Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 560
  • 857
  •   1
Отговори
# 150
Има го и другото, ние, които вече имаме деца, виждаме ценността на едните отношения и на другите, съпоставяме нещата и знаем кое ни дава повече.  Wink Все пак отношенията са на плоскостта давам-взимам. В единия случай са по-... изпълващи да го наречем. Емоционалната близост между майката и децата й не може да се сравни с любовта към някой мъж, пък както искаш го разбирай. Ти си мислиш, че няма нищо по-куул от мъжа ти, но това е само, защото не знаеш.  Laughing Wink

# 151
Аз имам все пак пак представа за емоционалната близост между майка и дете, нали все пак съм дете на майка си, дори ме е отгледала сама и се е постарала да ми даде всичко възможно като за двама родители. Обаче децата в един момент порастват, стават отделни личности, не се нуждаят по същия начин от майките си, както малките деца. Майките също не ги обгрижват и не ги мислят така, както биха мислили и обгрижвали малки деца. В животите и на родителите, и на порасналите деца, се появяват други важни неща. Любовта и емоционалната близост си остават, но примерно за майка ми в момента внуците ѝ са по-съществена част от личния ѝ живот, отколкото децата ѝ.

# 152
Аз нямах предвид някакъв избор, а ми стана на интересно какво влагаш в "децата са до време", от последващите ти мнения мисля, че си изясних идеята ти.

# 153
Да, да, децата са до време, а партньора е гарантиран докато смъртта ви раздели - вЕрвайте ми  Crazy Crazy Laughing

# 154
Да, да, децата са до време, а партньора е гарантиран докато смъртта ви раздели - вЕрвайте ми  Crazy Crazy Laughing

Нямам предвид това, макар че би било добре. Просто един възрастен човек с партньора си има много по-централна връзка, отколкото с родителите си. Нищо, че след една седмица този партньор може да го блъсне трамвай, да му падне тухла на главата, да те зареже и пр. За мен лично отношения, при които родителите заемат твърде централна част от живота на порасналите си деца, са нездравословни.

# 155
Много интересна тема Peace
моето мнение-няма мъж на света,който може да замени моето дете Crossing Arms
жената е истински пълноценна само когато е майка
всичко друго е вятър и мъгла

# 156
  • София
...и се върти около тенджерите и легените.

Майка съм на 3. Като човек ме определя и всичко друго, което правя в живота си: професия, приятели, половинката ми. И поради това се смятам равна на всеки един мъж на света. Това, което написа, не е жената от 20 и 21 век...това е всяко едно млекопитаещо от женски пол.

Според теб излиза, че жена, която не може да забременее, е непълноценна. Или която е млада и още не е забременяла и не е родила, пак не е пълноценна жена.

# 157

Майка съм на 3. Като човек ме определя и всичко друго, което правя в живота си: професия, приятели, половинката ми. И поради това се смятам равна на всеки един мъж на света. Това, което написа, не е жената от 20 и 21 век...това е всяко едно млекопитаещо от женски пол.

Според теб излиза, че жена, която не може да забременее, е непълноценна. Или която е млада и още не е забременяла и не е родила, пак не е пълноценна жена.
според мен всяка жена трябва да има дете
тълкувайте си го както си искате
възхищавам се на жени,които осиновяват дете,дори и без мъж
и да -смятам-че жена,която не е майка , не е напълно завършена жена

# 158
От позицията на майка - категорично избирам дете пред мъж, НО, щом разглеждаме конкретна ситуация: дамата е на 40+, т.е. имала е достатъчно време да прецени иска или не иска дете. Не е искала ( всеки има това право), сега просто е уплашена, че часовникът тиктака застрашително и нежеланието на половинката изведнъж става проблем. Относно господина - едно че не може, друго, да не се лъжем, отглеждането на деца често е един от препъни камъните, които се отразяват в един брак -  той вече има някакъв опит, така че е избрал лесния вариант. (негово право, преценил-избрал). За мен дамата сериозно трябва да помисли дали наистина иска дете, ако Да, да търси друг партньор. Не всеки приема донорството/осиновяването като вариант. За себе си например не мога да кажа ще бъда ли човек на висота по отношение на донорството в коя да е посока /може би ако моя яйцеклетка е оплоденане се ядва, но ако с материал от ММ е осеменена.../
От позицията на 40+ годишна майка с пораснали деца, съм абсолютно съгласна с кукумицинка, че "Обаче децата в един момент порастват, стават отделни личности, не се нуждаят по същия начин от майките си, както малките деца." Това категорично е така и така трябва да бъде, затова леко с отказването от мъжа /желателно е и двете заедно Simple Smile/.

# 159
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

След такива изказвания евентуално бих могла да разбера защо талибаните нямат добро мнение за жените.
Детето е избор, а не задължение. Този, който избере да няма дете, има пълно право да направи такъв избор и това в никакъв случай не го прави второкачествен. Ограничеността, обаче, може да те направи  такъв.

# 160
  • София
Очевидно жената обича мъжа ,иначе не би се отказала от идеята за дете. А да имаш дете на 40 не е толкова лесно като решение. Пречките и страховете са повече ,та и решението не случайно е за отказ. Тук всички сте за детето, но пишете от позицията на майки ,а жената не е. Не знае какво губи.

# 161

Покрепям Peace

# 162

[/quote]

Ето това ме разби - станах майка за пръв път на 22 и определено не защото бях наясно със себе си, че искам, знам и мога да отгледам дете, а защото това е естествения ход на нещата, така трябва, така е прието... така се очаква... Слава богу, не се оказах жена, която не е пригодна за родител, защото има мноооого такива "завършени" жени.  Какво ли си мислят децата на майки-пияници, такива дето постоянно ги  "сърби" и вечно ги няма у дома, камо ли да са до децата си, когато те имат нужда.

# 163
Ами това е идиотското,че Господ дава деца на жени,които не го оценяват, и отнема този дар от майки,които копнеят да бъдат такива Peace
познавам жена,която загуби децата си при катастрофа, малко след това почина и мъжът й
тя си осинови дете-голямо и сега то й дава смисъл
това имах предвид
аз съм от жените ,дето не ме топли ни кариера ,ни положение
и да-най-накрая осъзнах коя съм на 36, когато родих
когато детето ми е болно,всички други проблеми  ми се струват незначителни
искам две топли ръчички да се обвиват около мен и това е най-чистата любов

# 164
Скрит текст:
Скрит текст:

След такива изказвания евентуално бих могла да разбера защо талибаните нямат добро мнение за жените.
Детето е избор, а не задължение. Този, който избере да няма дете, има пълно право да направи такъв избор и това в никакъв случай не го прави второкачествен. Ограничеността, обаче, може да те направи  такъв.
+1. Много хора обаче, в стремеж да рационализират собствените си житейски грешки, стигат до талибански постулати от типа "Всяка жена трябва..." И винаги това "трябва" е равнозначно на "да направи като мен".

Общи условия

Активация на акаунт