Синдром - стара мома

• 64 359
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 200
Какво е това семейство с деца и разделен бюджет?
Нали и такава тема имаше Simple Smile

# 1 201
Чек, причината е ясна, наличие на дете от първи брак.

Не те разбрах. Даде пари на бащата на двете си деца за да живееш в апартамента, който той купи на свое име, защото имаш дете от първи брак?  Rolling Eyes Надявам се наистина да не съм те разбрала.

Виж сега, аз не ти задавам някакви хипотетични въпроси, без да имам понятие от подобна житейска ситуация. От една страна съм адвокат, та съм виждала туй-онуй покрай имотите, от друга страна и аз точно като теб се омъжих втория път с дете от първи брак, но някак нито аз, нито съпругът ми счетохме това като мой пасив, че да се наложи да правя жертвоприношения от финансово естество. Сигурно защото изобщо не мислихме като се женихме, ами го направихме по любов след бурна нощ в клуб. Пардон, на автърпарти на басейн беше.

Не ти се ровя, най-вероятно си го направила от добра душа, но някак не ти отива в тази ситуация да поучаваш другите, което сигурно казвам за 234,у4и път.  Tired

Гледам, че и Хърмаяни е писала и подкрепям написаното. Безотговорно е към твоето дете да го считаш за нещо, заради което трябва да правиш компромиси с втория му баща, и то какви. Тъй де, малко и теб да не поучат не е лошо, да видиш хубаво ли е. Mr. Green

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 18:55 от Анонимен

# 1 202
     Това сериозно ли го казваш? Вложила си пари без да защитиш интереса на детето си от първия брак? Защо изобщо си се включила със средства в такъв случай? За мъжът ти е разбираемо, той ще гарантира собствените си деца, но твоите собствени са +1.

# 1 203

И всеки с по един готов куфар.
Егати и семейството.

Не те разбрах. Даде пари на бащата на двете си деца за да живееш в апартамента, който той купи на свое име, защото имаш дете от първи брак?  Rolling Eyes Надявам се наистина да не съм те разбрала.

Предполагам че става въпрос за евентуално наследяване.
Мамасита е постъпила джентълменски и изобщо не е сметкаджийка, което евала от мен.
 Човек понякога трябва да може да даде път на доверието с цел да спечели повече в бъдеще.

# 1 204
  • София

И всеки с по един готов куфар.
Егати и семейството.

Не те разбрах. Даде пари на бащата на двете си деца за да живееш в апартамента, който той купи на свое име, защото имаш дете от първи брак?  Rolling Eyes Надявам се наистина да не съм те разбрала.

Мамасита е постъпила джентълменски и изобщо не е сметкаджийка, което евала от мен.
 Човек понякога трябва да може да даде път на доверието с цел да спечели повече в бъдеще.
Никога не ме разочароваш, Гери. Царица си на изфантазирването на някоя крайна крайност, която, за щастие, е само в твоята главица.

Не, нямаме стегнати куфари в коридора. Парите от заплатите и допълнителните доходи са ни общи, но ей Богу, никой не може да ме убеди, че сумите, наследени от баща ми, лека му пръст, от продажба на наследствени имоти и ниви трябва да сложа в една обща сметка и да кажа на мъжа ми "Заповядай".  Имам ги отпреди да го срещна и само аз решавам за какво и как да ги харча. Слава Богу, той разсъждава по същия начин.

# 1 205

Така, както го е написала, щом вече си е възвърнала "инвестицията", става дума за парично участие, много по-малко от 50:50, така че вярно щеше да е нагло да иска съсобственост.

За мен постижение е, ако на един човек му се наложи да се гледа сам себе си и детето си, да не се налага за целта да се влачи по корем. Да е постигнал нещо.

# 1 206
  • Куциндрел
Като става въпрос за детето ми някак джентълменството ми бяга тутакси. Иначе мога да давам безкрай. Не знам как се "жертва" дете заради хипотетична печалба в бъдеще.

# 1 207
Така, както го е написала, щом вече си е възвърнала "инвестицията", става дума за парично участие, много по-малко от 50:50, така че вярно щеше да е нагло да иска съсобственост.
   Какво значи върнала си инвестицията? Нали участва в общия бюджет, понася несгодите от вноските по кредита, дори да не ги плаща лично от джоба си?
     Уф, извинете, темата беше за старите моми, а Мамасита не е стара мома.
     Чек  Peace

# 1 208

За мен постижение е, ако на един човек му се наложи да се гледа сам себе си и детето си, да не се налага за целта да се влачи по корем. Да е постигнал нещо.
Съгласна съм. Но тя е правила кариера за по 1000 лв заплата в София.

# 1 209

Не, нямаме стегнати куфари в коридора. Парите от заплатите и допълнителните доходи са ни общи, но ей Богу, никой не може да ме убеди, че сумите, наследени от баща ми, лека му пръст, от продажба на наследствени имоти и ниви трябва да сложа в една обща сметка и да кажа на мъжа ми "Заповядай".  Имам ги отпреди да го срещна и само аз решавам за какво и как да ги харча. Слава Богу, той разсъждава по същия начин.
Аз пък от предния ти пост разбрах, че апартамента ти си го купила, парите си ти си ги харчиш, а мъжът ти си харчи неговите. Не знам дали и той си живее в апартамент, който той си е купил... Mr. GreenАко искаш върни се и прочети какво си написала.
Сега уточняваш за наследство от баща ти. Е-ясно е че наследството е лично нещо, а не общо.
Може би това е и причината мъжът на Мамасита да не иска синът и от първия и брак да го наследява. Момчето си има баща, когото да наследява и няма да е честно спрямо сестрите. Това като за начало. После нещата може да търпят промени.

Съгласна съм. Но тя е правила кариера за по 1000 лв заплата в София.

Намирането на половинка, с която да живееш по-добре финансово също е немалко постижение. Много по-голямо постижение всъщност, отколкото да работиш някъде за 1000лв.

Като става въпрос за детето ми някак джентълменството ми бяга тутакси. Иначе мога да давам безкрай. Не знам как се "жертва" дете заради хипотетична печалба в бъдеще.
Защо да жертва сина си? Глупости. Синът и си има баща, когото да наследи. Тя жертва собствения си финансов интерес, но при положение, че мъжът поема бремето на вноските решението и е съвсем логично.
 Освен това една собственост може да бъде купен и с право на ползване, така че човека да има козове върху жилището в бъдеще.
Това ровене в подобни лични решения на мен ми идва в повече.
Защо не престанете тази грозновата атака срещу Мамасита?

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 19:27 от weissbier

# 1 210

Може би това е и причината мъжът на мамасита да не иска синът и от първия и брак да го наследява. Момчето си има баща, когото да наследява и няма да е честно спрямо сестрите. Това като за начало. После нещата може да търпят промени.

Не съм юрист, но ще обясниш ли как точно има опасност синът от първия брак да наследи новия баща, ако с майката нямат сключен брак? Спокойно може да си закупят колкото имоти искат в съсобственост и детето ще има право да наследи само (част от) собствеността на родителите си. Ако майката има собственост 20% от имот в съсобственост, останалите 80% са на друг, децата ѝ ще имат право само върху нейната част.

# 1 211
  • София
Да, аз купих апартамента и се води на мое име. Тва нещо лошо ли е  Mr. Green Влоговете са мои, иначе месечните ни приходи са общи, разбира се. И разходите. А мъж ми си има апартамент в родния си град, който един ден ще остави на детето.

# 1 212

Може би това е и причината мъжът на мамасита да не иска синът и от първия и брак да го наследява. Момчето си има баща, когото да наследява и няма да е честно спрямо сестрите. Това като за начало. После нещата може да търпят промени.

Не съм юрист, но ще обясниш ли как точно има опасност синът от първия брак да наследи новия баща, ако с майката нямат сключен брак?
Ако майката почине синът наследява нейният дял от купеното общо жилище.
 Пак ще повторя-това ровичкане е грозно

# 1 213
Може и така да го разглеждаш.

Интересно ти какво смяташ за постижение. За всеки е различно- на някои хора нещата им се удават с лекота и се чудят защо за другите е постижение. Но да кажем, че там съм положила усилие и сърцатост и има някакви видими резултати.

Хайде, поне 2-3 твои постиженийца сподели, предполагам, че нивото е високо- всичко сама, много работа, дизайнерско родителство по всички правила от натуралното ражданще и кърмене до уникалните рождени дни, световна слава и уникално богатство.

Иначе първият ми мъж не е от сайт за запознанства. Срещнах го в реала, представяш ли си!
Не обичам да навирам на другите това, което АЗ смятам, да не говорим пък и категорични съвети да им давам.
Мое постижение отчитам предизвикателствата, с които съм се справила, изненадвайки дори сама себе си: ако искаш, приеми допълнителна квалификация в държава от ЕС по юридическа специалност с дете на почти две години без родители, които да са ми подръка.
Да, имам собствени жилища в София, за семейството ни и обзавеждането няма да коментирам.
Родих естествено и кърмих, но не отричам чуждия избор.
И сама дете съм гледала, и сме обикаляли двете "чужбината".
И какво от това?!
Не давам път в живота на непознати и избягвам да го правя на близки, защото не се ограничавам с това да правя изводи ей така, а научих, че животът е често непредсказуем и невинаги следва някакъв оптимален план, затова се надявай крайната ти сметка, по твои думи, да излезе и да не се окаже междинна.

Weissbier, намирането на надежден съпруг пред кариера за 1000 лв сигурно за някои е постижение, но в случай, че в почти всяка тема, в която тя пише, обяснява на другите, че трябва да са си стъпили на краката, за да имат деца и колко тя била успешна, на мен не ми се връзва с тези пари и претенции.
Иначе, намерила го, гледа си я човекът, но не е забравил за пасива с първото й дете.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 19:37 от Tsugumi

# 1 214
Ако майката почине синът наследява нейният дял от купеното общо жилище.
 Пак ще повторя-това ровичкане е грозно

При три деца на майката, синът наследява 1/3 от нейния дял, останалите 2 наследяват също по 1/3 от нейния, а също така и по 1/2 от дела на баща си. Синът пък наследява от собствения си баща, пак в зависимост колко общо деца има той. Т.е. искаш да кажеш, че е лошо синът да наследи нещо и от майка си? Той няма да наследи мъжа, с когото живее майката без брак.

Общи условия

Активация на акаунт