КРУИЗИ /тема 7/

• 117 800
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
Българи от екипажа не срещнах. Имаше страхотно шоу на лед, не го изпускайте.
И другите хапчета са хомеопатия, силните хапчета приспиват, едно от момичетата с нас направо заспа след като изпи хапче от рецепцията, безплатни са. Довечера ще ви кажа испанските, но и те са хомео.
Не помня дали ви разказах за Перла картите, ниво, което не знаех, че се достигнали. Много ми хареса да не чакам по опашки и да вечерям в Коста клуб ресторант с тежък сервиз, ама много и то фри. Храната беше превъзходна.

# 136
  • София
lyuba84
tali_ana

Hug   bouquet
Страхотни сте, разказвайте, разказвайте да ми стане топло...

ПРОМОЦИИ

http://shop.cruisedeals.com/

Norwegian Epic & Jade Mediterranean
Price Reduction
+ Kids prices from £179
+ 2 Free Bonus Choices w/Oceanview & Above*

https://www.vivavoyage.co.uk

# 137
  • Варна
ДИМЕНХИДРИНАТ АКТАВИС 50 mg таблетки

DIMENHYDRINAT ACTA VIS 50 mg tablets

Дименхидринат/Dimenhydrinate

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание при възрастни и деца над 12 години. При деца на възраст от 6 до 12 години се отпуска по лекарско назначение. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 6-7 дни.
Активно вещество в една таблетка: Дименхидринат 50 mg
Производител
"Балканфарма Дупница" АД ул. "Самоковско шосе" №3, 2600 Дупница, България Tel. +(359 701) 58 196

1.    КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДИМЕНХИДРИНАТ АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА?

Основното действие на дименхидринат е обратимо блокиране на хистаминовите Hi рецептори в организма на човека, което определя благоприятния му ефект при различни алергични реакции. Оказва и изразено антиеметично действие (потиска повръщането), поради което се използва като средство против повръщане при т.н болест на пътуването. Дименхидринат има следните приложения:

Профилактика и лечение на гадене, повръщане и световъртеж при болест на пътуването и други заболявания.

2.    КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ДИМЕНХИДРИНАТ АКТАВИС?

Дименхидринат не се прилага при:

-    свръхчувствителност/алергия към активното вещество или някой от другите компоненти на продукта;
-    Лечение с лекарствени продукти от групата на така наречените МАО инхибитори;
-    Остър астматичен пристъп;
-    Повишено вътреочно налягане (тесноъгълна глаукома);
-    Феохромоцитом (тумор на надбъбреците);
-    Порфирия (нарушение на обмяната);
-    Увеличаване на простатната жлеза със задръжка на урината;
-    Припадъци (епилепсия, еклампсия).

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Дименхидринат оказва седативен (успокояващ) ефект, по-силно изразен в началото на лечението.

Този продукт трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти със стеноза на пилора; бронхиална астма, хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), някои сърдечно-съдови заболявания (повишено кръвно налягане, ритъмни нарушения), както и при пациентите в напреднала възраст.

Приложение на Дименхидринат Актавис и прием на храни и напитки:

Няма ограничения относно приложението на продукта и приема на храни и напитки.

# 138
Днес забелязах, че трансфера с EasyBus от литище Лутън Лондон е само 2 паунда за разлика от този на National Express, който ми попадна пръв. Някой ползвал ли е трансфера на изибус и да сподели. Нещо повече. Когато се опитам да си направя резервация на две места с нешънъл експрес от Лутън до Саутхяптън със смяна на Виктория, цената в едно е по висока от тази по отделно, което няма логика, как да постъпя в случая. Уиз ер пък за капак на всичкт отгоре от вчера поразредиха полетите си до Лутън и промениха едностранно часът на полета  ми. Предложиха безплатна заверка за по късен или възстановяване на сумата. Избрах по-късният и сега нещата стават малко припряни. Вече резервирах и хотел преди круиза, което си беше редно, но Уиз объркаха плана. Е на това му се вика сметка без кръчмар!

# 139
  • Пловдив
 HugЗдравейте отново!
Любче, аз много благодаря за споделенето! Страшно ми помогна  Hug , най-вече в това, че имах някакви чуденки дали догодина януари да се ходи на карибски круиз или на Австралия, благодарение на теб избрах второто. Не сме много плажни дестинатори и като гледам, то друго за гледане няма, а просто да висим от плаж на плаж някак все още не ми се ще. Разбира се, пак ще отидем на такъв круиз, но ще го издърпам във времето да се забави. Благодаря! А ти си прекрасна   Heart Eyes Heart Eyes
Ще разкажа на бързичко за нашия круиз -
За кораба - за втори път сме на Епик и това е един от корабите, които много харесваме. Голям, просторен, с достатъчно избор на забавления. Свободния стил страшно ми допада за пътуване, несравнимо удобство е. Почти всяка вечер ядохме в различен ресторант, избора и от безплатни е доста голям, това е голямото предимство на това пътуване. Бяхме и в платен едната вечер /предния път бяхме в друг/, та горе-долу опитахме доста неща. Храната е много добра, по-високо ниво от тази, на която сме попадали на МСЦ, с изключение може би на пиците, но то си е естествено, а и кафето е в пъти по-лошо /и по-скъпо/. Но останалата част от храната е страхотна. Към обслужването нямам никакви забележки, към стюарда на каютата също, нещо, което понякога не беше на ниво на други кораби, на които сме били. бяхме с детето и на него много му хареса, общо взето не искаше да слиза от кораба и само питаше кога ще се качваме. Не, че там ходеше да се забавлява с други деца, само на нас ни висеше на главата, но ... добре се чувстваше. ИМахме 4 дни на море, което е рекорд за нашите пътувания и пак не ни доскуча. Другия плюс на фрий стайла е и слизането - избираш си кога и как да слезеш и го правиш, никакви формалности, никакви проблеми, ние уж бързахме, че полета ни беше в 12 часа и спеших мъжо да слезем още в 8 часа от кораба, съответно в 8.30 бяхме на летището, та бая си отвисяхме там, ама ... аз нали все се притеснявам. Таксито от пристанището на Барселона до летището е твърда тарифа, 39 евро. Трансфера от кораба беше по 30 евро на човек, така че с такси беше по-евтино. Независимо, че целия кораб слизаше на Барселона, нямаше никаква навалица и проблеми. Просто някак хората си се разпределят равномерно във времето.
Маршрута - маршрута също ни беше почти повторение на миналогодишния по същото време, но тогава много ни хареса, за това повторихме - Барселона, Мароко /танжер/, Гран Канария, Тенерифе, Мадейра, Малага, Барселона. За трети път сме на Барселона от круиз, не бяхме ходили до Камп Ноу, там отидохме, хареса ни, макар и да е доста скъпо. в Гран Канария мислехме да вземем кола под наем, но се отказахме в последния момент, та се наложи да стоим само в столицата. Разходихме се по плажа, който е уникален наистина, из града, който също много харесвам, пихме си кафенце и то времето мина. В Тенерифе имахме доста малко време, миналата година разгледахме столицата и Сан Кристобал /препоръчвам го/, тази година отидохме на Лоро парк. Поради липсата на време се бяхме уговорили да ни закара един българин, който живее на острова и който познавам от друг форум. Така много експедитивно се справихме и бяхме на Лоро парк още на отварянето. Хора в този момент нямаше. Страхотен е, гледахме шоуто на морските лъвове, косатките и делфините. Не успяхме само на папагалите, разгледахме и доста добре всички останали животни. Шоата са уникални, също самия парк /зоо е много красиво направен. Времето беше много хубаво и там. За Мадейра на следващия ден не искам да говоря, тъй като Мадейра е остров, в който съм влюбена. Уникално красив, остров-градина, просто там се чувствам невероятно. И хората, и храната, и цените, и въобще атмосферата е нещо, което трябва да се усети. Горещо препоръчвам за който не е бил. Миналата година бяхме в тропическата градина, тази исках да ходим на ботаническата, но нещо се замотахме и не успяхме. Много кратки бяха престоите по пристанищата, за съжаление, абсолютно недостатъчни като време. Качихме се на тобоган, бяхме на лифта, пихме, хапнахме, разходихме се. Там просто и цял ден да седя на едно място няма да ми омръзне. Наистина е невероятно! Тропическата градина е също страхотна, ако стигнете до Мадейра,задължително да я посетите. Забравих да кажа за Мароко - бяха ми казали, че Танжер не е нещо кой знае какво и за това платих екскурзия от кораба до Тетуан, чиято медина е в списъка на Юнеско за културно наследство. Това е последния път, в който плащам екскурзия от кораб, хиляда пъти съжалихме. Първо, в самия Тетуан не ни хареса, медината абсолютно нищо не ни предложи, няма нищо забележително или интересно самата тя. Дори с мъжо се шегувахме, че капалъ чарши е по-интересна и вълнуваща. Не беше още отворена, като отидохме, към 10.30-11 часа и може би за това. Хареса ни училището по занаяти, което посетихме. Разбира се, не се разминахме и с посещение на магазин за килими, където загубихме близо час. Слава богу , останалите отказаха да ни водят и в някакъв магазин за масла, та поне това си спестихме. Имах идея като се върнем да разгледаме и Танжер, но поради това замотаване на екскурзовода нямаше време. Другия път бих си разгледала само Танжер, колкото и да нямал нищо за разглеждане, поне е безплатно, а и не ми се видя лош град. И, последно бяхме в Малага. Нямах големи очаквания, но града ни изненада супер приятно. Страхотен, приятен, много напомня родния ми град Пловдив, много красива крепост, само до Гибралтао замъка не отидохме, защото синчето нещо беше болно и не можеше да го карам да трамбова пеш до горе. Имаше рейс, но така или иначе пишеше някъде, че в ден понеделник не работи замъка, та решихме да не рискуваме. Невероятен град Малага, много ни хареса. Само там взехме трансфер от кораба до портите на града, пет евро беше, иначе разстоянието е кратко, но не се чувсствахме много добре, та реших да си спестим ходенето. Иначе навсякъде другаде те стоварва кораба на центъра. Ами това е за круиза, както се вижда повтарям маршрут, което значи , че много ми харесват канарите, повтаряме и кораб, понеже и той ни харесва. Повече обаче се надявам да не се качваме на същия кораб, че много ще ни стане  Laughing.
Ами това е, сега чакам с нетърпение следващия круиз септември месец на Хармони оф дъ сийс, където маршрута ни е минавам, но пък кораба .... не знам как ще ни стигне само един ден в морето да разгледаме кораба, дано се справим. Ще ни е и нова компания, Роял Карибиън, дано не останем разочаровани.
Весели пътувания на всички и да споделяте, много е в помощ!

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 16:40 от luba_rizova

# 140
domino25, аз лични имах големи неприятности с EasyBus в Лондон... Заради тях щях да си изпусна самолета, летях от Гатуик... Първо не ме качи едната маршрутка, понеже била пълна и ми казаха, че другата ще дойде след 10 мин... Но уви дойде след 45 мин... Освен това в сайта дават 1,30 мин до летището, а то реално е около 2 часа заради трафика и многото светофари... Маршрутките са малки, няма място за големи куфари, без климатици, а аз пътувах лятото в една жега... Няма какво повече да споменавам.... Хиляди пъти съжалих, че не ползвах National Express, големи модерни климатизирани автобуси... Докато чаках моя автобус, минаха 3-4 автобуса на National Express.... Но така е като не проучвам добре нещата, а се доверявам на Интернет.... ooooh!

luba_rizova, много хубав разказ....

# 141
domino25, аз лични имах големи неприятности с EasyBus в Лондон... Заради тях щях да си изпусна самолета, летях от Гатуик... Първо не ме качи едната маршрутка, понеже била пълна и ми казаха, че другата ще дойде след 10 мин... Но уви дойде след 45 мин... Освен това в сайта дават 1,30 мин до летището, а то реално е около 2 часа заради трафика и многото светофари... Маршрутките са малки, няма място за големи куфари, без климатици, а аз пътувах лятото в една жега... Няма какво повече да споменавам.... Хиляди пъти съжалих, че не ползвах National Express, големи модерни климатизирани автобуси... Докато чаках моя автобус, минаха 3-4 автобуса на National Express.... Но така е като не проучвам добре нещата, а се доверявам на Интернет.... ooooh!

luba_rizova, много хубав разказ....
Благодаря, ей за това е този наш круиз форум за да си помагаме взаимно.

# 142
  • sofia
Адашче, Мaдейра е и моята любов. Ние наехме такси, което ни показа рибарското селище, орловите гледки, имаше катедрала във високото, от където те свалят с плетените шейни. На пазара ни оставиха, колко мн плодове имаше. Мн мн ми хареса, пак бих отишла с кеф. Дори само там на почивка.

# 143
  • София
peterky2002, това хапче не е литочно, което оспива. поне на листовката така пише и мисля,че е единственото на пазара в бг...но е ужасно. ползвала съм го при полет до щатите и първите 2 дни почти не си ги спомням...

# 144
Лекарството, предложено от петерки е "тежката артилерия" при пътувания и свързаните с това проблеми с вестибулярния апарат. Не знам откъде е тази информация, но се отпуска с рецепта. Не че няма да го продадат в някоя по-малка аптека... Ние така се сдобихме с него лятото (за всеки случай). Обяснихме, че не живеем в БГ, но ще ходим на круиз и го получихме, както се казва "под щанда".  Peace

# 145
Абе няма нужда от такива хапчета с толкова странични ефекти... Коколино си е достатъчно ако се пие редовно докато трае вълнението... Имаше и едно друго, което го даваха без рецепта при пътуване в самолет, сега не му помня името... newsm78 Освен това на рецепцията ако се помолите при вълнение дават някакви хапчета... Peace

# 146
  • София
luba_rizova
И ти пълниш душата, въобще страхотни сте.
Такива разкази за кратко време   Hug   bouquet

ПРОМОЦИИ

В момента тръгнаха промоции на почти всички компании с големи бонуси, заради.....

Presidents' Day weekend
Могат да се видят във по-големите чужди сайтове...

За круиза:

Скрит текст:
1   
Дубай (OAE)
-   22:00
2
Абу Даби (OAE)
05:00
23:55
3
Плаване
4   Мускат (Оман)   
08:00
17:00
5
Фуджейра (OAE)
08:00
18:00
6
Касаб (Оман)
09:00
18:00
7
Дубай(OAE)
08:00   -
8   Дубай(OAE)   -   -

Излязоха промоции и в BG агенти на цена €379 с таксите.

Скрит текст:
1   Houston (Bayport Cruise Terminal), Texas   ---   4:00 p.m.
2   At Sea   ---   ---
3   Cozumel, Mexico   11:00 a.m.   7:00 p.m.
4   Belize City, Belize   9:00 a.m.   6:00 p.m.
5   Roatan (Isla Roatan), Bay Islands, Honduras   8:00 a.m.   4:00 p.m.
6   At Sea   ---   ---
7   At Sea   ---   ---
8   Houston (Bayport Cruise Terminal), Texas   8:00 a.m.   ---

Цена 280 евро
Bonus Offers Available:
•CALL: BONUS $25 FREE Onboard Spending! - Ends tomorrow!
•Earn Back Up To $1000 Cruise Cash - call!
•Nobody Beats Our Price!

http://www.cruisesonly.com/sc.do?tab=itin&i=891753&c=34&v=660

# 147
  • Варна
Кокулина може би помага при някакви много леки форми и леки случай и във всеки случаи силно избирателно , има хора на които въобще не действа.Зет ми има много тежка форма и дори не се качва в кола ако не кара.Никакви кокулини и аерони не са му помагали.Откак откри Димена редовно идва с мена в лодката за риба , преди драйфаше дори морето да е като огледало.Не се е оплаквал от странични ефекти.И друго , ако вълнението е толкова тежко , че има нужда от Димен то няма какво друго да се прави освен да се лежи и спи (ако може , щото има вълнения при които се пада от леглото , разбира се това е невъзможно при големите пасажери).

# 148
Здравейте момичета.Колко време преди круиза получаваге круизните билети?Нашия круиз е от 05.03.,но седмицата преди него ще бъдем в Маями.Възможно  ли е съвсем в последния момент и може ли да се напрви он лайн чекинг без тях?

# 149
  • София
Здравейте момичета.Колко време преди круиза получаваге круизните билети?Нашия круиз е от 05.03.,но седмицата преди него ще бъдем в Маями.Възможно  ли е съвсем в последния момент и може ли да се напрви он лайн чекинг без тях?

Зависи къде, през кой и как резервираш. Документите могат да пристигнат онлайн за дни, както и за седмици/най-вече тук/.
Цитираш Маями, ние сме резервирали точно там няколко пъти от хотела и сме се качвали след 3 дни без да сме получили документи.
В този случай няма как да се чекираш, но може и без това.

ПРОМОЦИИ

Norwegian Epic & Jade
+ Kids prices from £179pp
+ 2 Free Bonus Choices w/Oceanview & Above*

https://www.vivavoyage.co.uk

https://www.msccruisesusa.com/en-us/Cruise-Deals/Top-Deals/MSC-F … 62_2FOR1_02052016

MSC ORCHESTRA

1 Ден    Мартиника       23:00
2 Ден    о-в Гваделупа   8:00    21:00
3 Ден    о-в Санта Лучия    8:00    17:00
4 Ден    о-в Барбадос    8:00    20:00
5 Ден    о-в Тринидад и  Табаго   9:00    17:00
6 Ден    о-в Розо, Доминика    10:00    18:00
7 Ден    о-в Гренада    8:00    18:00
8 Ден    Мартиника    8:00

от 250 Евро с таксите, много добра цена, компенсираща полетите.
12 Март 2016 и 19 Март 2016

Промоции на Cunard
от 499 ЕВРО
16 юли и 27 август
Queen Victoria 5
7 дни
Атина, Гърция - Истанбул, Турция (2 дена) - Родос, Гърция - Миконос, Гърция - Атина, Гърция
И др.....

Общи условия

Активация на акаунт