Забременях непланирано, а съм студентка

• 16 610
  • 143
  •   1
Отговори
# 60
Ice Qween ,новороденото дете какви толкова нужди има според теб....

Не съм дала все още 1 стотинка за неща след раждането.

Стига де  Laughing Аз дете нямам, но все пак след раждането пак си трябва предполагам. Памперсите без пари ли са? Ами нали го водиш на лекар? Ами дрехи?

# 61
Аз още не съм го родила това бебе.  Laughing
Затова казвам, че дори и в корема ми яко харчи пари. Много е несъобразително.  Crossing Arms Laughing

# 62
Затова казвам, че дори и в корема ми яко харчи пари. Много е несъобразително.  Crossing Arms Laughing

Скарай му се де  Laughing

Една от колежките от университета е бременна. Много тежка  бременност. В болница е лежала три пъти, гестационен диабет, проблеми с кръвно, жестока уртикария, направо ме втрещи като ми разказва колко болести и се струпаха. Накрая и казах, че с тия приказки ме отказва да забременявам и да раждам. Mr. Green

# 63

Скарай му се де  Laughing

A не, чакам го да се роди, да стане време за джобни и да го глобявам от джобните!  Mr. Green

И за да не спамя... Към авторката на темата - щом учиш задочно, значи нямаш осигурени от ВУЗа здравни осигуровки. Плащаш ли ги редовно? Ако не, сега е моментът да ги платиш. Ще спестиш доста разходи в бъдеще. Ако си изрядна в това отношение - браво.  Simple Smile

# 64
Да, здравните ми осигуровки са изчистени...

# 65

Въй Ice Queen, ква си лоша  Joy
Ама записвай си в тефтерче. А ако се метне на теб, ще постъпи умно ако ти го открадне  Mr. Green

Дано този път авторката сама вземе решение без да се влияе.

# 66
Колега на мъжа ми завърши право задочно (второ висше му е) с жена, две деца (едното се роди по време на следването) и работещ на пълен работен ден. Голямото детенце имаше и сериозен здравословен проблем, което наложи доста разходи финансови и времеви по болници и изследвания.
Съседката ми роди планирано в началото на следването си, с цел да отгледа детето докато учи (редовно!). Завърши си с випуска, бабите помагаха. Тя дори поработваше на смени.
Та...важна е организацията и нагласата.;Успех желая на авторката!

# 67
Аз също споделям мнението на Ice Queen! Бебето изисква много финансови средства, ако си мислите, че само памперси и дрехи ще ви се налага да купувате - грешите! Още преди да се роди е възможно да дадете доста пари. Аз след 7-я месец изкарах доста трудна бременност, лежах в болница,до началото на 9-я месец пих по една шепа лекарства, които никак не са евтини. Та още преди да се роди за лекарства, прегледи и раждане отидоха около 2000лв.

# 68
И? Понякога бебето изисква доста финанси, понякога не толкова. Но двама здрави и прави люде има как да се справят. И да, по-добре сега, отколкото да се направи аборт с риск към 40 изнервени и изтормозени да си дадат парите в инвитро клиниките. Бременността е факт. Повечето от нас са забременели в не най-добрите финансови времена. Когато не става въпрос обаче за крайна изпадналост и безперспективност, обичайно бременността е стимул и дава възможност на младите да преодолеят препятствието.

# 69
  • София
Това че някои от вас са пили по една шепа лекарства, не означава, че и с авторката ще се случи същото. Да, гаранции няма, но в момента най-важното е да съобщи на родителите си. А колички, креватчета и т.н. могат да се купят и на старо. Няма да е трагедия. В нейната ситуация не виждам някакви непоправими неща. Хора в много по-тежко положение от нея са се оправяли.

Понякога бебето изисква доста финанси, понякога не толкова. Но двама здрави и прави люде има как да се справят.
Peace

# 70
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
За това никой не може да те посъветва. Решението, каквото и да е то, си е твое и на бащата на детето. Но твое най-вече.
Само ще ти кажа, че въпреки всички трудности синът ми е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Заслужава си да се бориш. Успех!

# 71
Не знам какво се случва, че двама здрави млади хора ги е страх да си родят едно дете, честно. Недоумявам, няма никога да го разбера.

Когато родих първото си дете, не съм имала никаква "сигурност и стабилност". Само нормална добра работа с обикновена заплата. Нито жилище, нито каквото и да е друго и това не ме е притеснявало грам. Има да се работи цял живот после.

Страх от финансови проблеми при положение, че си бременна вече от човек, когото обичаш... не го разбирам

# 72
Така официялната наредба ,не можах да открия,но си права ,има промяна от края на миналата година, за която не знаех.Съжалявам ,че не е много по темата ,но промяната е абсурдна.Значи аз се осигурявам и нямам право ,някой дето си спи по цял ден има.....

# 73
Просто тази помощ е само за редовни студенти, които по принцип не би трябвало да работят. И цели те да не останат без никакви доходи, докато отглеждат децата си.
Аз също смятам, че промяната е твърде драстична, въпреки че тя беше въведена, за да се ограничат злоупотребите - имаше твърде много фиктивни студенти, които записваха нещо си един семестър, взимаха парите...и кой откъде е.

# 74
Имаш една година учене и то задочно,в проекция самостоятелна гарсониера...приятеля ти работи и приключва с ученето тая година,остава му само дипломната работа.Какво те плаши толкова?На 23г си,не на 13 все пак....та звучиш като тинейджърка сгазила лука.Защо толкова те притеснява какво щяла да каже майка ти или че баща ти щял да се разочарова от теб(от какво точно, не разбрах).Вероятно са много амбициозни и мислят за твоята кариера....Но това не е всичко за една жена,а станалото-станало.На твоята възраст би трябвало вече да взимаш самостоятелни решения за живота си и да си носиш отговорност за тях...а не да трепериш от това какво ще кажат мама и тате.
Колкото и да казваш,че не сте искали бебето,някак подсъзнателно и двамата сте го искали и за това не сте се пазили.Сега бъди готова да устоиш на всякакви атаки.
Аз на твоята възраст вече имах бебе на 1г.И аз учех задочно,ходих бременна на очните,а сина ми се роди няколко месеца преди да завърша.Избутах...какво толкова.Всичко е въпрос на организация.
Братовчедка ми забременя по средата на следването си,но си го роди,не се отказа.Свекървата пое детето,а тя си учеше редовно и си взимаше изпитите.Бяха в един курс с мъжа си и двамата успешно си завършиха и т.н.
Така,че се стегни...Има ли желание -има и начин.
Какво има да се чудиш?...Вашите може да се спогледат многозначително в началото,но ще видиш,че в последствие ще приемат новината. bouquet

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 15:47 от Zhani

Общи условия

Активация на акаунт