КГБ = Клуб на Готините Баби - 165.

• 62 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ето съм!
Пиша само по последните постове, че четох през деня и какво ли запомних.
За забравени и загорели съдове - не ми се е случвало. Рядко правя нещо, но като се захвана - го наблюдавам постоянно. То и нали лаптопа ми е в кухньо-хола, на 2 метра от печката няма как да стане. Все повтарям на Ани като прави нещо да го наблдюдава, да не забрави. Дано съм я научила.
Да не ви звуча назидателно, само споделям.
Сега се замислям за друго - много хора готвят с газови бутилки. Не ми се мисли какво може да стане, ако са небрежни. Сутрин докато се обличам за работа гледам руска тв програми. То по нашите не ми понасят депутатляците да се пулят от 6.45 ч, преди кафето.  Почти всяка седмица показват съборен вход заради неправилна експлоатация на газови печки.

# 601
На мен и друг път ми се е случвало да загори нещо, но чак толкова не! Ако девер ми не е видял, тенджерата направо е щяла да се стопи, а аз вътре пиша как се чистят загорели съдове. Как пък  това не ме подсети! После с внучката  си редих пъзели и хич не ми е светнало нещо в  мозъка, който явно е колкото на една голяма  бяла птица. Помислих си да си включа алармата на телефона, но не го направих. Вече ще го правя. Котлонът е  на такова място, че не се чува съскането вътре, ако прозорецът е затворен.
Ще ходя да си купя нова  "скороварка". Дайте идеи за качествени модели. Навремето имах една руска, подарък от братовчедка за сватбата ни. Близо 20 г. я ползвах. След нея имах една много несигурна в затварянето.  Тази злополучна моя съдинка  се затваряше много стабилно и я ползвам от около 7 години. Само формата й малко не ми допадаше. Беше тясна  и висока, леко  пристегната по средата.  Ако не харесам друга, ще си купя пак такава, въпреки формата.

# 602
КАГ Hug и моята тенджера е същата форма. Доста години я имаме , но и аз много не я харесвам ,че е тясна дълбока. Сега има най различни. Вземи си  по различна . Едно и също омръзва
 Лека и спокойна нощ момичета ! Hug Hug Hug Hug love001 love001 love001

# 603
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро, момичета!
Първо кафето, че да го пия в компания:

Говорите за тенджери под налягане. Аз си ползвах моята от соц. време - доста дебело желязо, с дълга дръжка отстрани. Ето такава:

Скрит текст:

Но от много ползване ми изби металното копче на капака и вече не става. На Мима тенджерата остана у дома, но нещо не се справих с нея: като завря и капакът й сам се отвори. В резултат залята печка! Та и нея не смея да ползвам. Ето такава:
Скрит текст:

Крайно време е да си купя нова. Ако намеря като старата бих си купила, но не съм виждала вече такива.
Тази сутрин четох за завръщането на ел. тенджерите. Станали хит. Сетих се, че на село имам две, но им бяха изгорели реотаните и ММ от два капака беше направил един. Само че така е подсилил реотана, че доста силно пече и често ми загаря. Та се чудя дали да си я взема newsm78

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 08:03 от Янче-то

# 604
Добър ден, милимоички.
Доредих се до кафепиенето и до четенето.
,,Закачам се'' за вкусното кафенце на Янчето, благодаря че и днес не ни пропусна.

# 605
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
По въпроса за тенджерите под налягане - имала съм и като на Янчето, и като на дъщеря й.
Съветът ми към Грети - купи си хубава, дори да дадеш повечко пари си заслужава. Аз имах преди Фагор, много бях доволна, но се счупи някаква мъничка пластмасова джъчка, която регулира парата и тенджерата сега я ползвам само да варя мляко в нея.
Сега имам Тефал - от 6-7 години, много е стабилна. Ще потърся снимка.

Ето такава е:

# 606
Привет дами!При нас е мъгливо  и само подмокря да не мога нищо да бутам навън,а  трябва ,растат пролетните и трева от топлата зима си има.Но  ще пекне и на нашата улица слънце.
Тенджерите   ще се оправят ,да сме живи и  здрави,случва се да се забави човек,не съм изхвърляла нищо,ползвам за пържене ,за блажни неща да сваря навън,то и такива трябват.
Да  идва пролет,че това  никакво разкрачено време ме изморява вече,не обичам границата на времената,после не обичам жегите и така...Ама по топлото е  друго навън.
Четох всичко и  забравих какво искам да кажа.
Усмивки и  прегръдки,здраве на всички май  стига.

# 607
  • София
Здравейте красавици !
Борянка, то и в София времето е същото. Ще чакаме пролетта, скоро ще е. И като отворим фитнес залата, да знаеш какви бицепси и трицепси ще изваяме  Joy Joy Joy
Гледам, че разисквате тенджери под налягане.
Аз да си призная, изпитвам ужас от тях и от газови котлони  Embarassed и таквиз  работи не допускам в кухнята.

# 608
И аз  не ползвам газ и под налягане,имам една от десетилетия ,сигурно  гумите са заминали и е опасна за живота.Заплес съм,признавам ,и  винаги съм била такава,та по-добре далеч от дявола.
Неприятно е  да го кажа,но колкото повече уреди имам,толкова  по трудно се справям ,може да не е от уредите ...Помня за доене как зарязах агрегата  и се върнах на ръка доброволно.ползвах го само когато две крави доя.Да  върви ,че няма време.Иначе по дълго мия и оправям техниките,важи за всичко. Само автоматичната пералня благославям и не си я давам ,не знам как бих живяла вече без нея,при условие,че 8 години преди това прах на ръка,без никаква,готвя повече на дърва ,само в жегите  ползвам ток.То  като не сложиш загасва и що тенджери съм спасила с това.
С годините сякаш нямам търпение  или се изморявам бързо и  ни ми се стои  да чакам каквото и да е .Пък и ето вчера забърках  някакъв буламач ,ми обичах го това,сега не ми харесва.Нищо не ми харесва.И не е от яденето проблема.

# 609
  • София
    Здравейте,девойки!  
    Да се отчета за днес,че съм си у дома и имам време.Чакам си момичето да ми гостува за 2 дни и после ще ме закара до ГД, за рождения ден на Веско.Готвя се за гушкане и гризкане.Дано да ми дадат,че вече са малки професори и си имат мнение за всичко.
    Пролетта наближава видимо,но и е още много рано.Дано да няма големи мартенски изненади. Кокичетата ми прецъфтяха,сега е ред на игликата.
    Борянче,като пишеш за агрегата,ме провокираш да споделя.Не искам да разказвам за Германия,да не излезе,че  им се прекланям,но много неща ми харесаха там.Видях как един човек сам гледа 100крави.Купувахме мляко от него и му видях фермата.С огромна финансова помощ от държавата е оборудвал с модерна техника,а доилния агрегат е с лазерно насочване,преди това кравата минава под душ на вимето...Ти можеш да прецениш разликата.
    И аз съм загаряла съдове.Едно време,когато ми се налагаше вечер да готвя за следващия ден.Едно кисело зеле изгоря,аз бях заспала до него. JoyЗамина заедно с тенджерата.
    Янче,имах като твоята и при мен изби металното копче на капака.Бях го заместила с коркова тапа и ми вършеше работа.Но после изгоряха уплътненията.Сега имам тенджера като на Мелчето.Купих я,като на шега от Кауфланд,заради цената.Беше с 50% намаление,а и без друго -китайска.Върши ми работа,добре се затваря.Но не я използвам често. Повече съм на салати и аламинути,не си струва да готвя за сам човек.
    Вече нямам желание да си купувам скъпи домакински съдове,но обичам да купувам такива за децата.

# 610
  • София
Здравейте красавици. Я да видя кой ще ни критикува за това " определение"? Може да не сме момичета и девойки, но красиви ли сме? Красиви сме! И сме много, и сме готини 4470
Да се включа в темата за тенджерите под налягане. Повече от 35 години ползвам руските скороварки Минутка. Имам три такива - две са мои и една на мама. Две са в София, а една е на сейо. Безотказни са. Само няколко пъти сме сменявали уплътненията. Яка изработка - като всичко руско Simple Smile И много надеждни... (как вес гражданский флот - Висоцки). Simple Smile Тези тенджери със сигурност ще ме надживеят. За нищо на света не бих ги изхвърлила. Исках да ви сложа картинка, но нещо не ми се получава. Здраве да е. Не знам дали могат да се намерят в нашите магазини. Питайте Гугъл чичко, дето знае всичко. Има ли ги, горещо ви ги препоръчвам.
Страхувам се да готвя на газ, въпреки, че като ходех в Москва на гости при родителите ми, ползвахме. В Милано при брат ми - също. У нас такова не давам да се вкарва. Даже на вилата съм забранила. Пази се сам, та да те пази и Господ!
ПП мОме Яжке, изнадзадвам се та ти да минеш, нЕма се надлитам с тебе. Айде, я се уревам. Wink

# 611
Здравейте момичета!Защо пък не кой на 40,50 или 60 все сме момичета на някаква възраст!
Аз откак си имам Куки вече 2 години край на загорели тенджери.Родих се с този кукър. Вечер докато направя салатат и се скараме  и яденето е готово hahahaСнощи пиле с ориз за 10 минути.
Имам една кубинска тенджера под налягане вече 35 години я ескплоатирам няма мърдане ,що дивеч в нея съм варила ,сега вече дивеч няма имам 3 ловци но .... всичко се утрепа и изяде.Има, но за богатите платиш 200 лв и стреляш на корем това лов ли е,ама всичко отиде по дяволите.От край време готвя на газов котлон да чукам на дърво.
При нас студ и мрачно с две думи шугаво време.
Поздрави за всички! bouquet

# 612
  • София

Привет, дружина вярна сговорна!  Heart Eyes

Да драсна и аз някой ред за днес, да не ми пишете отсъствие.

По план действах днес, и навън щрапах из локвички, и по магазини ходих, и на детето помогнах за училище. Сега малко релакс, че ме заболяха краката нещо. Бабешка не, ами много бабешка даже.  Heart Eyes

Чакаме мама да вземе момчето за айкидо и аз тази вечер ще отмарям с книжка, а пък така ми се спи по никое време, че първо може и да подремна, пък нощта ще е моя. hahaha

Обичам тенджерите под налягане много. Имам две на вилата и една тук. Бързо, лесно и вкусно. Майка ми имаше такава като на Светълчо, много години я ползва, да не кажа голяма дума, ама я помня от дете, сега вече и тя ползва друга. На мнение съм да е по-скъпа, но качествена.

Поздрав най-сърдечен със стиховете на Ивайло Балабанов. За вашите дядовци и гаджета. Heart Eyes

Ивайло Балабанов

ДОПИВАНЕ НА ПОСЛЕДНАТА ЧАША

Добър ви вечер, любовни хайдути!
Как ви е мъжкото здраве?
Стига сме спали на момини скути
сънем, а не наяве.
Кой ни отписа, кой ни зачеркна
съвсем не по ред естествен?
Кой като турчин в българска черква
влезе в живота ни честен?
Знам, че сме тъжни, бедни и боси,
че пепелясахме рано,
но знам, че всеки в сърцето си носи
нещо неизживяно.
Имаме още, казано просто,
обич от младото време,
обич, която ни даде Господ -
на другите да дадеме.
Давай-раздавай, мъжка дружино,
мъжка любов до искрица.
Всеки да хване чаша вино
и женска ръка в десница.
Крадохме-дадохме - още остана
обич богоподобна,
затуй ни трябва по една Яна,
една обич догробна.
И нека хайдушка душа миряса
под сенчестата й пазва...
Братя, когато любов тиняса
в сърцето - Бог наказва.
Давай-раздавай, мъжка дружино!
Знам, че животът ни смачка,
но свойта последна чаша вино
нека изпием до капка!

# 613
  • София
Ако някой не е гледал "На кафе" с Гала може да види Дани  - в началото е от студиото, а след 18-тата минута е репортажа с него.
http://www.vbox7.com/play:d6f5386260?pos=src

# 614
  • София

Браво на Дани! Много голям сладур е и се радвам на напредъка!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт