Синдром - стара мома

• 63 965
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 795
А ако доведе до втори добър брак?

Учудващо в тази тема съм съгласна с Мамасита.
Предпоставка е за нов шанс, но до какво ще доведе е добро стечение на обстоятелствата, късмет, съдба и обеца, поставена от предишното съжителство.
Ето в това не са добри "старите моми" - тези без опит в съжителството с друг човек ,освен роднини и родители.
А тоталното психо може да има неща,които мъжете да оценяват.Много качества,които ние жените не оценаваме,мъжете искат задължително.

# 796
Мда, понякога е въпрос на избор дали да се впишеш добре сред женската компания и дали да развиеш качества, които са привлекателни за мъжете.

Има известна несъвместимост. Жена, която е калибрирана за съжителство с мъже, може да се затрудни да е "мацка" в стадо от други мацки.

# 797
Много вярно.
ОХ АМАН говореше за своите познати,които общуват само с жени и накрая не могат дори разговор с мъж да завържат за повече от любезности.

# 798

разводът може да е билет за добър брак.
Ето на това му се вика да рационализираш изборите си Laughing

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 16:29 от Iris04

# 799
Само че аз въобще не съм говорила за "личен избор". Говоря прагматично- да си живея добре, а дали е избор или е компромис заради обстоятелствата- ясно, че е второто.

"Избор" има няколко нива:
1. На 19 решаваш "няма да се омъжвам" и ставаш монахиня
2. На 24 професията ти е много интересна и решаваш да не се омъжваш заради нея
3. След кофти връзка решаваш да не се омъжваш
4. След серия кофти връзки решаваш да не се омъжваш заради драмата
5. Обстоятелствата се стичат така, че няма повече смисъл да се опитваш и "решаваш" да не се омъжваш, въпреки че всъщност избор не е имало.

Та така, от едно ниво нататък вече не е избор.

# 800
Много вярно.
ОХ АМАН говореше за своите познати,които общуват само с жени и накрая не могат дори разговор с мъж да завържат за повече от любезности.

А защо трябва да се разговаря по различен начин с мъжете и жените newsm78

Никой не "решава" да не се омъжва. Това е детинско. Просто избираш от наличните мъже с кого би могъл или искаш да живееш. Трябва и той да иска, защото не всички веднага пък точно това искат, и това желание да е с известно постоянство и у двамата и хората се събират.
  Доста хора, обаче не попадат на такъв, с когото да искат да живеят, а не искат за живеят с тези, на които попадат. Има известен елемент и на случайност в цялата работа... Аз, например не бих могла да почна да живея с някого, да родя деца и след това да реша постфактум, че става, а ако не става, ще ми останат поне дечицата. Жени като мен винаги тръгват от мъжа, а не от идеята за семейството, което трябва да създадем, защото не знам и аз какво. Като нищо бих си останала и сама, ако не бях срещнала, и то в подходящ момент този конкретен мъж.

Има пернати, които просто са родени да вият гнездо, но не всички са така, какво да правим.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 16:38 от Iris04

# 801
Ето в това не са добри "старите моми" - тези без опит в съжителството с друг човек ,освен роднини и родители.

Колко моми на 30-35 г. познаваш, които са без опит в съжителството с друг човек? Аз от ученичка съм по общежития, на болшинството поне като студенти му се налага да съжителства с други хора, а точно в тези години и придобива опит и с живеенето със срещуположния пол. В днешно време и тия, които се женят, придобиват опита в съжителството преди брака. Като подобен опит не е задължително да завърши с брак.

# 802
Шегуваш ли се? В някои племена има отделни езици за мъже и жени. Имат различно възприятие, мислят в различни категории, смисълът е различен.

И ако говориш само по обичайния си начин, няма да те "чуят" на по-дълбоко ниво. Хубаво е да може да говориш и езика, с който се общува с мъже.

На деца и животни нали не говорите по обичайния начин, за да ви чуват по-добре? Е, с мъжете е същото. Ако говориш както с гърлфрендите, няма да се разберете.

Ирис, освен това не може да е "избор" да се разведеш, за да имаш втори брак. Само в една комедия съм чувала подобна реплика- "Ау, този е идеален да ми стане първия съпруг!". Но е ясно, че не е сериозно виждане за живота.

# 803
  Да ти кажа, никога не ми се е налагало да си култивирам специални способности, или да изучавам антропология и езикови дисциплини, за да получа от някой мъж каквото ми се ще, или да го накарам да  направи каквото искам. Grinning

# 804

Колко моми на 30-35 г. познаваш, които са без опит в съжителството с друг човек? Аз от ученичка съм по общежития, на болшинството поне като студенти му се налага да съжителства с други хора, а точно в тези години и придобива опит и с живеенето със срещуположния пол. В днешно време и тия, които се женят, придобиват опита в съжителството преди брака. Като подобен опит не е задължително да завърши с брак.
Доста всъщност.Такива,които не са живели с никого другиго,освен с мама и тате.Такива,които са живели със съквартиранти само.но всеки си гледа него си и ако е имало гаджета,е било по кафета и т.н. - без общи отговорности.
Според мен това е ключът от бараката - общите отговорности.Когато не си ги имал с някого другиго,с възрастта се задълбочава неспособността и да ги имаш.

# 805
А, аз като казах на майка ми, че се разделям с предишния, защото не мога да си представя да живея с него цял живот, голям педант беше с чистенето (сам си чистеше по тази причина), майка ми викаше, че нищо му нямало, не било кой знае какъв кусур, къде съм щяла да намеря по-хубав от него. Но за мен си беше кофти връзка към края, макар и не много драматична. За повечето жени подобен мъж е попадение. Човек има различни нива на приемане.

# 806
  И това е много относително. Като гледам в тоя форум цели раздели, пълно е с хора, които не са  кой знае колко способни на съжителство и от двата пола, но съжителстват. Ако трябва да бъдем честни в съжителството има огромен брой препъни камъни, колкото и да се обичате и да сте си необходими и в колкото и предишни бракове да си ошлайфал умението да се смиряваш с неприемливи привички.

Мен ако ме питат с кого бих съжителствала максимално безпроблемно и щастливо щеше да е със сестра ми, а не с мъжа ми и детето. Но то в този живот идеално няма и не може и да има. Затова ми се вижда смешно, когато някой почне да ни поучава какъв е  правилният начин Как Се Правят Нещата Laughing

# 807
 Да ти кажа, никога не ми се е налагало да си култивирам специални способности, или да изучавам антропология и езикови дисциплини, за да получа от някой мъж каквото ми се ще, или да го накарам да  направи каквото искам. Grinning

Важното е да го знаеш, дали ти идва отвътре или ще го научиш. Няма предимство на вродения талант пред наученото, стига накрая да постигаш резултати.

Но си е истина, че някои жени живеят в различни вселени и въобще не се оправят с мъжете.

Ирис, не става въпрос да свикнеш да приемаш неприемливото. Става въпрос да може да не избръмчаваш от обичайните неща, които с времето почват да ти се струват неприемливи. Като например начинът, по който човекът до теб диша и понякога ти идва да го удушиш.

# 808
Секса и града филма е точно за отричане на думите на Мамасита. И в Пловдив селото, на 35 без деца може и да си в кофти позиция,  то в  ГРАДОВЕТЕ не е така. Аз познавам един куп жени, които са крайно нещастни в брака си, но си траят  да не са сами. Или комунистическите бракове, крайно нелепи, но не се развеждаха заради "какво ще кажат хората". Или на по 35 вече разделени/защото брак трудно се подписва, но живял с някой си е брак/, че и по 2 по 3 пъти. Е мамасита, след 1-2-3 неуспещни брака, много по-трудно ти самата ще се впускаш във връзки. Че ще си мечта с 2-3 деца за някой забрави. Още се чудя къде са тези престарели девици, по градските легенди, нямащи поне 1-2-3 сериозни връзки зад гърба, но недовели до брак и деца примерно.

# 809
Още се чудя къде са тези престарели девици, по градските легенди, нямащи поне 1-2-3 сериозни връзки зад гърба, но недовели до брак и деца примерно.

Как къде, във фантазиите на форумката BeautifulMind, която е на 23 години, но познава много такива, че и е наясно на какво се дължи самотата им и е светила на биографията им. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт