Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -3

• 21 228
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не, нямаше серклажа и болка нямаше, само розово зацапване и крачето на бебето вънка. И всичко приключи...
Първата ми бременност приключи по абсолютно същия начин в 21 г.с , идея нямах, че имам цервикална недостатъчност.
Втората ми бременност замалко също да приключи така, но в 21 г.с .  ми сложиха серклаж.Износих с много лекарства и лежане до 33 г.с , резултатът е на 9 години, жив и здрав.
 С третата ми бременност сложихме превантивен серклаж в 17 г.с , родих в деветия месец!
 Горе главата, ще успееш !
Вярвам и ти стискам палци !

# 76
Здравейте,

Имах бременност, която приключи в 19 седмица поради цервикална недостатъчност преди 5 години.

Сега отново съм бременна и ми поставиха серклаж профилактично на шийка 30 ММ.

Серклажът ми правиха в МД, опитен доктор.
Имах слабо кървене веднага след процедурата, после стана розово зацапване. На следващия ден спря. На третия ден сутринта ме гледаха с вагинален ехограф и се появи розово зацапване. То премина в кремаво.

Тревожа се, че имам кремаво - жълто полуплрозрачно зацапаване до днес, а днес е 14 ден от серклажа. Съвсем малко е - две точици на превръзката, или при забърсване понякога го виждам. Няма мирис или друг симптом.

Колко време след серклажа е нормално да е имаш зацапване и вие дали сте имали кремаво към прозрачно след тази процедура?

Докторът ми каза да не ходя много по лекари и да не пускам постоянно микробиологии да ме ръчкат и затова се чудя дали това е нормално...

П.С.: Стискам палци на всички мами да е всичко наред!

# 77
Здравейте!

В 21 г.с. съм, с втвърдяване на матката като по-често се случва от около 2 седмици.

С мъжа ми сме от София, като моите баба и дядо са от Добрич и ни хареса спокойствието тук. Дойдохме за лятото, като снощи ме приеха по спешност в АГ-то в Добрич - инфекция, скъсена маточна шийка, втвърдяване на матката, болки.
Вливат ми папаверин, кормагнезин, АБ Метронидазол и слагам утрогестан. В понеделник планират да ми слагат серклаж. Никога не съм била под упойка, но повече се притеснявам за бебенцето, снощи цяла нощ плаках и не съм спала. Disappointed Relieved

Вероятно ще сменям следящият лекар да е тук и няма да се връщам да раждам в София, тъй като трябва главно да лежа.

Бихте ли споделили подобен опит? Имате ли съвети?

Благодаря Two Hearts

# 78
Crishaax, привет,

Колко ви е шийката сега?
Важното е, че сте в болница и овладявате втвърдяването и контракциите.

Самата интервенция не е болезнена за вас обикновено. На мен ми поставиха профилактично, заради предишна загуба в 19 седмица, от която установиха, че имам цервикална недостатъчност.

Поставянето на серклажа обикновено е след като ви пуснат изследвания в болницата, на другия ден сутринта, на гладно и жадно отивате в операционна, без бельо, по нощница с къси ръкави. Поставят ви пълна упойка, тоест заспивате. Упойката е съобразена с бременността и не вреди не бебето. Ми е заспивате за кратко, тъй като е кратка упойка, а докторът слага спекулум и обшива шийката със специфичен конец, който да разпределя тежестта и да подкрепя шийката, да я стяга с цел да не се отваря и скъсява. Много е важно какво е състоянието на шийката преди процедурата - колкото по дълга и затворена е, толкова по - добре.

След това аз имах менструални болки, но в болницата обезболяват и не са драма, леки са, както и малко кървене. Това е нормално. След това, на другия ден, остана само зацапване и сега имам някакво жълтеникаво течение, което ще ходя да проверя от какво е.

Най - важното е докторът да има опит със серклажи, вие да сте спокойна и да изпълнявате всичко казано от лекарите. Проверете дали може да се доверите на специалиста в Добрич, той като сте напреднала, и имате вече скъсяване, е много важно операторът да е добър.

Успех ви пожелавам, стискам палци всичко да е наред!

# 79
Здравейте!

В 21 г.с. съм, с втвърдяване на матката като по-често се случва от около 2 седмици.

С мъжа ми сме от София, като моите баба и дядо са от Добрич и ни хареса спокойствието тук. Дойдохме за лятото, като снощи ме приеха по спешност в АГ-то в Добрич - инфекция, скъсена маточна шийка, втвърдяване на матката, болки.
Вливат ми папаверин, кормагнезин, АБ Метронидазол и слагам утрогестан. В понеделник планират да ми слагат серклаж. Никога не съм била под упойка, но повече се притеснявам за бебенцето, снощи цяла нощ плаках и не съм спала. Disappointed Relieved

Вероятно ще сменям следящият лекар да е тук и няма да се връщам да раждам в София, тъй като трябва главно да лежа.

Бихте ли споделили подобен опит? Имате ли съвети?

Благодаря Two Hearts

Здравей, аз съм от Добрич и имам две изкарани бременности със серклаж.

# 80
Благодаря Ви за отговора! Шийката ми като постъпих в болницата беше 2.2см, а непосредствено преди серклажа беше 2.45см.

Вчера го направиха, беше успешен, но 4 часа минах през изключителни болки след това. Тъй като ме приеха с контракции, породени от инфекция, ме бяха намазали с кожен дезинфектант докато съм била с упойка за да намалят шансовете за инфекция при серклажа. Вляха ми кормагнезин 800мг (банка с двойна ампула) и болките спряха.

Днес съм все още в болницата за наблюдение и последни банки с антибиотик.

Crishaax, привет,

Колко ви е шийката сега?
Важното е, че сте в болница и овладявате втвърдяването и контракциите.

Самата интервенция не е болезнена за вас обикновено. На мен ми поставиха профилактично, заради предишна загуба в 19 седмица, от която установиха, че имам цервикална недостатъчност.

Поставянето на серклажа обикновено е след като ви пуснат изследвания в болницата, на другия ден сутринта, на гладно и жадно отивате в операционна, без бельо, по нощница с къси ръкави. Поставят ви пълна упойка, тоест заспивате. Упойката е съобразена с бременността и не вреди не бебето. Ми е заспивате за кратко, тъй като е кратка упойка, а докторът слага спекулум и обшива шийката със специфичен конец, който да разпределя тежестта и да подкрепя шийката, да я стяга с цел да не се отваря и скъсява. Много е важно какво е състоянието на шийката преди процедурата - колкото по дълга и затворена е, толкова по - добре.

След това аз имах менструални болки, но в болницата обезболяват и не са драма, леки са, както и малко кървене. Това е нормално. След това, на другия ден, остана само зацапване и сега имам някакво жълтеникаво течение, което ще ходя да проверя от какво е.

Най - важното е докторът да има опит със серклажи, вие да сте спокойна и да изпълнявате всичко казано от лекарите. Проверете дали може да се доверите на специалиста в Добрич, той като сте напреднала, и имате вече скъсяване, е много важно операторът да е добър.

Успех ви пожелавам, стискам палци всичко да е наред!

# 81
Много се радвам, че всичко е минало наред.

Описаното звучи много професионално от страна на лекарите. Намазването, май го правят при всички - дезинфекцират влагалището преди да почнат операцията, и в моята епикриза е описано.

Болките предполагам са нормални да се повече при вас, защото  сте имала контракции в комбинация с вече напреднала бременност (тоест по-големчика и тежка матка) в момента на поставяне. И самото контролиране на раздразнената шийка е усилвало болките. Но важното е, че вие и ги сте взели мерки, че сега сте спокойна и нямате контракции.

Почивайте си, те ще ви кажат как са се пазите и какво да не правите, както и дали да пиете нещо против контракции. Желая ви успешна бременност и стискам палци за всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт