ПЛОДчето хапни, ЧАЙче с мед пийни и мечтана фигура постигни! Тема 51

• 119 834
  • 927
  •   1
Отговори
# 795
Искам да пробвам рецептата с варени лимони и джинджифил, а сутрин да пия водата един час пред закуска. Някой нещо да каже по въпроса? Джинджифила проблем ли е? Говорим за една супена лъжица (предполагам) на два литра вода.

# 796
  • Sofia
Може джинджър  Peace

Тиги Мигъл,две лета подред правих по 40+ дни плодолечение,не съм се ограничавала в приема на плодове,каквито има сезонни такива съм яла.
Изключих за изввстно време млечни и месо.

# 797
Благодаря за отговора. < 3
В рецептата, която видях, пишеше да се добави и чесън, но него ще си го спестя. Grinning

Интересно ми е и на мен, вие какви плодове консумирате предимно? Аз в началото бях предимно на ябълки, по едно време ядях киви, после круши и портокали, но тези дни съм предимно на праскови, кайсии и ягоди. Днес си купих и череши, пък да видим.  baby_neutral

# 798
  • Sofia
Всякакви плодове съм яла,но най-добре е да са сезонни.

# 799
Благоря Doli..малко ми е мисия невъзможна... bouquet

# 800
  • Sofia
Защо да е невъзможна?
Нека започне с един ден седмично и постепенно да увеличава дните,по 2,по 3...без насилване... Wink
Хомеопатия пробвали ли сте?

# 801
Искам да пробвам рецептата с варени лимони и джинджифил, а сутрин да пия водата един час пред закуска. Някой нещо да каже по въпроса? Джинджифила проблем ли е? Говорим за една супена лъжица (предполагам) на два литра вода.
venus.noire може ли да споделиш рецептата. Аз днес си направих сок от лимони, мед и вода. Водят я домашна лимонада и няма варене. Мислех да сложа и джинджифил но нямаше време а и не знам дали ми се рискуваше. С портокал идеално върви, но с лимони не знам

# 802
Разбира се. Simple Smile

Но първо искам да кажа, че не се доверявам на информацията в тази рецепта (за свалянето на 20 килограма и прочее, това са глупостите на подобни сайтове), но но съм гледал влогъри в ютуб, които консумират този "коктейл" и реших аз да пробвам също. Само да кажа, че на 2 литра вода сложих три големи лимона и за свое улеснение реших да използвам джинджър на прах. Само че май прекалих, защото сложих три големи супени лъжици и направо горчи, ама аз съм си мазохист... не съм добавил чесън, нито магданоз (има подобни рецепти, в които джинджифила е заменен с магданоз)

П.П. Не съм изстисквал лимоните, нарязах ги на кръгчета и ги сложих във врящата вода.

http://www.zajenata.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%8 … B8-news79443.html

# 803
Току що пробвах с джинджифил. Стана супер. Направо не очаквах. И на мен не ми се занимава с тези цитруси, но плодовете, дори бананите ми пристъргват стомаха. На сокове няма проблем, идеално ми е.
Само да вметна, че аз съм сериозен фен на този режим, но имам сериозен проблем със захранването. Затова съм в по-умерен етап. На плодове съм всеки 4 ден а през другите съм на протеини и съответно имам един вгх обяд. На принципа на 90 дневната диета но с леки изменения

# 804
И на мен не ми се занимава с тези цитруси, но плодовете, дори бананите ми пристъргват стомаха.

Аз вчера (ден 3) изядох 2 банана, днес пак 2... Ами все е плод пък. По-добре банан, отколкото кроасан Simple Smile))

# 805
Разбира се. Simple Smile

Но първо искам да кажа, че не се доверявам на информацията в тази рецепта (за свалянето на 20 килограма и прочее, това са глупостите на подобни сайтове), но но съм гледал влогъри в ютуб, които консумират този "коктейл" и реших аз да пробвам също. Само да кажа, че на 2 литра вода сложих три големи лимона и за свое улеснение реших да използвам джинджър на прах. Само че май прекалих, защото сложих три големи супени лъжици и направо горчи, ама аз съм си мазохист... не съм добавил чесън, нито магданоз (има подобни рецепти, в които джинджифила е заменен с магданоз)

П.П. Не съм изстисквал лимоните, нарязах ги на кръгчета и ги сложих във врящата вода.

http://www.zajenata.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%8 … B8-news79443.html

Чесън и магданоз мисля че не трябва да слагаш. Ще си бъгнеш организма. Не съм пробвала със джинджифил на прах, но ти гарантирам от личен опит че този корен топи сериозно. Аз си правя чай от него по принцип и днес за пръв път се пробвах със сок от лимон. Пропорциите бяха 3 лимона или 4 на 1л вода и доста мед. После сложих и доста джинджифил, но не ми горчи на мен, напротив колкото повече толкова по добре.
Иначе в твоята рецепта ме притеснява, че вариш лимоните. Няма ли да им убиеш витамините така.

# 806
Не знам. Sad
Много си права като се замисля, но пък си разпределям течността за няколко дни и след това мога да пробвам без да варя? Да сваря само джинджифил и да добавя пресни лимони?

# 807
Не знам. Sad
Много си права като се замисля, но пък си разпределям течността за няколко дни и след това мога да пробвам без да варя? Да сваря само джинджифил и да добавя пресни лимони?
Едното си е чай, а другото фреш разреден с вода.
Чай от джинджифил (аз правя от корен,за прах не знам) го правя като обикновен чай. Слагам вода и настъргвам в нея джинд. Оставям да се вари не знам колко си време и после прецеждам. Казват, че ако оставиш джиндж. във водата започва да горчи, но аз нямам такъв проблем и си го оставям.
Иначе днес се пробвах с сок от лимон разреден с мин. вода. Разредих лимоните с вода и сложих мед. Общо взето това го дават като домашна лимонада. Някъде гледах, че слагат не вода, а газирана вода. Без никаква обработка.

# 808
Може да започна чай от джинджифил. Какви са впечатленията ти относно него и отслабването?

# 809
Препоръчват го за отслабване, а що се отнася до мен имам разлика в плодов с джиндж и плодов без. Но при мен е един ден.Ако решиш да пробваш ще се радвам да споделиш резултати в по дългосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт