Синдром - стара мома

• 63 908
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 840
  • София
За какво да гледам, там не ми е средата. Знам, че го има, но това са друг вид хора, с други ценности и произход. Около мен нямам примери за избягали мъже, търсещи свободата.

Къде около теб? Роднини, приятелки, комшийки, майки на детската площадка, колеги - на мъжа ти или твои предишни - ни един, дето си е зарязал жената ли няма?

И аз нямам нито един пример за жена, зарязана от мъжа си. Нито един, нито сред роднини, нито сред приятели и колеги, нито сред комшии. Имам точно обратни примери обаче - на жени (3 броя), зарязали мъжа и детето/децата си заради друг мъж. Децата се отглеждат от бащите им, след като майките им ги изоставиха. И всички разводи в родата са по желание на жената.

# 841
Е, понеже нямаш нито един пример в обкръжението си, при който майка да отглежда сама децата си, докато бащата си вее байряка някъде, значи не съществуват такива случаи.

Ох, Мамасита, значи можело мъжът да зареже жената все пак, ама било сигурно, че ще издържа децата си и ще има връзка с тях.  Rolling Eyes Бащата на първото ти дете колко често го вижда и плаща ли повече от издръжката, определена от съда?

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 20:15 от кукумицинка

# 842
За какво да гледам, там не ми е средата. Знам, че го има, но това са друг вид хора, с други ценности и произход. Около мен нямам примери за избягали мъже, търсещи свободата.

Къде около теб? Роднини, приятелки, комшийки, майки на детската площадка, колеги - на мъжа ти или твои предишни - ни един, дето си е зарязал жената ли няма?

В мамситотопия няма. Иначе пак да кажа съм работила в хотел и да не казвам какво съм виждала и какво по-добре да не съм. И фрази оТ рода, на аз не изневерявам, ходя само по проститу**. ,не пуша и не пия, пари носи, абе симпатяга с 2 думи.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 843
Едва ли има някой,който това да го приеме спокойно,ако знае.И аз ако разбера,ще имаме tough time.Но ако го прави поне така,че аз да не знам - не можеш да се сърдиш за нещо,което не знаеш.

И какво сега - защото мъжете (и жените) могат да изоставят,зарязват,изневеряват,да си живеем сами и само връзки за секс и на кафенце е решението?

То и в сред моите твърде многобройни роднини разводи няма, но това е повод за гордост само за 82-годишната ми леля.
Peace Падаш,ставаш и продължаваш.
Май една от причините за стари ергени/моми е страхът да не се прецакаш.

# 844
Не е въпрос до гордост. Въпросът е до идеята, че ако си в подходяща среда, не изпитваш паника дали мъжът, който си срещнала, ще е от бягащите, защото там са по-рядко срещани. Има си определени характеристики. И не е нито до елитност, нито до богатство, по-скоро до съзнателност.

Пак няма гаранция, но има вероятности. За всяко поколение ще си има специфики, но някои неща се усещат.

# 845
Ох, Мамасита, значи можело мъжът да зареже жената все пак, ама било сигурно, че ще издържа децата си и ще има връзка с тях.  Rolling Eyes Бащата на първото ти дете колко често го вижда и плаща ли повече от издръжката, определена от съда?

Не знам защо, но си мисля, че първото дете на Сирен е на отглеждане при майка ѝ.
Такова предчувствие имам. Crazy

# 846
Не, ходи на градина. Не съм класиката, дето си зарязва детето от първи брак, та да не пречи.

Иначе баща му го вижда доста често, не знам Кукумицинка накъде бие.

# 847
Не, ходи на градина. Не съм класиката, дето си зарязва детето от първи брак, та да не пречи.

Иначе баща му го вижда доста често, не знам Кукумицинка накъде бие.

Бия натам, че дори и това, което казваш, че не се случва, на теб вече ти се е случило.

Да не го вижда толкова често, колкото го виждаш ти? Едва ли. Издръжката, която плаща, достатъчна ли е за реалните нужди на едно дете, или се налага вторият баща да доплаща? Дори и от този тип гледане, за който майката се самооправдава, че не му трябват платени занимания, и минава доста по-тънко, може ли да се каже, че бащата издържа детето?

# 848
  • София
Не всички стари моми са грозни и непривлекателни. Аз познавам жени, които имат семейство, мъж, деца и са с отвратителен характер.....чепати! Познавам жени, които не са се омъжвали, нямат дори деца и са с благородни души, умни и с красива външност. Напоследък чувам от млади жени, 30-35 годишни - искат първо да укрепнат финансово, да изградят кариера и тогава искат да създадат семейство и да имат деца. Във Великобритания действа този принцип. Ободрявам такова решение!  newsm10 Има логика!  newsm10 newsm10

# 849
Не всички стари моми са грозни и непривлекателни. Аз познавам жени, които имат семейство, мъж, деца и са с отвратителен характер.....чепати! Познавам жени, които не са се омъжвали, нямат дори деца и са с благородни души, умни и с красива външност. Напоследък чувам от млади жени, 30-35 годишни - искат първо да укрепнат финансово, да изградят кариера и тогава искат да създадат семейство и да имат деца. Във Великобритания действа този принцип. Ободрявам такова решение!  newsm10 Има логика!  newsm10 newsm10

Не само там. Peace
Тук, както винаги, все закъсняват световните тенденции. Mr. Green

# 850
  • София
Не всички стари моми са грозни и непривлекателни. Аз познавам жени, които имат семейство, мъж, деца и са с отвратителен характер.....чепати! Познавам жени, които не са се омъжвали, нямат дори деца и са с благородни души, умни и с красива външност. Напоследък чувам от млади жени, 30-35 годишни - искат първо да укрепнат финансово, да изградят кариера и тогава искат да създадат семейство и да имат деца. Във Великобритания действа този принцип. Ободрявам такова решение!  newsm10 Има логика!  newsm10 newsm10

Не само там. Peace
Тук, както винаги, все закъсняват световните тенденции. Mr. Green

Да, не само там. Просто цитирах държавата, защото имам повече информация за нещата там.

# 851
Не е до закъснение, а до устройство на битието. Комунизмът създаваше мнимото усещане, че "да се устроиш" е резонно право на всеки. Затова и никой не чакаше да стане на 35, за да се замисля за сериозни връзки, обвързвания, бракове, съвместни съжителства и деца.
Там където действа пазарната икономика, действа и рационалността в житейските избори.
Да не говорим, че индустрията работи в пряка служба на усещанията ни за по-дълги цикли на живот.

# 852
Не всички стари моми са грозни и непривлекателни. Аз познавам жени, които имат семейство, мъж, деца и са с отвратителен характер.....чепати! Познавам жени, които не са се омъжвали, нямат дори деца и са с благородни души, умни и с красива външност. Напоследък чувам от млади жени, 30-35 годишни - искат първо да укрепнат финансово, да изградят кариера и тогава искат да създадат семейство и да имат деца. Във Великобритания действа този принцип. Ободрявам такова решение!  newsm10 Има логика!  newsm10 newsm10

Ох, знаеш ли и аз каква съм бяла и добра, когато ми е широко около врата. И колко кисела ставам, като завалят заявки от всички страни. Ако съм и недоспала...та- лесно е да си хубав, трудно е да се запазиш хубав, въпреки лошите моменти. Сигурна съм, че след няколко сезона брачен живот с деца доста от хубавите и фини моми ще са яхнали яко метлата.

Финансово се укрепва още докато учиш и с хубав старт, на 35 ако чакаш...вече си закъсняла. Аз не ободрявам това решение, и то мен не ободрява.

# 853
МАМАСИТА, щом си толкова сигурна, не знам какви интелекти се въдят в мамситоландия, но ЯВНО красиви хора не познаваш. Познавам жени, не една, които са си доста хубави, с деца, с кариера, разведени или не и са все така хубави, както са си били. По селата се скапват от тежката СЕЛСКА работа, и пак не е задължително. Ген-а си е ген. Да не вадя снимки на приятелки, как си бяха на по 20 и са си, макар наближили 40-те. Може да се скапе, някоя която е седяла по 2 часа пред огледалото с помадите да прилича на нещо, и пак дори има във форума такива примери, които дори и на години с деца, са си много добре изглеждащи.

# 854
Не е закъсняла тенденцията тук, всичките ми приятелки я следват. Просто в Англия не ги наричат "стари моми" и не им обясняват по форумите, че са изпуснали последния влак.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт