Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -3

• 20 811
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, предстои ми профилактично слагане на серклаж, заради преждевременно раждане в 18г.с с предишната бременност.
Моля да споделите освен лежането как беше въпроса за вас със седенето
Каза ми че никакви пътувания няма да мога направя след поставянето на серклаж и е по-добре да лежа или права, вместо в седнало положение.
Също тези от вас с поставен профилактично поставен серклаж имахте ли в последствие скъсване или всичко си беше нормално?
Ще се радвам на повече споделен опит само двамата сме вкъщи, не се натоварвам в момента, само готвя и си ходя на работа, тъй като нямам възможност да спра да работя

След като сте имали преждевременно раждане, по-добре е да не предприемате пътувания. Аз лично, пак с преждевременно раждане, лежах доста или бях в полуседнало положение на дивана. На мен ми дадоха болнични от началото на шестия месец до края. Явно е рисковано, защото живея в чужбина и тук болнични и за малки, и за големи дават при сериозни случаи и за минимални периоди.

# 61
Здравейте, предстои ми профилактично слагане на серклаж, заради преждевременно раждане в 18г.с с предишната бременност.
Моля да споделите освен лежането как беше въпроса за вас със седенето
Каза ми че никакви пътувания няма да мога направя след поставянето на серклаж и е по-добре да лежа или права, вместо в седнало положение.
Също тези от вас с поставен профилактично поставен серклаж имахте ли в последствие скъсване или всичко си беше нормално?
Ще се радвам на повече споделен опит само двамата сме вкъщи, не се натоварвам в момента, само готвя и си ходя на работа, тъй като нямам възможност да спра да работя

След като сте имали преждевременно раждане, по-добре е да не предприемате пътувания. Аз лично, пак с преждевременно раждане, лежах доста или бях в полуседнало положение на дивана. На мен ми дадоха болнични от началото на шестия месец до края. Явно е рисковано, защото живея в чужбина и тук болнични и за малки, и за големи дават при сериозни случаи и за минимални периоди.

Нямаме пътувания предвидени, точно защото бяхме наясно какво следва Simple Smile

След поставяне на серклажа имаше ли пак скъсяване и каква беше причината при вас с първата бременност?

Аз още в 15г.с получих леко кървене и бях в спешното, установи се инфекция която не можехме да излекуваме.
Сега преди да забременя направихме уреоплазма и се установи положителна, излекувана е, но с предишната бременност може също да е била причина за скъсяване

# 62
При мен нямаше причина да се скъси шийката освен това че бях бременна с близнаци, които бяха доста едрички. Родиха се в 24-а седмица. С втората бременност ми сложиха серклажа още в 12-а седмица. Шийката не се скъси, или поне не много, но бебето доста натискаше конците, а лекарят още в седми месец му напипваше главата при най-обикновен преглед. Свалиха ми серклажа в началото на 37- а седмица и родих десет дни след това.

# 63
Здравейте, направиха ми превантивен серклаж в 13 седмица. И се оказва, че съм и с бактерия Протеус мирабилис която сега лекувам. Въпроса е, че всеки ден има леко розово зацапване, а днес и една малка червена точка се яви. Според доктора не било притеснително.

# 64
  • София
Сега ли се е появила, или с нея ви е направен серклажа?

# 65
Там си е била.

# 66
  • София

А те не изчакаха ли резултата, кой лекар слага серклажа?

# 67
Не. От Добрич съм. Серклажа е правен тук.

# 68
  • София
Не. От Добрич съм. Серклажа е правен тук.
Те сигурно са ти влели поне венозен антибиотик, дано всичко да е наред.Той серклажа попринцип си развъжда бактерии , ни е трябвало да се уверят,че те шият на чисто , защо са бързали?

# 69
Да, вливаха ми антибиотик, и сега съм на терапия с Агуметин.

# 70
Здарвейте,
Направиха ми серклаж преди точно две седмици.
Днес след като ходих до тоалетна по-тоалетната ми хартия остана и това, конец е - хироргически.
Не живея в БГ и не вярвам на тукашните лекари.
Ходих в болницата а от там ми казаха че бил конец от разрез който бил направен предварително и серклажа си стоял. Разбирам че това са глупости, но...на първата снимка прилагам моят конец който намерих на тоалетната хартия, и това което намеих по интернет.
Това не е ли основнят конец с който е вързан конеца за серклажа, някой разбира ли от това. Страх ме е - помогнете.

# 71
  • София
На мен ми прилича на конеца, с който правят серклажите.Моят серклажен конец изглеждаше по същия начин, докторът ми го показа,като го свали.
Сигурно е някаква остатъчна част, останала от самата процедура ако ставаше нещо, със сигурност щяхте да усетите.Серклаж не пада току-така ,както си седите.

# 72
На мен ми прилича на конеца, с който правят серклажите.Моят серклажен конец изглеждаше по същия начин, докторът ми го показа,като го свали.
Сигурно е някаква остатъчна част, останала от самата процедура ако ставаше нещо, със сигурност щяхте да усетите.Серклаж не пада току-така ,както си седите.
Значи нещата не вървят на добро.
Загубих бебе точно посъщото време в петият месец последният път.

# 73
  • София

Не,не,не ,напротив!!!
Явно грешно се изразих, не мисля че имаш повод за паника.
Съжалявам за преживяното, а предния път имало ли е серклаж?

# 74

Не,не,не ,напротив!!!
Явно грешно се изразих, не мисля че имаш повод за паника.
Съжалявам за преживяното, а предния път имало ли е серклаж?
Не, нямаше серклажа и болка нямаше, само розово зацапване и крачето на бебето вънка. И всичко приключи...

Общи условия

Активация на акаунт