, но сериозно би било удачно...

# 661
  • Луната ни пази
Гледам репортаж по Нова тв, който е за затрупания от лавина хотел в Италия - умът ми не го побира, как журналистката с усмивка говори за това и за евентуалния брой на жертвите...Пълно несъответствие между новина и изражение ooooh! Не казвам, че трябва да нахлузи опечалено такова, но сериозно би било удачно...
Същото влязох да напиша. Потресаваща беше Антоанета Николова.

# 662
  • Пловдив
Слушам в новините за проба за алкохол на шофьор, че била отрицателна. Числото, което излиза на пробата отрицателно ли е, че говорят за отрицателна проба?
За положителната е ясно.
Аха, а отрицателният тест за бременност и той ли е отрицателно число, или "това е друго"?

# 663
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
Детето незабавно е откарано в болница, където му е оказана първа помощ, но няма опасност за живота му.

http://www.flagman.bg/article/119300

ooooh!  съжалява ли?

# 664
Тази Беновска само като я видя и ми се повдига. Кой и плаща на тая жена да се излага непрекъснато?!

Да беше само тя, да я прескочиш, ама и следващото е такова. Хвани водещите, тресни гостите. И едни новини, ама много важни.
От година нямаме телевизор. Повреди се, щяхме да купуваме, отлагаме. И доста свикнахме. Жена ми от време на време ме тормози - последно по Нова година, ама й мина засега.
Поздрави

# 665
Оо, много хубаво правите, energomix. Каквото стойностно има да се гледа, вече всичко е в нета. Така сам подбираш какво да гледаш и пропускаш рекламите - чумата на 21 век, ако ме питате. На телевизора единственото удобство е да лежиш и да цъкаш едно-две копчета.

# 666
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 ooooh!
Цитат
Идеята е на 26-годишната Оливия Кобуронго, която дълго време страда от различни неразположения, преди да й бъде поставена правилната диагноза. Тъй като лечението закъснява, възрастната жена е починала.

идея от починала...
възрастна на 26 години....
 Crazy

# 667
Боже  Shocked
значи аз съм динозавър  Confused
 Joy

# 668
  • До морето
" Плевнелие беше изпратен от малка агитка, половината от които го освиркаха, а другите ГО ръкопляскаха..."  ooooh!

# 669
  • Велико Търново
И ако не сте чували, според журналистите, "президент" е професия ooooh!

# 670
  • Пловдив
Не е пример за лоша журналистика, а техническа грешка, но да го напиша - заглавие в новинарски сайт: "Дунав замръзна край Сливен". Един познат го беше споделил във ФБ с коментар: "Сливен на три морета".

# 671
Нова вчера държаха да се правят на много знаещи и встъпването в длъжност го викаха ИНАУГУРАЦИЯ

# 672
  • София
какво значи техническа грешка в новинарски сайт?
къде е Сливен, къде е Силистра? една първа буква само е общото.
можеше да е Дунав край Сунгурларе, а най-симпатично би било Дунав край Сандански Simple Smile

# 673
# 674
Тези съвсем изтрещяха!  Shocked  Sick
А всъщност какво пише на табелата в ръката над лавината? Може ли превод от италиански?
Гугъл ми го преведе като "не ни пука"? Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт