Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 317
  • 857
  •   1
Отговори
# 60
Мда, замразените яйцеклетки не са трайни, само лъжат жените, че ще могат да имат всичко.

Виж може да почнеш да събираш пари за донорска яйцеклетка.

Между другото в САЩ в момента има съдебни дела за това дали след развод може да се ползват замразени ембриони.

# 61
Мда, замразените яйцеклетки не са трайни, само лъжат жените, че ще могат да имат всичко.

Виж може да почнеш да събираш пари за донорска яйцеклетка.

Между другото в САЩ в момента има съдебни дела за това дали след развод може да се ползват замразени ембриони.

Е, толкова ли са скъпи тия яйцеклетки, че чак и да трябва да спестявам за тях?

# 62
  • София
11 000 лева на опит с донорска айцеклетка. Мразя да говоря за пари...

# 63
Rumcajs, мерси Simple Smile

bubanka и останалите, които се поинтересуваха, нямам деца, но това дори няма значение.

Препочитам да имам дълъг и щастлив живот с мъжа ми (дано съумеем да съхраним сегашното си положение), отколкото да бъда сама с дете, нито за мен ще е добре, нито за детето. Сама не бих се наела да отглеждам и възпитавам деца (ако не е някакъв форс мажор, разбира се), според мен е добре, ако ще имаш деца, поне баща да имат. Може да съм много грешна в очите на тези от вас, които имат деца, но това е моето мнение, в никакъв случай не твърдя, че това е свещената истина Simple Smile

# 64
Недейте да забравяте, че ако си на 40+ някак си вече си се примирил с мисълта, че може да нямаш деца.
И ако наистина обичаш мъжа, и знаеш, че не може по здравословни причини -не е краят на света..

Аз имам друга история - мацката вече е на 37,8г,  с връзка от над 15 г., с по-възрастен, женен мъж.
Той не се развежда по финансови причини, не се крият, заедно живеят дори.
Тя отчаяно иска дете, той е съгласен - ще му даде името си и ще й помага.
Обаче тя не може да се престраши. Не й се струва редно/честно в тази ситуация.
Опитва се да се раздели с него и да започне на чисто, но не може.
Вехне и ми е много мъчно за нея.

# 65
не си грешна, не си достатъчно пораснала в моите очи /нека това не те обижда, искрено се забавлявам със собствените си размишления и идеи от преди 10-15 години, когато се сетя за тях  Peace /

# 66
  • Куциндрел
Жената иска дете и е на 40+, правилно ли разбрах?
Нека да мисли хубаво дали наистина иска дете и ако е така, да сменя мъжа до де е време.
Сега ли го поиска тази жена това дете?

За себе си отдавна съм взела решение и имам дете.

# 67
По-лесно било да създадеш дете, отколкото да срещнеш сродна душа  Shocked А според мен сродни души можеш да срещнеш много, а създаването на дете не ти е гарантирано винаги с чак такава лекота.

По темата - понеже си имам деца, абсурд да си представя живота без тях. Но на млади години исках съвсем различни неща и мислех, че и без деца мога да мина.  ooooh! Ако бях срещнала някой мъж, който не иска деца, не знам какво е щяло да стане.

very_raspberry, всички смятаме така, но ако все пак нещо те раздели с мъжа ти, а вече имате деца, приоритетите се пренареждат  Wink

# 68
Скрит текст:
Според мен много зависи от мъжа. Ще обясня с история Simple Smile Преди време бях попаднала на едно проучване с много интересни резултати. Бяха задали въпроса "Ако мъжът/жена ви и детето ви се давят, кого ще спасите?", жените бяха отговорили, че ще спасят детето си, а мъжете, че ще спасят жена си, а не детето си. Много размишлявах над това. Надявам се никога да не ми се случва, но смятам, че бих спасила мъжа си - за мен е много по-трудно да намериш друга сродна душа, отколкото да създадеш дете (даже и без фигуриращ реално в живота ни мъж можем да забременеем, та и да отгледаме детето) - което е и отговорът ми на въпроса - ако мъжът си заслужава, не е невъзможно да се откажеш от собствено дете, пък и не се знае, той някой ден би могъл да размисли. Пак казвам, че много зависи от мъжа - ако ме прави щастлива и живеем в разбирателство, можем да разговаряме, без да ни омръзне, се подкрепяме и т.н. - бих го предпочела пред 100 деца.

Въпросът, както видях, се оказа малко по-различен - мъжът тук не може да има деца по медицински причини, а не е "злодеят", който принуждава клетата жена да няма деца. Тук вече двамата си говорят по въпроса - може да осиновят, може да пробват с ин витро с донорска сперма и прочие.
Предлагаш интересна гледна точка. Имаш ли деца?
При тежки раждания лекарите взимат същото  решение даже без да питат - спасяват жената.

Абсолютно.
Признавам си се поколебах, но съпругът ми (а и лекарите) беше категоричен - спасяваме теб, каза. Който е минал по подобен път има по-различно поглед.

# 69

Той не се развежда по финансови причини, не се крият, заедно живеят дори.

Не иска да раздели половината си имущество при развода ли или жена му го изхранва?

А ти на колко години си? 37-8? Simple Smile

# 70
Първото..))

На 43 съм, омъжена и с дете. Не се опитвай да ме припознаеш..))

# 71
Първото..))

На 43 съм, омъжена и с дете. Не се опитвай да ме припознаеш..))
Ще я чака да умре ли за да наследи имота/ите? Защото мъжете обикновено умират първи и тя ще вземе не половината ами всичко накрая. Егати тънките и неправилни сметки мисля Simple Smile

# 72
По-лесно било да създадеш дете, отколкото да срещнеш сродна душа  Shocked А според мен сродни души можеш да срещнеш много,
Скрит текст:
а създаването на дете не ти е гарантирано винаги с чак такава лекота.
Всъщност, не е така.Доста трудно е да срещнеш човек, с когото да остарееш, единици са тези, които живеят в абсолютна хармония и разбирателство.
Ако беше толкова лесно, защо болшинството хора са разведени/разделени/самотни?
Докато да проимаш дете е възможно по много начини.Дори и на 40+.

# 73
За мен лично бременността е по-трудна от намирането на сродна душа - това си е моето мнение. Peace

Но не казвам, че всеки лесно намира сродна душа,  с която да се отправи от олтара до старческия дом. Не съм по дългосрочните планове. А че във всеки етап от живота си можеш да срещнеш и да имаш сродна душа. Докато с децата не е точно така.

# 74
Мисля, че нито един от двамата не бива да си самоналага действия, противоречащи на вътрешното му усещане. Това е централен въпрос, по който в двойката е важно да има единомислие.

Общи условия

Активация на акаунт