КГБ = Клуб на Готините Баби - 165.

• 62 553
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утрооооо!
Тази сутрин и моят комп нещо се магарясва #2gunfire Скайпът се включва, начална страница - тоже, а не ме пуска никъде "Няма достъп до тази уеб страница" ! По едно време реших да рестартирам рутера и ..О чудо! Взе, че ме пусна! Иначе щяхме да останем без кафе  hahaha За това бързам да го поднеса. Повечко, че да има за всички:

Грети, аз му намерих лесното - не водя записки, ами направо си запаметявам, каквото ми хареса. Нали знаеш - най-горе на звездата! И когато ми потрябва нещо проверявам там Hug

# 586
Добро утро  Hug
Като никога и аз да се включа толкова рано в темата .
Искам да уточня за московския цирк, че е на 5-ти в София, а на 8-ми е в Русе.
Фло, ако взимаш билети да ти поръчам два, защото 5-ти е събота и мога да дойда със Софи, ако не си решила да водиш внуците, ще се оправям сама.
Приятен и успешен ден !!!

# 587
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Привет девойки        wavey    wavey    wavey

радвам се на срещата ви. Успяхте ли да си побъбрите, или времето пак беше малко.  yes

На 6.03 са МЕСНИ ЗАГОВЕЗНИ , на 13.03 са СИРНИ и тогава се иска  ПРОШКА.

И при нас слънчо се усмихва, в градинката си имам и кокичета, игликата и тя се показва.
Чакам минзухарчетата да се появят. Става весело и приятно на очите като е шаренко.

При мен нищо особено няма. Без промяна дните си вървят.... no

На 24.02. Старозагорската опера ни гостува с "Кармен" и сме на кОлтурно мероприятие.
Малко ще си разнообразя сивия живот.... Mr. Green

Не пиша, но се старая да чета и ви се радвам много.
За вас момичета    newsm51     smile3525     newsm51

Желая ви един прекрасен, спокоен слънчев ден
   Flowers Four Leaf Clover    Flowers Four Leaf Clover    Flowers Four Leaf Clover

# 588
Чистокръвната старозагорка,чети си,но е хубаво и да се появяваш.... bouquet

# 589
  • София

Колко много доброта получих,немога да се отплатя. Heart Eyes

Тутулинка  радвам се да те прочета- Heart Eyes
 Да ти е пролетно и оперно.
 Софиянки, колкото по често се срещате,толкова ще искате още и още. Wink
 Аз съм в Богров до събота.

# 590
  • София

Добър ви ден,

Бях започнала да пиша от сутринта, но не се получи, та чак сега сколасах. Хванах се да редя и преподреждам детската библиотека - кое да извадя за четене сега, кое за по-нататък. И то времето лети.

Тути, много се радвам да се "зърна". Обаждай се, ако не редовно, поне така, както го правиш. Поздрави на Нанси и Ани.  Hug

Мери, и аз искам да се класирам за цирка, ама ще видим дали ще успея.  Heart Eyes

Янче, чудни кафета си сложила, чак отново ми се допи, но не ми се полага по това време. Поздрави и ти Анжи.  Hug

Грети, обаждай се и ти. Хубаво е да те четем.  Heart Eyes

Гъбче,завиждам за кафето навън. Алавандулата, както съм казвала, ми е слабост. Тази година насадих шест-седем нови лавандулки и сега като бях на вилата видях, че са  добре и си растат. Голямата, за съжаление, изсъхна. Твоята на слънце ли е? Тя обича слънчево място.  Heart Eyes

Борянче, днес как е при вас има ли слънце. В Софето едва сега се прокрадва мъничко между облаците.  Heart Eyes

Шпунци,как си, мила? Кога започва химиото? Прегръщам те!  Hug

Пращам ви целувки на всичките.

П.П. Шпунц, превари ме. Гръмна ми бушона и докато го оправя ти си се включила. Радвам се.  Hug

# 591
  • София
Привет красавици!
ШПУНЦИ, точно отидох да взема картинка за деня на добротата, връщам се в темата и хоп, виждам твоята картинка. Така да бъде! Радвам ти се миличка, че си в крак със световните новини. Simple Smile а ако знаеш колко много те прегръщам, дъх няма да ти остане от прегръдки Hug Hug Hug Hug Hug Кой знае колко кокичета и други цветенца са нацъфтели в градинката ти. Радвай им се. Как са другите ти цветя - внучетата?
Момичета, аз днес правя разсада за градинските ми цветя - тагетиси и летен гербер. Руската ми приятека каза, че днешният ден е удачен. После луната започва да старее и трябва да се чака 14 дни. Запретнах ръкави и наслагах семенцата, пък да видим какво ще се получи. А дано. Ако все пак, въпреки научният подход не стане разсада, ще си купя готов и градинката ми ще е хубава. Здраве и живот!
ТУТИ, ти си като природен феномен - явяваш се рядко, но затова пък запомнящо се. Hug Поздрави Нанси от мен. Специално!
БОРЯНЧЕ и ти като мен, напоследък не си от най-активните, ама нека още малко ни напече слънчицето и ще живнем. Природата се пробужда, а ние нима още ще спим зимен сън? Днес малко "поработих" в градината ( на балкона ) и ми стана много приятно.
МЕРИ, договорились Simple Smile
ЯНЕ, гледам и за мен останало от кафето. Тенкю баба. И на мен много ми хареса и ще ми бъде полезно написаното от теб. За това пък спасибо Simple Smile Друго си е да знаеш разни езици Wink
ГРЕТИ, как хубаво си го казала: Животът ни - пъстър калейдоскоп... Впрочем, аз много харесвам калейдоскопите. Имах един, поне от 100 години, но това лято внучетата ми го счупиха. Когато децата ми ме попитаха какво искам за рождения ден, без да се замислям казах калейдоскоп. Сега имам три и много им се радвам, и много си ги пазя Simple Smile
ГЪБКЕ миличка, във вашият регион си е по-топличко и затова е и плодородно. Абе то не е само от климата, ами и мотика си трябва. Не ще да е само до молитва. За сега се глези, пийвай си кафето в градинката, сигурно имаш маси за пушачи и за непушачи Joy А каква е тази месеница? Онзи ден на срещата Мери Попинс ни каза за една питка, дето не се меси, а само се бърка с вилица. Ще я пробвам обезателно.
Хайде стига за сега, че имам още малко работа, а после ще се стягам за тръстиката.

Като прави добро смятам, че човек го прави не само за другите, а и той самият изпитва удоволствие и удовлетворение. Чувства се щастлив! И полезен...

ПП Я да видя с кого се срещнах на портата? С МАРИНА ВЛАДИ. Прегръщам те миличка Hug

# 592
Привет девойки мили   Hug Hug Hug
Шпунци, Тути, много се радвам че писахте   Hug Обаждайте се по често, когато ви е възможно пък било и с два три реда
Сега се връщам от ежемесечната среща с колеги.  Бяхме на закуска в един ресторант, който всички единодушно харесват , а аз най много защото е на 10 мин с кола от нас или пеша 20на  минути на пряко, ама кой ги има  вече краката. newsm78  Та прекарахме си чудесно, побъбрихме,  посмяхме се, поклюкарствахме , ама само хубави неща , похапнахме и се разделихме. До след месец, живот и здраве  Mr. Green  А на вън една жега, майко мила, не с къси ръкави, а по бански да ходиш пак ще увриш от горещо.  Казват , че така ще е до събота .Малък Сечко , бабаМарта не подминават гратис и тук. Апропо баба Марта, вече получих един огромен плик с мартеници с препоръчана поща  newsm44 newsm68  Хм сега си мисля, как не се сетих да взема да раздам на колежките, навремето винаги раздавах на тези, които бяха на нашия етаж и те ме подсещаха, не е ли дошъл вече българския  пролетен  празник M Grinning
 Да ви кажа , в менюто освен закуска с разни сирена, салата от туна, от авокадо и зеленчукова имаше карфиол на фурна. Видя ни се интересно и си поръчахме и от него. Интересн и учудващо вкусно. Значи карфиола, както е цяла глава се измива (без листата разбира се)  , попарва се, залива се с  малко зехтин или олио, една твърдеше че усеща майонеза, но ми се струва че греши, слага се цялата глава във фурна и се пече. Готова се залива с течен тахън (тхина) предложиха и люто, но аз не опитах. Абе вкусно е, изненадващо вкусно, ако ви се експериментира, опитайте.

Опа малкият се върна, отивам да му слагам обяд, на всички ви мили девойки приятен остатък от деня.

# 593
  • София

Кари, много хубаво звучи тази рецепта с карфиола, но може и да има майонеза. Преди време (миналата година май правих нещо подобно). Ще потърся да видя какво беше. А какъв е този течен тахан? Тук май не съм виждала такъв.  newsm78

Фло, забравих да ти честитя тенджерките! Да си ги ползваш със здраве!  Heart Eyes

Кремче, видях те, хайде скачай да разкажеш нещо.

Хайде, излизам, довечера пак ще надничам.  Heart Eyes

# 594
Аз съм... Горда....в училището ми се проведе състезание - "Лъвски скок" и моя ученичка спечели първото място и ученик-третото.
Вчера по четене с децата обсъждахме разликата между "гордост" и "горделивост"и днес децата почувстваха- Гордостта.
На моето другарче преди две години му откриха полип на дебелото черво. След шест месеца имаше контролен преглед и през август-2015г, пак трябваше да ходи, но той го пропусна. В понеделник отиде и вчера са му премахнали три полипа.Утре ще го изпишат от болницата.Поръча ми да му опека тиква и сваря пилешка супа, че от неделя на обяд е ял и чак днес на обяд са му дали супа без хляб...
Иха, аз ползвам meglio  ( на загори де що има) и съм доволна от почистването му.
Видях снимките от срещата.. Hug Hug Hug Hug..."свиркайте нашия сигнал" и аз да дойда.Гинчето...и тя го знае.. bouquet

# 595
Здраве-мравче, Hug Hug :
Аз обаче пледирам за "високосна среща" около 28 февруари, че много се разпуснахме нещо. Айде насам Плевен, Хасково, Пловдив, Пазарджик и пр. ....  Той и варненският нощен влак си пътува още....и КАГ, ако няма влак, да хваща автобуса.
......да е около 8-ми март.

# 596
"За този ден - с усмивка и надежда!
Добрата дума
Добрата дума – тя е като нежно цвете
Дарена с искреност, любов и простота,
Тя е милувка за душата,
Най ценният подарък на света!
Защо ли толкова изстинахме с годините
Брутални, жалки и цинични в едно,
Защо забравихме доброто да почитаме
и да се вглеждаме по често в човешките очи!?
Не искам скъпоценностти, подаръци,
хвалби и жестове престорени,
не искам уж приятелски
потупвания по гърба,
за нея – добрата дума съм орисана
ЕДИНСТВЕНА ТЯ, стопляща сърце!
Дари добра дума – даряваш нежно цвете!
"

Здравейте  мили дружки ! Hug
И аз като Джили ,изпусна ли ви нишката и докато ви прочета , време не ми остава да пиша.
Вчера бяхме на село. Порових се  из градинките. Много приятно и хубаво ми беше цял ден.Игликата и кокичетата цъфтят . Лалета , зюмбюли , минзухари вече отхвръкнали. розите са започнали да се разлистват. Приместих си единият клематис ,че беще на много неудобно място.
Фло аз моите цинии /летен гербер / си ги насаждам директно в градинката - хвърлям семена на цинии и тагетиси и каквото и където излезе,въобще не се занимавам с разсади. Така се и климатизират , но още е рано да го правя. имам семена ,ще ти донеса  като идвам , различни цветове са. Обещала съм и на Шпунци цветя и на още кой беше не помня, но е рано .
Като ви чета и имам чувството ,че сте обявили конкурс "Загори тенджера "  hahaha Аз ползувам препарат  meglio  и А 1 . Много съм доволна  от тях и за всичко ги ползувам , особено пък за петна  ,супер са. Много хубаво почистват всичко.
Мислех се дали да си орежа днес мушкатата или утре ,но Фло ме нави и сега излизам на стълбата да ги оправя ,че после ММ ще ми донесе  и прясно мляко да го варя и подквася. От скоро си купуваме  от частник ,който идва всеки ден наблизо до нас , много съм доволна , вкусно  истинско мляко.
Прегръщам ви всички !
Приятна вечер ! newsm51 newsm51 newsm51 love001 love001 love001 Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 19:47 от lusi60

# 597
Приемете изповедта на една истинска "загори тенджера". Понеже ме е срам, слагам скрит текст.
Скрит текст:
Сложих  към 14.00 ч. кървавица в тенджера под налягане на газовия котлон /извън къщата е/ . Детето спи, аз на компа и забележете - чета и записвам  триковете за чистене, където пише и за изгорели съдове.  Към 16.30, девер ми  прави знак през прозореца и ми казва какво  е станало. Ами в казана за смет е. Тотално съсипана! Жалко, беше много хубава и сигурна. Но пак добре, че не е станало нещо по-лошо.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 21:16 от K.A.G.

# 598
КАГ  Hug , направо ме отрепа hahaha  Хубаво си чела за триковете , но не ти се е наложило.  Grinning
Здрава да си , тъкмо новичка ще си купиш.  На всички ни се е случвало , но аз за такива неща хич не се ядосвам , само дето ме е яд, че ми се е отворила работа да чистя . Сладурка ! Добре ,че е било на вън.
Преди две години нашите съседи под нас на трети етаж , а ние на пети,щяха да се запалят. Сложила жената един боб да вари и отишла в хола , седнала за малко и заспала. Съпругът и той спи в хола. Усети се у нас на петият етаж една лоша миризма ,мина време още по лошо става ,вижда се че вече сериозно нещо гори , а миризмата ужасна. Тръгнах аз по стълбите и се усъмних ,че може да е от третият етаж. Звъннах , не излиза никой , звъннах втори път по сериозно и по едно време се отваря и съседите се показаха на вратата  сънливи и изплашени , но въобще не се виждаха от черен дим. На вън на облаци започна да излиза. Чак тогава другите съседи започнаха да надничат  и да казват,че и на тях им миришело ,но.... Отворихме набързо прозорците по стълбищата . Ако не бях се усетила да звъня у тях може и от пушека хората да се натровят и въобще да не се събудят.
После жената да другият ден идва и ми носи една много красива орхидея в знак на благодарност,че съм ги спасила.  За мен удовлетворението беше ,че не стоях безразлична и да се ослушвам само от къде идва. С всеки може да се случи.

# 599
Хубава вечер!
По понятните причини се явяван по вечерно време. Прибрах се към 17ч. и почти веднага дойде неочакван гост - до 18,30чТъкмо взех да "спрятам"нещо за вечеря и дойдоха други гости -и за вечеря. Но имах голям късмет, че днес бях чела една рецепта на Фло / за изненадващи гости/ и тя ме спаси - пилешко с топено сирене. Много се хареса /заедно с картофените кюфтета/ Аз правя подобна рецепта, но с кисели краствички,но и така се хареса...Фло, благодаря.
Май стана сезон на загорелите тенджери Heart Eyes "Моя" турски препарат е /затруднявам се с двуеточията и ченгелчетата на тур.азбука/Yag Cozucu на фирма titiz. Имам и Meglio i зебра,но този е по-силен- Австриеса ми пречи да си спомня за едни български препарати/от които съм мн.доволна/, които купувах от един железарски магазин в Пловдив, на бул."България",близо до кръговото-при Панаира.
Като пиша вечер от къщи,май само битовизми и простотии са в главата ми.

Гъбка, Фло, Луси, така ви завидях ,че вече "поскате"в градинките. При мен се очертава чак за 3март.

Кремче, поздравления и се гордей

С огромно закъснение, но все още е в деня, БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ДОБРОТАТА!

Пак със закъснение: Кари, поздравления за умните принцове!

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт