Математически турнири - 36

• 127 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Mnogodetna mama, браво на сина ти! Моето го е объркало.
Значи е Е ,а не А

Съгласно руския линк с решението така излиза.

# 646
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Mnogodetna mama, браво на сина ти! Моето го е объркало.
Значи е Е ,а не А

Съгласно руския линк с решението така излиза.
Грабнал е кубчето на Рубик и нещо ми обяснява, нещо не е съгласен, твърди, че е А, всъщност в Руския сайт отново има спор, вероятно все пак да е Е , много кубчета, много нещо

# 647
  • София
всъщност в Руския сайт отново има спор

В самите коментари в 2 от 4 съдържателни се казва, че съгласно решението верният отговор е А.
И според мен и дъщеря ми е "А". Много интересна задача.  yes

# 648
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ето ви лесни задачи, само една такава може да отнеме много ценно време, като се има предвид ,че е последна, не бих казала, че е толкова лесно

# 649
Искам да ви се оплача как протече при нас Европейското кенгуру. Децата от нашия клас ги бяха разделили в две стаи. В тази, в която беше моето дете госпожата много строго е обикаляла около тях. В другата стая обаче госпожата е подсказвала през цялото време и направо е казвала верните отговори на някои задачи. Сега се чудя как да обясня на детето ми въпросната ситуация, за да не изгуби мотивация, ако реши изобщо пак да се явява на някое състезание.

# 650
Искам да ви се оплача как протече при нас Европейското кенгуру. Децата от нашия клас ги бяха разделили в две стаи. В тази, в която беше моето дете госпожата много строго е обикаляла около тях. В другата стая обаче госпожата е подсказвала през цялото време и направо е казвала верните отговори на някои задачи. Сега се чудя как да обясня на детето ми въпросната ситуация, за да не изгуби мотивация, ако реши изобщо пак да се явява на някое състезание.
Не мисля, че това е повод за да се отказва от състезания.  Naughty
Подобни ситуации в нашето ежедневие колкото искаш. Вярно, че децата се разочароват и може да повлияе зле на мотивацията им. Затова аз обяснявам на моето дете, че не резултатът е най-важен, а труда който е положил и знанията които е придобил подготвяйки се за състезанието.  Peace

# 651
  • София
Smile_d, това че при вас не е подсказвано може да е голям плюс.
В нашето училище това се случва вече за втори път. Детето е в първи клас и на СМТ, и сега на ЕК госпожата, която ги е пазила е подсказвала (става дума за две различни учителки). И двата пъти естествено грешно и само е объркала децата. Моята съм я инструктирала да не слуша квесторите никога, защото те от математика не разбират. Обаче и този път се е подлъгала. Другите деца били направили както казала госпожата и тя да не остане по-назад и тя...
Това, че се случва за втори път учител да подсказва ме навежда на мисълта, че е нареждане от директорката и даже и да подам жалба няма да има никакъв ефект.

Съвсем отделен въпрос е какви са тези учители, които не могат да решават задачи даже и от 1 клас.

# 652
Е то мойто изобщо го бяха забравили, не беше в списъка, разправии, друга стая и прочие...мноого добро начало на деня Simple Smile Беше се притеснил от това, но се случват такива неща. Обясняваш, че учителката не е била права и е нарушила правилата, може да е подсказала дори грешно. И че е важно какво постигаш със собствени сили, а не чрез измама. Просто урок от живота, не само състезание  Grinning

# 653
Резултати Пловдив Simple Smile
http://www.omg-bg.com/

# 654
Стигнах до извода, че квесторите "помагат" на децата т.е. казват им нещо което уж са верни отговори, за да ги отпратят по-бързо.
Като си попълнят отговорите децата си тръгват. Ако решават сами това ще отнеме време и ако детето иска да седи до края за да си реши всички задачи и квестора трябва да седи. Като каже на детето някакъв отговор, който по случайност може и да е верен /но никак не е задължително и на квестора това не му е важно/ детето ще е спокойно че е решило всички задачи и ще си тръгне и така и квестора ще си тръгне по-рано.
Два пъти детето само видя, че са го объркали, говорили сме за това и всеки път когато квесторите им кажат да направят нещо те го правят. Може би не могат да разграничат квестор на състезание и госпожа в училище, а нали още от първи клас ги учим да слушат госпожите. Как ли не обяснявах, че изобщо не трябва да се влияе от квесторите, но на друго, не математическо състезание учителката директно им заявила, че бърза за час и трябва да тръгват /при положение, че състезанието започна с мин. 15 минути закъснение тя е имала наглостта да ги притиска/ и когато детето е казало, че иска да довърши нещо тя му е казала КАК. Не знам дали вярно му е казала, защото състезанието не е математическо с точни отговори, но поне е ясно защо го е направила - за да изкара децата по-бързо от стаята и да се отърве от тях.

# 655
  • Варна
Извинете, но това със игурност няма как да важи за математическите състезания! Там квесторите остават до края на състезанието така или иначе, предават се протоколи, има си правила - не могат да си тръгнат по-рано, дори всички деца от стаята да са приключили на 20-тата минута. Състезанията се провеждат в извънучебно време и няма за къде да се бърза.
Що се отнася до подсказването - дъщеря ни е ходила на 5-6 състезания само, но никога не е била с едни и същи квестори. Е, как пък веднъж не чух, че някой е подсказвал, преписвал, шумял newsm78 Или във Варна имаме читави квестори, или тези които са си позволявали да подсказват са били отсети с времето. Щом детето ви е било свидетел и потърпевш от некоректни действия - оплачете се! Нали на това ги учим - да вярват в собствените си сили и да защитават позициите си?! Ако всеки се оплаква само във форумите, няма как нещата да се променят към по-добро, а от това ще страдат нашите деца отново. И кръгът се затваря...

# 656
Грабнал е кубчето на Рубик и нещо ми обяснява, нещо не е съгласен, твърди, че е А, всъщност в Руския сайт отново има спор, вероятно все пак да е Е , много кубчета, много нещо

И според мен е отг. А.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 23:45 от Анонимен

# 657
Има резултати за Пловдив - ЕК на сайта на ОМГ.

# 658
Аз пак да си питам, някой може ли да публикува или пусне на лични задачите от "млад талант" във Варна? благодаря Simple Smile

# 659
СМГ с каква скорост изкарват резултатите? До сега се сме били там на състезание.

Общи условия

Активация на акаунт