КРУИЗИ /тема 7/

• 117 738
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Benelux / Varna
lunna pateka, много благодаря! Сега остава да навляза в час къде са най- хубавите кабини, отзаде на кораба добре ли е? Втори дек пишеше.

Благодаря ви момичета и за останалите сайтове.

# 121
Синьорина, къде точно е круиза? Вероятността от вълнение не зависи толкова от сезона, била съм декември и морето е било като тава, но зависи и къде се плава... Имала съм и вълнение, доста силно клатене за 2 дни, но кораба има стабилизатори и не се усеща толкова много... Носи си хапчета за морска болест и ако имаш проблеми пиеш докато трае вълнението... После отминава и морето е пак спокойно.... Клатенето се понася различно от хората, някой не го усещат, а на други им се гади и повръща... Така че е много относително, а пък може и да не случите лошо време или вълнение.... Peace

zornitsa, за избор на кабина не мога да помогна, дали напред или назад... Вие на каква кабина се спряхте? 2-ри дек е сравнително ниско, там са тези Ocean view и вътрешни кабини... Кабините са еднакви като мебелировка и площ, само заради прозореца... Аз предпочитам кабина близо до асансьорите , понеже коридорите са много дълги и се върви много при всяко излизане от кабината. Mr. Green

# 122
  • Benelux / Varna
Не сме се спряли , гледах само къде ги дава няколко кабини и едната беше в задницата на кораба, та се зачудих с ocean view беше. Ааа това за асансьорите е много , много удобно уточнение, благодаря ще го имам в предвид.

# 123
  • sofia
И ако кабината е посредата на кораба е супер. Нашата беше на дупето, а винаги се слизаше отпред, е 290 м ходене, а и мъжа ми винаги забравя нещо, та се връща, ако знаете колко съм го чакала

# 124
  • Пловдив
.Синьорина , аз съм била от 10 до 17 ноември. Клатене имаше само един ден,от силен вятър,даже не отидохме до Тунис тогава,а ни премаршрутираха. Останалото време беше без грам друс. Била съм и октомври на Западно средиземноморие, нямаше и едно поклащане,морето тепсия, времето уникално,всяка вечер гледахме филми на палубата . Сега януари бяхме и в Средиземно море,и Атлантическия океан, ами аз все си мислех,че кораба е спрял,такова беше усещането в Средиземно море. В океана си имаше леко клатене от вълнението.
Адаш , чаках те!!! И разкази чакам!!!
Аз ще разкажа за нашия круиз малко по-късно,че,сега съм от телефон и не мога да пиша.

# 125
Тъй като, доколкото разбрах, някои от вас са били на круиза Дубай - Абу Даби - Оман, бихте ли ми казали на кои екскурзии си заслужава да се отиде?

# 126
  • София
Ние заминаваме следв. съб. по този маршрут Simple Smile Аз вече съм направила програма, но ще почерпя опит.
Момичета, моля, препоръчайте хапчета за гадене, които не те оспиват- мен ми става зле доста по рейсове и коли, та не знам как ще ми понесе кораб-да съм подготвена...

# 127
  • sofia
Има хомеопатични хапчета Коколино май бяха, които не те приспиват, пият се седмица преди да се качиш на кораба, аз от Канарските бях купувала едни испански, много добе ми действаха, че се беше счупил стабилизатора на кораба, мога да видя вкъще как се казват. Като изпих първите 2 и всичко ми мина.
За Ла Романа горещо предпочитам остров Саона, приказно място, нормалната цена е 70 долара без омар и около 90 със, водят че на частни плажове без много хора, тишина и спокойствие.

На порта има нет на двете кафета, а в града е адската цигания

# 128
  • sofia
Остров Каталина - по принцип това е плажа

,
но си го представете препълнен с хора е шезлонги (фри), много сергии и на обяд правят бюфет на сушата от кораба, има бар, който е пак от кораба на корабните цени.

# 129
  • sofia
Ст. Мартин

Има водни таксита, които оперират до 18ч - 7долара в посока, на порта също има таксита, които за 3 долара те карат до центъра на града и обратно, постоянно се движат.
Първият път, когато спрахме там си взехме водно такси, разходихме се и позяпахме по магазините, нищо евтино не видях, градчето не е лошо, китно е.
Вторият път си хванахме маршрутка от бекстрийт до Маригот, има и до Махо бийч, цената е 1,5 долара. На порта предлагат таксита до Махо, Ориент бийч и повечето популярни плажове на цена от 20 долара за бусче в посока или 8 долара на човек, когато  бусчето има повече от 2ма човека. За съжаление в Маригот имаше карнавал
и нищо не работеше, тази част на острова ми се видя по-хубава и цивилизована.
Гледка по пътя

# 130
  • sofia
Мартиника - направихме грешка да отидем на плаж Анс Митан(ферибот 7 долара в двете посоки) плажа е малък и препълнен с негри, не ни хареса, градчето мръсно и не се заседяхме изобщо.

Гуадалупе - от порта по улица Peynier и попадате на площадче с пазарче за подправки и магазинчета, от там продължихме до спирката на рейса за Ле Госие и Ст. Анна, която се казва Gare Routiere de Dubouchage - 3 евро в посока. Имаше адски трафик и решихме да слезнем на Ле госие и да отидем на островчето срещу плажа, защото самия плаж е много тесен и пълен с водорасли. Закарват те с лодка да 5 евро в двете посоки, като на островчето има барче и голямата вода е 2,5евро, кафе 1,5 и тн.

На връщане мина едно такси и предложи за 5 евро на човек до порта да ни метне, като качваше и други хора, бусче беше.

# 131
  • София
lyuba84, balgodarq- bi li poglednala- хомеопатията не ми я хвали- изобщо не действа за подобни неща- тияк околино ги бях пила 5 дни преди полет преди време и щях да пукна. Истинско лекарство ми трябва...
Сега разгледах снимките- прекрасни Simple Smile

# 132
Зпочвайки да пиша накратко за всеки остров който посетихме, искам да кажа, че навсякъде имаше туристическа информация с карти и брошури за по-интересните места. Служителите бяха много любезни и отговаряха на въпросите ни както и ни даваха друга полезна информация за съответния остров.  Явно постъпленията от  туристите от круизните кораби са едно много голямо перо в бюджета на повечето от тях.
 Някои от островите съвпадат с тези на Lyuba84, но надявам се инфото да е полезно.

Gvadelupa -Point a Pitre
В града няма почти нищо за гледане. Ходихме на плаж Santa Ana – плитко, чиста вода, много палми за сянка. По думите на всички той е най-добрия –  такси по 10 евро на човек на посока, но може да се спазари и по-ниска цена.
Единственото което си заслужава да се посети е местния аквариум – цена на такси 10 евро на посока за 4 човека и вход 13 евро на човек. На порта има магазинчета за сувенири, които са малко по-евтини от тези в града, също има фри интернет в залата за чекин с отлично качество.  

St.Maarten
До града може да се стигне с корабче или бус за 3 евро на посока, но разстоянието е много малко и може да се отиде и пеша за около 20 –25 минути. Има хубави магазини за сувенири дрехи бижута и часовници на улица  успоредна на крайбрежието. На централния плаж  се предлагат различни комбинации от чадър шезлонги храна напитки и интернет от 10 до 25 евро . Има малък местен музей с две стаички , който е безплатен.

Martinika -Fort de France
   Излизайки от кораба има табели за цените на такситата, но са доста солени –40 евро на час. Малко преди излизане от бариерата има спрени рента- кар- ECOCAR – TEL 0696090115 – цена около 70-80 евро на ден което за 4 човека е приемливо ,стига да си подготвен с карти и обекти за посещение. Центъра е много близо 5-10 минути пеша. Тук бяхме два пъти по време на круиза. Първия ден посетихме Ботаническата градина с градски транспорт – Мозаик бус - №25 цена 2,60  евро за двете посоки. В почивните дни автобуса е на 1 час, но за съжаление точно разписание не успяхме да видим, служителката на касата говореше само френски и не се разбрахме. Градината много ни хареса –не е много голяма, но е подредена с различни растения и дървета , има въжени мостове за обикаляне /нещо като тарзан/ входа е 13 евро. Цените на сувенирите бяха с по-ниски цени от тези в града.  На острова има и зоологическа градина но не успяхме да я посетим , тъй като не се ориентирахме дели има градски транспорт до там.
   Втория ден ходихме на плаж с ферибот в LA POINTE DU BOUT . Спират на единия от пристаните за круизни кораби –цена 7 евро в двете посоки , разписанието е на около всеки 30 минути / там беше акостирал Коста/ Сайта им е www.vedettestropicales.com. Плажа ни хареса – чиста вода , малко камъни по дъното, но зависи къде точно влизаш , имаше дървета за сянка , заведения за хранене. Обиколихме и магазинчетата – сувенири, бутици за дрехи, парфюмерии .  
На порта има  фри интернет , успяхме да си направим онлайн  чекин за самолета

Saint Lucia
   На самия порт има къщички на местните туристически агенти с различни предложения, които буквално повтарят корабните екскурзии , но цените са по ниски с 20-30%.
Ние си избрахме пътуване с катамаран до Питоните. Цялата екскурзия продължи около 5 часа. Посетихме място къето се виждат бълбукащи мътни езера с гореща вода и облаци от серни изпарения. Втората спирка беше водопад в който повечето хора се къпеха и правеха снимки. Спряхме за 40 минути на плаж в залив в който е сниман филмът доктор Дулитъл. Накратко видяхме природа и екзотика. Предлага се пътуване и по суша до Питоните, но доколкото разбрах отнема почти 2 часа на посока и реално разглеждането е само 1 час. Препоръчвам катамарана.
 Градът не го посетихме не ни остана време.
На порта има разкошен магазин за бижута от различни камъни , миди , стъкло и други материали.
Препоръчвам да го намерите сред другите магазинчета и да го посетите.

Barbados
На самия пристан има хубави магазинчета за сувенири, чанти и подаръци. На видно място има  информационна табела за цените на такситата до различни дестинации. Ние твърдо бяхме решили да ходим цял ден на плаж и по препоръка от форума се запътехме към Accra beach. Оказа се че не сме сбъркали – точно до Titiky bar има малки скалички населени с живот – големи раци , рибки и разни други животинки / за който обича да разглежда такива неща/. На плажа се намира и самия хотел Акра от който ползвахме стабилен и бърз фри интернет. Плажа е хубав ситен бял пясък и изумрудено синя вода. За съжаление вълните бяха доста големи и  успяхме много малко да поплуваме.
На връщане разгледахме града – но според мен спокойно може да се пропусне.

Посетихме още няколко острова, но ще пиша по-късно за тях.   Grinning

.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 12:57 от tali_ana

# 133
Момичета, чудни разкази.... И снимки... Peace
Такситата значи не са много скъпи... Аз май се минах като резервирах трансфер от летището до хотела за 64 евро за двама за една посока... А разстоянието не е много голямо, хотела е в La Gosier... newsm78 От хотела до порта тогава ще вземем такси на място...

lyuba84, пиши после, кои са другите ти хапчета за морска болест? Аз Коколино имам, но да взема и по-силни да имам... За всеки случай... Mr. Green На кораба има ли българи от персонала? Wink

Някой посетил ли е там фабрика за ром? Заслужава ли си и каква е цената на рома? Ако сте си купили ром, как го качихте на кораба, взеха ли ви го?

# 134
Момичета, чудни разкази.... И снимки... Peace
Такситата значи не са много скъпи... Аз май се минах като резервирах трансфер от летището до хотела за 64 евро за двама за една посока... А разстоянието не е много голямо, хотела е в La Gosier... newsm78 От хотела до порта тогава ще вземем такси на място...

lyuba84, пиши после, кои са другите ти хапчета за морска болест? Аз Коколино имам, но да взема и по-силни да имам... За всеки случай... Mr. Green На кораба има ли българи от персонала? Wink

Някой посетил ли е там фабрика за ром? Заслужава ли си и каква е цената на рома? Ако сте си купили ром, как го качихте на кораба, взеха ли ви го?

Според мен цената до La Gosier трябва да е около 30-40 евро в едната посока от летището. До Поинт а Питре е 20 евро .
   Фабрика за ром не сме посещавали, тъй като не сме любители на рома, но ако внасяш алкохол на борда - взимат ти го на влизане в кораба , дават ти бележка за него и ти го оставят в каютата вечерта преди да напускаш, или по-скоро на нас ни го оставиха в ранния след обед.
   На Оркестра имаше няколко българи - двама или трима бармани една сервитьорка и в единия магазин работеше един българин.
   Ние ползвахме коколино само един ден когато беше по-бурно морето. На мен ми подейства бързо, но и не ми беше толкова зле.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 13:39 от tali_ana

Общи условия

Активация на акаунт