КРУИЗИ /тема 7/

• 117 869
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Популе, понеже на мен ми предстои след 5 дни круиз точно от Копенхаген, аз ползвам като информация това http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/transportation/and-cruise-terminals , като гледам, тук има споменати автобуси. Тъй като ние обичаме да ходим, на нас 15 минути /а и повече/ пеша не ни пречат. Ако не ти е спешно, като се върнем, ще кажа как е било с предвижването до круизния терминал и как е най-удобно.  Peace
Ако има някой обаче с впечатления, ще се радвам да ги сподели, тъй като и на мен ще ми е от помощ. Grinning

Да, Люба, ще ти бъда благодарна. 15 минути ходене си е около километър и повече и с багаж и в жегата....
Дано да има по-добър вариант, освен такси.

Момичета аз съм писала за този порт, къде беше ?
Ще ви кажа предварително, много е важно къде ще спре кораба, имате ли идея ?
Ако спре на новия круизен порт Terminal Ocean Quay Pier, това е твърде далеч от влакчето.
Неговата спирка е близо до Langelinie/тук сега спират по-малко кораби/.
Това си е близо 5 км., поне час ходене. Също е далеч от центъра, както са другите.
Но близо до новия терминал е бус № 26.
Ако знаете къде спира кораба, ще ви кажа повече.
Ако не знаете погледнете ТУК

# 556
Last munute круизи

Може ли да споделите опит в тези оферти. Закономерно ли е да се появява всяка седмица? Какво имам предвид. MSC имаха миналата седмица такъв круиз в последния момент за Санторини - Миконос през Адриатическо море, който тръгва всяка събота от Венеция. Струваше 229 евро. То има и 120 такси и около 60 бакшиш, на все пак цената е добра за лятно време. Следващите съботи съответно цената вече е 447 и нагоре, като казвам най-ниската - вътрешна кабина.
Та питането ми към Блед и другите които имат опит с ласт минит. Всяка седмица ли излиза подобен и логично ли е да очаквам като наближи средата на седмицата? Къде се появяват първо подобни оферти? Сайт ?

Успешна седмица на всички

# 557
Стана ми любопитно 80 дневния круиз с коя компания и кой кораб е?Сигурно е някое малко корабче,не вярвам големите да ходят по тези пристанища,някои от тях даже не съм ги и чувала.
За Копенхаген е около час и половина пеша от круиз терминала до града и е най-добре да се вземе влака,защото това ще ви ''изяде'' времето,което и без друго е ограничено.

# 558
15 минути ходене си е около километър и повече и с багаж и в жегата....

Няма да е жега, споко, все пак това е Копенхаген Wink

# 559
  • Пловдив
Популе, понеже на мен ми предстои след 5 дни круиз точно от Копенхаген, аз ползвам като информация това http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/transportation/and-cruise-terminals , като гледам, тук има споменати автобуси. Тъй като ние обичаме да ходим, на нас 15 минути /а и повече/ пеша не ни пречат. Ако не ти е спешно, като се върнем, ще кажа как е било с предвижването до круизния терминал и как е най-удобно.  Peace
Ако има някой обаче с впечатления, ще се радвам да ги сподели, тъй като и на мен ще ми е от помощ. Grinning

Да, Люба, ще ти бъда благодарна. 15 минути ходене си е около километър и повече и с багаж и в жегата....
Дано да има по-добър вариант, освен такси.

Момичета аз съм писала за този порт, къде беше ?
Ще ви кажа предварително, много е важно къде ще спре кораба, имате ли идея ?
Ако спре на новия круизен порт Terminal Ocean Quay Pier, това е твърде далеч от влакчето.
Неговата спирка е близо до Langelinie/тук сега спират по-малко кораби/.
Това си е близо 5 км., поне час ходене. Също е далеч от центъра, както са другите.
Но близо до новия терминал е бус № 26.
Ако знаете къде спира кораба, ще ви кажа повече.
Ако не знаете погледнете ТУК
Блед, ами май не съм намерила къде е писано във форума, общо взето рядко се посещават северни круизи, не знам защо, но ще потърся. Иначе , благодаря за линка, точно на новия порт ни е кораба. ще видим обаче на място дали ще хванем рейс или ще си ходим. Реално имаме време, но надали ще ни е удобно с куфарите.  newsm78

# 560
  • София
Last munute круизи

Може ли да споделите опит в тези оферти. Закономерно ли е да се появява всяка седмица? Какво имам предвид. MSC имаха миналата седмица такъв круиз в последния момент за Санторини - Миконос през Адриатическо море, който тръгва всяка събота от Венеция. Струваше 229 евро. То има и 120 такси и около 60 бакшиш, на все пак цената е добра за лятно време. Следващите съботи съответно цената вече е 447 и нагоре, като казвам най-ниската - вътрешна кабина.
Та питането ми към Блед и другите които имат опит с ласт минит. Всяка седмица ли излиза подобен и логично ли е да очаквам като наближи средата на седмицата? Къде се появяват първо подобни оферти? Сайт ?

Успешна седмица на всички

bay_kolio добре си дошъл, за нас е чест.
Малко ще те засрамя, момичета-момчета имаме ценен човек в нашето общество. Повече няма да казвам, прочетете само този блог  
http://blog.kolio.eu/
Не се сърдиш нали ?

На въпроса, вече правя няколко такива круиза на цени от 99 до 199 евро.
Няма никаква закономерност, няколко кораба на MSC въртят този маршрут и понякога все някой не е пълен. Тогава пускат символични места за последните каюти.
Няма и сайт в който със сигурност може да излязат.
Аз следя ТОЗИ за MSC и още няколко, ще ги следя и за теб, ако трябва.
Другият вариант е, пишеш круиза с датите примерно "7 nights departing July 23, 2016 on MSC Cruises MSC Sinfonia" и го пускаш в мрежата. Ако има нещо ще излезе...

Всичките тези круизи са на добри цени, виж колко са дните.

Скрит текст:
MSC Opera         01.11.2016 - 11.13.2016   от Генуа   12 дни   € 449
MSC Opera         20/10/2016 - 11/01/2016   от Генуа   12 дни   € 499
MSC Opera         20/10/2016 - 11/01/2016   от Генуа   12 дни   € 499
MSC Splendida      02.11.2016 - 11.11.2016   от Генуа   9 дни   € 399
MSC Splendida      11.11.2016 - 20/11/2016   от Генуа   9 дни   € 399
MSC Splendida      24/10/2016 - 11/02/2016   от Генуа           9 дни   € 449
MSC Opera         08/10/2016 - 20/10/2016   от Генуа   12 дни   € 599

Тези цени са с таксите…
Променят се често…

Изключително полезно, благодаря Блед.

BobiS1
Да не се впрягаш ако ти приписват, че си ми сестра. Аз знам кой си и те чета и на двете места, това стига. Тука е така, да не ти пука, свиквай...
Ако ходиш към Санкт Петербург казвай, ще ти кажа и към кой да се обърнеш на място.

Блед, ами май не съм намерила къде е писано във форума, общо взето рядко се посещават северни круизи, не знам защо, но ще потърся. Иначе , благодаря за линка, точно на новия порт ни е кораба. ще видим обаче на място дали ще хванем рейс или ще си ходим. Реално имаме време, но надали ще ни е удобно с куфарите.  newsm78

luba_rizova
То аз не мога да си го намеря, но писах някъде във връзка с корабите Копенхаген-Осло и пристанището, няма значение…не търси, питай ако има нещо.
Щом сте на новия терминал, автобуса ако искате до влакчето или другаде, 26 ли беше или 27.
Влакчето е на три етапа: първия е покрай брега, после влиза към центъра и накрая
Old City. Можеш да си вземеш за 24 часа или за 48 часа.
Има и Supreme ticket, който комбинира всичко за 72 часа.

С куфарите не тръгвайте пеша, не си струва…знам как е.

Стана ми любопитно 80 дневния круиз с коя компания и кой кораб е?Сигурно е някое малко корабче,не вярвам големите да ходят по тези пристанища,някои от тях даже не съм ги и чувала.
-----

Ivet_2000
Това не е тайна, но ако няма промоция са скъпи.
Аз ги наричам Бутикови круизи.

http://www.fredolsencruises.com/

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 23:19 от Bled

# 561
И така да си дойдем на въпроса: да го бъде или не новогодишният круиз? При положение че цените са завишени, ограничен избор в близките дестинации и липса на евтини самолетни билети.....май ЧНГ на суша!

# 562
  • София
ПРОМОЦИИ

MSC Splendida

11. September 2016 - 18. September 2016
7 дни
Hamburg

€349,00/с таксите/

Скрит текст:
Sun   Sep   11   Hamburg, Germany      6:30pm
Mon   Sep   12   At Sea      
Tue   Sep   13   Paris (Le Havre), France   8:00am   10:00pm
Wed   Sep   14   London (Southampton), England   8:00am   6:00pm
Thu   Sep   15   Zeebrugge, Belgium   9:00am   7:00pm
Fri   Sep   16   Amsterdam, Holland   9:00am   
Sat   Sep   17   Amsterdam, Holland      9:00am
Sun   Sep   18   Hamburg, Germany   7:00am

Fathom's Adonia

7 дни
225 евро

Скрит текст:
Sun   Jul   17   Miami, FL      4:00pm
Mon   Jul   18   At Sea      
Tue   Jul   19   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)   Noon   
Wed   Jul   20   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      
Thu   Jul   21   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      
Fri   Jul   22   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      1:00pm
Sat   Jul   23   At Sea      
Sun   Jul   24   Miami, FL   7:30am   

Ниска цена за висока класа...силен сезон

Cunard / Queen Victoria

14 дни с дълъг престой във Венеция
Oceanview-външна
1080 евро
$150 борден кредит на каюта

Скрит текст:
Sat   Jul   23   Athens (Piraeus), Greece      11:59pm
Sun   Jul   24   At Sea      
Mon   Jul   25   Ephesus / Kusadasi, Turkey   7:00am   7:00pm
Tue   Jul   26   Santorini, Greece   7:00am   5:00pm
Wed   Jul   27   Olympia (Katakolon), Greece   9:00am   6:00pm
Thu   Jul   28   At Sea      
Fri   Jul   29   Venice, Italy   8:00am   
Sat   Jul   30   Venice, Italy   
Sat   Jul   30   Venice, Italy      11:59pm
Sun   Jul   31   At Sea      
Mon   Aug   1   Zadar, Croatia   8:00am   6:00pm
Tue   Aug   2   Kotor, Montenegro   8:00am   6:00pm
Wed   Aug   3   Corfu, Greece   9:00am   7:00pm
Thu   Aug   4   Strait of Messina (Cruising)      
Fri   Aug   5   Sorrento, Italy   7:00am   7:00pm
Sat   Aug   6   Rome (Civitavecchia), Italy   6:00am

Norwegian Epic

Скрит текст:
Sun   Oct   30   Barcelona, Spain      5:00pm
Mon   Oct   31   At Sea      
Tue   Nov   1   At Sea      
Wed   Nov   2   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   8:00am   4:00pm
Thu   Nov   3   At Sea      
Fri   Nov   4   At Sea      
Sat   Nov   5   At Sea      
Sun   Nov   6   At Sea      
Mon   Nov   7   At Sea      
Tue   Nov   8   At Sea      
Wed   Nov   9   San Juan, Puerto Rico   8:00am   5:00pm
Thu   Nov   10   At Sea      
Fri   Nov   11   At Sea      
Sat   Nov   12   Port Canaveral, FL   8:00am   

13 дни
589 евро

# 563
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Здравейте!
Аз си търся изгоден круиз от Венеция за началото на септември,преди началото на учебната година.С две деца сме,като едното е над 12 г.Интересуваме къде за децата се плащат само порт такси?При норвежците как е?За Коста само видях,че децата са до 16г.

# 564
  • София
Здравейте!
Аз си търся изгоден круиз от Венеция за началото на септември,преди началото на учебната година.С две деца сме,като едното е над 12 г.Интересуваме къде за децата се плащат само порт такси?При норвежците как е?За Коста само видях,че децата са до 16г.

rudi

В момента няма добри цени за началото на септември, но сигурно ще има:

Скрит текст:
7   Sep 2   Venice, Italy   Venice, Italy   Costa Cruises / Costa Mediterranea   $718
7   Sep 3   Venice, Italy   Venice, Italy   Royal Caribbean / Vision of the Sea   $919   
7      Sep 3   Venice, Italy   Venice, Italy   Norwegian / Norwegian Jade      $899   
7   Sep 3   Venice, Italy   Venice, Italy   MSC Cruises / MSC Sinfonia      $849   
7   Sep 3   Venice, Italy   Venice, Italy   MSC Cruises / MSC Magnifica      $799   
12   Sep 3   Venice, Italy   Barcelona, Spain   Holland America / Eurodam   $999   
7   Sep 4   Venice, Italy   Venice, Italy   Costa Cruises / Costa Deliziosa          $956   
7   Sep 4   Venice, Italy   Venice, Italy   MSC Cruises / MSC Orchestra            $799

За децата виж 1 стр. на предишната тема...Дечицата
Възможни са промени...

# 565

bay_kolio добре си дошъл, за нас е чест.
Малко ще те засрамя, момичета-момчета имаме ценен човек в нашето общество. Повече няма да казвам, прочетете само този блог  
http://blog.kolio.eu/
Не се сърдиш нали ?

На въпроса, вече правя няколко такива круиза на цени от 99 до 199 евро.
Няма никаква закономерност, няколко кораба на MSC въртят този маршрут и понякога все някой не е пълен. Тогава пускат символични места за последните каюти.
Няма и сайт в който със сигурност може да излязат.
Аз следя ТОЗИ за MSC и още няколко, ще ги следя и за теб, ако трябва.
Другият вариант е, пишеш круиза с датите примерно "7 nights departing July 23, 2016 on MSC Cruises MSC Sinfonia" и го пускаш в мрежата. Ако има нещо ще излезе...

Благодаря Блед, както винаги изчерпателна. Разбира се никакво сърдене.
Видях дните които посочи. Много са добри.
Аз обаче не търся в момента сериозно. Ние имаме балтийски столици през август. Дъщерите все ме врънкаха че пропускаме Санторини и това предложение, което при мен дойде от Контитранс, ми с стори добро. Една седмица, Венеция е удобна за кола, супер сезон, прилична цена, все благини. Та ме изкуши и се питах дали има някаква цикличност или закономерност как изкачат, защото са от днес за утре. И дали е възможно този месец отново да се появи.
Но явно няма да стане така лесно.

# 566
Бай_ Кольо, ще кажеш ли, моля те, круиза из столиците с коя компания ще го правите, каква му е цената и кога го купихте? Благодаря ти!

# 567
Круиза е от Пулмантур. Тръгва от Рощок Германия до Стокхолм. 7 дни по обичайният маршрут Хелзинки, Талин, Петербург. Ние купихме и обратния по същия маршрут така че да се върнем в Германия, а и да имаме повече време и възможност да видим всичко. Купихме от www.vacationstogo.com и крайната цена излезе 2100 долара за двама в двете посоки с таксите.
Смятаме да идем до там с кола

# 568
Круиза е от Пулмантур. Тръгва от Рощок Германия до Стокхолм. 7 дни по обичайният маршрут Хелзинки, Талин, Петербург. Ние купихме и обратния по същия маршрут така че да се върнем в Германия, а и да имаме повече време и възможност да видим всичко. Купихме от www.vacationstogo.com и крайната цена излезе 2100 долара за двама в двете посоки с таксите.
Смятаме да идем до там с кола

Благодаря ти!

# 569
Привет и от мен, хайде да ви кажа ние на какво се спряхме за зимните месеци (традиционно на топло)!
Кораба е Коста Неоромантика (не изневерихме на компанията, стана случайно, маршрута ни грабна). Зная, че кораба не е нищо особено, но се надявам пристанищата да компенсират. Тръгваме от Мавриций(за сега под 680евро не намирам полет от Европа), Сейшели и Мадагаскар, звучи прекрасно!
Без такси намирам круиза на 520евро и 240такси, та това за сега, ако сваля с 200евро цената го купувам.
Знаете, че съм упорита  Sunglasses
А ако някой види на добра цена нещо, което включва Сингапур, Малайзия и Тайланд, моля да каже.

Saturday, 21 January 2017   Port Louis, Mauritius   —   09:00 PM
Sunday, 22 January 2017   At Sea   —   —
Monday, 23 January 2017   At Sea   —   —
Tuesday, 24 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   08:00 AM   —
Wednesday, 25 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   —   —
Thursday, 26 January 2017   Victoria, Mahé, Seychelles   —   01:00 PM
Friday, 27 January 2017   At Sea   —   —
Saturday, 28 January 2017   Nosy Be, Madagascar   08:00 AM   07:00 PM
Sunday, 29 January 2017   Antsiranana, Madagascar   08:00 AM   06:00 PM
Monday, 30 January 2017   At Sea   —   —
Tuesday, 31 January 2017   Tamatave, Madagascar   07:00 AM   02:00 PM
Wednesday, 01 February 2017   Saint-Denis, Réunion, France   01:00 PM   —
Thursday, 02 February 2017   Saint-Denis, Réunion, France   —   07:00 PM
Friday, 03 February 2017   Port Louis, Mauritius   08:00 AM   —
Saturday, 04 February 2017   Port Louis, Mauritius   —   —

Люба, дъхът ми спря, а умът започна да крои подли планове  Laughing Би ли споделила къде откри офертата за този круиз и евентуално другия за Сингапур, Малайзия и Тайланд?

Отделно аз продължавам да търся европейски круиз с тръгване на 12, 13, 14 или 15.08. Явно няма да се тръгва от Барселона, нищо от там не отговаря на критериите ни. Цената трябва да е в рамките на $2000 за външна каюта (oceanview или balcony) за 2 възрастни и бебе на 10 месеца. Към този момент нямам никакви конкретни очаквания към маршрута, само към дата на тръгване и вместване в бюджета. Моля ако попаднете на подходящи промоции да споделите.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт