Дефицитите на една журналистика

• 360 485
  • 4 299
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много си го харесвам Гришо, но този невероятен факт ми идва в повече:
https://nova.bg/news/view/2017/01/23/171719/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Особено на фона на помията, която се изливаше напоследък върху него.

# 676
  • София
Ооо, сега се сетих какво мярнах в един от сутрешните блокове - някакъв репортер на много средна възраст правеше някакво подобие на шоу за дупките на някаква магистрала. Разбирам, че иска репортажът да е интересен, да разчупи рамките, ама ми изглеждаше на лоша интерпретация на иначе свежи идеи на НГ. Той премина мярката и се превърна в преиграващ клоун.

# 677
  • Пловдив
Цитат
А всъщност какво пише на табелата в ръката над лавината?
Да добавя и: репликата на смъртта какво значи?

# 678
Тук се вижда по-добре:

Горе вляво: Снегът дойде
Долу вдясно: Няма да има за всички

# 679
Ооо, сега се сетих какво мярнах в един от сутрешните блокове - някакъв репортер на много средна възраст правеше някакво подобие на шоу за дупките на някаква магистрала. Разбирам, че иска репортажът да е интересен, да разчупи рамките, ама ми изглеждаше на лоша интерпретация на иначе свежи идеи на НГ. Той премина мярката и се превърна в преиграващ клоун.
Румен Бахов по Нова

# 680
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 ooooh! всеки ден новости

Цитат
А снегоядът може би ще се появи чак през месец март.

# 681
  • Ямбол
Нищо лошо няма в употребата на метафори.

# 682
Какво му е на снегояда? Това е топъл, южен вятър, който топи снега, затова така му казват.

Олееее, Емо Чолаков току що вкара реплика на Валката Божинов!  Shocked  Laughing

# 683
"Снегояд" казват на определен вид топъл вятър, който топи снега. Придобило си е гражданственост наименованието, навлязло е от разговорната реч и в по-научни среди. На други езици също местните ветрове често имат наименование, което означава нещо - ако е някакъв много локален вятър, типичен за да дадена страна, се случва името му да премине от местния език в чуждите непреведено. Например "фьон" (което май е снегоядът) идва от латински през немски и буквално е мек западен вятър, сироко мисля, че беше източен вятър и т.н.

# 684
Съгласна съм, че наблягат на негативното.
Обаче също така се съгласете, че по-лесно запомняме лошото, те целят да привлекат аудиторията, затова драматизират излишно  Rolling Eyes

Забелязала съм и други отклонения: "междувпрочем" и "Младежът живееше в Студентския град" вместо Студентски град...

Емо Чолаков ме разсмя днес с репликата на Валери Божинов Laughing

# 685
  • Ямбол
Какво му е на снегояда? Това е топъл, южен вятър, който топи снега, затова така му казват.
...
"Снегояд" казват на определен вид топъл вятър, който топи снега. Придобило си е гражданственост наименованието, навлязло е от разговорната реч и в по-научни среди. На други езици също местните ветрове често имат наименование, което означава нещо - ако е някакъв много локален вятър, типичен за да дадена страна, се случва името му да премине от местния език в чуждите непреведено. Например "фьон" (което май е снегоядът) идва от латински през немски и буквално е мек западен вятър, сироко мисля, че беше източен вятър и т.н.
Така е, но в стремежа си някои да покажат чужди недостатъци, всъщност показват собственото си невежество.

# 686
снегояд нито съм чувала, нито съм чела някъде. направи ми впечатление и го написах.
възможно е, както и вие казвате, да е местно наименование, възможно е даже да е прието в някои среди. Peace
личното ми мнение е, че топъл вятър, южен вятър, снеготопене - всяка друга дума би била по-подходяща и по-разбираема

и една лична молба.
Лилянче, би ли престанала да се влачиш след постовете ми и да плюеш.
не че не ти отива, точно обратното е  Peace

# 687
  • Ямбол
...
и една лична молба.
Лилянче, би ли престанала да се влачиш след постовете ми и да плюеш.
не че не ти отива, точно обратното е  Peace
Не. Ще коментирам където и каквото реша, особено нечии нелепи включвания. Очевидно не го забелязвам само аз, но молбата е само към мен. Е, няма да я изпълня.

# 688
нямах надежди, но ти оправда очакванията ми  Mr. Green

гугнах "снегояд" - излязоха точно две срещания, единото от март 2007, където го обявяват за ураганен вятър, другото от този месец, като имаше и името на Чолаков.
май терминът нито е толкова възприет, нито толкова познат. похвално е, че точно ти го знаеш Peace

Л., редките ми контакти с теб обогатяват речника ми.
така преди време разбрах какво е "мърсол", сега вече знам какво е "снегояд".
не горя от нетърпение да науча още.

# 689
снегояд нито съм чувала, нито съм чела някъде. направи ми впечатление и го написах.

Аз за първи път го чух от Чолаков.В научната литература не ми се вярва да се използва.Това си е разговорен термин, а Е.Ч. много обича да го повтаря. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт