КГБ = Клуб на Готините Баби - 165.

• 62 548
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
ИВАЙЛО БАЛАБАНОВ
ОДИСЕЙ

Благодаря ти, че си жива! Благодаря ти, че си моя!
За твойто сенчесто присъствие под слънцето и за покоя,
който ръцете ти вълшебни разстилат като облак бял
над ядове и грижи дребни, над страсти и мечти от кал.
Благодаря ти, че отключваш в среднощ, когато позвъня;
че пускаш само мен, а пъдиш вън горестите на деня;
че не поиска всичко, дето на младост бях ти обещал;
че зарад мойта бяла риза продаде черния си шал…
Сълзата ми полусълза е, но под семейната стреха
ти с мен делиш не своя залък – разделяш своята троха.
Какво съм аз! Поет и скитник… Все нейде вятърът го вей,
а ти, нещастна Пенелопа, все чакаш своя Одисей.
Но вместо с куфари, в които подрънква вносен порцелан,
той се завръща с гневна рима във ласката на свойта длан
и уж е с теб, но все пътува незнайно някъде без теб,
а ти тъчеш и разтъкаваш… Какво тъчеш? Навярно креп.
Благодаря ти, че си жива! Жената винаги е кей.
А който няма Пенелопа – не може да е Одисей.

# 166
  • София
     Първо да кажа,че най-много ме зарадва информацията за Шпунц.Браво,момиче!  Ти си герой! Минало е главното,от тук напред все по-добре да бъдеш!
     Гъбче,честита ти рокля! Да и върви все на празници и тържества!
     Борянче,аз съм си оставила един кран в банята лекичко да църцори и нямам ядове вече с водата.Парен каша духа. Joy
     Фло,ако ти разрешат да си развихриш фантазията от този розов цвят,съчетан с друг в тон с мебелите ще се получи малка фантазия.Обаче, по добре гледай да нямаш главоболие и действай според указанията.
      Да се оплача,че напоследък ми е все по-студено.Времето се затопля,климатика работи чудесно...Дори нощем се будя от студ,макар и завита с две завивки с вълнен пълнеж. Чудя се дали причината е,че цяло лято бях на този гаден климат в Германия..До средата на юли беше студено и всички бяха с якета.След това 20 дни беше топличко,но нямаше жеги.И към началото на  септември-пак с яке.Слънцето ли ми е било малко,не знам. С нетърпение чакам пролетта .

# 167
Яжке ,нищо чудно от това да е ,синът ми все се оплаква и насам го тегли,а  аз уж разбирам но не съвсем щото съм си тук  и не съм опитвала там.Не  случайно се казва,че земята ни държи и помага,свикнали сме си дето сме родени. А и  тези там имат доста болести от климата си,колкото да са привикнали и да е в тях.
Като те напече лятото на 48 градуса,ще се стоплиш и набереш слънцето за зимата. То  и на мен ми е студено и паля доста.Сега дремнах и се събудих ,сложих пак, и ще броя  овцете май.

# 168
  • София
    Сега се сетих да споделя.Един германец пита внучката от къде е и ме учуди,че знае България и се усмихна много приятелски.От години идвал да се лекува  от диабет при някакъв лекар в Пловдив.И е много доволен.
    Та ,да знаете,че имаме добри лекари,предпочитани от чужденците.
     Танче,къде ходиш?Скачай от клона !
     Ето я и Луси.
     Събрахме се.
     Борянче,ето ти компания,не започвай броенето!

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 00:13 от Яжка

# 169
Фло, благодарност и от мен! Зарадва ме с поздравите от Шпунц! Hug

Шпунц,бързо възстановяване! Flowers Four Leaf Clover
Обичам те, миличка!  Heart Eyes Hug Two Hearts

Аритка, боря се с алергията, по схемата ми поставят инжекциите, пия си таблетките, обрива и отоците ми почти отминаха..... процедурата е дълга, до края на м.Март!
Внимавам много с храната, аз съм изпълнителна, обаче бързо ми омръзва и зарязвам лечението, но сега съм решила да не се отказвам, дано да се получи нещо!  Laughing

Тук съм Яге, идвам, за къде съм без вас, без вашата компания!  Heart Eyes Hug Two Hearts

Лека!

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 12:33 от Taни-та

# 170
Люси ,гледам едно мъниче и аха да кажа,внучката ли е,но 2011 до сега толкова  много ли е порасло това дете,има надежда и аз да видя порасли моите пилета.
Яге ,студ не студ ,това наближава ,и моите затисна снега ,но отиде ли си ,ще  е  тяхното

# 171
  • София
    Не знам,наближава уж,ама сега говорих със сина. Там очакват -20 за другата седмица.Не знам чия е прогнозата.Той казва,че били много точни.Дано ни заобиколи и аз гледам кокичетата вече.
    И аз видях внучката на Луси.Сладка кукличка и като баба си чаровница.

# 172
Въобще не бях сигурна кое  е това дете ,внучката е голямо оммиче и като гледам 2011 се шашнах, пък ми просветна нещо,че децата са като гъбки.

# 173
  • София

Добро утро, сладурани! Среднощна разговорка е имало, супер е да четеш сутрин повечко материал.

Радвам се за Шпунци, за настроението й и стискал палци за хистологичните резултати! Шпунци бързо възстановяване, мила!  Hug

Фло, благодаря ти за информацията, както и на Хули! Хули, ами ти си викай с пълно гърло като имаш нужда. Важното е да излезе от теб напрежението!  Hug

Яжка, я си виж щитовидната жлеза. На мен, когато хормона ТСХ не ми е в норма винаги ми е студено. Дори и през лятото се е случвало. А не би трябвало, знойна жена съм, здраво стъпила на земята. Та, пусни едно контролно за всеки случай.  Hug

Таничка, лекувай се докрай, не се отказвай, че да може по-малко проблеми да имаш.  Hug

Борянче, ами тази снимка на Ивчето на Роси не е от 2011 г. Според мен е пусната във ФБ тогава, иначе детето там е съвсем мъничко. Те, че растат децата като гъбки е факт, но все пак там е на 1-2г. по моему.  Heart Eyes

Кремче, Фло, ще ви хареса филма за Екатерина Велика, ще видите.  Hug

Аз първото кафе изпих, сега ще чакам второ от Янчето , а на вас ви доставям с усмивка поредното стихотворение.

Да е добро не само утрото, а целия ви ден, мили мои!

Скрит текст:
ЕЛЕНА ДЕНЕВА

Зима. Само дето не боли.
Праведни сме сигурно. Отново.
Слънцето не пари, а гори.
Нищо не тежи като олово.
Спи пръстта под тая белова,
на която Той ще ни напише.
Колко обич имам за това.
Колкото да дишам и издишам.
Има син и много розов сняг.
Нямам поводи да го забравя.
Зима. Слънце. Чистота и смях.
Някой е роден да ни избави.
После вярно ще го предадем.
После пак ще ни спаси. Защото
бялото не може да умре.
И доброто побеждава злото.
Зима. Ненамръщена. Красива.
Мразена и с огънчета гонена.
Зима. Само дето тя забива
в люлката на пролетта пирони.

# 174
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро и от мен!
Маринка и на мен нещо кафето не ми стигна тази сутрин, че ще си направя второ. Ето идва:

И аз се радвам на добрата новина за Шпунц! Дано всичко се нареди, както трябва! Четох във фейса, че в Плевен топят с лазер от нов апарат тумори. Но дано не се налага вече!
Танче да издържиш този път, пък може да не ти се появява повече!
Отивам да си направя още половин чаша кафе - тази нещо много бързо свърши newsm78. Снощи легнах с детето, май нямаше 21,30 hahaha Но то, колкото повече спиш, май повече ти тежи главата hahaha

# 175
  • София
Добро утро!

От ЯНКА кафето, от мен закуската. Цяла нощ съм месила и точила.

Сън не ме лови. Чакам да се съмне, да отворят Бриколаж да отида, да тонират една кофа латекс в зелено и... redecoration ( е на това му казвам красноречив емотикон. Не съм сама. И други сменят цвета hahaha Joy) След разговора с щерката, говорих със сина и снахата, като тайно се надявах на подкрепа, но не би. С половин уста ме питат: Това розово с кое мислиш, че се връзва? Ами нищо не мислех. Просто имах такъв цвят Joy. Та с момчето вече се договорих, утре ще дойде да смени цвета. За толкова години, за пръв път ми се случва Embarassed Добре, че ММ е добричък, та ми уйдисва. Казвала ли съм ви приказката, че каквото иска една жена и Господ го иска. Няма смисъл от съпротива. То ще се случи Wink

Хайде хубав ден и спорна работа!

# 176
               Добро утро,момичета!Изчетох Ви! Laughing
               Шпунц,радвам се на добрата новина,която добрата фея Фло ни донесе!От тук нататък само добри новини от теб!
               Гъбче,какво е това "Рокля"?  Wink Аз от години съм забравила тази дрешка и само панталон и дънки.
               Янче,пия си кафенцето в твоя компания и на мен ми е второто.
               Аз се боря с проклетия вирус и да видим кой ще победи.За ден-два съм изгълтала толкова хомеопатични,колкото не съм пила през целия си живот.Дано удържа победа.
               Ран и Цвети ,покрай мен,лепнаха и те вируса и се притеснявам,че в събота заминават на ски в Австрия и дано преборят вируса,че ще им провали почивката!
               Борянче, гадно е когато замръзне водата в къщи.И на мен се е случвало подобно нещо,когато живеех в къща,ама тръбите бяха метални и ги заливахме със спирт и палим-водата тръгва до 10-15 минути.
               Време е да хвърля пижамата и да свърша задачките,че тръстиката наднича от ъгъла и ей сега ще дойде време да потеглям.
               Лек и усмихнат ден!

ПП.Фло,сбутахме се на вратата! Laughing Моля,ти първа! Ами като са казали зелено нека е зеленичко.И на мен ми се е случвало да сменям цветове за да стане както го искат.Е,в началото се получи малко яркичко,ама за месец-два поизбеля и стана както трябва.А уж латексът беше специален! Laughing

# 177
Добро утро! Добър Ден! С пожелания за сполука – от мен

Поокъснях да се разпиша тук , въпреки , че от 6ч съм в “действие”. Досега отметнах няколко задачи и вече се стационирам пред компютърчо.

Фло , дали и нашите деца ще са толкова жертвоготовни и послушни? Дано взимат пример

И аз се радвам за добрите вести от Шпунци. Всичко най- добро ти желая.

Как ви завиждам на вас, от нощната смяна, че сте си хортували. И аз броих овце , но не включих таблета , защото към края на месеца ми свършват килобайтовете и си ги пестя

Нещо от моите находки :

Отива ми…
Таня Симеонова
Отива ми среброто във косите…
Красива съм дори през есента…
Все още вечер гледам към звездите
и ставам сутрин винаги с мечта…
Не се страхувам, че ще остарея
защото старостта не е за мен ...
щом мога да обичам, да копнея,
с усмивка щом започва моят ден…
И може би такава ще остана
през зимата… И няма да боля…
От обичта ми ще е тя огряна,
постлана с топли спомени от есента

Скрит текст:
Чудомир: Никой не е по-силен от слабостите си
Предлагаме ви 25 цитата от Чудомир, за да ви припомним „острия му като бръснач“ ум и да ви накараме да се усмихнете – поне няколко пъти!

„Каква приятна тишина би настъпила, ако хората говореха само това, което са добре премислили.“

„Той повишава гласа си, вместо да засили доводите си.“

„Какъв духовен подем! Писателите станаха повече от читателите, ловците — повече от зайците и рибарите — повече от рибите.“

„Даже и най-скъпият часовник има само 60 минути в час.“

„Където има брак без любов — там има и любов без брак.“

„Човек, който обича да преяжда, копае своя гроб със зъбите си.“

“Хуморът ни откъсва от дребното, от всекидневното, позволява ни, като си се надсмиваме, да се взрем по-дълбоко в себе си.“

„Мъжът започва да дири ум в жена си чак след като е опитал всичко друго у нея.“

„Дорде открият таланта, заприлича на кранта.“

„Най-празният от нашите дни е оня, в който не сме се смели нито веднъж.“

„Някои мислят, че единственото нещо, което им е нужно, за да водят дискусия, е устата.“

„Няма лекарство за раждане или смърт, затова нека се порадваме на промеждутъка.“

„Обичай ближния си, но остави жена му на мира…“

“Прекалено дългата почивка е ръждясване.“

„Щом пълзиш като червей, не се сърди, че са те настъпили.“

„Първата и най-лошата от всички измами е самоизмамата.“

„Даже и лъвът е заставен да се пази от мухите.“

„Хуморът е двулик Янус, който с едното си лице се смее на плача на противоположното лице.“

„Дяволът бил баща на лъжата, но забравил да я патентова и затова сега предприятието му страда от свръхконкуренция.“

„Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките.“

„Ако животните имаха разум, те също биха вършили глупости като хората.“

„За лоши кучета в село питай циганките, за хубаво вино — попа.“

„Идеите са като брадите — мъжът ги придобива, когато достигне зрелост.“

„Всички мъже обичат да разправят спомени за войните, защото тогава може най-много да лъжат в своя полза.“

# 178
Привет!  wavey

Маринче, Янче,  Heart Eyes Hug Two Hearts !
Лечението продължава, няма отказване, дано има полза!  thumbsup

Май никоя от вас не иска за закуска чай, маркова сланинка и препечени филийки!  Laughing
Нищо, че закуската е калорична, на мен пък ми навява "вкусови" спомени!   tooth

При нас термометъра показва +4 градуса, пак ще си стоя на топло, дано утре времето да е "по-така"!  Flowers Sunflower

Хубава сряда, девойки!  newsm10

# 179
Здравейте сладурки ! Hug
Щастлива съм и много се радвам за добрите вести  за нашата мила дружка Шпунци ! Бог да я пази и закриля , всичко ще преодолее !
Днес реших по рано да се разпиша ,че като го оставя за вечер ,докато ви изчета и заспивам. Снощи беше така , видях ,че Яжка и Борянка  ме приканваха да се включа , но аз вече ги сънувах. Оставих го за сутринта , но в 9 часа дойде комисия от разни експерти във  връзка със санирането и  всеки апартамент беше посетен и огледан . ВиК инсталацията ни е за смяна , но какво ще се реши в крайна сметка? newsm78.  Санира се от вън с 10см изолация ,Залива се покрива , сменят се дограмите  на стълбите и входната врата , остъкляват и изолират всички тераси...  това са предписания , после друга комисия ще ги одобрява ,  а после ще има търг да изпълнител на всичко това ... Ще мине сигурно още 5-6 месеца най-малко. Важното е  да стане  качествено , да се обнови блока ,че е 30 годишен.Изпратих ги  , обядвахме с ММ , заредих пералнята и вече съм пред компа , но първо  в темата , а после във ФБ ,че там като влезна и все се отплесвам.
Сега от 14.30 часа  гледам по БТВ - Земя на честта .
Маринка , филма за Екатерина  по БТВ ще започне от 10 февруари от 21,30 часа . Чакам го с нетърпение  ,била съм в двореца й , само каква красота , какви спални , какви зали , картини, сервизи, бижута  и какво ли не.... Ленинград е  град ,който  непременно трябва да се види. Имах щастието навремето  да видя и Москва и Ленинград .
Фло  Hugнаправи ли цвета ! . Дъщерята   беше  побъркала  бояджията , но то добро и изпълнително момче. Сложиха тапети на едната стена ,не стана това което трябваше , мина на боя. Другата стена беше един цвят , после се промени на друг. така е , едно си мислиш ,друго става... Simple Smile това да е кусура.
Фло  Hug питаш ме за рождената ми дата.  Само за КГБ си  hahaha и си си намерила точното място hahaha Родила съм се в далечната 1953 година , една от най-тежките зими в Родопите , в Джурково при сняг над 1,5 метър. Не са могли да  закарат мама в родилният дом в Лъки , та прабаба ми е разраждала мама. Татко поръчал ли , по телефон ли се обадил , ако е имало тогава на Джурково , но никой не ме е записал. След  две седмици отишъл  в Лъки да провери и да ми вземе  акта за раждане ,мен никъде ме няма. Та тогава са ме записали на  7 февруари и така съм по документи , но никога за мен това не е била рожденна дата ,само за документите.  25 януари , това е моето рождество. Та така Фло и моят случай е като на твоята баба hahaha
Борянка Hug гледали сте снимки на Ивайла като малка . Аз снощи ги преглеждах ,че тя искаше да махна някой снимки от албумите ми,че сега нали ги гони пубертета и се будалкат , юркат се със нейни съученици , та ги пречистих ,  някои заключих и явно от там са се появили. Тук  са като малки , Ивчето е била на две годинки , но тогава нямаше ФБ , по късно съм ги качвала. Тя сега ще навърши 13 години ....  Grinning
Таничка Hug пожелавам ти лечението да е успешно и ползотворно !

Светле  HugКАГ HugКремче Hug благодаря ви за хубавите пожелания за рожденният ми ден ! Дай Боже да сме живи и здрави всички и всяка година да сме в този състав и да се поздравяваме !  newsm51

Лелееееее пак се отплеснах , цял ферман пак написах , добре че филма ми започва , та да спра  hahaha
Болничките да оздравяват , на  работарките  да им е спорен деня , а на пенсионерките ,приятно мързелуване и гледане на сериалчета  hahaha
Приятен следобед милички  ! Hug Hug Hug Kissing Heart Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт