Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 326
  • 857
  •   1
Отговори
# 75
Първото..))

На 43 съм, омъжена и с дете. Не се опитвай да ме припознаеш..))
Ще я чака да умре ли за да наследи имота/ите? Защото мъжете обикновено умират първи и тя ще вземе не половината ами всичко накрая. Егати тънките и неправилни сметки мисля Simple Smile

Изобщо не мисля, че си прави тънки сметки, както и че никой не знае точно каква е истината. Освен, че от самото начало на връзката това е било ясно.

# 76
_Dana_ и аз това споменах, макар и не в прав текст - форс мажор да ме остави сама да гледам деца - тогава нямам избор Simple Smile.
Сигурна съм, че някой светъл ден, когато и аз се сдобия с деца, ще имам нови гледни точки и ще изпитам непознати емоции. Не знам всичко и затова не твърдя, че има една истина. Според мен всеки си носи собствената истина и сам си пати от нея, ако се наложи. Вие се отнесохте към мнението ми с разбиране, макар и да не сте съгласни с него, за което ви благодаря! bouquet

Стискам палци на никоя жена да не се налага да избира между мъж и дете, както и на мъжете, защото историята познава не малко такива случаи. Аз лично знам за по един във всяка от комбинациите: жена не иска деца и мъж не иска деца.

# 77
  • София
Хората са на 40+, за една жена не е без значение този факт.
Е, реално погледнато, тя е изтървала влака, щом още са на етап кандардисване.
От друга страна, го разбирам- да става баща отново, когато първото му дете сигурно вече е за женене....

# 78
Мисля, че без дете може да се остане само при изключителен мъж, някакъв вид звезда, уникален талант, интелектуалец или нещо такова. А от жената ще се очаква да е един вид подкрепа, събеседник, да не включва на режим "мама", а да участва в живота и света на мъжа. Ама такива връзки са рядкост.

# 79
Всеки си избира. Не за всички хора по света имането на дете е супер важно.

# 80
  • София
Помните ли, че преди време някой мъж беше пуснал подобна тема: Мъж си има свое дете и не иска други, а жената няма, но иска. Всички дружно оплюха мъжа и призоваха жената да го нарита веднага.
И след широкия отзвук, авторът каза: Всъщност ролите са разменени, т.е. жената има дете и не иска повече, а мъжът е мой приятел. Разменил половете, защото смятал, че жените ще защитят посестримата си и няма да бъдат обективни.
И аз познавам мъж, който има дете от друга жена, с която живее, но не е разведен с първата, която дори си носи неговата фамилия. Не е богаташ, нямам идея защо е така.

# 81
Всеки си избира. Не за всички хора по света имането на дете е супер важно.

Може да не е супер важно, но ако тръгнат да се отказват от имане на дете, все пак всеки гледа да го замени с нещо еквивалентно като важност. Тоест една жена може да е склонна да се откаже от дете заради някакъв наистина вълшебен живот, ама не и защото просто някой мъж го мързи. Отказът няма как да не е с цена и то прилична.

# 82
Нямам идея, аз си имам деца. Но просто познавам хора, които нямат деца (няма и да имат тепърва) и не ми изглеждат мега нещастни от този факт.

# 83
От друга страна, го разбирам- да става баща отново, когато първото му дете сигурно вече е за женене....
Съвсем реална история - мъж на около 45 се ожени една седмица след дъщеря си. С две големи деца от първия брак, ожени се повторно, защото втората му жена забременя, но впоследствие пометна. Това беше преди 4-5 години, сега имат детенце на 6 месеца. Та неговият внук е по-голям от последната му дъщеря с 4 години.
Брат ми няма деца не по своя вина. Не го съдя, но определено му се чудя на акъла.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 16:42 от Анонимен

# 84
И аз имам деца, и аз познавам хора без деца. Говоря хипотетично как бих си представила живота с друг вид брак.

Аз мога да си представя да живея с мъж в брак, който е "държава за двама", само вино, интелектуално разговори...ама трябва да е на високо ниво, с пътешествия и къща поне като по Файн Ливинг, някаква нестандартна и уникална. И да правя поредната професура, докато той ми свири на виолончело прелюдии от Бах.

За по-малко трудно бих се навила.

"неговият внук е по-голям от последната му дъщеря с 4 години."

Представяш ли си колко сладко- питат момченцето това бебе сестричка ли ти е, а то вика- не, това е леля ми.

# 85
  • София

Абсолютно.
Признавам си се поколебах, но съпругът ми (а и лекарите) беше категоричен - спасяваме теб, каза. Който е минал по подобен път има по-различно поглед.
Това е друго- бащата развива бащините инстинкти след раждането на детето и дори известно време след това.
И при майката е така- това, преди да роди, да декларира, че иска да спасят детето, а не нея, го има само по филмите. Simple Smile

# 86
  • София
Съвсем реална история - мъж на около 45 се ожени една седмица след дъщеря си. С две големи деца от първия брак, ожени се повторно, защото втората му жена забременя, но впоследствие пометна. Това беше преди 4-5 години, сега имат детенце на 6 месеца. Та неговият внук е по-голям от последната му дъщеря с 4 години.
Брат ми няма деца не по своя вина. Не го съдя, но определено му се чудя на акъла.
Защо "вина"? Стечение на обстоятелствата, здравословен проблем (без значение чий), избор... Как може някой да бъде виновен, че няма деца?

# 87
     Какво значи "не по своя вина". Сигурен/на ли си че иска? Когато и двамата не искат ситуацията е различна, няма неудовлетворени от развитието на връзката.

# 88

Абсолютно.
Признавам си се поколебах, но съпругът ми (а и лекарите) беше категоричен - спасяваме теб, каза. Който е минал по подобен път има по-различно поглед.
Това е друго- бащата развива бащините инстинкти след раждането на детето и дори известно време след това.
И при майката е така- това, преди да роди, да декларира, че иска да спасят детето, а не нея, го има само по филмите. Simple Smile

Не знам дали ти или някой друг ще има смелостта да го каже на бащата, който е имал възможността да види новороденото си дете в кувьоза с реалното съзнание, че детето му няма шанс да живее и същевременно да изпитва огромната надежда за някакво чудо.... но да не измествам темата.
Изборът е личен и не бива да съдите никой защо иска или не иска да има деца.

# 89
Зависи от мъжа наистина според мен, истински пасващ ти партньор се намира много трудно, а деца могат и да се осиновят и въобще.  Пък и според повечето изследвания двойките, които съзнателно са решили да нямат деца показват много по-висок процент на удовлетвореност от живота и щастие, отколкото тези с деца или  с порастнали такива. Изобщо ако видиш статистиката е доста трудно да оправдаеш имането на деца, ако нямаш силна вътрешна потребност за това. Чисто интелектуалните доводи за са малко, чиста биология си е това. Та ако жената няма деца до 40 и значи едва ли са й чак такъв приоритет, не виждам защо жива да я ожалваме. Съзнателно е решила да е с този мъж и е наясно с последиците, не е като да я е излъгал или да е скрил факта, доста добър е шанса да са щастливи заедно.

Общи условия

Активация на акаунт