Искам да кажа ... (70)

• 54 161
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Не бих давала замразени зеленчуци от магазина не бебе.
Много често, дори когато съм използвала за супи, съм намирала вътре кофти зеленчуци. Спрях и да ги купувам.
Какъв е проблема да си купиш картоф, морков, грах, целина, пащърнак и да ги свариш. Единствено, че ще ти отнеме малко повече време.
Моят син обожаваше пащърнак и често му правех пюре с него, морков и картоф. Точно 15мин. варене и пасиране.

# 706
  • Пловдив
Грах? Зрелия грах, който се вари като зрял фасул по час и нещо, е различен от младия грах, който се продава замразен или в консерви. Иначе моркови и картофи ясно. Броколи също нямаше сурови едно време. Аз купувам замразени грах, малък кръгъл зелен боб, царевица, броколи, бейби моркови и бейби краставички - неща, които ги няма целогодишно свежи по магазините. Може би се лъжа за броколите newsm78

# 707
И аз. Не съм се и сетила даже. Аз захраних след 6 м с пюрета Хип, та ги яде до годинка само тях.

# 708
  • Пловдив
И аз. Не съм се и сетила даже. Аз захраних след 6 м с пюрета Хип, та ги яде до годинка само тях.
Ша, какво и ти? Laughing Не се разбира. Laughing

# 709
Аз съм давала броколи, но негово височество не прояви никакъв ентусиазъм. Май е с ротавирус и отказва да яде човешка храна. Броя го незахранен на почти 8м Sad.

# 710
Янтра, не говоря за граха, който се вари. Точно за зелен грах от буркан. Колко му е да сложиш малко?
Моят син не го обичаше и не съм слагала.
Но тези замразени зеленчуци за възрастните не ги използвам, пък какво остава на бебе да ги дам.

Броколито пък, много се консумира и традиционно присъства на БГ трапеза? Може си спокойно и без него.

# 711
  • Ямбол
Специално от замразените зеленчуци от Лидл аз съм много доволна. Често си взимам от тях и си ги правя задушени или печени с нещо отгоре. Много са свежи и приятни и никога не съм попадала на загнили или развалени.

# 712
  • Пловдив
Янтра, не говоря за граха, който се вари. Точно за зелен грах от буркан. Колко му е да сложиш малко?
Моят син не го обичаше и не съм слагала.
Но тези замразени зеленчуци за възрастните не ги използвам, пък какво остава на бебе да ги дам.
Добре, ти наистина ли намираш разлика какво замразяват и какво слагат в консервите по отношение на качеството? От думите ти аз разбирам, че смяташ, че граха в буркани е по-здравословен от замразения грах? Според мен това е глупаво.

В моето семейство броколите присъстват много. Всички, без един, харесваме и ядем с охота броколи.

Любимата ми салата, авторска рецепта - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/16559 … 7&oe=5730E06A
Китайско зеле, сурови броколи и карфиол с авторски сос (по мотиви от сос винегрет).

# 713
И аз  като Сесил не бих ги дала на бебе на 6 м, исках да кажа. Simple Smile

# 714
И аз съм доволна от тях и за това се чудя, дали мога да правя понякога пюрета.
Картоф, тиква, морков ги приготвям в къщи. Общо взето рядко купувам нещо готово. Примерно белият морков го купувам.

# 715
  • Пловдив
Примерно белият морков го купувам.
Пащърнак Simple Smile

# 716
  • Mediterraneo
Не 6 месечно бебе не бих дала зеленчуци изобщо. Но да се твърди, че грахът от буркан е повече ок, отколкото замразен грах... Не го приемам за правилно. Поне аз доста късно дадох зеленчуци от консерви( какъвто е грахът в буркан), много, много по- късно от 6 месеца( аз тогава тепърва захранвах).

# 717
Ванини, виж тази тема.

# 718
Примерно белият морков го купувам.
Пащърнак Simple Smile
И аз така си мислих, но не. Има пащорнак, има и бял морков.

Аз не говоря за консерва, а за замразени зеленчуци. Такива, на които не им е сега сезона. В консервите има захар, сол и т.н.

# 719
Грах на 6 месеца е рано......ще му се подуе стомахчето или трябва да го люспиш /аз признавам че това правех от време на време/. Сега е времето на грудковите- смело с тях- цвекло, моркови/какъвто щеш цвят/, целина, броколи и къдраво зеле- след около месец.......тамън докато стигнеш до граха и ще излезе млечният , а той само с докосването става на пюре  Crazy Crazy

Съвет ако искаш или не-кисни ги добре във вода с капка лимонов сок ....толкоз после на пара за около 3 минутки, мачкаш на пюре с малко зехтин или даваш да яде директно/зависи какъв метод на захранван използваш / и си става супер манджа, която и ти да доядеш с малко овкусяване на сол - каквото остане. Най-здравословно и лесно ми беше на мен храненето , като я захранвах, ядяхме задушено до пръсвани и аз и тя  Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт