НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 470
  • 810
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Вече два месеца се опитвам да намеря учител за частни уроци за италиански лицей и още едно две училища в София. Но за сега търсенето ми удря на камък. Може ли някой да ми помогне?

# 601
  • Europe

Благодаря за отговора!

При положение, че не сме се явили на изпита, но бяхме от записаните, дали и какъв тест ще ми дават да гледам, чудя се...  Rolling Eyes
Но ще се пробвам, искам да огледам задачите. Интересно ми е нивото на сложност.

Няма да ви дадат да видите нищо, то така ако ставаше ... Simple Smile може да видите само работата на детето за 5 мин. и толкова, но вие казвате, че нямате такава.

Задачите са едно към едно от книжките, които назад са доста обсъждани. Може да сменят картинките на задачата с калинки, вместо детелинки, но логиката е все същата. Ако детето е решавало този тип задача - ще се справи ...

Сложността е висока, нямайте колебание в това, и то доста над средното ниво за тази възраст. Доста възрастни не могат да се справят с много от задачите, пробвали сме, но не за друго, а защото не са тренирали редовно тази част от мозъка си ... Което не значи, че задачите са невъзможни за решаване от децата, не, просто изискват много труд, много старание и инвестирано време от всички - месеци/година преди изпита. Целта на всичко това е отсяване, тъй като търсенето е голямо. Успехът не може да стане без участието и помощта на родителите у дома, само с уроци нищо не става. Иначе при връзкарите участието на родителите е от друго естество. Лошото е, че дечицата, които са знаещи и достойни да влязат там са повече от приемните местата и така винаги има разплакани и ощетени ... само стискаме палци и това е ...

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 12:45 от aleina

# 602
Утре излизат резултатите. Аз ги чакам с нетърпение, а вие?
Макар че, колкото и да ми се иска да вярвам в уменията на сина си, съм реалист и не тая големи надежди за прием.

Представям си какво е било удоволствието за родителите на деца приети в топ 5 или 10 от предни години. Макар че, някъде из темите четох за майка, чието дете било първо сред приетите, а тя недоволствала защо няма 100 точки.

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 10:46 от Stella80

# 603
И аз ги очаквам с нетърпение. В сайта към колко часа ще ги качат ? Някой дали знае ? Даже проверих и днес  Wink ама няма нищо  Sad

# 604
Сега погледнах началото на темата. 2016 тук, във форума са качени в 10:03. Може би в 10 ще ги качат на сайта им.

sla, ти с какво усещане и нагласа си за резултата на детето ти?

Чудя се защо тази тема е с толкова слаба активност.

# 605
С който и да говоря, казва че хората нямат шансове защото има корупция и влизат деца без да бъдат оценявани.
Защо това е така?
Защо държавата нищо не  прави?

Ясно е че ако всички знаят за тази корупция директорката трябва да бъде разследвана?

Кой трябва да бъде сигнализиран?

Кой е отговорен за престъпната корупция?

Защо едно държавно училище плащано от народа е забранено за народа???

# 606
...
anticorruption_nukk@abv.bg
техниката за манипулиране на изпитните резултати
за прием на ученици в НУКК и италианския лицей е ясна. Директорката Велянова или
толерира или пряко участва или не става за директор след като допуска това да се случва. Имам достатъчно
факти и доказателства, но имам молба да ми се изпращат още такива за да бъдат
предадени на компетентните властти и журналисти.

...
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=school&Number=1950895 … amp;sb=5&vc=1

# 607
Сега погледнах началото на темата. 2016 тук, във форума са качени в 10:03. Може би в 10 ще ги качат на сайта им.

sla, ти с какво усещане и нагласа си за резултата на детето ти?

Чудя се защо тази тема е с толкова слаба активност.

Ами синът ми каза , че е леко объркал някой задачи , които вкъщи ги правеше. Та в общи линии за приемане и дума не може да става , но поне искам да видя колко точки ще има.

# 608
  • София
Дъщеря ми е от кандидатстващите на 6 години, догодина можем да опитаме отново. Знам с кои задачи не се е справила, не очаквам чудеса. По-любопитно ще ми е да видя работата й, така че да сме наясно къде сме в момента и на какво да наблегнем. Тя също каза, че се е затруднила на задача, която вкъщи прави без проблеми, т.е. явно е била с по-висока сложност от това, което сме упражнявали.

# 609
  • Sofia
ivobgm, каква е техниката и с кого си говорил?

# 610
ivobgm, каква е техниката и с кого си говорил?

Незнам, това беше цитат от 2010 година.

Ами интересно би било да се разбере:
Предполагам нещо като:
1) Подмяна на листата на детето.
2) продаване предварително на задачите и техните решения
3) ...

# 611
Аз също имам своите си подозрения, но пък тук имаше мнения от доста родители, чиито деца са приети по нормалния начин. В крайна сметка, всеки има право на съмнения, аз също. Подобни подмятания получих от родители на деца, които учат там.
Но пък сме длъжни да пробваме. Ако не приемат сина ми, ще обвиня системата им и корупцията и готово Simple Smile

Според мен, ако има манипулации, те може да са и по отношение на изчитане на текстовете на задачите. Както и ограничаване на времето. Някакви такива.

# 612
Корупцията е на ниво директорка. Всичко друго е невъзможно.
Директно се подменя резултата на детето в списъка и то влиза.

Разбира се че влизат умни деца.
Проблема са тези 15 продадени места.
Те лишават 15 умни деца от прием.

# 613
15? А това сигурно ли е?

# 614
  • Sofia
Ами, едно е 15 продадени места, друго е "Защо едно държавно училище плащано от народа е забранено за народа???"

И според мен има деца, чието място не е там, някои от тях влизат след първи клас. Wink
Но са, може би, малко.

И честно, не е толкова голяма загуба, ако детето не е прието. Най-големият плюс е транспортът и допълнителните занимания, защото пестят време на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт