НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 415
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Вери, могат да се гледат интервютата от 1 ден все още. Сега слушам още това с Кресър аз и много ми харесва. А Марк Хаймън наверно се е ориентирал към по-високомазнинно хранене и смята наситените мазнини за полезни. Даже обясняваше, че някои от пациентите му изпадали в шок като им казвал, че за омазнен черен дроб трябва да ядат мазнини, за да се излекуват.  Joy
Дано и Малхотра да имам време да изгледам преди да изтече срока.
Аз "виждам" само интервюто на Марк Хаймън, въпреки че се регистрирах. Cry
Къде да гледам за видеото на д-р Малхотра? Аз като една "британка" му следя изявите по новините и ми се искаше да видя неговия принос към fat summit
дайте линк за тоя д-р Малхотра? Днешните клипчета съм ги свалила на компютъра, ако ми напомняте редовно ще сваля и другите и после ще ги качим в гугъл диска примерно.  Peace
Мики пробвай това
http://fatsummit.com/aseem-malhotra/
 Дано да стане

# 226
  • SA
Мики, супер идея!
Ще е хубаво поне част от клипчетата да си ги имаме качени някъде.

# 227
  • In transit
Намерих ги! И Дийпак Чопра ви свалих да гледате  Mr. Green

# 228
какви са правилата на темата и за какво всъщност е тя.
Няма кой знае какви правила.  Hug
Да се придържаме към темата, а за мен тя е свързана със здраве, оптимално тегло, менюта...
никой не ми пречи със споделките си. Simple Smile
Всъщност най-много ми е мъчно, не досадно, като пише някой, че е прегрешил и се е издънил.

Ако някой ти сподели, че за 2-3 години даже е качил 10-12 кила, а не е свалил (както обикновено се очаква и предполага от една диета), ти ще се откажеш ли? Simple Smile
Всеки знае него си и предисторията винаги е различна. Примерно, ако се вземе нея предвид + доста либерално хранене (шоколад, сметана, плодове, ядки)+ неподходящ спорт, то това ще е равно на не това, което повечето споделят тук. Wink

Невинаги всичко е свързано с плюскане, слаба воля и тъпкане с тесто и захар.
И невинаги на мъжете минали на ВМ-НВХ им е супер лесно (това се е споменавало периодично из темите и затова сега го пиша; всяко правило си има изключение).
 Hug

# 229
Правила не е имало, просто я няма атмосферата, която аз за себе си откривах и и се радвах.  Crazy Но нищо не пречи да дадем време на новите момичета, които сами ще разберат, че не е нужно да лунуват, водуват и да се шашкат от някакви си +200 грама.  Нужно е само да ядат пържоли и яйца на тумбак.  Wink Hug Hug

# 230
  • В полите на Пирин планина
Това, което научих аз първо от темата и много ми хареса е, че не е нужно да се мери, тегли и пресмята. Важно е да яде истинска храна: яйца, месо с естествената му мазнина, зеленчуци, млечни, ядки понякога. Освен това за някои хора е възможно, без да са напълно стриктни да се възползват от ползите на режима, а за други - напротив. Също, ако човек е вил вечно на диети, свикнал е да яде минимални количества е нужно по-дълго време тялото да се адаптира към нормалните количества храна, за да започне да сваля. Възможно е да мине седмица, две, месец, но не трябва да се обезкуражаваме.
И важното е, че тук никой никого не съди и добрият тон е на почит.  Hug

# 231
Това, което научих аз първо от темата и много ми хареса е, че не е нужно да се мери, тегли и пресмята.
И аз така. И за това ми хареса и останах в нея. И защото се яде до насищане.

# 232
  • In transit
И важното е, че тук никой никого не съди и добрият тон е на почит.  Hug
+1  Peace

Ето ви линк с филмчетата от fat summit  Simple Smile

# 233
Аз мисля, че "новодошлите" реагират остро. Самото разделение на два "лагера" е адски глупаво, защото в крайна сметка с тези съвети за плаващите грамове, които така ви тормозят, в крайна сметка ние опитваме да сме ви от полза, а не да скачате. Не виждам някой да е повишил тон, дори и с това, че не е нормално качването на 10 килограма за месец- в крайна сметка с това ви се обръща внимание на здравословното състояние. Опитваме се да обясним, че намалянето на калории е решение до един момент. От тоя момент нататък нещата тръгват да вървят стремглаво надолу и от здравословна, и от визуална гледна точка. Реално от женска суета е повече от възможно да се докараме до жесток хормонален дисбаланс и други заболявания. Именно заради това режимът не разчита на калорийна рестрикция(която вече споменах, че действа до време), а до нормализиране на целия организъм, дори и когато той не страда от ИР, диабет или щитовидни заболявания. Именно заради това ви правим добронамерена забележка - не подхождайте на това като диета, а като на трайна промяна, която всички тук правим за самите себе си.
Тия неща се казват от хора, които са минали по този път, включително и аз имам съвсем личен опит с дълго подлагане на организма ми на глад. Слава богу точно тук ме отрезвиха навреме, преди да ми спре изцяло цикъла. Сега виждам как бавно, но славно се нормализира без последици. Искрени благодарности за което на прекрасните момичета тук.

# 234
Без да искам постнах два пъти. Едитвам се.

# 235
  • Sofia
Приветствам и съм благодарна за всякакви съвети и корекции на нещо, което не правя правилно или не съм разбрала. За това съм тук.
А иначе ... не е съвсем вярно, че ние "скачаме". Просто от вчера насам три пъти ни обясниха как разваляме атмосферата в темата. Аз лично се почуствах като натрапник.
Както и да е. Нека да прекратим спора.

# 236
  • София
Никога не съм гладувала, не мога да гладувам.
смятах и повече да пиша, но няма смисъл.

# 237
 Изгледах три клипчета, повече не мога, заспивам права  Joy
Най-интересен ми беше разговорът с Дейвид Лудвиг....точно по темата за отслабване и калории. Много интересни коментари на експериментите, които е провел  Peace

Скрит текст:
Честно казано аз очакваам някои от новите момичета да почнат да пълнеят( и да се откажат), защото след дългогодишно издевателство от диети, организмът има нужда първо да се възстанови и "излекува" и чак после да отслабва. Освен това какви килограми са перфектни според някой изобщо няма нищо общо с реалното тегло, което е необходимо да се поддържа здраве. Стандартът за слабост в България е доста анорексичен  Cry . лично мнение, не ангажирам никого с него  Peace

# 238
От 3 седмици съм на този вид хранене, забелязвам увеличена прозрачност на зъбите. Има ли връзка?

# 239
Добро утро.

Мен така яко ме тресе въглехидратен грип, че чак се уплаших вчера. Затичах се към метрото, а краката ми ме носят към релсите  #Crazy Цялото това замайване щях да го приема, ако не ме застрашаваше така  Mr. Green Та леко ще увелича въглехидратите. И другото - ще намаля мазнините. Забелязвам неприятна тежест под ребрата в дясно, когато хапна бекон или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт