Опера

• 73 469
  • 478
  •   1
Отговори
# 240
  • България
Никакво драг куийн шоу не е. Ролите са комични и се играят понякога и от жени (както казаха в записа от 2023-та). Идеята е да будят смях. Създадени са такива още през 1940-те. Даже ролите на сестрите са една идея по-централни от Пепеляшка и Принца.

Драг куин шоу е друг вид съдържание, най-често сексуализирано в нощен клуб. В Комиците, Шоуто на Слави и други подобни буламачи пак мъже играят жени, но не би го наричал драг куийн.

Препоръчвам балета на всички. Много е грандиозен и се харесва и на нефенове на балет.
Пепеляшка се играе в прожекцията от японката Фуми Канеко, балерина, която от над 15 години работи в Кралската опера и балет.
Аз лично харесах балета повече първо гледане, но може би защото нямах никакви очаквания към самия мащаб и размах на представлението.

# 241
Естествено, че го казвам метафорично. В смисъл "като" и "прилича на...". То е ясно, че не е драг куин шоу, всички знаем какво е drag show. За мен, бяха го обърнали на такова. На мен ми хареса постановката, просто (мое мнение) пресолиха манджата с мъжете в женски роли и с тия пера и лиготии. Но пак да кажа... това са си мои вкусове и мнение. Самата Пепеляшка (азиатката) беше перфектна.
Скрит текст:
Идеята е да будят смях.
Не, никакъв смях не будят у мен нито травестити, нито драг кралици.
Чакам Хофмановите разкази. А междувременно в Софийската опера ме чакат Вълшебната флейта, Баядерка и Фалстаф.  Февруари ми е full Wink

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 00:55 от diziler

# 242
Ако някой още се чуди за "Вълшебната флейта" следващата седмица, последен шанс днес до края на деня да си вземе билет с 20% отстъпка (без най-евтината категория) с код MOZART.
Скрит текст:

# 243
Да, в приложението на Лидл го има този код.  Не е разпродадено всичко, затова пускат отстъпки. Аз ще ходя (моят билет е с 30% още от черния петък) Grinning

# 244
Днес е последен ден за намалението с 20% по случай Св. Валентин в Софийската опера.
Код: LOVE20

https://www.operasofia.bg/news/spetsialno-predlozhenie-po-povod- … a-na-lyubovta2025

Довечера ще гледам "Баядерка". Пак ще е гъч и жега, разпродадено е.

# 245
  • София
Благодаря за напомнянето. Да бяха обявили и програмата за месец април. Всеки ден проверявам и се надявах да се възползвам от намалението.

# 246
E как така? Програмата я има до края на юни, още отпреди нова година, публикуват всичко до края на сезона, датите са ясни.
https://www.operasofia.bg/repertoire
Скролвате надолу. Последното е на 3 юли - Залезът на боговете.

# 247
  • София
Моя грешка, исках да напиша месец май. Последно взех билети за Матилда. Дано ни хареса.

# 248
"Баядерка" е много хубав балет! ❤

# 249
diziler, хареса ли ти "Вълшебната флейта"?

# 250
  • Майничка
Завиждам ви черно за "Вълшебната флейта", в моето детство беше в постоянния репертоар на Пловдивската опера, а не е поставяна вече от години.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:33 от gargamela

# 251
Абе и този път беше модернизирана постановката и съм със смесени чувства, театър и опера обичам да са класически, че бях помъкнала и голямото ми дете, не знам каква е тази тенденция, но ми отнема от удоволствието от този тип културни мероприятия и ме отблъсква.

# 252
diziler, хареса ли ти "Вълшебната флейта"?
Да. Като изпълнение страхотно. Но прожектираха субтитрите върху завесите в половината част от представлението (тоест не се четяха), а когато не бяха върху завесите… вървяха поне с половин минута закъснение. Има речитативи, те говорят някакъв развален немски… а отгоре вървят субтутри с няколко изречения назад.

Колкото до Баядерка снощи… беше супер. И декори, и мултимедия, балетистите перфектни, оркестърът нямаше грешка. Голямо “bravi” на всички.

# 253
И аз съм на същото мнение за "Вълшебната флейта". Изпълнението бе добро, но не и цялата реализация. Сториха ми се претрупани подготовката и замисълът.

# 254
Дами, здравейте!
Моля за съвет тези от вас, които са били в зала България - билети за 2-3. ред на партера ли да предпочета или билети за ложа 7?

Общи условия

Активация на акаунт