Семейна драма

• 18 449
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Точно това имам предвид, че на 20 му се ще... а на жените на 40..

# 106
Ох, още една разкостена.
Българинът вярно няма емпатия.

# 107
Ох, още една разкостена.
Българинът вярно няма емпатия.

Еми пък много интересно с какво ще й помогнат мнения от типа: "Права си, миличка, горката ти, наистина имаш ужасен мъж и толкова се уморяваш с това дете, пък той не те разбира и иска секс! Продължавай си така, не го слушай, като не му отърва - прав му път."

# 108
Аз мисля че проблема и идва изцяло от това че неможе да се организира, ако вкара всичко в график ще успява, ако приучи детето и да спи следобед и тя ще може да се наспи. Може би и защото ми беше кротко детето аз успявах да си свърша всичко да се наспя, че и всеки ден правех разни експерименти в кухнята. Моя позната щяха да се разделят с мъжа и понеже неможеше даже да сготви, а бебето и не беше ревливо, просто тя неможеше да се организира. Лично мое мнение!

# 109
Лично, лично, ама натъртено. За да покаже колко сме добри и организирани ние. Спрете, моля. Дадоха се достатъчно конструктивни съвети какво да се направи, и сред тях не беше да спре да прави секс въобще и да реши, че нищо няма да променя.
Авторката беше искрена и очевидно мисли по какъв начин е най-добре да постъпи. Да, ама е важно да й се каже, че е неорганизирана, че сама си е виновна, че няма право да отказва секс.
Извинявайте, ама ако мъжът ми иска да се разведе с мен, щото не съм сготвила...няма шанс да ми е мъж въобще. Жената е в майчинство, за да гледа детето, не за да готви и чисти. Да, вярно е, повечето готвим и чистим, че и работим и учим с малки деца, но е въпрос на добра воля и избор, а не на налагане.

# 110
Аз мисля че проблема и идва изцяло от това че неможе да се организира, ако вкара всичко в график ще успява, ако приучи детето и да спи следобед и тя ще може да се наспи. Може би и защото ми беше кротко детето аз успявах да си свърша всичко да се наспя, че и всеки ден правех разни експерименти в кухнята. Моя позната щяха да се разделят с мъжа и понеже неможеше даже да сготви, а бебето и не беше ревливо, просто тя неможеше да се организира. Лично мое мнение!

Ами аз мисля пък, че не само ти можеш да се организираш. Освен, че детето ти е било кротко, вероятно си имала и удобства и мъжа ти все с нещо е помагал.. да речем с пазаруването. Не можеш да съдиш така другите, като не им знаеш положението.

# 111

Ами аз мисля пък, че не само ти можеш да се организираш. Освен, че детето ти е било кротко, вероятно си имала и удобства и мъжа ти все с нещо е помагал.. да речем с пазаруването. Не можеш да съдиш така другите, като не им знаеш положението.

Аз не съдя никой казвам моето мнение, и не мъжа ми не ми е помагал с нищо, работи 6 дни по 14-15 часа на ден, след като се прибере къпе се, вечеря и ляга- на другия ден пак. Казваше ми да не го занимавам, а да се организирам малко и ще се справям без проблем. И с първото и сега имаме бебе първите 2 месеца дори не спим в една стая, защото не иска бебетата да го будят през ноща.

Не мога да приема ''Жената е в майчинство, за да гледа детето, не за да готви и чисти. Да, вярно е, повечето готвим и чистим, че и работим и учим с малки деца, но е въпрос на добра воля и избор, а не на налагане.'' - ами пък на някои мъжете ни работят по 14-15 часа тежка работа, да се прибере скапан да няма какво да яде, ама да има време да виси на компютъра... и аз да съм няма да търпя някои така

# 112
  • Mediterraneo
Не мога да приема ''Жената е в майчинство, за да гледа детето, не за да готви и чисти. Да, вярно е, повечето готвим и чистим, че и работим и учим с малки деца, но е въпрос на добра воля и избор, а не на налагане.'' - ами пък на някои мъжете ни работят по 14-15 часа тежка работа, да се прибере скапан да няма какво да яде, ама да има време да виси на компютъра... и аз да съм няма да търпя някои така

Точно така!

# 113
Другият вариант е да сте си стоели по цял ден вкъщи Simple Smile

# 114
Другият вариант е да сте си стоели по цял ден вкъщи Simple Smile

Ммм сега не излизаме толкова че е много студено за бебе, ама лятото малката я изкарвах за по 2 часа преди да заспи и след като заспи пак излизахме докато не се стъмни, понеже ми беше скучно сама по цял ден вкъщи, работата си я вършех докато спи (около 2 часа)

# 115
Имаш право да не приемеш. Аз имам право да не приема твоето мнение. Признавам си, че аз не бих седяла в семейство, в което мъжът липсва почти напълно. Прекомерно ми идват и десетте часа, в които мъжът ми е на работа.
Аз също съм организирана (минутка за реклама), но никога не ми е дошло наум да обвинявам другите, че не са като мен. Човешките болка и тъга са си напълно автентични за споделилия, независимо от нашето мнение за тяхната значимост.  И той няма да престане да тъжи и няма да си реши проблема, когато гордо самопредставим себе си за пример.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 20:27 от Румцайс

# 116
Моя позната щяха да се разделят с мъжа и понеже неможеше даже да сготви, а бебето и не беше ревливо, просто тя неможеше да се организира. Лично мое мнение!

Това сериозно ли? 

# 117
работата си я вършех докато спи (около 2 часа)

Бе явно си много оправна - за 2 часа да смогнеш с чистене, готвене - поне 2 яденета на детето и едно за възрасните, пране, гладене, прибиране на пране, шетане на играчки, бърсане на под и т.н..

# 118
  • Mediterraneo
работата си я вършех докато спи (около 2 часа)

Бе явно си много оправна - за 2 часа да смогнеш с чистене, готвене - поне 2 яденета на детето и едно за възрасните, пране, гладене, прибиране на пране, шетане на играчки, бърсане на под и т.н..

2 часа са ми много даже. Заедно с хранене на деца. Оправна съм аз, знам, затова не оправдавам неорганизираните жени, които само с едно дете едва се оправят само с неговото гледане!

# 119
Когато  се появи първото ми дете на бял свят, въпреки всичко изчетено, чуто и  видяно - не бях подготвена никак. А мислех, че съм организирана, идейна и гъвкава...ми не - първородният ми син ме плесна по лицето и ми се изхили - бе, какво си въобразяваш  Laughing Нищо не ми се получаваше - нито домакинстването, нито  обгрижването на  бебето ме правеше толкова съвършенна машина, каквато бях сигурна, че ще бъда, а докато се пребереше таткото,  вече бях  натегнат морски възел от хейт. Аз също съм творческа личност,  оправдавах  несправянето с липса на време, ама, когато  си го извоювах...ми имах вдъхновение само да спя...и пак  не ми беше достатъчно...и пак се дразнех от себе си , околните / повече  от околните Laughing / С партньора ми, докато бяхме като домино - той подаде две, аз подавам две и сме печеливши... тогава изведнъж се оказа, че той пак си подава две, ама аз съм вече с блокче с три...и  никакво напасване не се получаваше. Ужасно беше - тягостно, уморено,  неразбрано...ама всичко с времето, научава се, преподреш се,  в щастливия случай,  партньора също.  Нямате драма /според мен/, обикновено  семейство сте си,  говорете, ако ви се говори, мълчете, ако  така го усещате, просто изтърпете си  плочките да се уеднаквят отново с още една точка наум и с търпение.

Общи условия

Активация на акаунт