Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 410
  • 857
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Бебе могат да осиновят само жени до 40 год. Доколкото знам, не се допуска разликата между осиновител и осиновен да е повече от 40 год.
Няма такова нещо у нас, и правилно.
Дай да не се допуска и раждане над 40, кво ще кажеш? Задължителен аборт.

# 571
  • София
Защото са се намерили хора с нормално мислене и грижа за съдбата на детето, което изкукуригалата  баба е искала да осинови..

Как може някой да нарече жена на 55 години изкукуригала баба Shocked

# 572
  • Пловдив
Вероятно отговорът е, че щом може на 55 да иска дете до 4 години, значи е изкукуригала, а баба, защото на такова дете може да му бъде най-много баба. Wink А може и прабаба - така, де, 18+18+18=54.

# 573
Защото са се намерили хора с нормално мислене и грижа за съдбата на детето, което изкукуригалата  баба е искала да осинови..

Ами нали виждаш, Абсурт може. Shocked Ако ги сравним обаче, по много критерии ще се окаже, че братовчедка ми е в пъти по-добре от нея. Naughty

Хърмаяни, тя не иска да е приемен родител. Има разлика и то голяма. Ти като юрист го знаеш.
Има имоти, които едно дете не може да наследи, ако не е осиновено.

# 574
      Сега разбирам. Мислех,че става дума повече за емоционална необходимост от дете, затова предложих приемна грижа.

# 575
Аз знам за жена, осиновила малко детенце след 40те. Жената е адвокат и доста добре го гледа и учи детето. По -добре семейство с майка на 40, отколкото никакво, така се дава шанс да се осигури и развие едно пълноценно семейство дори за мен- този на майката и семейството и и този на детето.

Да кажеш , че сме вързали и цъфнали с осиновителската ни култура и инициатива и осиновителите се бутат кой по-напред, да сложиш някакво ограничение за възраст. Ама при все, че ги няма и децата седят и растат без никакво семейство, това е недопустимо дори. А и най-вероятно жената не е сама, има роднини, близки , които също са основа за това дете. До колкото знам при такива единични родители се зима предвид само пола. Не съм разсъждавала дали това има смисъл и е ок, но определено възрастта не би трябвало да е пречка за осиновяване.

# 576
Братовчедка ми е съвсем сама. Няма братя и сестри, родителите ѝ починаха.
Затова в нейния случай, според мен, е лошо да осинови малко дете, защото няма кой да го поеме, ако с нея се случи нещо. Дори да се разболее, пак ще е проблем кой да гледа детето.

# 577
40годишна адвокатка не е семейство 40годишни недобре платени бачкатори.
В случая на русенката аз лично не бих дала никакво дете, нито осиновено, още по-малко да ражда. Жената цял живот е била гледач на някого и за мен е очевидно, че искаше дете само за да си осмисли последните години от живота. Това ли е родителството, норматив някакъв?

# 578
Понякога приемната грижа може да се използва като "по-краткият път" към осиновяването. Знам за такъв случай, но с благословията на социалните.

# 579
но момичето се готвеше за инвитро.
Готвела се е за инвитро, като е била вече с него ли? Без правена спермограма? Или просто е била решила да прави инвитро? Без спермограма не би трябвало да я готвят за инвитро. От друга страна при липса на сперматозоиди(ако такава е била диагнозата) пак никой няма да я подготвя за инвитро, ако и двамата не са съгласни за донорски материал.

# 580
  • София
Или защото са задръстени и тесногръди като някои във форума, кой знае...
Знае, който е изпатил.
Твоята майка на колко години те е родила/ осиновила или там, каквото и да е?
Или за теб- може, ама за чуждото дете, няма значение- достатъчно му е че си го избрала за брошка на ревера си?
Че ще го оставиш в дом за сираци на никаква възраст- много важно!
Нали ти ще си си начесала крастата да си играеш на майка, когато трябва да си баба!?

# 581
но момичето се готвеше за инвитро.
Готвела се е за инвитро, като е била вече с него ли? Без правена спермограма? Или просто е била решила да прави инвитро? Без спермограма не би трябвало да я готвят за инвитро. От друга страна при липса на сперматозоиди(ако такава е била диагнозата) пак никой няма да я подготвя за инвитро, ако и двамата не са съгласни за донорски материал.

Не съм наясно с технологията на инвитрото.
Знам от колежката ѝ, че щеше да пробва, защото не ставаше по естествен начин, а годинките се навъртяха.

# 582
  • София
Може, ако е решила да се прави на майка, защото истинската майка първо мисли за интересите на детето, не за своите.

# 583
а годинките се навъртяха.
А защо е чакала годинки, щом сега е на 42? През цялото това време със същия мъж ли е била?

# 584
Това и на мен ми е странно.
С този мъж е от 6-7 години, там някъде. По-малко са от 10, не знам точно.
Но хич не са малко за да е действала досега.
Пък е умно момиче. Пари има предостатъчно, на висока позиция е.

Общи условия

Активация на акаунт