Искам да кажа ... (70)

• 54 184
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Веси1, преразкази правят, защото е по-лесно и по-бързо за проверка, отколкото съчинения, за които критериите биха били доста субективни. И специално за НВО аз предпочитам преразказ. Иначе вътре в програмата нека ги карат да си правят съчинения.
На мен това ми е ясно, ама масово не могат да си формулират въпроса и искането и като му кажеш да си напише молба свободен текст, все едно го караш роман да напише.
Навремето имаше едно недоразумение "преразказ с елементи на разсъждение", сега същото ли е? Или е прост преразказ.
В 7-ми клас се учехме да пишем "отговори на литературен въпрос", пак беше простотия, но поне минимално си напъваш мозъка да си подредиш мислите.

# 106
  • някъде ... тук ...
Честит ви рожденик, Бъни bouquet
Да е здрав, щастлив и по-малко да се ядосвате взаимно Simple Smile
Весел празник!

# 107
Бъни, честит празник на твоето момче и на теб. Да е много здрав и много щастлив. Весел празник и от мен Simple Smile

# 108
  • Ямбол
При големия съм забравила какво се е искало, а за малката все още предстои. Тя е в четвърти клас и правят кратки преразкази или сбити, не знам как точно им казват, но често имат да правят такива.
И да, истина е, че не могат да сформират някои молба в свободен текст, да не говорим за други документи и писма. Но това не го могат не само учениците, а и големи хора, вече завършили. Нали ги виждам в темата за детските, чудят се как да напишат декларация, че нямат промяна в обстоятелствата при подаване на предходна декларация и че живеят постоянно в страната.
Аз обръщам внимание на това в часовете по текстообработка и имаме такива упражнения - молба, докладна, грамота и подобни, като спазваме изискванията за такива документи.

# 109
  • Mediterraneo
Защото не са научени в училище да изразяват мисленето си с думи, после се пънат пред гишетата на социалните и не могат едно заявление да напишат!

# 110
  • sofia
И тестовото изпитване подпомага процеса на загуба на умения за изказ. Някой изобщо изпитва ли устно по предмети като география, история и пр.? Шестокласникът не ми е споменавал.

# 111
Изпитват ги Веси, и то пред дъската, не от място. Застава отпред и започва дискусията - господина задава въпрос, изпитвания разказва, показва, накрая дават и възможност с един въпрос по избор. Аз бях изненадана и питах сина ми, не се ли е притеснил, той казва, че няма от какво, така ги изпитват почти по всички предмети.

# 112
  • Mediterraneo
Нямам никакви наблюдения върху образователната система в Испания, съвсем отскоро имам досег с нея. Но това, което ми направи впечатление- тук също ги изпитват с тестове. На всеки 3-4 урока по всеки предмет. Но тестът се прави в два часа- в първия отговарят писмено на въпросите, а във втория всеки минава през преподавателя за устен отговор на въпрос; даже често не е просто отговор на въпрос, а дискутиране в рамките на 3-4 минути. И голяма тежест за крайната оценка има точно това устно изпитване.

# 113
Искам да кажа, че нямам търпение за новите епизоди на Досиетата Х. Стартират довечера от 22:00 часа по FOX.
Много го харесвах този сериал навремето. Беше си и голям хит.

# 114
  • До морето
Честит да е рожденикът на Бъни!

Веси, по наше време пишехме ОЛВ  Laughing после го кръстиха на съчинение- разсъждение! Общо- взето пак зубрехме едни теми наизуст в стил "Какво е искал да каже авторът?", но все пак повечето от нас придобиха умението да казват едно и също нещо по 6 различни начина  Laughing Sunglasses

Аз да питам един страничен въпрос - колко деца има Евгени Димитров- Маестрото? Вече няколко пъти засичам Слави и все го бъзика колко много деца и жени имал  Rolling Eyes  Чак ми стана интересно. Гугъл не знае.

# 115
Честит рожденик Бъни!

Окото на Виктор днес е много по-добре. Не знам какво да мисля.

# 116
  • Бургас

Аз да питам един страничен въпрос - колко деца има Евгени Димитров- Маестрото? Вече няколко пъти засичам Слави и все го бъзика колко много деца и жени имал  Rolling Eyes  Чак ми стана интересно. Гугъл не знае.

Доста! За близнаци си спомням да съм чела, но не знам негови ли са или този,който свъреше на саксофон

Мариана се обрина та ходихме на ЛЛ. Явно е от бисептола и сега е на фенистил. Няма лабаво при нас.

# 117
Бъни, честит рожденик! Желая му щастие!

Според Гугъл Маестрото трябва да има 5 деца. Две законни, и три от бивши любовници. Аз отдавна не съм наясно какво се случва със Слави и екипът му. Преди години следях шоуто, вече не.

# 118
Погачи не съм правила, но присъствах на една, на която двете баби трябваше да чупят питката, като в същото време скачат, колкото се може по-нависоко. Освен това поливаха бабата, която беше майка на майката, с вода, но вече съм забравила дали беше по време на чупенето или някакъв друг ритуал. Аз такива работи не бих понесла.

Веднъж се случихме на кино заедно със Слави и Маестрото. Бяха с три деца тогава, но може да не са били негови всичките. Беше преди десетина години поне.

# 119
  • Бургас
Погачи не съм правила, но присъствах на една, на която двете баби трябваше да чупят питката, като в същото време скачат, колкото се може по-нависоко. Освен това поливаха бабата, която беше майка на майката, с вода, но вече съм забравила дали беше по време на чупенето или някакъв друг ритуал. Аз такива работи не бих понесла.

Shocked Shocked Shocked И аз. Това къде е било? Да не е някоя специфична особеност на района, от който са?

Общи условия

Активация на акаунт