КРУИЗИ /тема 7/

• 117 835
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Пх нали сте чували израза хем боли хем,сърби. Е, това съм аз. Исках исках хубав круиз, намерих го и сега съм в чуденка. Звъннах на Cruisenation да искам цена за един интересен 9дневен круиз с включени билети от Лондон до Барселона. Сега не успявам да копирам пристанищата, но най-общо е от 13.11.16 до 22.11.16 Costa Fascinosa. Включва полет Лондон-Барселона, 2 нощувки там, 7дни круиз с няколко града в Италия и Франция. Цената с всички такси за външна каюта 2възр+1дете излиза 2756лв. Полетите през Букурещ ще ни излязат към 700лв. До тук съм що годе в бюджета, ноо мъжо ме приземи малко като ми припомни, че освен това ще имаме разходи за екскурзии или самостоятелно разглеждане, но все пак мин 50 Евро на пристанище. Та цената ще ни скочи доста.
Питанките ми са:
-Това нормална цена ли е за такъв круиз?
- Колко приблизително са бреговите разходи? Знам, че е много индивидуално, но все пак реален ли е бюджет от 50-60Евро? За транспорт до града и някой друг музей?

# 511
  • sofia
Привет и от мен, хайде да ви кажа ние на какво се спряхме за зимните месеци (традиционно на топло)!
Кораба е Коста Неоромантика (не изневерихме на компанията, стана случайно, маршрута ни грабна). Зная, че кораба не е нищо особено, но се надявам пристанищата да компенсират. Тръгваме от Мавриций(за сега под 680евро не намирам полет от Европа), Сейшели и Мадагаскар, звучи прекрасно!
Без такси намирам круиза на 520евро и 240такси, та това за сега, ако сваля с 200евро цената го купувам.
Знаете, че съм упорита  Sunglasses
А ако някой види на добра цена нещо, което включва Сингапур, Малайзия и Тайланд, моля да каже.

Saturday, 21 January 2017   Port Louis, Mauritius   —   09:00 PM
Sunday, 22 January 2017   At Sea   —   —
Monday, 23 January 2017   At Sea   —   —
Tuesday, 24 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   08:00 AM   —
Wednesday, 25 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   —   —
Thursday, 26 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   —   01:00 PM
Friday, 27 January 2017   At Sea   —   —
Saturday, 28 January 2017   Nosy Be, Madagascar   08:00 AM   07:00 PM
Sunday, 29 January 2017   Antsiranana, Madagascar   08:00 AM   06:00 PM
Monday, 30 January 2017   At Sea   —   —
Tuesday, 31 January 2017   Tamatave, Madagascar   07:00 AM   02:00 PM
Wednesday, 01 February 2017   Saint-Denis, Réunion, France   01:00 PM   —
Thursday, 02 February 2017   Saint-Denis, Réunion, France   —   07:00 PM
Friday, 03 February 2017   Port Louis, Mauritius   08:00 AM   —
Saturday, 04 February 2017   Port Louis, Mauritius   —   —

# 512
  • Пловдив
Пх нали сте чували израза хем боли хем,сърби. Е, това съм аз. Исках исках хубав круиз, намерих го и сега съм в чуденка. Звъннах на Cruisenation да искам цена за един интересен 9дневен круиз с включени билети от Лондон до Барселона. Сега не успявам да копирам пристанищата, но най-общо е от 13.11.16 до 22.11.16 Costa Fascinosa. Включва полет Лондон-Барселона, 2 нощувки там, 7дни круиз с няколко града в Италия и Франция. Цената с всички такси за външна каюта 2възр+1дете излиза 2756лв. Полетите през Букурещ ще ни излязат към 700лв. До тук съм що годе в бюджета, ноо мъжо ме приземи малко като ми припомни, че освен това ще имаме разходи за екскурзии или самостоятелно разглеждане, но все пак мин 50 Евро на пристанище. Та цената ще ни скочи доста.
Питанките ми са:
- Колко приблизително са бреговите разходи? Знам, че е много индивидуално, но все пак реален ли е бюджет от 50-60Евро? За транспорт до града и някой друг музей?
Гери, човек знае две и двеста  Grinning ако искаш да бъде бюджетно, ще бъде. Само не видях дали в тази цена влизат и бакшишите /задължителни за плащане, които ще ви дойдат още с около 200-300 лв.  общо /. Ако круиза е Западно Средиземноморие /както виждам/, може да дойде доста евтино, начините са следните:
- не ползваш екскурзии от кораба /няма смисъл, така или иначе ние никога не ползваме, а двата пъти, когато сме го правили, сме съжалили/;
- ползваш наземен транспорт на пристанищата, а не трансфер от кораба /например в Барселона трансфера е около 9 евро на човек, а рейса , който се хваща пред кораба и също те води на паметника на Колумб, е 3 евро двупосочно/. В много градове /Генуа, Палма де майорка, Кан, Неапол, други италиански пристанища , с изключение на Рим/, направо слизаш и си в града. Дори пари и за транспорт не даваш.
- хапваш добре на закуска и през деня даваш пари само за кафета. Купуваш сандвичи; не влизаш по платени музеи;
С две думи, може на пристанищата да харчиш и по 5 евро и по-малко. 50 евро е цена, ако ядете в ресторант и/или влизате в скъпоплатени музеи.
Решението е - подготвяш се добре , правиш си примерен бюджет с разходи и си ок. Peace

# 513
  • София
Любе, ние догодина февруари сме за Тайланд, Камбожда, Малайзия и Сингапур, но не с круиз. Ще обикаляме с всякакъв наличен транспорт. 16, 17 дни общо с пътя, около 1000 евро ще излезе. Ако те интересува  Wink

Аз се наситих на плажове тази година, догодина ще се отдам на културен туризъм. Междувременно, резервирахме една малка разходка до Лисабон. Луфтханза има промоция, билетите са по 150 евро без багаж и 170 с багаж. За който го интересува.

Блед, за круиза на Holland American не намирам нещо места никъде. Помощ  newsm78

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 17:02 от feel_the_rush

# 514
  • Варна
Благодаря за съвета, Люба! Тежка нощ в размисли ще бъде. А за таксите за обслужване ще звънна пак да питам, защото ми казаха че е крайна цена с такси, но не се серих, че може да са различни от тези за бакшиш.
Също да питам летище Лутън голямо ли е?  Полетите, които съм намерила съвпадат с дните на круиза и понеже той също е с полет от Лутън ми се иска да се ориентирам ще ни стигне ли времето. Малко ми е притеснено в това отношение, защото ако закъснеем по някаква причина ще стане голям провал, но... риск на пътуващия. Много ще ми дойде да нощуваме преди и след круиза допълнително.

# 515
  • София
Блед, за круиза на Holland American не намирам нещо места никъде. Помощ  newsm78

За този питаш, нали:

Не намираш защото сигурно тази отсечка се е изчерпала.
Да, обясня...
Много круизи се разбиват с цел по-бързи и скъпи продажби.
Оригиналния вид на този круиз  тръгва от Канада...

Оттам не са могли да го напълнят и пускат качване от    San Francisco, което ти пуснах.
Ако се резервира от Vancouver места има и цената е същата/1,715 евро/. А дните са с три повече.
Тънкости, уловки и т.н.

Питанките ми са:

Този круиз, нали...

Sun   Nov   13   Barcelona, Spain      8:30pm
Mon   Nov   14   Valencia, Spain   9:00am   8:00pm
Tue   Nov   15   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   6:00pm
Wed   Nov   16   At Sea      
Thu   Nov   17   Palermo, Sicily, Italy   9:00am   6:00pm
Fri   Nov   18   Naples (Capri), Italy   7:30am   1:30pm
Sat   Nov   19   Savona, Italy   9:00am   5:00pm
Sun   Nov   20   Barcelona, Spain   2:30pm   

luba_rizova ти е казала каквото трябва, но аз ще ти кажа друго...

Външна, но каква...балкон или прозорец ?
Така както го описваш за мен е скъпо...може и по-надолу, ако се самоорганизираш.
Такива круизи колкото искаш, ще се намери и добра цена.
Този приблизително подобен круиз...

е на цена от 379 евро
Полета около круиза София - Барселона - София го има на 100 и по-малко евро в двете посоки.
Смятай сама...

lyuba84
Супер е, дори цената е добра, таксите я вдигат.
Въпроса е да се намери изгоден полет, което е по-важно.

От Германия и Англия до там летят https://www.eurowings.com/en.html , на цени от 199 лири в посока...
Виждала съм и солидни промоции, но дали ще съвпадне с круиз ???

Блед както винаги невероятна и точна. Ако може ще питам нещо на лични.

Всеки може да ми пише, стига да съм му полезна...и да съм на линия.

# 516
  • Варна
Благодаря Блед, като ми поотмина еуфорията осъзнах, че няма смисъл да се насилваме сега за два дни да резервирам.Ще поогледам за по-ниски оферти. Нещо много подобно на това, което ти ми показваш намерих за 250 паунда през Март 2017. Общо взето от към климатично време и Ноември и Март са непредсказуеми, а са ми единствените по-свободни месеци в годината, така че в това отношение разлика няма.
Сякаш съм склонна да гледам оферти за догодина. Ще имам време и оферта за билети да чакам и да съберем парички да ни е по-спокойно.
Насочили сме се към пристанища с летища наблизо- Барселона или Венеция. Понеже съм от Варна гледам и оферти от Букурещ- той ми е и по-близо от София.
Грабна ми окото един маршрут от Средиземноморието през Израел до ОАЕ. ние бяхме в Дубай миналата година- не съм особено впечатлена, но пък можем да комбинираме с някой атракцион за хлапето.
Хаха както казах на мъжа ми искам докато сме млади и имаме възможност да обиколим по-далечни дестинации, а после Европа ще я гледаме на малки пенсионерски екскурзийки.

# 517
ЕДНА БЪЛГАРСКА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ПУСНА КРУИЗ ДО МАЛДВИ С ВКЛЮЧЕН ПОЛЕТ И ТРАНСФЕРИ НА ЦЕНА ОТ 1000 ЕВРО.
кораба е Коста неоРомантика 4 *,  полета е на 28.01.2017 с турските авиолинии

# 518
  • sofia
обаче включва, Индия, нали?
7 или 14 нощи е?

# 519
  • София
С мен се свърза потребител, имаше огромно желание да направят сватбено пътешествие с круиз, който да е уникален.
Имаше само едно условие, круиза да включва по възможност някое от изброените места:
Рио де Жанейро, Куба, Канарски острови – поне едно от тях.
Цената нямаше значение, периода и времето също.
Разбираемо човека не иска да се афишира, но по моя голяма молба се съгласи да напиша този пост.
Защото нямаме досега във форума сбъдване на подобна мечта, нямаме и такъв круиз !!!
Отне ми много часове, не спах, не ядох, но сбъднах това желание и то как ?
Успях не само да вкарам едно от местата в круиза, а всичките…Като дните на две от тях, са повече от ден.

Круиза е наистина уникален, изумителен, невероятен. Вижте го:

1   Southampton      18:00
2-4   At Sea - 3 days      
5   Funchal, Madeira   08:30   17:00
6   Santa Cruz, Tenerife   10:30   18:00
7-8   At Sea - 2 days      
9   Mindelo, Cape Verde   08:00   17:00
10-13   At Sea - 4 days      
14   Ilheus, Brazil   08:00   18:00
15   At Sea      
16   Ilhabela, Brazil   08:00   18:00
17-18   At Sea - 2 days      
19   Salvador, Brazil   08:00   18:00
20-21   At Sea - 2 days      
22-23   Rio de Janeiro - Overnight onboard   07:00   23:00
24   Ilha Grande   07:30   16:30
25-26   At Sea - 2 days      
27   Punta del Este, Uruguay   08:00   23:00
28   Montevideo, Uruguay   07:00   18:00
29   Buenos Aires   08:00   23:00
30-31   At Sea - 2 days      
32   Puerto Madryn   08:00   17:00
33   At Sea      
34   Strait of Magellan - Cruising   15:30   15:30
35   Punta Arenas, Chile   05:00   23:00
36-38   Chilean Fjords - Cruising      
39   Laguna San Rafael   08:00   18:00
40   Puerto Chacabuco   08:00   17:00
41-42   At Sea - 2 days      
43   Santiago (Valparaiso)   08:00   20:00
44   Coquimbo, Chile   12:30   23:00
45-46   At Sea - 2 days      
47   Arica, Chile   08:00   18:00
48   At Sea      
49   General San Martin (for Pisco)   07:00   17:00
50-51   Callao, Lima   07:00   23:00
52-53   At Sea - 2 days      
54   Manta, Ecuador   08:00   16:00
55   At Sea      
56   Panama Canal Transit   10:00   17:00
57   Puerto Limon, Costa Rica   10:00   17:00
58   San Andres Island   08:00   17:00
59   At Sea      
60   Belize City   08:00   17:00
61   Cozumel, Mexico   08:30   17:00
62-63   Havana, Cuba   16:00   16:00
64   Freeport, Bahamas   12:30   18:30
65-66   At Sea - 2 days      
67   Hamilton, Bermuda   09:00   18:00
68-72   At Sea - 5 days      
73-74   Ponta Delgada, Azores   13:00   13:00
75-77   At Sea - 3 days      
78   Southampton   06:30

Подчертаното, което искат е само капка в океана...

Е, какво ще кажете ? Завиждайте, но благородно, нека са щастливи.

Очаквах, че няма да е възможно заради многото дни, но не. След като го видяха, еуфорията беше огромна.
Първият въпрос беше дали не съм си го измислила ? Смях се от сърце.
Круиза е скъп, но на базата на дни/както аз ги смятам/ е дори евтин.
Тръгването се оказа изключително удобно за тях, защото след круиза ще работят в Лондон и в момента ходят непрекъснато. С което ще си уредят подробностите на място, след като пуснахме резервацията. Агента е в Portsmouth. Минахме през него, за да им издействам допълнителна отстъпка. Във компанията цената е твърде висока, но ще получат и оттам бонус като младоженци.
Искам да им пожелаем щастливи дни. И ако може някога да разкажат поне малко от своето преживяно щастие. Попътен вятър…

Р.Р.  С този круиз отговорих и на друг потребител, че има круизи  Европа – Куба - Европа и не само. Едва ли това го устройва, но ще има и други.
Като миналата година имаше изключително ниска цена Атина – Куба/аз го пуснах тук и съжалявам, че го изпуснах/, макар положението в Куба да не беше толкова добро.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 10:47 от Bled

# 520
  • sofia
Ехааааа, завиждаме и още как, круиза е прекрасен!
Пожелавам на всеки да го посети, ние от 1-30 ден сме ги посетили, на нататък става още по - интересно.

Нека този круиз сложи началото на едно щастливо семейно пътуващо съжителство.

Блед, поздрави

# 521
обаче включва, Индия, нали?
7 или 14 нощи е?

да,  7 дни с тръгване от Мале и край в Мумбай.
 МНЕНИЯ?!

# 522
  • sofia
мен Индия ме загуби тотално, иначе го имаше и само като круиз (300-400евро ще те излъжа)

също гледах тръгване от Мембай 14 нощи, като пак се връща там, но имаше Шри Ланка и още места, това повече си заслужава, цената беше двойна.

# 523
  • София
Ехааааа, завиждаме и още как, круиза е прекрасен!
Пожелавам на всеки да го посети, ние от 1-30 ден сме ги посетили, на нататък става още по - интересно.

Нека този круиз сложи началото на едно щастливо семейно пътуващо съжителство.

Блед, поздрави

Любче   Hug

Много високо вдигнаха летвата, ще трябва да положим усилия да ги достигнем.
Аз също имам повечето места, но с различни пътешествия. Но от раз си е удар и то с дълги престои.
Сега им правя една карта и се шашкам отново, да са живи и здрави...

# 524
мен Индия ме загуби тотално, иначе го имаше и само като круиз (300-400евро ще те излъжа)

също гледах тръгване от Мембай 14 нощи, като пак се връща там, но имаше Шри Ланка и още места, това повече си заслужава, цената беше двойна.
[/uote]

и тук я има шри ланка, но пък индия защо те е загубила????

Общи условия

Активация на акаунт