Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 343
  • 857
  •   1
Отговори
# 660
Ако имаш 2 деца, също не е било проблем да си извадиш "разрешение".
Всичките рекордьорки с 2-цифрено чило аборти, за които знам, са от соц времената. Вече са баби или покойници.

Отразило ли им се е на общото здраве и продължителност на живота?
Все си мисля, че за да продължат да забременяват, поне на гинекологичното здраве никак зле не им се е отразило.

# 661
  • София
Ако имаш 2 деца, също не е било проблем да си извадиш "разрешение".
Всичките рекордьорки с 2-цифрено чило аборти, за които знам, са от соц времената. Вече са баби или покойници.

Отразило ли им се е на общото здраве и продължителност на живота?

Не. Едната беше с диабет, на такъв развиват повечето възрастни хора.

# 662
И аз имам колежка от студ. години с много аборти. Crazy
А не е като да нямаше предпазни средства. При това омъжена. Peace
Остана си с едно дете, не пожела второ.
Но защо не се предпазваха, не знам. Интелигентни хора... ooooh!

# 663

Но защо не се предпазваха, не знам. Интелигентни хора... ooooh!
За някои жени абортите са си като здравей-здрасти. изобщо не им пречат.

# 664
  • София
Има си статистики, абортирали са на конвейр и като за световно.
Майка ми, когато ме е раждала, е била изпаднала в потрес от воя и кървищата на абортаджийките, които са били основния контингент в болницата.
Личният ти опит не е задължително да съвпада с тоя на мнозинството.
Добре, ще ти обясня.
Майка ти, по стечение на обстоятелствата, е раждала в деня за аборти.
Да, така се правеше- в един определен ден се събираха всичките " абортаджийки" на едно място и в много от случаите, се ползваше местна упойка. Достатъчно беше да имаш малко по- ниско кръвно и не рискуваха.
А, личният опит при мен, изцяло съвпадаше със ставащото в една от големите болници в София.
Що се отнася до статистиките- опитай да намериш за "тогава" и за " след", и ще видиш. Peace

# 665
Аха значи имало плодовити жени, които забременяват и с презервативи.
Кукумицинка, нещо няма ли да изкоментираш или ти секна сопола?

# 666

Ако беше поне средноинтелигентен, щеше да си схванал, че това е потвърждение на моите изказвания. За да кажеш, че е плодовита някоя, или трябва да е раждала, или е с много аборти, но при всички случаи трябва да е зачевала. Не съм отричала, че съществуват и по-плодовити от средностатистическата жена, но пък и съм скептична да се брои изхвърлянето навън за контрацепция.

# 667
  • постоянно

По тяхно време може би е нямало  достъп до КОНТРАЦЕПТИВИ ,така както има сега. А и си е било ТАБУ темата   Peace

Цитирам от един стар Блог " 29.09.2008 02:32
По разкази на някои хора, които познавам, хапчетата по време на комунизма не са били особено качествени, били са морално остарели (в сравнение с тези „на запад“) и са имали странични ефекти (или поне такова е било всеобщото мнение). Презервативите също били грубовати. Но опира и до култура – информация има за всички, но не всички четат, а и обществото не е било толкова освободено (или дори вманиачено) на сексуална тема като нашето.
Що се отнася до абортите, и през 60-те, и през 80-те са правени легално аборти без тези ограничения. За 80-те съм сигурен, защото информацията е лична и от първа ръка, а за 60-те е преразказ."

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 17:39 от her_76

# 668
  • София
Майка ми, когато ме е раждала, е била изпаднала в потрес от воя и кървищата на абортаджийките, които са били основния контингент в болницата.
Добре, ще ти обясня.
Да, така се правеше- в един определен ден се събираха всичките " абортаджийки" на едно място и в много от случаите, се ползваше местна упойка. Достатъчно беше да имаш малко по- ниско кръвно и не рискуваха.
А, личният опит при мен, изцяло съвпадаше със ставащото в една от големите болници в София.
Що се отнася до статистиките- опитай да намериш за "тогава" и за " след", и ще видиш. Peace

Майка ми е лежала повече от месец за задържане, те че впечатленията й не са от един единствен ден. "Правото" на аборт беше едно от завоеванията на социализма и трудещите се жени са се възползвали масово от него. Някаква вакханалия е било, което се потвърждава и от статистиката: http://www.abort.bg/wp-content/uploads/2012/11/Bulgaria-Birth-Abortion-Stats.png
Пикът на абортите е през 70-те и 80-те, а непосредствено след промените рязко спада и броя на ражданията започва да надвишава тоя на абортите.

# 669
Първото противозачатъчно хапче (Еновид) е изобретено през 1960 г. и не е било кой знае колко ефективно.

Всъщност повечето методи за контрацепция са силно зависещи от умението за употреба. За противозачатъчните сигурността, която дават, е при идеални условия - прием точно до минутата, избягване на храни, напитки и медикаменти, които намаляват тяхното действие и т.н. Презервативите, ако не са с нарушена цялост (което е основният проблем за дефекти) при нормална употреба са предпазват и от далеч по-дребни от сперматозоидите неща. И най-плодовитата жена не може да зачене от най-плодовития мъж при здрав презерватив. Стига да няма преди нахлузването им петинг и разни подобни игрички при които може да се случи спермата да попадне във влагалището на жената.

Повечето жени забременяват нежелано, защото не се пазят, а не защото са много плодовити.

# 670
  • София
"Правото" на аборт беше едно от завоеванията на социализма и трудещите се жени са се възползвали масово от него. Някаква вакханалия е било, което се потвърждава и от статистиката: http://www.abort.bg/wp-content/uploads/2012/11/Bulgaria-Birth-Abortion-Stats.png
Пикът на абортите е през 70-те и 80-те, а непосредствено след промените рязко спада и броя на ражданията започва да надвишава тоя на абортите.
Аха, ясно, с това трябваше да започнеш, че да не си тракам напразно клавиатурата! Mr. Green
Вярвай в каквото искаш и на каквото искаш.

# 671
  • София
Сега е рядкост, жена с толкова много аборти, но по времето на соца масово са били с двуцифрено число. Голяма рядкост е било, жена без аборт. Дори тия, които са се женели девствени са се отчитали с абортите след раждането на децата.
Глупости и градски легенди!
По онова време не можеше да правиш аборт когато ти скимне- трябваше специално разрешение.
От друга страна- хапчетата, презерватива и спиралата не са открити когато ти си станала на 12г. Mr. Green

Зависи за кой социализъм говориш...
По мое време вече имаше пълна упойка при аборт - правили са ми с пълна упойка. Също така аз съм и една от първите, която е раждала с епидурална упойка - още беше експериментално, но аз се навих, щото много ме болеше.... Въведоха ги тези нови методи през 80-те, което пак си беше социализъм.

Добре, ще ти обясня.

Майка ми е лежала повече от месец за задържане, те че впечатленията й не са от един единствен ден. "Правото" на аборт беше едно от завоеванията на социализма и трудещите се жени са се възползвали масово от него. Някаква вакханалия е било, което се потвърждава и от статистиката: http://www.abort.bg/wp-content/uploads/2012/11/Bulgaria-Birth-Abortion-Stats.png

По едно време абортите бяха забранени.

# 672
Пълна е била упойката по време на законните аборти. При криминалните(извършвани пак в болници) се е случвало и без упойка.

# 673
Много се отнесохте с абортите. Crazy

# 674
Много се отнесохте с абортите. Crazy
Да. Как изобщо извъртяхме темата до тях, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт